Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(Gratis @ 2011 01 20, 18:33)
Nuėjau aš šiandien į seniūniją, noriu išsiregistruoti iš tėvų adreso(ten jau seniai negyvenu), ir kad įtrauktų į tą gyv. vietos neturinčių asmenų sąrašą (nes tokios ir neturiu), ir man sako, kad negalima, tik bomžus traukiam į tokias apskaitas. Tai ką daryti tokiu atveju?

Ech.. ir vel nuo pradziu... smile.gif

Kad teikt prasyma seniunijai (pagal faktine gyvenamaja vieta) del itraukimo i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu apskaita, asmuo turi but nedeklaraves savo gyvenamosios vietos LR. Kitaip tariant Jus turite but isdeklaruota is tevu adreso. Tai padaryti galima gyvenamosios patalpos savininko/bendraturciu prasymo pagrindu, JEI TIKRAI TUO ADRESU NEGYVENATE. (Ir dar info visiems: isdeklaruot faktiskai gyvenanti asmeni galima tik teismo keliu... vat).
Taigi toliau, jau kai tapsite isdeklaruota is tevu adreso, tada kreipiates i seniunija pagal faktine gyvenamaja vieta del itraukimo i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu apskaita. I apskaita gali but itrauktas asmuo, kuris neturi savo iregistruoto NT, arba del kitu objektyviu priezasciu negali deklaruoti savo gyvenamosios vietos istatymo nustatyta tvarka. Isnykus sioms priezastims, asmuo privales per 7 dienas deklaruoti savo gyvenama vieta.
Del NT reikes issimti pazyma is Registru centro. Seniunijos paprastai gali dar papildomai ko nors paprasyti, paliudijimu, pazymu is darbovietes ar dar ko..
Vat.
O kas liecia mokescius.. Tai nzn is kurio jus miesto, bet bent jau kaune, jei yra skaitliukai tai viskas mokama pagal ju rodmenis, ir kiti mokesciai nuo kvadraturos.. Nebent skaitliuku nera, tai tada taip, reiksme yra kiek deklaruota asmenu tam adrese.

Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(chameleonaz @ 2011 01 22, 13:53)
Ech.. ir vel nuo pradziu... smile.gif

Na šitą visą aš skaičiau, ėjau su tėvais, kad išdeklaruotų, nešiausi ir tą pažymą iš Registrų centro, ir vistiek man pasakė, kad nors ir būsiu išdeklaruota, neregistruos manęs į tą gyv. vietos neturinčių asmenų apskaitą, nes nesu bomžė ir cituoju darbuotojos žodžius "man skambins iš Vilniaus ir aš turėsiu pasiaiškinti, kodėl paprastą žmogų įtraukiau į tą apskaitą". Tiesiog piktybiškai atsisako ir viskas. O miestas ne Vilnius, mažas miestelis ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Gratis @ 2011 01 22, 15:40)
Na šitą visą aš skaičiau, ėjau su tėvais, kad išdeklaruotų, nešiausi ir tą pažymą iš Registrų centro, ir vistiek man pasakė, kad nors ir būsiu išdeklaruota, neregistruos manęs į tą gyv. vietos neturinčių asmenų apskaitą, nes nesu bomžė ir cituoju darbuotojos žodžius "man skambins iš Vilniaus ir aš turėsiu pasiaiškinti, kodėl paprastą žmogų įtraukiau į tą apskaitą". Tiesiog piktybiškai atsisako ir viskas. O miestas ne Vilnius, mažas miestelis ir tiek.

Jeigu taip viskas paprasta butu,tai visus irasinetu,kas nenori mokesciu moketi,nes negyvena su tevais,tai cia puse lietuvos jau butu itraukti i apskaita.As irgi su tevais negyvenu irgi taip pat norejau padaryti kaip jus,man tiesiai sviesiai pasake,kad neirasys,nes turiu namus,nesvarbu,kad ten negyvenu,jei taip norit,tai registruokites ten kur gyvenat.Visa ju kalba.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 22, 15:02)
Jeigu taip viskas paprasta butu,tai visus irasinetu,kas nenori mokesciu moketi,nes negyvena su tevais,tai cia puse lietuvos jau butu itraukti i apskaita.As irgi su tevais negyvenu irgi taip pat norejau padaryti kaip jus,man tiesiai sviesiai pasake,kad neirasys,nes turiu namus,nesvarbu,kad ten negyvenu,jei taip norit,tai registruokites ten kur gyvenat.Visa ju kalba.

Na taip, tėvai gali mane ten išregistruot su liudininkais ir aš palikčiau niekur nedeklaruota, ir man tas puikiausiai tiktų jei nereikėtų teisių laikytis.
Atsakyti
Na matot, šitas įtraukimas i gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą buvo numatytas benamiams ir kitiems asmenims, dėl svarbių priežasčių neturintiems gyv. vietos, kad galėtų dalyvauti rinkimuose, gauti socialines pašalpas ir kt. Bet pas mus gaunasi kaip visada - uždirbantys vaikai trukdo tėvams gauti šildymo lengvatas, deklaruojasi mieste ir stoja eilėn soc. būstui ir t.t. ir pan. Girdėjau atvejį, kad rajone, jur už šiukšles mokama pagal gyvenančių skaičių, tėvai nedeklaruoja vaikų, kad nepadidėtų mokestis. Dar žmonės nuo senų laikū įsibaiminę kad nuomininkai "užgyvens" jų turtą... Tikrų atvejų tikrai nebūtų labai daug,jei nebūtų tiek "gudručių".
Atsakyti
Tai vat ir padaret klaida, kad ejot is kart ir issideklaruot i teikt prasyma itraukt i gvna apskaita.. siaip nereiketu tuom piktnaudziaut... IS principo aiskinti tenka tokiu atveju, jei zmogus isdeklaruojamas is konkretaus adreso, ir paskui teikdamas prasyma itraukt i gvna apskaita nurodo faktini gyvenamosios vietos adresa ta pati, is kurio buvo isdeklaruotas kaip faktiskai negyvenantis...
Atsakyti
Taigis galima deklaruotis ir internetu www.epaslaugos.lt

http://www.epaslaugo...201235133506640

Reikia tik buto savininko asmens kodo.. smile.gif uzpildai .. ir psio.. tik manau dar paskui savininkas turi internetu turbut irgi patvirtinti, kad sutinka..
Atsakyti
Kiek kartų per metus galima prisideklaruot-išsideklaruot "iš Lietuvos"?
Atsakyti
Sakykit, ar yra kažkoks apribojimas (pagal būsto kvadratūrą ar pan. ) kiek žmonių gali būti deklaravę savo gyvenamąją vietą tuo pačiu adresu? Bobutės sako, kad anksčiau tikrai buvo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(gesa @ 2011 02 02, 16:18)
Bobutės sako, kad anksčiau tikrai buvo... g.gif

Bobutės teisios smile.gif Jei trūkdavo kvadratūros, reikdavo eit į Vykdomąjį komitetą leidimo smile.gif Laikai pasikeitė, dabar to tikrai nėra.
Atsakyti
o ziurekit,jei as deklaravau,kad isvykstu is salies,bet tai nereiskia,kad esu isregistruota is gyvenamosios vietos?ar reiskia?ir vel reikia eiti deklaruoti gyvenamaja vieta??
isvykdama as neisisregistarvau..juk doh.gif
Papildyta:
QUOTE(konkreciai @ 2011 02 01, 01:12)
Kiek kartų per metus galima prisideklaruot-išsideklaruot "iš Lietuvos"?

manau,kiek nori... g.gif negali ribot tavo isvykimu ir parvykimu g.gif

TAIP,REIKIA.buvo uzejes marazmas,kad ne lotuliukas.gif
o deklaravau per epaslaugos,kuri nuoroda kakzuri imetet.aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
perskaiciau tema ir kaip supratau norint, kad itrauktu i gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą , turi buti niekur nedeklaruotas. Paprasiau tevu isdeklaruoti su vaikais mane( sake uztruks iki 3 savaiciu , tik tada isdeklaruos).Gyvenu mieste, o deklaruota rajone esu.Nuosavo busto neturiu.Nuomojames.
Noriu leisti vaikus i darzeli (reikalinga to miesto deklaracija, kitaip nepriima ).

Kaip suprantu reikalinga:
Pazyma is registro centro, kad neturiu NT
asmens dokumentas ir vaiku gimimo liudijimai?
ar dar kokiu dokumentu reikia?

ir kaip prasyme prasyti, kad tikrai itrauktu i ta apskaita (kiek skaiciau, tai nelabai nori itraukti ).Kitos galimybes neturiu, nes niekas nesutinka prideklaruoti prie adreso schmoll.gif
Atsakyti