Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(Night @ 2008 01 17, 11:29)
Sveiki, gal tą klausimą čia ir aptarėte, bet aš nesuprantu iki galo vistiek  blush2.gif

Esu registruota Kaune. Vyras Vilniuje, pas tėvus. Nuomojamės butą Vilniuje. Dabar laukiuosi ir kad būtų paprasčiau visus popierius tvarkyti gimus vaikeliui norėčiau kažkaip persirašyti į Vilnių.
Ar turiu išsiregistruoti iš mamos buto Kaune?
Kas paprasčiau? Ar registruotis tiesiog Vilniuje be konkrečios vietos? Tada ir vaikas būtų be konkrečios vietos? Kur tada reiktų kreiptis dėl pašalpos 97Lt?
Gal registruotis pas uošvius bute? Bet tada reikia visur eiti kartu su jais? Ar jiem nepadidėtų mokesčiai už butą dėl atsiradusių papildomų asmenų?

Kaip suprast registruotis be konkrecios vietos unsure.gif Visu pirma dabar tokio dalyko kaip registracija nebera, dabar yra gyvenamosos vietos deklaracija. Tau reikia tiesiog su Vilniuje kur nori deklaruot gyvenama vieta buto savininku, kuris turi nestis su savim buto nuosavybes dokumentus ir asmens dokumentais nuvykti i priklausancia seniunija ir ten jau viska tau sutvarkys. Ir isregistruos automatiskai is Kauno, juk dabar LT vieninga deklaravimo sistema. Mokesciai jiems neturetu padideti, nes pagal siuo metu galiojancius teises aktus visi mokesciai mokami ne nuo zmoniu skaiciaus, o nuo buto ploto, nebent ten yra bendrija, kuri turi teise pati nusistatyt mokejimo tvarka ir principus. Paziurek pas uosvius mokejimo kviteli ir bus aisku ar nuo ploto moka mokescius ar nuo zmoniu skaiciaus mirksiukas.gif

QUOTE(RaGana Esu @ 2008 05 06, 14:42)
jeigu bute yra deklaruotas nepilnametis, ar ta butą galima parduoti?

Galima, bet turesi gauti is vaiku teisiu pazyma, kad nepilnametis nebus paliktas gatveje smile.gif Turesi nurodyti laikina nepilnamecio gyvenama vieta arba tiesiog kur jis gyvens, kai parduosit buta. Mums taip buvo mirksiukas.gif

QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 06 11, 15:23)
neseniai su vyru nusipirkom butą. Esam bendrasavininkai. Kolkas nė vienas ten nesam registruoti, bet kadangi į pasaulį beldžiasi naujas žmogutis noriu susitvarkyti savo deklaruojamą vietą.
Žinau, kad reikia kreiptis į savivaldybę, bet ar reikia ir vyro sutikimo, ar jis turi vykti kartu?  g.gif Šiaip manyčiau, jei tas butas registruotas ir ant manęs, tai aš ir be jo sutikimo turiu teisę ten prisiregistruot?  g.gif
P.S. gal kas žino, ar klaipėdoj ilgos eilės? nes mano  nestuke.gif sunkus ir nenoriu sėdėt pusdienį tarp bobučių  4u.gif

jei esi bendrasavininke, vyrui kartu eit nereik, tik neskis su savim nuosavybes dokumenta, kur parasyta, kad esi bendrasavininke ir asmens dokumenta. Siaip Vilniuj nestuke.gif priima be eiles, manau Klaipeda ne isimtis, taigi braukis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 15 birželio 2008 - 09:49
QUOTE(lawanda @ 2008 06 15, 10:49)
Kaip suprast registruotis be konkrecios vietos  unsure.gif 

Galima deklaruoti gyvenamą vietą adresu - Vilnius smile.gif Kreiptis reikia į savivaldybę lygtais.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2008 06 16, 12:17)
Galima deklaruoti gyvenamą vietą adresu - Vilnius smile.gif Kreiptis reikia į savivaldybę lygtais.

Pirma kart girdziu g.gif na bet nesigincysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,turiu klausima:
as esu kauniete,ir cia registruota pas tevus, bet po santuokos gyvensiu panevezio raj. tai ar man butina persiregistruoti? nes pvz man daugelio imoniu ir paslaugu kokybe (pvz poliklinikos) labiau patinka kaune, tai as kaip ir nenoreciau isiregistruot is kauno.... Bet tuomet negalesiu tomis paslaugomis kuriom reikalinga but registruotai tam mieste naudotis,jei busiu kitam mieste registruota? Ar tai nera svarbu? Ir isvis, kokiems dalykams dazniausiai reikia tos gyv.vietos deklaracija naudotis?
Nu as cia visai zalia situose reikaluose, tai gal kas nors zinantis apsviestu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 06 16, 12:52)
Pirma kart girdziu  g.gif  na bet nesigincysiu  mirksiukas.gif

Taip galima 4u.gif As pati deklaravusi prie Vilniaus m. savivaldybes 4u.gif
Atsakyti
gal žinote, ar galima deklaruoti gyvenamąją vietą name, kuris dar nepriduotas (nebaigtas statyti) ? Jei taip, tai kokio baigtumo proc. reikia ??
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2008 06 16, 18:58)

Sveikos,pas mus tokia kvaila situacija,as su vyru gyvenam bute,viskas liuks,tik va yra mano sesers berniukas,mes juo labai rupinames,ir jam reiktu padaryt pasa,ir kiek zinau,be gyv.vietos deklaracijos paso issimt negalima...Jis su mama gyvena pas savo mociute,bet ten negali registruotis,nes nera tvarkoje namo dokumentacija.,tad mes nutarem priregistruot pas save.
Ar galima ji priregistruot kaip cia rasoma tarkim Silute?
Jei ne,tai jis (kol kas nepilnametis)turi eiti su savo mama ir su manim,kaip buto bendrasavininke i savivaldybe?
Aciu labai uz atsakymyus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2008 06 16, 21:58)

o gal gali apsviest kokia ten procedura g.gif man irgi reiketu prie savivaldybes deklaruotis, bet net nenumanau nuo ko pradet (kur eit, kokiu popieriu reik) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wizardry @ 2008 06 26, 11:41)
o gal gali apsviest kokia ten procedura g.gif  man irgi reiketu prie savivaldybes deklaruotis, bet net nenumanau nuo ko pradet (kur eit, kokiu popieriu reik) doh.gif

Reikia eiti i savo seniunija arba Vilniaus m. savivaldybe. Tureti asmens dokumenta ir vaiku gimimo liudijimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaeli @ 2005 04 08, 10:50)
Gal kas žinot ir galit patarti man 4u.gif
Norim išvažiuot i užsieni kokiems 2 metams.Tai ar reikia išsideklaruoti gyvenamaja vieta Lietuvoje?
Kažkur skaičiau,kad geriau pranešti apie išvažiavima,kitur,kad nebutinai.Tai dabar su vyru ir ginčijames.Aš sakau,kad reikia,o jis už tai,kad nebutinai smile.gif

Ačiu už info smile.gif

man atrodo geriau neisregistruoti - juk dabar sengeno erdve - to visai nereikia. Be to, gyvenamasias vietas dabar registruoja seniunijos nuo 2007 metu, o biurokratija ir eiles ten tokios, kad blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2008 06 30, 19:52)
Reikia eiti i savo seniunija arba Vilniaus m. savivaldybe. Tureti asmens dokumenta ir vaiku gimimo liudijimus smile.gif

tai va... ne taip jau cia ir lengva pasirodo ax.gif nuvaziavau pas mama, nuejom i seniunija, kad mane isregistruotu, o ten... sako nea doh.gif pasirodo issiregistruoti i "niekur" negalima. bet visgi susitarem. turejo mama uzpildyt prasyma, kad mane is jos namu isregistruotu, nurodyt, kad jau 100 metu ten negyvenu ir t.t. be to dar reikejo is 3 kaimynu paimt paaiskinimus, kurie patvirtina, kad tikrai as ten nebegyvenu. tai vat, visas sitas reikalas seniunijoj uztrunka apie savaite, o tada jau laisvas kelias deklaruotis prie seniunijos kitame mieste ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wizardry: 01 rugpjūčio 2008 - 12:14
labas vakarelis, noriu pagalbos is ismananciu si reikala: kol kas gyvename Panevezy, bet jau po keliu sav issikraustysim i Vilniu. O lelius musu gims rugsejo menesi. Buta Vilniuje nuomosimes, tai netikiu kad nuomininkai leistu deklaruoti gyv vieta. O jei vaikiukas bus deklaruotas Panevezy ar galesiu ji priregistruoti Vilniaus poliklinikose?Ankstesnese zinutese paskaiciau, kad galima deklaruoti gyv vieta tiesiog prie Vilniaus savivaldybes.Gal taip geriau? patarkit prasau.
Aciu. 4u.gif
Atsakyti