Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(Mergina_ @ 2012 09 08, 23:00)
Sveiki, gal kas zino ar imanoma internetu deklaruoti isvykima is lietuvos atbuline data? buciau labai dekinga uz atsakyma smile.gif

Sveiki, nei internetu, nei teikiant popierinę išvykimo deklaraciją deklaruoti išvykimą atgaline data negalima...
Nors pildant pildant išvykimo deklaraciją (tiek internetu, tiek popierinę) yra fiksuojamos dvi datos - viena iš tų datų tai deklaracijos teikimo data (ta data kada pildote šią deklaraciją),
antra data - Jūs patys nurodote išvykimo datą (galite nurodyti, kad išvykote ir prieš N metų), tačiau ši data NIEKO NELEMIA. Jūsų išvykimas skaitysis nuo pirmosios -deklaracijos pateikimo datos.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif gal galėtumėte patarti?

Išvažiuoju 5 mėn į stažuotę, kurią organizuoja EK. Ar man galima deklaruoti išvykimą? Taip suprantu, kad jei manęs nebus mažiau nei 6 mėn, tai to išvykimo nereikia deklaruoti. Bet kas tada aš būsiu čia Lietuvoje? Ar man reikės mokėti PSD? Darbo šiuo metu Lietuvoje neturiu. O užsienio valstybėje aš prisiregistruosiu naujoje gyvenamojoje vietoje. Ar man reikės mokėti mokesčius ir čia, ir ten? Ką man reikėtų daryti? Dėkoju už pagalbą. aciuks.gif

Ar galėtų man kas nors vis dėl to paaiškinti. 4u.gif Išvažiuoju 5 mėn dirbti į užsienį. Kaip suprantu išvykimo iš Lietuvos deklaruoti tokiu atveju negaliu. Ten būsiu apdrausta ir priregistruota. Kaip bus Lietuvoje su PSD? Ar man jį reiks mokėti? Bijau, kad Sodra man pradės savavališkai nurašinėti pinigus nuo mano sąskaitos. Ką man reikia daryti? g.gif

Ir apskritai kur man reikėtų kreiptis dėl tos deklaracijos (į seniūniją ar kur nors kitur?)?
Atsakyti
QUOTE(Sun1 @ 2012 09 21, 14:22)
Ar galėtų man kas nors vis dėl to paaiškinti.  4u.gif Išvažiuoju 5 mėn dirbti į užsienį. Kaip suprantu išvykimo iš Lietuvos deklaruoti tokiu atveju negaliu. Ten būsiu apdrausta ir priregistruota. Kaip bus Lietuvoje su PSD? Ar man jį reiks mokėti? Bijau, kad Sodra man pradės savavališkai nurašinėti pinigus nuo mano sąskaitos. Ką man reikia daryti?  g.gif
Ir apskritai kur man reikėtų kreiptis dėl tos deklaracijos (į seniūniją ar kur nors kitur?)?

Taip, dėl gyvenamosios vietos deklaravimo reikėtų kreiptis į seniūniją, pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.
Dabar apie patį išvykimą iš LR. Prievolė deklaruoti išvykimą, atsiranda kai išvykstat ilgesniam nei 6 mėn laikotarpiui, - kitaip tariant tada privalote pateikti išvykimo deklaraciją, TAČIAU niekas Jums nedraudžia, tą išvykimą deklaruoti jei išvykstat ir trumpesniam laikotarpiui.
Kadangi PSD turi tiesioginį ryšį su gyv. vietos deklaravimu, tai nuo išvykimo deklaracijos pateikimo datos PSD prievolė nebeskaičiuojama. Būtent dėl to, pastaruoju metu, tenka pastebėt, kad išvykimus deklaruoja ir 1 ar 2 mėnesiams besiruošiantys išvykti žmonės. Gryžus, vėl prisideklaruojama pri adreso ,kur buvo prieš išvykimą, pagal teisės aktų nustatytą tvarką.
Dabar kitas momentukas.
Kaip minėjote, jog išvykstat tik 5 mėnesiams, išvykimo galite ir nedeklaruoti. (kaip minėjau, prievolė atsiranda tik nuo 6 ir daugiau mėnesių), tačiau rekomenduotina, gryžtant po šių 5 mėnesių į LR, parsivežti ir dokumentus, kad laikotarpiu nuo ... iki ... (šie 5 mėnesiai) Jūs buvote drausta užsienio valstybėje. Šiuos dokumentus pateikus VMI , už tą laikotarpį turėtų Lietuvoje priskaičiuotą PSD anuliuoti, ir dvigubo PSD apmokestinimo neturėtų būti. Kokios įstaigos išduotas ir kokios formos tai dokumentas turėtų būti (dėl Jūsų draudimo mokėjimo) iš užsienio valstybės, reikėtų pasiteirauti VMI, nes ne visose valstybėse ten būna vienodai..
Atsakyti
Sveiki.As dabar tokioj durnoj situacijoj ir nezinau ka daryt doh.gif Tevai liepia issiregistruot is buto, kuriame negyvenu.O gyvenu dabar pas vyro tevus Kaune.Priregistruot manes jie nesutinka.Mama sako registruokis prie savivaldybes.Tai as turiu registruotis tam mieste kur gyvenau ar dabar galiu registruotis Kaune prie savivaldybes? Kaip supratau reikia eiti ne i savivaldybe, o i seniunija? Jau kaip nemegstu tokiu reikalu blush2.gif
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, ax.gif

Aš planuoju išvažiuoti gyventi į užsienį visam laikui. Man dabar yra 17 metų, bet po mėnesio (kai jau būsiu ten) bus 18. Ar man reikia eiti kažkokius dokumentus tvarkytis dėl išvykimo deklaracijos? Nieko nebesuprantu unsure.gif padėkit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Noala @ 2012 10 04, 22:08)
Sveiki, ax.gif

Aš planuoju išvažiuoti gyventi į užsienį visam laikui. Man dabar yra 17 metų, bet po mėnesio (kai jau būsiu ten) bus 18. Ar man reikia eiti kažkokius dokumentus tvarkytis dėl išvykimo deklaracijos? Nieko nebesuprantu unsure.gif  padėkit doh.gif

Sveiki,
Zinoma, kad reikia, juolab, kad visam laikui...
siuo metu ta isvykimo deklaracija turetu atlikti vienas is tavo tevu, jei jie irgi vyksta kartu. Jei ne, tokiu atveju, isvykimo deklaracija, gali atlikti per el.bankininkyste(bet ja reikia tureti) ir tada jau tik sulaukus 18-os budama toj kitoj saly.
Atsakyti
QUOTE(Egliusia @ 2012 10 05, 10:58)
Sveiki,
Zinoma, kad reikia, juolab, kad visam laikui...
siuo metu ta isvykimo deklaracija turetu atlikti vienas is tavo tevu, jei jie irgi vyksta kartu. Jei ne, tokiu atveju,  isvykimo deklaracija, gali atlikti per el.bankininkyste(bet ja reikia tureti) ir tada jau tik sulaukus 18-os budama toj kitoj saly.

Tevai su manimi nevaziuoja. El. bankininkyste, tai kai jau busiu kitoje salyje turesiu kazkaip internetu ta deklaracija susitvarkyti? Gal zinote kaip man ja gauti (el.bankininkyste)?
Atsakyti
QUOTE(Noala @ 2012 10 05, 13:22)
Tevai su manimi nevaziuoja. El. bankininkyste, tai kai jau busiu kitoje salyje turesiu kazkaip internetu ta deklaracija susitvarkyti? Gal zinote kaip man ja gauti (el.bankininkyste)?

taip internetu tai galima padaryti. o el. bankininkystes prisijungimo duomenis duoda banke, bet kazin ar jie isduoda ja neturintiems 18-os, cia jau reiktu banke klausti...
Atsakyti
QUOTE(Egliusia @ 2012 10 07, 09:48)
taip internetu tai galima padaryti. o el. bankininkystes prisijungimo duomenis duoda banke, bet kazin ar jie isduoda ja neturintiems 18-os, cia jau reiktu banke klausti...

Tai kazi ar neturintiems 18os isvis reikia deklaracija darytis... Na nieko, dar vienas darbas pries isvykstant tada laukia. Dekui uz info 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
noriu paklausti, kaip yra deklaruojama naujagimių gyvenamoji vieta? Aš esu deklaravusi gyvenamąją vietą vienu adresu, vyras kitu adresu, o gyvename trečiu adresu ax.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(_Frėja_ @ 2012 10 16, 13:05)
Sveiki,
noriu paklausti, kaip yra deklaruojama naujagimių gyvenamoji vieta? Aš esu deklaravusi gyvenamąją vietą vienu adresu, vyras kitu adresu, o gyvename trečiu adresu  ax.gif Ačiū

Vaikas deklaruojamas pagal viena is tevu deklaruota gyvenama vieta,arba ten kur jus,arba ten kur vyras.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 16, 13:09)
Vaikas deklaruojamas pagal viena is tevu deklaruota gyvenama vieta,arba ten kur jus,arba ten kur vyras.

O prie savivaldybės nėra galimybės "prideklaruoti"? g.gif Kokiais atvejais galima tiek tėvams, tiek vaikams deklaruoti gyvenamąją vietą prie savivaldybės?
Atsakyti