Įkraunama...
Įkraunama...

Nuotraukų redagavimas

QUOTE(Julius3 @ 2005 06 07, 07:10)
Shiaip skaitmeniniu fotoaparatu darytu nuotrauku formatas skiriasi, ta prasme pvz 7 mpix foto duoda 3072 x 2304 pikseliu, kas yra 4:3, tuo tarpu spausdinant ant popieriaus reikia santykio 3072 x 2048 t.y 3:2, todel priesh neshant nuotraukas spausdint, jas reikia apkarpyt arba turet fotoaparata, kuris fotografuoja santykiu 3:2.
Kiek neshiau apkarpytas nuotraukas, jokiu problemu nebuvo.
Karpymui naudoju tokia paprasta programele CropIT.
Atsisiusti galit ish cia.

pabandžiau su šia programa, bet ten tas rėmelis juda tik aukštyn-žemyn ir trupūtį į šonus. Tai reiškia pačiai tą rėmelį reguliuot negalima, o tik judint g.gif

Tai pvz. tokią nuotrauką (aišku geresnės kokybės tongue.gif ), apkirpti kad liktų tik raudonas fonas su ta programa neįmanoma? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 06 07, 09:11)
pabandžiau su šia programa, bet ten tas rėmelis juda tik aukštyn-žemyn ir trupūtį į šonus. Tai reiškia pačiai tą rėmelį reguliuot negalima, o tik judint  g.gif

Jeigu apkirpimo rėmelis yra nustatytų proporcijų ( tokių, kokių tau reikia), tai natūralu, kad jį gali tik judinti plokštumoje, bet ne keisti aukštį ar plotį schmoll.gif . Juk tada pasikeistų rėmelio proporcijos, taigi ir tavo nuotraukos proporcijos nesutaptų su fotopopieriaus formato proporcijomis, o tai reiškia, kad vėl liktų baltos paraštės blink.gif
Atsakyti
gaila cry.gif o jeigu nori pvz. iškirpt tik veidą, irgi neįmanoma. kažkaip nepraktiška verysad.gif tegul perka fotoservisai naują techniką tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Naudok kokią nors kitą programą, bet atidžiai pasiskaičiuok kadro proporcijas, kad sutaptų su popieriaus formato proporcijomis.
Be to, tikrai galima susitarti su laboratorijos darbuotoju, ko tiksliai tu nori. Jeigu darbuotojui tavo pageidavimui išpildyti reikės papildomai dirbti, gali reikėti ir papildomai sumokėti. Bet laboratorijos teikia pakankamai daug paslaugų...
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
tai o kokios tiksliai turi būti mano siunčiamos nuotraukos proporcijos? tikrai tokie kaip Julius parašė? o ką tada reiškia šita lentelė? g.gif ji pateikta fotofabriko puslapyje

nuo 0,73 mln. pix. 709 x 1024 pix. 9 x 13 cm
nuo 0,93 mln. pix. 787 x 1181 pix. 10 x 15 cm
nuo 1,45 mln. pix. 1024 x 1417 pix 13 x 18 cm
nuo 1,95 mln. pix. 1181 x 1654 pix. 15 x 21 cm
nuo 3,72 mln. pix. 1575 x 2362 pix. 20 x 30 cm
nuo 8,37 mln. pix. 2362 x 3543 pix. 30 x 45 cm
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2005 06 07, 08:10)
Karpymui naudoju tokia paprasta programele CropIT.
Atsisiusti galit ish cia.

Atsisiunčiau, bet kaip su ja atsidaryti apkirpimui norimą nuotrauką nesupratau blush2.gif Pasirenka ką nori ir atsidaro blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 07 birželio 2005 - 19:23
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 07, 19:22)
Atsisiunčiau, bet kaip su ja atsidaryti apkirpimui norimą nuotrauką nesupratau  blush2.gif Pasirenka ką nori ir atsidaro  blush2.gif

ne nu ten pasirenki papkę ir jis iš karto visas nuotraukas iš tos papkės pravaro.
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 06 08, 12:35)
ne nu ten pasirenki papkę ir jis iš karto visas nuotraukas iš tos papkės pravaro.

aišku, bet man kai apsikarpo iš kai kurių oi ne tas lieka unsure.gif Man tai jokio skirtumo, kad tas formatas kiek kitoks būtų, bile gaučiau jau žirklėm ar kuo ten apkirptas, kad pačiai su "naminėm" žirklėm gatavų nuotraukų karpyt nebereiktų. rolleyes.gif Tyčia nešim dabar į kitą fotoatelje...pažiūrėt kaip kiti tvarkysis su ta pačia problema. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 08 birželio 2005 - 22:31
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 08, 23:29)
aišku, bet man kai apsikarpo iš kai kurių oi ne tas lieka  unsure.gif Man tai jokio skirtumo, kad tas formatas kiek kitoks būtų, bile gaučiau jau žirklėm ar kuo ten apkirptas, kad pačiai su "naminėm" žirklėm gatavų nuotraukų karpyt nebereiktų.  rolleyes.gif Tyčia nešim dabar į kitą fotoatelje...pažiūrėt kaip kiti tvarkysis su ta pačia problema.  rolleyes.gif

Kaip suprast ne kas lieka?
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2005 06 09, 07:45)
Kaip suprast ne kas lieka?

Na aš kai fotkinu, tai taikau į tokį vaizdą, kokį rezultate ir norėčiau matyti...neturiu galvoj, kad po to apkarpyti dar teks. Taigi kartais kai nukerpa viršų ar apačią ar dar ką, vaizdas lieka tikrai ne tas, kokį norėčiau matyti..t.y.nukerpama ir tai, kas aš norėčiau, kad liktų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 06 15, 23:20)
Na aš kai fotkinu, tai taikau į tokį vaizdą, kokį rezultate ir norėčiau matyti...neturiu galvoj, kad po to apkarpyti dar teks. Taigi kartais kai nukerpa viršų ar apačią ar dar ką, vaizdas lieka tikrai ne tas, kokį norėčiau matyti..t.y.nukerpama ir tai, kas aš norėčiau, kad liktų  unsure.gif

Tei jeigu netenkina kaip apkarpo foto laboratorijoj, apkarpyk pati priesh neshdama daryt nuotraukas.
Arba pirkt fotoaparata kuris fotografuoja santykiu 2:3. ir nereiks nieko karpyt.
Atsakyti
QUOTE(Julius3 @ 2005 06 16, 08:51)
Tei jeigu netenkina kaip apkarpo foto laboratorijoj, apkarpyk pati priesh neshdama daryt nuotraukas.
Arba pirkt fotoaparata kuris fotografuoja santykiu 2:3. ir nereiks nieko karpyt.

Tai kad aš nenoriu, kad ten išvis kas nors ką nors karpytų..net jei kirpčiau pati tas pats...aš išvis nenoriu, kad būtų apkarpyta...Tenoriu gauti normalią nuotrauką , o kad tas formatas kažkiek skiriasi nuo standartinio man jokio skirtumo ...Noriu tiesiog gauti tvarkingą nuotrauką...ir viskas... be baltų kraštų..juk fotolaboratorijos turi tokias stebuklingas žirkles su kuriomis galėtų jas nukirpti...ar jau ir to nebeturi? Nekalbu apie jokį tvarkymą kompiuteriu juk..tai ne..atidavė paskutinįkart su baltom juostom šonuose, nors patys prašėm jas nukirpti.. ne kompu....keista kad per visą laiką kai darome nuotraukas (fotografuota tuo pačiu aparatu) su tokia problema susidūrėme pirmą kartą. Aš nesu žūt būt įsikandusi to standartinio formato, tik noriu tvarkingos nuotrakos ir viskas. Kad pačiai pasiėmus netektų karpyti žirklėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 16 birželio 2005 - 11:05