Situacija tokia. Norint gauti vienkartinę išmoką gimus vaikučiui, reikia deklaruoti jo gyvenamąją vietą. Gyvename Pilaitėje, mano deklaracija - Antakalnyje, vyro - išvis kitam mieste. Tai kaip elgtis ir kur kreiptis pirmiausia? Suprantu, kad pirmiausia keliausim į Vilniaus CM skyriu, gausime vaikučio gimimo liudyjimą. O kas toliau?
Ačiū visiems už informaciją iį anksto
QUOTE(Edma @ 2009 07 02, 11:11)
Situacija tokia. Norint gauti vienkartinę išmoką gimus vaikučiui, reikia deklaruoti jo gyvenamąją vietą. Gyvename Pilaitėje, mano deklaracija - Antakalnyje, vyro - išvis kitam mieste. Tai kaip elgtis ir kur kreiptis pirmiausia? Suprantu, kad pirmiausia keliausim į Vilniaus CM skyriu, gausime vaikučio gimimo liudyjimą. O kas toliau?
tai deklaruokit jo gyvenamaja vieta jusu savivaldybeje. del pasalpos berods i rupybos skyriu reik kreiptis. mano vyras viska tvarke, tai pati tik is nuogirdu zinau
Ar abiejų tėvų deklaruota gyvenamoji vieta turi būtinai sutapti? Ar negallima vaiko gyvenamąją vietą deklaruoti ten kur motina deklaravusi?
Registruokit vaiką ten, kur patogiau: ar prie mamos, ar prie tėvo (to miesto savivaldybėje, kuriame patys registruoti). Kai savo mažę registravau, registraciją tvarkė mano mama, nes registravau pas ją (registraciją turi vykdyti buto savininkas) Pašalpos tvarkomos savivaldybės socialiniame skyriuje (ir vienkartinė, ir vaiko pinigai)
Aišku jei niekas nepasikeitė
Aišku jei niekas nepasikeitė
dar pridursiu, kad dabar nemažai reikalų galima susitvarkyt savo seniūnijoj (taip pat ir dėl pašalpų) mano asmeninė patirtis rodo, kad taip daug greičiau ir patogiau anksčiau, jei tėvų gyv. vieta buvo skirtinguose miestuose, reikėdavo pašalpų skyriui pristatyt pažymą, kad kitas iš tėvų negauna tos pačios pašalpos kitam mieste. Dabar jie viską mato savo duomenų bazėse
o ta deklaracija kaip nors apeit gal galima/nes buto savininkas,kuris turetu butinai dalyvauti yra isvykes,neaisku kada gris,kaip tokiu atveju?
QUOTE(vetruze @ 2009 07 14, 14:07)
o ta deklaracija kaip nors apeit gal galima/nes buto savininkas,kuris turetu butinai dalyvauti yra isvykes,neaisku kada gris,kaip tokiu atveju?
priregistruokit pas tevus savo ar vyro
QUOTE(Shatura @ 2009 07 14, 15:22)
priregistruokit pas tevus savo ar vyro
tai va,kad neiseina,jau visi imanomi variantai apgalvoti,paprase,kad cia patarimo paieskociau,dar kazkaip sake galima savivaldybej,bet ji nenori prarasti esamos deklaracijos,o tas zmogus(buto savininkas) dirba Amerikoj jau beveik 7 metai,tai visai neskuba cia gristi( kaip pats issireiske del kazkokio1000lt)
o manidomu, ar vaika gali priregistruoti pas senelius be mamos ir tecio, ar turi ir mama kartu, o gal ir vyra irgi as jau susipainiojau, reikes skambinti i seniunija
QUOTE(murka2008 @ 2009 07 14, 15:54)
o manidomu, ar vaika gali priregistruoti pas senelius be mamos ir tecio, ar turi ir mama kartu, o gal ir vyra irgi as jau susipainiojau, reikes skambinti i seniunija
kaip mums aiskino vaikas negali vienas niekur kabeti,turi buti prie mamos arba tevo,bet siuo momentu tevas atkrenta
Musu situacija buvo tokia:
abu registruoti skirtinguose miestuose, gyvename Vilniuje nuomotame bute. Nenorejau seimininkei list i akis, tad paprasiau mamos, kad mane isregistruotu is savo namu (uztruko vos kelias dienas) ir tada nuejau i seniunija (savo mikrorajono, kuriame siuo metu gyvenu). priregistravo mane prie vilniaus m. savivaldybes (itrauke i gyv. vietos neturinciu asmenu sarasa ) kai gime vaikelis, su jo gimimo liudijimu nuejau i ta pacia seniunija ir ji be problemu priregistravo. ten pat, gretimam kabinete uzsipildziau prasyma ismokai
abu registruoti skirtinguose miestuose, gyvename Vilniuje nuomotame bute. Nenorejau seimininkei list i akis, tad paprasiau mamos, kad mane isregistruotu is savo namu (uztruko vos kelias dienas) ir tada nuejau i seniunija (savo mikrorajono, kuriame siuo metu gyvenu). priregistravo mane prie vilniaus m. savivaldybes (itrauke i gyv. vietos neturinciu asmenu sarasa ) kai gime vaikelis, su jo gimimo liudijimu nuejau i ta pacia seniunija ir ji be problemu priregistravo. ten pat, gretimam kabinete uzsipildziau prasyma ismokai
QUOTE(wizardry @ 2009 07 15, 12:22)
Musu situacija buvo tokia:
o tai seniunijoj priregistravo/nereikejo eit i savivaldybe?