Įkraunama...
Įkraunama...

Kompensacinė technika neįgaliesiems

Oi kaip įdomu būtų pamatyti, ir svarbiausia gyvenu netoli pajūrio. Tik bėda kad tuo metu vizitai pas gydytoją bus. O juk gavau naują vežimą vaikui, tai labai sunku vežti. O ant posūkio tai išvis bėda. Būtų labai įdomu palyginti su kitokiais vežimais. Na gal kaip nors išeis. Jei galima Mariuxo mamyte tikrai norečiau telefono numeriuko. O dar įdomu kiek ten viskas trunka, gal galima ir vėliau nuvažiuoti. bigsmile.gif
Atsakyti
Dar priminsiu jau seniau Mariuxo paminėtą gan išsamų aprašymą kaip nuvykti į Monciškes. Cituoju biggrin.gif
"Monciškes rasti labai paprasta. Vaziuojant nuo Palangos, reikia vaziuoti Šventosios link, taciau iki Šventosios nereikia davaziuoti. Pravažiuosit Palangos oro uosta ir dar koks kilometras kai desneje kelio puseje isvysite kelio zenkla "MONCIŠKĖS 1" ties zenklu sukit i kaire. Po to vaziuokit pagrindiniu keliu link juros. O kai isvysit kelio zenkla "Eismas draudziamas isskyrus neigaliuosius" vat ten ir bus Monciskes."
Na aš jau suku galvą kaip čia nuvykus mirksiukas.gif , mamytės, kas dedatės.
Beje tik ką praverčiau internete rastą fotoalbumą apie Monciškes ir "Panther" atstovų vizitą. Nelabai aš mačiau vežimukų, skirtų pasyviam vežimui. Nes mano vaikinas tai savarankiškai nelabai gali važiuot. Gali, bet nelabai suvokia kur važiuoti. rolleyes.gif Mariuxo mamyte, gal galit pasakyt ar ten ir tokių vežimukų galima pamatyti. smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Pakalbejau su sunum ir jis nera tikras, bet galvoja, kad Pantheros buna tik aktyvaus tipo. Pats pristatimas trunka gal ir nelabai ilgai, bet svedai konsultuoja iki pat vakaro. Bent taip buvo pernai. Mariuxo tel. 860418980. Jei jums netoli, tai labai patariu nuvykti, nors apsiziuresit Monciskese.
Atsakyti
Na gal pavyks 4u.gif
Atsakyti
Nepavyko verysad.gif Visai jau tie rūpesčiai yra mane užspaudę. Jau susitvarkiau paskutinius popieriukus dėl grąžinimo už transportą. Per rugsėjo mokėjimus jau ir praves pinigėlius. Jei kam kokie klausimukai iškils, klauskit smile.gif .
Pasikartosiu ir čia. 4u.gif Rengiuosi laiptinę kad būtų galima su vežimu nuvažiuoti. Gal jau kas turi patirties tuose darbuose? Iki pirmų striukių reikia pasidaryti, ba tikrai nebeužnešiu į antrą aukštą blink.gif. Būčiau dėkinga už bet kokius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Andrile @ 2008 08 07, 20:46)
Nepavyko verysad.gif Visai jau tie rūpesčiai yra mane užspaudę. Jau susitvarkiau paskutinius popieriukus dėl grąžinimo už transportą. Per rugsėjo mokėjimus jau ir praves pinigėlius. Jei kam kokie klausimukai iškils, klauskit smile.gif .
Pasikartosiu  ir čia. 4u.gif  Rengiuosi laiptinę kad būtų galima su vežimu nuvažiuoti. Gal jau kas turi patirties tuose darbuose? Iki pirmų striukių reikia pasidaryti, ba tikrai nebeužnešiu į antrą aukštą blink.gif. Būčiau dėkinga už bet kokius patarimus 4u.gif

Oi kaip tau jau gerai,kad susitvarkei.Gal gali viska smulkiai parasyti nuo ko pradejai tvarkytis tuos dokumentus del masiniuko? g.gif Pirma nusiperki masina ir kur po to reikia kreiptis? g.gif doh.gif wub.gif Buciau dekinga uz info issamu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=adrijana87,2008 08 13, 20:51]
Oi kaip tau jau gerai,kad susitvarkei.Gal gali viska smulkiai parasyti nuo ko pradejai tvarkytis tuos dokumentus del masiniuko? g.gif Pirma nusiperki masina ir kur po to reikia kreiptis? g.gif doh.gif wub.gif Buciau dekinga uz info issamu 4u.gif 4u.gif
[/qu
Na tai kaip ir sakei pirmiausiai nusiperku mašiniuka biggrin.gif , reikia žiūrėt į priekį, pirkt brangesnė nei grąžintina suma, kadangi nepriklausomi turto vertintojai juk gan skrumniai įvertina. Jei nusipirksi už 4500 lt, turto vertintojai gali įvertinti automobilio vertę kokius 3500Lt. Na aš nesusidūriau su šia problema, bet logiškai mąstant man atrodo kad grąžintina suma ir bus pagal turto vertintojus. Čia nežinau, perkant pigesnę reikia jau pasikonsultuoti. Taigi, visi kiti dokumentai: automobilio pirkimo - pardavimo sutartis, vairuotojo med.pažymą, transporto priemonės dokumentai, prašymas pildomas vietoje, teisės. Iš gydytojo jau nereikia nieko kadangi ir šiaip neįgalumo dokumentai yra pas juos.
Na lyg ir viskas 4u.gif paskiau jau tik pinigėlių lieka laukti biggrin.gif
Ten Zuza yra tikslų sąrašą suradusi ko reikia:
[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=298339&st=152
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrile: 17 rugpjūčio 2008 - 19:18
Kažkaip nesiseka tinkamai adresiuko parašyti blush2.gif
http://www.supermama...?...8339&st=152

Atsakyti
QUOTE(Andrile @ 2008 08 17, 21:36)
Kažkaip nesiseka tinkamai adresiuko parašyti  blush2.gif
http://www.supermama...?...8339&st=152

dekui tau uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif .Lauksiu daba vyro gryztancio is uzsienio,kad nupirktu auto,nes verkiant dabartini reikia keisti...
Atsakyti
Labas vakarelis visoms, tai mano pirmoji siame forume zinute po labai ilgos pertraukos. Tik vakar uzbaigiau savo vasaros sezona Monciskese. O kad dar ta vasarele kokius pora menesiuku uzsitestu verysad.gif Na bet yra kaip yra, reikia grysti realybe, juk nuo rytojaus jau paskaitos prasideda.
Labai gaila, kad nei viena nesudalyvavote Panthera firmos prezentacijoje. Tiesa butent si firma gamina tik aktyvaus tipo vezimelius, bet yra ir vaikisku vezimeliu modeliu su patogia stumimui skirta rankena. Tai vat gal sitoks vezimelis atitiktu Andrile g.gif . Nezinau cia reikia patiems pamatyti ir ivertinti. Tiesa, mano mama cia siek tiek jums pamelavo blush2.gif Ji minejo, kad Panthera firma gamina vezimelius, kuriuose neigalusis gali pilnai atsistoti. Taip isties yra tokie vezimeliai ir as pats ji isbandziau, taciau tai ne Panthera firmos vezimelis, o kazkokios (nepamenu pavadinimo) prancuzu firmos gaminys. Sis vezimelis yra ganetinai sunkus (~20kg.) kadangi vien tas pastatymo mechanizmas prideda papildomos mases. O kadangi Panthera gamintoju devizas yra gaminti tik langvus vezimelius, tad sitokio tipo si firma negamina ir manau negamins.
Tiesa tik nesenai isigaliojo istatymas, palengvinantis ir PAGREITINANTIS vezimeliu isigyjimo procedura. Esme tokia: esant vezimelio poreikiui, nuvykstate i firma inportuojancia vezimelius i Lietuva (pvz. jei reikia Panthera firmos vezimelio tai vaziuojat i Kaune isikurusia firma Teida). Ten isirenkate to vezimelio modeli, jo parametrus ir komplektacija. Ten pat sumokate 100% vezimelio vertes ir vaziuojate namo. Mazdaug po savaites jums pristatomas jusu pirkinys. O po kiek laiko grazinama 5000lt.
As kaip isigyjau savo vezimeli sumokejau tik 10% (~600lt) vezimelio vertes. Taciau laukiau metus laiko. Be to sis vezimelis nepriklauso man, man po to kai sueis terminas teks ji grazinti ir niekas man tu 600lt negrazins. O vat perkant naujuoju budu tai vezimelis jums ir priklausys, be to vezimeli gausit mazdaug savaites tarpe. Tiesa teks suploti nemaza sumele (juk Panthera vidutiniskai kainuoja apie 6500lt). Bet jums po kiek laiko 5000lt grazins. Tiesa sia tvaka galima buvo ir seniau pirkti vezimeli, tik grazinama suma buvo ne 5000lt., o 2000 ar 3000lt. Taip kad salygos gan palankios. Jau keli draugai sitaip isigijo vezimelius tai dziaugesi kad labai greitai gavo savo vezimeli. thumbup.gif
Tiesa baisiai nemegstu knistis po visus teisinius aktus (manau kad jie parasyti taip sudetingai, kad zmogus jais pasinaudoti negaletu) tai si informacija surinkta Monciskese is draugu lupu.
Ir as pamananiau, kad gal but galima sitokiu budu isigyti ir kita kompensacine technika, ne vien tik vezimelius, pvz. kad ir ta brangia vaikstyne g.gif
Turbut, kad i si klausima mums galetu atsakyti sawlute, bet tiesa pasakius, nemanau, kad ji dar kada uzsuks i sia temele, po kai kuriu mamyciu jai surengtos nemokamos purvo proceduros.
Atsakyti
QUOTE(Mariuxas @ 2008 09 18, 23:12)
Tiesa tik nesenai isigaliojo istatymas, palengvinantis ir PAGREITINANTIS vezimeliu isigyjimo procedura. Esme tokia: esant vezimelio poreikiui, nuvykstate i firma inportuojancia vezimelius i Lietuva (pvz. jei reikia Panthera firmos vezimelio tai vaziuojat i Kaune isikurusia firma Teida). Ten isirenkate to vezimelio modeli, jo parametrus ir komplektacija. Ten pat sumokate 100% vezimelio vertes ir vaziuojate namo. Mazdaug po savaites jums pristatomas jusu pirkinys. O po kiek laiko grazinama 5000lt.

sveikas Mariuxas 4u.gif ačiū už gerą žinią.

Papildyta:
Sawlute, būk gera, pakomentuok notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Sveiki. Kaip Mariuxas sake taip ir yra, tik cia ne naujiena, kompensacija buvo ir anksciau, tik iki geguzes 1 dienos grazindavo 4000lt, po geguzes 1 d. (kai pasikeite V.Blinkeviciutes istatymas) grazina 5000 lt. Kompensacija yra skiriama tik uz aktyvaus tipo vezimelius (5000lt) ir skuterius (3500lt). Mano pastebejimais tai sitas dalykas labai sparciai populiareja, o ir mums darbuotojams daug geriau, isvengiam pasipiktinusiu zmoniu, kuriems tas arba anas vis negerai ir netinka, ir aisku nereikia laukti, cia zmogus issirenka pagal savo norus, ir pinigines storuma, ir priekaistu niekam nebeturi smile.gif O kokiu konkreciai dokumentu reikia kompensacijai gauti, galima suzinoti paskambinus i jusu apskrityje isikurusi TPNC skyriu. 4u.gif
Atsakyti