QUOTE(chameleonaz @ 2012 04 02, 20:21)
Visu pirma, turit buti niekur nedekleruoti LR,
Antra, reikes pazymos is Registru centro, kad neturit savo vardu iregistruoto nekilnojamojo turto
Trecia, seniunija gali pareikalauti dar ko nors.
Is principo, tai turetumete kreiptis i seniunija pagal faktine gyvenamaja vieta, kuriai priklausote.
Jei nepaslaptis tai kuriai priklausote? gal galesiu ir placiau papasakot..
Sveiki, mano situacija beveik identiška, gyvenu Kaune, Dainavos mikrorajone, esu registruota tėvų bute kitame mieste ir norėčiau iš ten išsiregistruoti ir prisiregistruoti tiesiog prie Kauno savivaldybės, nes šiuo metu gyvenu nuomojamame bute, bet ne savo, o draugo vardu ir tikrai neketiname jame tiek ilgai pasilikti, kad vertėtų prašyti buto savininkės sutikimo dėl deklaruojamos gyv. vietos jos bute.
Tai kaip supratau reikia tiesiog kreiptis į Kauno savivaldybę? Ar pirma išsiregistruoti iš kito miesto ir gauti pažymą iš Registrų centro? Viskas rūpi dėl to, kad noriu gauti socialinę pašalpą kaip negaunantis pajamų vienas gyvenantis asmuo (jau prisiregistravau darbo biržoje ir užsisakiau pažymą, kad esu registruota). Nes man darbo biržoje sakė, jog ir nebaigusi dieninių studijų galiu kreiptis dėl socialinės pašalpos, tik kad dar esu prie tėvų priregistruota ir oficialiai "gaunu" bendras šeimos pajamas iš kurių neva gyvenu.
Gal kuri žinot, ar tiesiog prisiregistravusi prie savivaldybės, be konkrečios gyv. vietos galėsiu gauti socialinę pašalpą?
Ir ar teisingos čia tos mano sapalionės dėl gyv. vietos deklaravimo tvarkos?