Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(Nivan @ 2012 03 31, 00:19)
noriu prisirasyti prie Kauno savivaldybes. gal kas zinot kur reiktu kreiptis ir kokiu dokumentu reikia?  g.gif

Visu pirma, turit buti niekur nedekleruoti LR,
Antra, reikes pazymos is Registru centro, kad neturit savo vardu iregistruoto nekilnojamojo turto
Trecia, seniunija gali pareikalauti dar ko nors.

Is principo, tai turetumete kreiptis i seniunija pagal faktine gyvenamaja vieta, kuriai priklausote.

Jei nepaslaptis tai kuriai priklausote? gal galesiu ir placiau papasakot.. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(chameleonaz @ 2012 04 02, 19:21)
Antra, reikes pazymos is Registru centro, kad neturit savo vardu iregistruoto nekilnojamojo turto

Is principo, tai turetumete kreiptis i seniunija pagal faktine gyvenamaja vieta, kuriai priklausote.

Jei nepaslaptis tai kuriai priklausote? gal galesiu ir placiau papasakot.. smile.gif

dainavos ax.gif o dar norejau paklaust kaip bus su deklaruotos gyvenamosios vietos adresu? rasysis tas kur gyveni ar kazkaip kitaip? g.gif nes buna atveju kai pildant dokumentus praso deklaruotos vietos
Atsakyti

Sveiki
Gal kas susiduret su procedura, kai reikia isregistruoti nepilnameti vaika, kur kreitis, kokiu dokumentu reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 03 22, 19:01)
Sitaucija tokia. Vyro draugas paprašė prideklaruoti jo žmoną ir vaiką pas mus bute kad galėtų vaiką užrašyti į jiems patinkantį darželį, kuris pagal gyvenamąją vietą mums priklauso o jiems ne. Kaip elgtumėtės? Ar yra kokia rizika? Ar padiėja mokestčiai už butą? Ar tai ilgam, t.y. kol vaikas lankys darželį?
Ačiū už nuomones 4u.gif

Dar atkreipkite dėmesį jei gaunate kokias nors soc. išmokas (kompensacijas ir pan. už buta) iš seniunijos kad paskui nekiltų kėblumų (nes pajamos pliusuojasi).
Pasidomėkite tuo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chameleonaz @ 2012 04 02, 20:21)

Sveiki, mano situacija beveik identiška, gyvenu Kaune, Dainavos mikrorajone, esu registruota tėvų bute kitame mieste ir norėčiau iš ten išsiregistruoti ir prisiregistruoti tiesiog prie Kauno savivaldybės, nes šiuo metu gyvenu nuomojamame bute, bet ne savo, o draugo vardu ir tikrai neketiname jame tiek ilgai pasilikti, kad vertėtų prašyti buto savininkės sutikimo dėl deklaruojamos gyv. vietos jos bute.

Tai kaip supratau reikia tiesiog kreiptis į Kauno savivaldybę? Ar pirma išsiregistruoti iš kito miesto ir gauti pažymą iš Registrų centro? Viskas rūpi dėl to, kad noriu gauti socialinę pašalpą kaip negaunantis pajamų vienas gyvenantis asmuo (jau prisiregistravau darbo biržoje ir užsisakiau pažymą, kad esu registruota). Nes man darbo biržoje sakė, jog ir nebaigusi dieninių studijų galiu kreiptis dėl socialinės pašalpos, tik kad dar esu prie tėvų priregistruota ir oficialiai "gaunu" bendras šeimos pajamas iš kurių neva gyvenu. unsure.gif

Gal kuri žinot, ar tiesiog prisiregistravusi prie savivaldybės, be konkrečios gyv. vietos galėsiu gauti socialinę pašalpą? doh.gif Ir ar teisingos čia tos mano sapalionės dėl gyv. vietos deklaravimo tvarkos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2012 04 15, 10:27)
Sveiki, mano situacija beveik identiška, gyvenu Kaune, Dainavos mikrorajone, esu registruota tėvų bute kitame mieste ir norėčiau iš ten išsiregistruoti ir prisiregistruoti tiesiog prie Kauno savivaldybės, nes šiuo metu gyvenu nuomojamame bute, bet ne savo, o draugo vardu ir tikrai neketiname jame tiek ilgai pasilikti, kad vertėtų prašyti buto savininkės sutikimo dėl deklaruojamos gyv. vietos jos bute.

Tai kaip supratau reikia tiesiog kreiptis į Kauno savivaldybę? Ar pirma išsiregistruoti iš kito miesto ir gauti pažymą iš Registrų centro? Viskas rūpi dėl to, kad noriu gauti socialinę pašalpą kaip negaunantis pajamų vienas gyvenantis asmuo (jau prisiregistravau darbo biržoje ir užsisakiau pažymą, kad esu registruota). Nes man darbo biržoje sakė, jog ir nebaigusi dieninių studijų galiu kreiptis dėl socialinės pašalpos, tik kad dar esu prie tėvų priregistruota ir oficialiai "gaunu" bendras šeimos pajamas iš kurių neva gyvenu. unsure.gif

Gal kuri žinot, ar tiesiog prisiregistravusi prie savivaldybės, be konkrečios gyv. vietos galėsiu gauti socialinę pašalpą?  doh.gif  Ir ar teisingos čia tos mano sapalionės dėl gyv. vietos deklaravimo tvarkos? g.gif

Jau skambinau į savivaldybę ir ten man paaiškino, kad tiesiog prie savivaldybės regisruoja tik išimtinais atvejais (gal benamius kokius g.gif ) ir man taip nepavyks padaryti. Galima tik registruotis nuomojamame bute, bet reikia eiti su buto savininkais į seniūniją, kad praneštų, jog neprieštarauja, neštis nuosavybės dokumentus... doh.gif Ir pirma iš buvusios savivaldybės išsiregistruoti nereikia, viskas vyksta automatiškai. Taip kad nekokios žinios unsure.gif
Atsakyti
Sveiki.
Turiu klausimą - ar deklaravus gyvenamą vietą KAUNE kito asmens nuosavybėje, nuo to padidės mokesčiai?
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2012 04 23, 12:13)
Sveiki.
Turiu klausimą - ar deklaravus gyvenamą vietą KAUNE kito asmens nuosavybėje, nuo to padidės mokesčiai?

Tai priklauso nuo to, ar KAUNE mokami mokesciai nuo gyvenanciu zmoniu skaiciaus, ar nuo gyvenamojo ploto kvadraturos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliusia @ 2012 04 23, 11:16)
Tai priklauso nuo to, ar KAUNE mokami mokesciai nuo gyvenanciu zmoniu skaiciaus, ar nuo gyvenamojo ploto kvadraturos smile.gif

Būtent to ir klausiu. Ar yra žinančių?
Atsakyti
QUOTE(Egliusia @ 2012 04 23, 12:16)

Bent jau vilniuj visi mokesciai mokami nuo kvadraturos.
Atsakyti
Ar galima nepilnamečio vaiko gyvenamąją vietą deklaruoti kitame rajone, t.y. atskirai nuo jo tėvų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 04 26, 08:47)
Ar galima nepilnamečio vaiko gyvenamąją vietą deklaruoti kitame rajone, t.y. atskirai nuo jo tėvų?  g.gif

Nepilnamecio vaiko gyvenamoji vieta turi buti kartu su tevais, globejais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliusia: 26 balandžio 2012 - 09:50