QUOTE(Night @ 2008 01 17, 11:29)
Sveiki, gal tą klausimą čia ir aptarėte, bet aš nesuprantu iki galo vistiek
Esu registruota Kaune. Vyras Vilniuje, pas tėvus. Nuomojamės butą Vilniuje. Dabar laukiuosi ir kad būtų paprasčiau visus popierius tvarkyti gimus vaikeliui norėčiau kažkaip persirašyti į Vilnių.
Ar turiu išsiregistruoti iš mamos buto Kaune?
Kas paprasčiau? Ar registruotis tiesiog Vilniuje be konkrečios vietos? Tada ir vaikas būtų be konkrečios vietos? Kur tada reiktų kreiptis dėl pašalpos 97Lt?
Gal registruotis pas uošvius bute? Bet tada reikia visur eiti kartu su jais? Ar jiem nepadidėtų mokesčiai už butą dėl atsiradusių papildomų asmenų?
Esu registruota Kaune. Vyras Vilniuje, pas tėvus. Nuomojamės butą Vilniuje. Dabar laukiuosi ir kad būtų paprasčiau visus popierius tvarkyti gimus vaikeliui norėčiau kažkaip persirašyti į Vilnių.
Ar turiu išsiregistruoti iš mamos buto Kaune?
Kas paprasčiau? Ar registruotis tiesiog Vilniuje be konkrečios vietos? Tada ir vaikas būtų be konkrečios vietos? Kur tada reiktų kreiptis dėl pašalpos 97Lt?
Gal registruotis pas uošvius bute? Bet tada reikia visur eiti kartu su jais? Ar jiem nepadidėtų mokesčiai už butą dėl atsiradusių papildomų asmenų?
Kaip suprast registruotis be konkrecios vietos Visu pirma dabar tokio dalyko kaip registracija nebera, dabar yra gyvenamosos vietos deklaracija. Tau reikia tiesiog su Vilniuje kur nori deklaruot gyvenama vieta buto savininku, kuris turi nestis su savim buto nuosavybes dokumentus ir asmens dokumentais nuvykti i priklausancia seniunija ir ten jau viska tau sutvarkys. Ir isregistruos automatiskai is Kauno, juk dabar LT vieninga deklaravimo sistema. Mokesciai jiems neturetu padideti, nes pagal siuo metu galiojancius teises aktus visi mokesciai mokami ne nuo zmoniu skaiciaus, o nuo buto ploto, nebent ten yra bendrija, kuri turi teise pati nusistatyt mokejimo tvarka ir principus. Paziurek pas uosvius mokejimo kviteli ir bus aisku ar nuo ploto moka mokescius ar nuo zmoniu skaiciaus
QUOTE(RaGana Esu @ 2008 05 06, 14:42)
jeigu bute yra deklaruotas nepilnametis, ar ta butą galima parduoti?
Galima, bet turesi gauti is vaiku teisiu pazyma, kad nepilnametis nebus paliktas gatveje Turesi nurodyti laikina nepilnamecio gyvenama vieta arba tiesiog kur jis gyvens, kai parduosit buta. Mums taip buvo
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 06 11, 15:23)
neseniai su vyru nusipirkom butą. Esam bendrasavininkai. Kolkas nė vienas ten nesam registruoti, bet kadangi į pasaulį beldžiasi naujas žmogutis noriu susitvarkyti savo deklaruojamą vietą.
Žinau, kad reikia kreiptis į savivaldybę, bet ar reikia ir vyro sutikimo, ar jis turi vykti kartu? Šiaip manyčiau, jei tas butas registruotas ir ant manęs, tai aš ir be jo sutikimo turiu teisę ten prisiregistruot?
P.S. gal kas žino, ar klaipėdoj ilgos eilės? nes mano sunkus ir nenoriu sėdėt pusdienį tarp bobučių
Žinau, kad reikia kreiptis į savivaldybę, bet ar reikia ir vyro sutikimo, ar jis turi vykti kartu? Šiaip manyčiau, jei tas butas registruotas ir ant manęs, tai aš ir be jo sutikimo turiu teisę ten prisiregistruot?
P.S. gal kas žino, ar klaipėdoj ilgos eilės? nes mano sunkus ir nenoriu sėdėt pusdienį tarp bobučių
jei esi bendrasavininke, vyrui kartu eit nereik, tik neskis su savim nuosavybes dokumenta, kur parasyta, kad esi bendrasavininke ir asmens dokumenta. Siaip Vilniuj priima be eiles, manau Klaipeda ne isimtis, taigi braukis