Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(Monikiukas @ 2012 05 31, 05:25)
O kokiu būdu galima sužinoti ar nuomininkai tikrai išsiregistravo,ar užtenka kreiptis į registrų centrą.Gyvenu kitam mieste tai laiko lieka ne kas važinėjimui.

Man uzteko pasiskambint, informavo apie visus mano bute registruotus asmenis
Atsakyti
O pas mane toks klausimas. Mane ir mano vaiką priregistravo draugai pas save. Nuėjom į seniūniją, gavom pažymą apie deklaruojamą gyvenamąją vieta, lyg ir viskas tvarkoj. Bet įvedus mano duomenis į gyventojų registrą vis tiek rodo, kad esu registruota senu adresu, o ne tuo, kur dabar draugai priregistravo. Kaip taip gali būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agurčikas: 12 birželio 2012 - 20:23
Turiu toki klausima.Esu su vaikais deklaruota Kauno raj. Bet negaliu dabar uzrasyti vaiko i darzeli,nes reik butinai Kauno deklaracijos.Idomu ar savivaldybe priregistruotu mane tokiu atveju g.gif
Atsakyti
sveikutes,gal kas pades..jei noriu pakeisti deklaruota gyvenamaja vieta,pirma reikia issideklaruoti is senos,ar automatiskai is ten isbrauks,kai nauju adresu deklaruosim?
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2012 07 21, 16:12)
sveikutes,gal kas pades..jei noriu pakeisti deklaruota gyvenamaja vieta,pirma reikia issideklaruoti is senos,ar automatiskai is ten isbrauks,kai nauju adresu deklaruosim?

nereikia, deklaravus nauja gyvenama vieta senoji automatiskai pasinaikina.
Atsakyti
kokios teisines pasekmes kyla uzdeklaravus isvykima i uzsieni ilgesniam nei 6 men laikotarpiui , bet grizus anksciau, po menesio ir prisideklaravus lietuvoje? pvz stojant i darbo birza, tvarkant ivairius sandorius ir tt.
maniau, kad jokio pereinamojo laikotarpio nera, bet suabejojau, kai kazkur perskaiciau, kad reikejo zmogui 6 men pragyvent lietuvoj, kad teises galetu issilaikyt unsure.gif
Atsakyti
ar gali but zmogus niekur nepriregistruotas? ka tai reiskia?

Atsakyti
QUOTE(LeyL@ @ 2012 08 21, 20:23)
ar gali but zmogus niekur nepriregistruotas? ka tai reiskia?

Realus faktas , kad asmuo yra niekur periregistruotas - nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos (nėra deklaruotas išvykimas, nėra deklaruotas prie konkretaus adresu ar nėra įtrauktas į GVNA apskaitą) gali būti. Tai dažniausiai nutinka tuomet, kai savininkas išdeklaruoja faktiškai negyvenantį žmogų iš savo nuosavybės, tam žmogui nė nežinant.

Tai paaiškėja tuomet, kai tas išdeklaruotas žmogus tvarkosi kokius nors reikalus tiek socialinius tiek kitus ir susiduria su šia sąlyga.

Dauguma tai sužinoja ieško kaltų, tačiau tai tik laiko švaistymas, nes :

Pagal Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymą bei taisykles, asmuo , pakeitęs savo gyvenamąją vietą LR, ar atvykęs gyventi į LR privalo per 7 dienas deklaruoti savo naują gyvenamąją vietą.

Pagal ATPK - už gyvenamosios vietos deklaravimo nepateikimą asmuo traukiamas administracinėn atsakomybėn. (nors neteko girdėt kad kas būtų nubaustas).

O savininkas (bendraturčiai) išdeklaravimo teisę turi.

Papildyta:
QUOTE(qwasaz @ 2012 07 23, 16:53)
kokios teisines pasekmes kyla uzdeklaravus isvykima i uzsieni ilgesniam nei 6 men laikotarpiui , bet grizus anksciau, po menesio ir prisideklaravus lietuvoje? pvz stojant i darbo birza, tvarkant ivairius sandorius ir tt.
maniau, kad jokio pereinamojo laikotarpio nera, bet  suabejojau, kai kazkur perskaiciau, kad reikejo zmogui 6 men pragyvent lietuvoj, kad teises galetu issilaikyt unsure.gif

Vienareikšmiško atsakymo į Jūsų klausimą nėra. Čia priklauso nuo kiekvienos įstaigos ar institucijos individualiai (pagal tai, kokia teisinė reikalavimų bazė pas juos galioja).

Žvelgiant tik iš gyvenamosios vietos deklaravimo pusės, tai asmuo PRIVALO pateikti išvykimo deklaraciją jei planuoja išvykti ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui, tačiau niekas nedraudžia teikti išvykimo deklaracijos jei išvykstat ir trumpesniam laikotarpiui. Savaime aišku, grįžus ar atvykus gyventi į LR ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui taip yra PRIEVOLĖ deklaruoti savo gyvenamąją vietą. Tenka pastebėt, kad dauguma grįžusių tautiečių, kad ir dviem savaitėm, prisideklaruoja LR, kad susitvarkyt reikalus, o paskui deklaruoja išvykimą vėl.

Jūsų pavyzdys su Regitra - tiesa. Tai galioja tik tiems, kurie nori įgyti kategoriją - laikyti egzaminą, nes laikyti egzaminą gali tik nuolatiniai LR gyventojai (tie kurie ilgiau kaip 6 mėnesiu gyveno LR, kitaip tariant, kurie bent 6 mėn. buvo prideklaruoti Lietuvoje.). Kas liečia transporto priemonių įregistravimą/išregistravimą, ar vairuotojo pažymėjimo pakeitimo klausimus, Regitrai pakanka kad šiai dienai esate deklaruoti LR ir 6 mėnesių laikotarpis jau nebegalioja.
Atsakyti
QUOTE(ddijana @ 2012 06 19, 19:39)
Turiu toki klausima.Esu su vaikais deklaruota Kauno raj. Bet negaliu dabar uzrasyti vaiko i darzeli,nes reik butinai Kauno deklaracijos.Idomu ar savivaldybe priregistruotu mane tokiu atveju g.gif

Jūs kogero kalbat apie įtraukimą į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą (GVNA) Kauno miesto savivaldybėje.
Visų pirma, šia procedūrą atlieka seniūnijos (kaip ir deklaravimo), tad reikėtų kreiptis į seniūniją (Kauno mieste), pagal faktinę gyvenamąją vietą.

Antras momentukas, kad galėtumėte teikti prašymą dėl įtraukimo į šią apskaitą , turite būti niekur nedeklaruota Jūs pati ir Jūsų vaikai Lietuvos Respublikoje (iš Kauno raj. turėtumėte būti išdeklaruota).

Trečias momentukas, kad galėtumėte teikti prašymą dėl įtraukimo į GVNA apskaitą Jūs turite NETURĖTI savo vardu įregistruoto gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto Lietuvos Respublikoje (Šiam faktui pagrįsti reikės išsiimti pažymą iš Registrų centro, kad neturite turto).

Na ir ketvirtas momentukas - seniūnija gali pareikalauti papildomų dokumentukų patvirtinančių Jūsų faktinę gyvenamąją vieta (savininko, arba kaimynų kur gyvenate paliudijimas, kad ten gyvenate, darbovietės pažyma ir t.t. Čia priklauso nuo seniūnijos individualiai).

Tiesa sakant, dėl šios procedūros įgyvendinimo gali tekti pavargti, nes dauguma yra prieš dėl įtraukimo į apskaitą, todėl rekomenduojama deklaruoti gyvenamąją vietą prie konkretaus adreso.
Papildyta:
QUOTE(agurčikas @ 2012 06 12, 20:52)
O pas mane toks klausimas. Mane ir mano vaiką priregistravo draugai pas save. Nuėjom į seniūniją, gavom pažymą apie deklaruojamą gyvenamąją vieta, lyg ir viskas tvarkoj. Bet įvedus mano duomenis į gyventojų registrą vis tiek rodo, kad esu registruota senu adresu, o ne tuo, kur dabar draugai priregistravo. Kaip taip gali būti?

Galimos kelios versijos:
1) Jūs galbūt tvarkingai ir teisingai prideklaravo seniūnija ir viską suvedė į Gyventojų registrą. O ten, kur minėjote, kad tikrinotės duomenis Gyventojų registre, gali būti netiesioginė duomenų bazė ir dumenys atnaujinami tam tikrai periodais (kas dieną, kas kelias, kas savaitę, kas kelis mėn ir pan.). Yra nemažai tokių situacijų.
2) Yra tveju, kai atsiranda žmogiškasis klaidos faktorius, galbūt seniūnija deklaruodama nepadarė visko iki galo... būna ir taip.

Bet kokių atveju, galite pasitikrinti apie savo saugomus asmens duomenis Gyventojų registre (per. El. valdžios vartus), vieną kartą per metus neatlygintinai.
Papildyta:
QUOTE(izaura16 @ 2012 06 07, 01:57)
Sveikos,
gal kazkas turi patirties - ar imanoma deklaruoti gyvenamaja vieta ukiniame pastate? Ukinis pastatas pilnai irengtas kaip normalus gyvenamasis namas su vandentiekiu, sildymu ir t.t.
Is anksto dekui blush2.gif

Iš principo nelabai, TAČIAU išimtinais atvejais jei ten ir ištiesų gyvenate, galimybė turėtų būti.
Papildyta:
QUOTE(tomulexx @ 2012 05 04, 13:01)
Laba diena,
Reikalinga pagalba tokiu klausimu:
Kažint ar įmanomas gyventojo gyvenamosios vietos deklaravimas atgaline data? Mat brolis važinėjasi dirbti į užsienį, tačiau išvykęs nedeklaravo išvykimo....Sakau gal įmanomas atgalinis deklaravimas nuo tos dienos kai jis išvyko g.gif
Ačiū, jei kas atsakys 4u.gif

Pildant išvykimo deklaraciją, joje reikės nurodyti dvi datas -
1 data - deklaracijos teikimo data, tai ta diena, kada pildote šį dokumentą;
2 data - išvykimo data. Tai data kada planuojate išvykti (max. 7 kalendorinės į priekį nuo deklaracijos teikimo dienos, o jei atbuline datą nurodote, tai kada tiksliai išvykote.)

TAČIAU, kokią datą atbulinę Jūs nurodytumėte, išvykimo deklaravimas skaitysis nuo deklaracijos teikimo dienos. Kitaip tariant deklaravimo atbuline data nėra.

Tad belieka deklaruoti išvykimą, o už praeitą laikotarpį susitvarkyt su VMI dėl PSD.
Atsakyti
Sveiki, su klausimėliu atėjau dėl vaiko gyvenamosios vietos deklaravimo, šiokį tokį atsakymą radau, tenorėjau pasitikslinti. Jeigu aš deklaruota Kauno raj., o vaikas prie tėvo Panevėžio raj., o šiuo metu gyvename Kauno mieste, norėdama užregistruoti vaiką į Kauno miesto darželį, turėčiau aš kartu su vaiku deklaruoti gyvenamąją vietą Kauno mieste ? Mes butą nuomojamės, todėl nuosavos gyvenamosios vietos neturime. Ar įmanoma deklaruotis be konkretaus adreso ?
Atsakyti
QUOTE(nightmare1989 @ 2012 09 06, 13:39)
Sveiki, su klausimėliu atėjau dėl vaiko gyvenamosios vietos deklaravimo, šiokį tokį atsakymą radau, tenorėjau pasitikslinti. Jeigu aš deklaruota Kauno raj., o vaikas prie tėvo Panevėžio raj., o šiuo metu gyvename Kauno mieste, norėdama užregistruoti vaiką į Kauno miesto darželį, turėčiau aš kartu su vaiku deklaruoti gyvenamąją vietą Kauno mieste ?

Visų pirma reiktų pasitikslinti ar darželiui būtinai reikia šios deklaracijos. Jei taip, tuomet nepilnametis vaikas turėtų būti deklaruojamas kartu su vienu iš tėvelių.

QUOTE(nightmare1989 @ 2012 09 06, 13:39)
Mes butą nuomojamės, todėl nuosavos gyvenamosios vietos neturime. Ar įmanoma deklaruotis be konkretaus adreso ?

Tokiu atveju, Jums lieka galimybė teikti prašymą, kad būtumėte įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą Kauno miesto savivaldybėj (Kaip žmonės sutrumpino prisideklaruot prie savivaldybės).
Kreipkitės į seniūniją pagal Jūsų faktinę gyvenamąją vietą.
Visų pirma turite būti tiek Jūs tiek vaikas išdeklaruoti iš šiuo metu deklaruotų gyvenamųjų vietų (Jūs iš Kauno raj., vaikas iš Panevėžio raj.);
Antra, turite neturėti savo vardu įregistruoto NT LR teritorijoje, tam bus reikalinga pažyma iš Registrų centro Jūsų vardu.
Na ir trečia, seniūnija gali dar pareikalaut kokių nors papildomų dokumentų..

Tiesa, pradžiai pabandykite pakalbėt su nuomotojais- savininkais būsto, kuriame gyvenate, gal visgi jie sutiks jus prideklaruot prie adreso. Dažnai nuomininkai mano kad savininkai nesutiks su tokia procedūra, net nepasiteiravę Jų apie tai. Būna atvejų ir pastaruoju metu gan dažni, kai savininkai sutinka prideklaruot.

Sėkmės.
Atsakyti
Sveiki, gal kas zino ar imanoma internetu deklaruoti isvykima is lietuvos atbuline data? buciau labai dekinga uz atsakyma smile.gif
Atsakyti