Įkraunama...
Įkraunama...

Nuotraukų redagavimas

Suprantu Karbynės pasipiktinimą- aš irgi siuntu, kai su skaitmenke negali gauti normalios fotkės... Mane irgi tie balti kraštai knisa. Prieš porą mėnesių dariausi nuotraukas UK- tai kažkaip ten jokių baltų kraštų...o čia blyn Lietuva- čia lietūs lyja arba baltais pakraščiais sninga cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 16, 12:01)
Tai kad aš nenoriu, kad ten išvis kas nors ką nors karpytų..net jei kirpčiau pati tas pats...aš išvis nenoriu, kad būtų apkarpyta...Tenoriu gauti normalią nuotrauką , o kad tas formatas kažkiek skiriasi nuo standartinio man jokio skirtumo ...Noriu tiesiog gauti tvarkingą nuotrauką...ir viskas... be baltų kraštų..juk fotolaboratorijos turi tokias stebuklingas žirkles su kuriomis galėtų jas nukirpti...ar jau ir to nebeturi? Nekalbu apie jokį tvarkymą kompiuteriu juk..tai ne..atidavė paskutinįkart su baltom juostom šonuose, nors patys prašėm jas nukirpti.. ne kompu....keista kad per visą laiką kai darome nuotraukas (fotografuota tuo pačiu aparatu) su tokia problema susidūrėme pirmą kartą. Aš nesu žūt būt įsikandusi to standartinio formato, tik noriu tvarkingos nuotrakos ir viskas. Kad pačiai pasiėmus netektų karpyti žirklėmis.

Tai tada belieka keist fotolaboratorija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2005 06 16, 13:23)
Tai tada belieka keist fotolaboratorija smile.gif

Tai jau ko gero biggrin.gif Sesuo su vyru tuo pačiu aparatu(nes aparatas tai jų) "pagautas" nuotraukas daro kitur ir jokių problemų nekyla. Juokingiausia, kad bent jau dėl kraštų iki šioj jų nekildavo ir mums laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 16, 12:40)
Tai jau ko gero  biggrin.gif Sesuo su vyru tuo pačiu aparatu(nes aparatas tai jų) "pagautas" nuotraukas daro kitur ir jokių problemų nekyla. Juokingiausia, kad bent jau dėl kraštų iki šioj jų nekildavo ir mums laugh.gif

O tai kodėl man, kur bedaryčiau -visur su baltais kraštais padaro unsure.gif Dar nei vienoj nepadarė be baltų kraštų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 06 16, 14:25)
O tai kodėl man, kur bedaryčiau -visur su baltais kraštais padaro unsure.gif Dar nei vienoj nepadarė be baltų kraštų unsure.gif

Negąsdink blink.gif labai tikiuosi, kad čia ne "nauja mada" pasikeitus technines galimybes ar dar ką... Jie lyg Pramonės pr. Maximos "Fuji" daro (Kaune), tik sako pasakyt reikia, kad jie pasižiūrėtų dėl to formato. Kartą padarė kiek kitokio formato, bet vis tiek...be jokių juostų. Na kitą savaitę (pabaigoj) gal patys darysim, tai matysim. unsure.gif Ir pas mane va net dabar ant sienos kabo didelė nuotrauka kiek anksčiau daryta...be jokių kraštų unsure.gif
Jaučiuos kaip iš mėnulio nukritus su tokiom kalbom laugh.gif
Atsakyti
Noriu atspausdint nuotrauką 30x45 formatu, bet salone patarė ją apdirbt kompiuteriu, kad gautųsi gera kokybė. Gal kas žino kaip tai daroma? g.gif
nuotraukos duomenys: 831.8 KB, width 1536, height 2048
kitaip, iš originalo max formatas gali būti 20x30.
Atsakyti
O kas tai nuotraukai blogai? Cia skaitmeniniu fotoaparatu daryta ar skanuota?
Atsakyti
tikrai, sukonkretink, kas blogai - ji per tamsi, šviesi, matosi raudonos akys (tą galima nuimt kompu) ar dar kas? Šiaip rimtesnėse fotoatelje tokius nedidelius pakeitimus kompu atlieka patys prieš spausdindami nuotrauką.
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 08 31, 13:24)
Noriu atspausdint nuotrauką 30x45 formatu, bet salone patarė ją apdirbt kompiuteriu, kad gautųsi gera kokybė. Gal kas žino kaip tai daroma?  g.gif
nuotraukos duomenys: 831.8 KB, width 1536, height 2048
kitaip, iš originalo max formatas gali būti 20x30.

Nuotraukos padidinimui reikia naudoti beveik visose nuotraukų redagavimo programose esančią funkciją Resample. Kur ją rasti, priklauso nuo kiekvienos programos, bet ji turėtų būti prie kitų nuotraukos dydžio keitimo funkcijų. Naudojant funkciją Resample, reikia pasirinkti aukščiausią kokybę (būna siūloma keletas pasirinkimų - nuo greičiausio ir mažiau kokybiško iki lėčiausio, bet kokybiškesnio).

Turėkite omenyje, kad bet kokiu atveju didinamos nuotraukos kokybė NUKENTĖS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyras_30: 31 rugpjūčio 2005 - 13:12
QUOTE(liepsnelė @ 2005 08 31, 13:06)
tikrai, sukonkretink, kas blogai - ji per tamsi, šviesi, matosi raudonos akys (tą galima nuimt kompu) ar dar kas? Šiaip rimtesnėse fotoatelje tokius nedidelius pakeitimus kompu atlieka patys prieš spausdindami nuotrauką.

daryta skaitmeniniu.
tiesiog aš paklausiau ar gausis ši nuotrauka geros kokybės, nesusiliejusi ir pan. jei atspausdinsiu 30x45 formatu, tai man atsakė: Nuotrauka apdirbus su kompiuterinem programom butu galima ir 30x45 spausti.
Bet siaip is originalios nuotrauko siulytume spausti ne didesne nei 20x30.

aš siunčiu per inetą spausdinimui, tai man atrodo jie nieko ir nedarys. atspausdins kaip yra unsure.gif

nuotrauką įdėjau čia, galit įvertint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scarlett: 31 rugpjūčio 2005 - 13:18
Atsiprašau, o apdirbti ar nereiškia apschikti? Gal kartais norėta pasakyt- sutvarkyti nuotrauką, paruošti ją spausdinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 08 31, 14:17)
nuotrauką įdėjau čia, galit įvertint  smile.gif

nu taip, nežinau, ar tokio dydžio gausis kokybiška... Paplaukus bus. Siūlyčiau darytis arba mažesnę kaip jie siūlo arba daryt naują kokybiškesnę nuotrauką. O vat raudonumą nuo gražių mėlynų akyčių tai tikrai galima nuimt. 4u.gif
Šiaip kiek žinau, didesnės kokybės padaryt iš mažiau esamos neišeina, galima tik sumažint dar labiau - čia kaip su medžiagos gabalu, didesnio jo jau nepadarysi, tik sumažint gali...
Atsakyti