QUOTE(ddijana @ 2012 06 19, 19:39)
Turiu toki klausima.Esu su vaikais deklaruota Kauno raj. Bet negaliu dabar uzrasyti vaiko i darzeli,nes reik butinai Kauno deklaracijos.Idomu ar savivaldybe priregistruotu mane tokiu atveju
Jūs kogero kalbat apie įtraukimą į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą (GVNA) Kauno miesto savivaldybėje.
Visų pirma, šia procedūrą atlieka seniūnijos (kaip ir deklaravimo), tad reikėtų kreiptis į seniūniją (Kauno mieste), pagal faktinę gyvenamąją vietą.
Antras momentukas, kad galėtumėte teikti prašymą dėl įtraukimo į šią apskaitą , turite būti niekur nedeklaruota Jūs pati ir Jūsų vaikai Lietuvos Respublikoje (iš Kauno raj. turėtumėte būti išdeklaruota).
Trečias momentukas, kad galėtumėte teikti prašymą dėl įtraukimo į GVNA apskaitą Jūs turite NETURĖTI savo vardu įregistruoto gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto Lietuvos Respublikoje (Šiam faktui pagrįsti reikės išsiimti pažymą iš Registrų centro, kad neturite turto).
Na ir ketvirtas momentukas - seniūnija gali pareikalauti papildomų dokumentukų patvirtinančių Jūsų faktinę gyvenamąją vieta (savininko, arba kaimynų kur gyvenate paliudijimas, kad ten gyvenate, darbovietės pažyma ir t.t. Čia priklauso nuo seniūnijos individualiai).
Tiesa sakant, dėl šios procedūros įgyvendinimo gali tekti pavargti, nes dauguma yra prieš dėl įtraukimo į apskaitą, todėl rekomenduojama deklaruoti gyvenamąją vietą prie konkretaus adreso.
Papildyta:
QUOTE(agurčikas @ 2012 06 12, 20:52)
O pas mane toks klausimas. Mane ir mano vaiką priregistravo draugai pas save. Nuėjom į seniūniją, gavom pažymą apie deklaruojamą gyvenamąją vieta, lyg ir viskas tvarkoj. Bet įvedus mano duomenis į gyventojų registrą vis tiek rodo, kad esu registruota senu adresu, o ne tuo, kur dabar draugai priregistravo. Kaip taip gali būti?
Galimos kelios versijos:
1) Jūs galbūt tvarkingai ir teisingai prideklaravo seniūnija ir viską suvedė į Gyventojų registrą. O ten, kur minėjote, kad tikrinotės duomenis Gyventojų registre, gali būti netiesioginė duomenų bazė ir dumenys atnaujinami tam tikrai periodais (kas dieną, kas kelias, kas savaitę, kas kelis mėn ir pan.). Yra nemažai tokių situacijų.
2) Yra tveju, kai atsiranda žmogiškasis klaidos faktorius, galbūt seniūnija deklaruodama nepadarė visko iki galo... būna ir taip.
Bet kokių atveju, galite pasitikrinti apie savo saugomus asmens duomenis Gyventojų registre (per. El. valdžios vartus), vieną kartą per metus neatlygintinai.
Papildyta:
QUOTE(izaura16 @ 2012 06 07, 01:57)
Sveikos,
gal kazkas turi patirties - ar imanoma deklaruoti gyvenamaja vieta ukiniame pastate? Ukinis pastatas pilnai irengtas kaip normalus gyvenamasis namas su vandentiekiu, sildymu ir t.t.
Is anksto dekui
Iš principo nelabai, TAČIAU išimtinais atvejais jei ten ir ištiesų gyvenate, galimybė turėtų būti.
Papildyta:
QUOTE(tomulexx @ 2012 05 04, 13:01)
Laba diena,
Reikalinga pagalba tokiu klausimu:
Kažint ar įmanomas gyventojo gyvenamosios vietos deklaravimas atgaline data? Mat brolis važinėjasi dirbti į užsienį, tačiau išvykęs nedeklaravo išvykimo....Sakau gal įmanomas atgalinis deklaravimas nuo tos dienos kai jis išvyko
Ačiū, jei kas atsakys
Pildant išvykimo deklaraciją, joje reikės nurodyti dvi datas -
1 data - deklaracijos teikimo data, tai ta diena, kada pildote šį dokumentą;
2 data - išvykimo data. Tai data kada planuojate išvykti (max. 7 kalendorinės į priekį nuo deklaracijos teikimo dienos, o jei atbuline datą nurodote, tai kada tiksliai išvykote.)
TAČIAU, kokią datą atbulinę Jūs nurodytumėte, išvykimo deklaravimas skaitysis nuo deklaracijos teikimo dienos. Kitaip tariant deklaravimo atbuline data nėra.
Tad belieka deklaruoti išvykimą, o už praeitą laikotarpį susitvarkyt su VMI dėl PSD.