Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(alinale @ 2008 08 04, 20:38)
labas vakarelis, noriu pagalbos is ismananciu si reikala: kol kas gyvename Panevezy, bet jau po keliu sav issikraustysim i Vilniu. O lelius musu gims rugsejo menesi. Buta Vilniuje nuomosimes, tai netikiu kad nuomininkai leistu deklaruoti gyv vieta. O jei vaikiukas bus deklaruotas Panevezy ar galesiu ji priregistruoti Vilniaus poliklinikose?Ankstesnese zinutese paskaiciau, kad galima deklaruoti gyv vieta tiesiog prie Vilniaus savivaldybes.Gal taip geriau? patarkit prasau.
Aciu.  4u.gif

del polikliniku tai vargo tikrai neturetu buti. o siaip bent jau as deklaruojuos prie savivaldybes, kad vaikeliui gimus nereiktu i kita miesta vazinet del pasalpu ir dar del to, kad vaikiuko gimima galeciau registruot vilniuj.
Atsakyti
Sveikos,

norejau pasiklausti del gyvenamosios vietos deklaracijos - kartu su vyru gyvename Vilniuje naujai pirktame bute, kuris, teisiskai, dar nepriklauso mums (imta paskola is banko 25 metams). Abu priregistruoti esame skirtinguose butuose (as kitame mieste). AR GALIME REGISTRUOTIS NAUJAME BUTE? Ar reiktu laukti 25 metus, kol ismokesime paskola? blink.gif Beje, ar pries prisiregistruojant prie naujos gyvenamosios vietos, pirma reikia issiregistruoti is senosios, ar isregistravimas butu padaromas automatiskai?

Dekui 4u.gif

Na va, pati paklausiau, pati ir isiaiskinau didis.gif biggrin.gif

Seniunijoje deklaruojantis automatiskai "isdeklaruoja" is senosios gyvenamosios vietos, o buto pirkimo klausimai jiems nesvarbus smile.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif

Buto savininkes esam 3 : as,mama ir sesuo. Ar norint deklaruot mano vaiko gyvenama vieta tame bute turim eit visos 3, ar uztektu tik manes? g.gif
Atsakyti
O man iskilo klausimelis ar galima deklaruoti gyvenamaja vieta name kuris dar nera priduotas (naujos statybos)? g.gif
Atsakyti
gal galima daugiau suzinot, kaip deklaruot gyvenama vieta prie savivaldybes ? As oficialiai "gyvenu" kitam mieste ir kaskart vazineju pirkti verslo liudijimo. Kas susidurs, zinokit, mokesciu inspekcija priima zmones grieztai pagal deklaruota gyvenama vieta schmoll.gif
Kazi, ar tuomet nebus problemu bankuose ar kitose valdiskose istaigose, kai nenurodysiu konkretaus adreso ?

ar tikrai reikia poros liudininku, kurie patvirtintu, kad negyvenu senojoj vietoj 100 metu tam, kad mane "isregistruotu" ?
Atsakyti
jei nori pati išsideklaruot, nereikia jokių liudininkų.
Atsakyti
o cia kaip kokiam mieste kokie biurokratai sedi..., pvz Kedainiuose reikalauja liudininku. Kai pagalvoji tai zmogus turetu gi but kazkur prisiregistraves, kad ir del balsavimo - kur nesti ta lapuka pilieciui, kai jis neturi tokios vietos, a?
Atsakyti
Tai kaip supratau galimadeklaruotistiesiog prie Vilniaus savivaldybes, be konkrecios gyv. vietos adreso? Kokiu dokumentu tada reikia?
Atsakyti
galima deklaruti savo gyvenamaja vieta prie savivaldybes tada, kai niekur nesi priregistruotas. Man taip sake. O jei esi deklaruotas kazkur kitur, tuomet jie automatiskai prirasyt negali. Reikia pirmiausia issiregistruot(issideklaruot) is senosios gyvenamos vietos. O tam ir reikia poros liudininku. Arba nereikia. Ziurint kokio piktumo teta toj kedej sedi schmoll.gif Nes girdejau skirtingu nuomoniu
Atsakyti
Laba diena
Iškilo tokia bėda. Buta, kuris priklauso man buvau išnuomojus, ir ten metus gyveno nuomininkė su dukra (apie 6m). Jai buvo reikalas, leidau deklaruot jos gyvenamąją vietą savo bute. Susitvarkė kompensacijas ji ir buvo viskas gražu. Prieš pusmetį išsikraustė ir neišsideklaravo blink.gif . Nueinu į seniūniją, o ten man sako, kadangi yra mažametis vaikas tu jos išdeklaruot NEGALI blink.gif Nu kol pati ponia neparašys prašymo ar nedeklaruos kitur savo gyvenamosios vietos. Skambinu polniai eks nuomininkei o ji nė krust, a man dzin sako blink.gif neišsideklaruosiu i psio, man taip patogu blink.gif
Nu žinau kad yra įstatymas pagal kurį "pasikeitus gyvenamąjai vietai per 15 dienų turi ir perdeklaruot" Kiba man daba tik į teismą kreiptis liko? blink.gif
Atsakyti
Ewaldina, tą ponią gali pati "išdeklaruoti", o vat nepilnametį vaiką tai sunkiai...
Atsakyti
Ar teisingai supratau, kad norint "išsideklaruoti" nereikia vestis buto savininko? Užteks manęs pačios?

Gal žinote, ar išvykstant gyventi į užsienį reikia nurodyti konkretų adresą, ar užteks pažymėti šalį ir miestą?

Ačiū smile.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti