O aš vargstu su įtraukimu į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų sąrašą... Jau nebeišmanau, ko imtis - gal kas turėjote tokią situaciją ir išsprendėte.
Butą nuomojame, savininkai nenori jokių deklaravimų jų nuosavybėje, taigi lieka tik tas sąrašas, vadinamasis "deklaravimas prie savivaldybės", bet mūsų seniūnija nelinkusi į jį įtraukti. Nesutinka, ir tiek - tarkis su šeimininkais sako, ir nenusileidžia. Kreipiausi į gyventojų registro tarnybą, tai man paaiškino, kad kiekviena seniūnija savo nuožiūra renkasi, kaip naudoti tą sąrašą - vienose įtraukia visus norinčius (kaip man buvo kur seniau gyvenome - nuėjau, parašiau prašymą ir po 10 min. viskas buvo baigta), o kitos - tik visokius benamius ir "ypatingus" atvejus (kaip dabartinė, kur atsikraustėme). Mūsų atvejis jiems neatrodo ypatingas. Jau atsibodo ten vaikščioti ir pyktis, ir raštus siuntinėti, nieko nepadeda
Tai man dabar dokumentus dėl išmokos nėščiąjai, o po to - gimus vaikui teks ten kur seniau gyvenome važinėti tvarkytis, per pusę Lietuvos trenktis su naujagimiu ant rankų? O vyresniosios į darželį užrašyti irgi čia negaliu, kol senoje vietoje esame įtrauktos... Gyventojų registro tarnyba siūlo skųstis savivaldybei arba duoti seniūniją į teismą, bet abu variantai ilgai trunkatys ir varginantys, o man gimdymas už kampo...
Gal kam taip buvo ir išsprendėte kaip nors ar žinote, ką daryti tokioje situacijoje?