Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Na bandau biggrin.gif labai norėčiau pastabų ax.gif
user posted image
Kas keisčiausia, kad tik padarius šią foto, įlipau į mašiną ir išgirdau, kad mirė miščiukaitė unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 21 vasario 2008 - 21:51
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 21 vasario 2008 - 22:26
QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 12:37)
Čia bandžiau "street photography" imituot. Šį kartą karpiau ir nešarpinau.
Trys kryptys.

Neblogai. Man patinka kompozicija (jei nebūtų tų dviejų, besileidžiančių eskalatoriumi, būtų dar geriau). Nepatinka palaidota juoda.

QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 12:46)
čia mane fotkino.. peppi..smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 13:00)
400-inė..
Dabar rodau Peppi.

QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 13:09)
peppi liepė įdėt šitą jos..smile.gif
o čia vėl ne aš save fotkinau..smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 21, 12:41)
Parsinešiau cross nuotraukas, su žmonėm nusprendžiau nebeeksperimentuoti biggrin.gif Bitės ir Sayonaros portretai bus tik ryt, bet va šioje juostelėje buvo zuikio ir draugės su dukryte kadrų, biški gavosi zombiai unsure.gif nepatinka man tas raudonas cross verysad.gif
Bet vat išpleškindama juostelę dariau gėlių macro, man patiko rezultatas, net ir ryškiai raudonos spalvos smile.gif
Komentarai?

Būsiu nepopuliarus - plaukiu prieš srovę biggrin.gif
Pupeliuk, Sayonara - ar jus tenkina jūsų nuotraukų kokybė? Ar nuotraukas dedat norėdamos parodyt, kad nieko nesigavo? Ar j/b arba cross padaro iš šūdo meną? Ar fotografavimas į juostą jau padaro fotografą menininku?
Man patiko pupeliuko gėlės, viena sayonaros nuotrauka, nu bet nematau aš dėl ko aikčiot. Peršviesta, viskas palaidota, akys raudonos, su kompozicija dar reikia dirbt ir t.t. Kadangi iš skaitmenos tokių briedų nematau, darau prielaidą, kad atsirinkt savo nuotraukas mokat, bet manot, kad juosta duoda kažkokių meninių pliusų. Aš irgi fotografuoju į juostą. Ryškinu ir spaudžiu nuotraukas pats. Kol kas nematėt nei vienos, nes nėra jos geresnės (dar nėra) už mano skaitmenines. Kai kažkuriais aspektais, meniniais ar ne, mano fotografavimas į juostą pralenks skaitmeną, tada ką nors parodysiu. Nesakau, kad nepatenkintas savo rezultatais, bet barstyti pusgaminius į kairę ir dešinę dar anksti.

Papildyta:
QUOTE(marakeš @ 2008 02 21, 15:57)
dar truputis Vilniaus

Kokybei pretenzijų šį kartą neturiu (beveik). Su PS pažaidei saikingai. Rezultatai gerėja. Dabar apie kiekvieną (subjektyviai):

1 - žengčiau į kairę ir pro arką rodyčiau ne mašinas, tvoras ir naują namą su kondicionieriais, o tuos senus langus iš karto už arkos. Įdomaus kampo reikia paieškot.
2 - jei parodei žmones, ateinančius gatve, reikėjo jų rodyti daugiau.
3 - geriausia iš serijos. Būčiau vos vos sukęs kamerą į kairę, kad tilptų visas Golf'as, bet ne daugiau.
4 - neįdomiausia iš serijos.

QUOTE(Smiltis @ 2008 02 21, 16:42)
Silwio, o kodėl tu renkiesi 482 galvą, o ne 484  g.gif Kuom jos skiriasi  unsure.gif Na vėl gi apart laikomų svorių ir kitų charakteristikų, kurios parašomos skaičiais  g.gif

Štatyvą rinkausi vieną visiems laikams, o galvą tuo metu rinkausi tokio tipo pigiausią su mintim kada nors pasikeist. Dabar ji tenkina visus poreikius. Tiesa, štatyvą jau teko remontuot. Kažkaip laipiodamas kalnais paslydau, atsirėmiau visu svoriu ant štatyvo, o vieną jo koja pakliuvo tarp akmenų - apatinės teleskopinės dalies fiksatoriui amen. Problema buvo susirasti tą fiksatorių. Radau manfrotto saite detalių numerius ir šiaip taip radau Suomijoje. Su parsiuntimu kainavo kaip trečdalis štatyvo smile.gif Patariu pasiklausinėt parduotuvėje, ar įmanoma pas juos užsakyti atsarginių dalių, jei ištiktų bėda.

QUOTE(olo @ 2008 02 21, 20:42)
" Portretas "

Papasakok man apie savo portretą taip, lyg tai būtų ne tavo, o mano nuotrauka. Išsamiai.
Atsakyti

katuka pasiskaityk visą šią temą.. ok .. bent šią smile.gif .. tavo pastatukas krenta.. dar kiek ir išgirsi bum ant žemės.. čia pastatas, jį reikia ir parodyt kaip pastatą.. jei norėjai fragmento, tai rodyk, kad būtų aišku, ką nori parodyt..

sillwio .. taip cenzūruodamas savo foto nesuteiki malonumo tave pakritikuot biggrin.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 21 vasario 2008 - 22:45
For fun biggrin.gif
Išimta tongue.gif
Ar šitoj tik man fokusas pabėgęs ar jis tikrai pabėgęs? g.gif Pati matau kad šiek tiek plaukai ir kaklas peršviestas, bet jie man emocijų negadina šioje nuotraukoje biggrin.gif
Papildyta:
ups dabar matau kad ir pirmoj fokuso nėra verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 22:17)
sillwio .. taip cenzūruodamas savo foto nesuteiki malonumo tave pakritikuot  biggrin.gif ..

Na, kartais juk suteikiu smile.gif Kai esu pilnai patenkintas savo nuotraukomis. Kai matau, kad mano galva kažko dar trūksta, nuotrauka keliauja į archyvą.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 22:29)
Na, kartais juk suteikiu smile.gif Kai esu pilnai patenkintas savo nuotraukomis. Kai matau, kad mano galva kažko dar trūksta, nuotrauka keliauja į archyvą.

tai kiek realu, kad įdėjęs foto ir išgirdęs kritiką ją priimsi? smile.gif

Getter, fokusas tikrai nušokęs.. abejose

oveja gal užteks reikšt emocijas? rodyk foto, mokykis..jei to nori..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 21 vasario 2008 - 22:33
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 22:31)
tai kiek realu, kad įdėjęs foto ir išgirdęs kritiką ją priimsi?  smile.gif

Jau kas kas, o aš kritiką visada priimu. Nepriimu kvailų įžeidinėjimų. Prisimenu vienus iš paskutinių savo pasirodymų su glamūrine fotosesija. Tavo ir kitų komentuojančių kritiką priėmiau ir spausdamas albumą į ją atsižvelgiau. Klaidos ištaisytos smile.gif
Atsakyti
Getter, problema kaip ir pas mane smile.gif atrodo PC ziuri ir viskas tvarkoje, ir fokusas ir ryskumas, cia ikeliu ir matau, pati matau! blink.gif kad hmmm ups biggrin.gif Bet nuotraukos tikrai nuotaikingos, seimos albuma papuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 21, 22:38)
Getter, problema kaip ir pas mane  smile.gif  atrodo PC ziuri ir viskas tvarkoje, ir fokusas ir ryskumas, cia ikeliu ir matau, pati matau! blink.gif  kad hmmm ups  biggrin.gif  Bet nuotraukos tikrai nuotaikingos, seimos albuma papuos 4u.gif

šiaip sėdėjau sėdėjau žiūrėjau žiūrėjau ir susivokiau kad ne aš fotkinau blink.gif lotuliukas.gif o MB lotuliukas.gif ale būna ir tap nu blush2.gif Ainu išimsiu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 22:34)
Jau kas kas, o aš kritiką visada priimu. Nepriimu kvailų įžeidinėjimų. Prisimenu vienus iš paskutinių savo pasirodymų su glamūrine fotosesija. Tavo ir kitų komentuojančių kritiką priėmiau ir spausdamas albumą į ją atsižvelgiau. Klaidos ištaisytos smile.gif

tai gal vėl parodysi? rolleyes.gif
Atsakyti
kiek sutinku su Silwio nuomone, kažkiek ne.
Sutinku su ta dalim, kad tik dėl to, kad fotografuojama į juostą, meno nereik tikėtis. Juostą sunkoka įvaldyti.

Nesutinku su tuo, kad nereikėtų rodyti pusgaminių, t.y. neužbaigtų nuotraukų, ar bandymų...
Neseniai ateja į šią temą tik pradedantys fotografuoti dar ne tokių įdėjo ir ką, pakomentavom, pabandėm patarimų duoti. Sayonara tarkim tas pat, ką tik pradėjo į juostą fotografuoti. Tai visiškai kas kita nei su skaitmena. Todėl galima sakyti ji pradedančioji juostelinėje fotografijoje. Tai manau gali rodyti ir bandomuosius darbus, kodėl ne. Ir nesvarbu, kad ten buvo tik juoda ir tik balta be jokių pustonių, ir išdeginimų daug ir eksponavimas neteisingas ir t.t. Tą žinojo ir ji, dėdama nuotraukas. Bet aš pamenu, vieną dieną ji minėjo, kad nelabai įvaldė kompoziciją, rodos apie portretus šnekėjo. Norėjo ir meninės fotografijos temoje pasiskaitinėti apie tai. Vėlgi jei nemaišau. Sekant iš viso to - kodėl nepakomentavus jos nuotraukų, atsižvelgiant tik į kompoziciją ir užmerkiant akis į visą kitą?

Žodžiu, norėjau kažką pasakyti, bet nežinau ar gavosi. na jei kas nors supras, tai gal ir gavosi. jei ne, tai paskaitykit šiaip, kaip pigų romaną prieš miegą smile.gif
Atsakyti