Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

Ketinu išvažiuoti gyventi į užsienį, tai kaip suprantu man reikia nueiti į savo seniūniją deklaruoti,kad išvažiuoju? Ar reikia dar eiti į mokesčių inspekciją?
Atsakyti
sveiki, ka reiskia gyvenamosios vietos deklaravimas? jeigu as esu registruota savo gyvenamojoj vietoj (pase antspaudas), reiskia, kad as deklaravus jau ta vieta? ar reikia kazkokiu papildomu dokumentu?
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 07, 14:18)
sveiki, ka reiskia gyvenamosios vietos deklaravimas? jeigu as esu registruota savo gyvenamojoj vietoj (pase antspaudas), reiskia, kad as deklaravus jau ta vieta? ar reikia kazkokiu papildomu dokumentu?

http://www3.lrs.lt/p...oc_l?p_id=60193
Atsakyti
QUOTE(vikaakiv @ 2010 07 06, 14:53)
Sveikos, pagelbekite prasau. Radau daug info, viena teigia, kad isvykstant i uzsieni ne visam laikui nereikia deklaruoti isvykimo, kita priesingai. Mano vyras rugseji isvyksta dirbti i uzsieni, bet metu laiko grizti neplanuoja, tai viskgi ar reikia deklaruoti isvykima? Jei nereikia, ir jis cia nestoves birzoje ar nesikaups tie nelemtieji 72lt?

QUOTE(Amatevi @ 2010 07 07, 11:28)
Ketinu išvažiuoti gyventi  į užsienį, tai kaip suprantu man reikia nueiti į savo seniūniją deklaruoti,kad išvažiuoju? Ar reikia dar eiti į mokesčių inspekciją?

isvaziuojant ilgiau nei 6 men - reik deklaruoti isvykima. jei ten bus dirbama - dar nieko tokio - is uzsienio pazyma apie imokas pristatytumet, bet jei nedirbsit, teks moket. tai siulyciau susitvarkyt.
paimat asm dokumenta ir begat i seniunija smile.gif

QUOTE(Amellie @ 2010 07 07, 13:18)

deklaravimas - tai kaip ir registravimas.
tik kartais pasitaiko, kad vaiku deklaravimo datos pasimeta, jas pataisyt reik (is senu laiku, kai pervedinejo duomenis i kompus). o siaip jei buvot registruota, tai deklaruota esat. stampas pase nieko neduoda - jei reiks kam parodyt kad deklaruota - su pasu seniunijoj issiimsit pazyma apie deklaruota vieta. tik siulau kaskart kai reiks, pasimt ne senesne kaip 1-2 men. kaikurios seniunijos teigia kad pazyma galioja metus, taciau taip nera. pazyma nurodo TOS dienos fakta, kaikurios istaigos reikalauja svieziu, kaikuriom tinka ir pusmecio senumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amatevi @ 2010 07 07, 11:28)
Ketinu išvažiuoti gyventi  į užsienį, tai kaip suprantu man reikia nueiti į savo seniūniją deklaruoti,kad išvažiuoju? Ar reikia dar eiti į mokesčių inspekciją?

Užtenka deklaruoti seniūnijoj gyvenamosios vietos pasikeitimą. 4u.gif PSD moka tik nuolatiniai gyventojai.
Atsakyti
Gal kas galėtų atsakyti į tokį klausimą, jei tėvų bute, kur gyvena tik jie dviese, registruota netekėjusi dukra (24 m.), kuri gyvena su draugu atskirai, ar tėvai, norėdami gauti kompensaciją, gali ją išregistruoti ir niekur nepriregistruoti (t.y. nėra pastovios gyvenamosios vietos kaip nuomos atveju)? Ar užtektų dukrai tiesiog prisiregistruoti prie Kauno savivaldybės? Anksčiau tai tikrai žinau, kad negalėjai išregistruoti, jei nėra kito registracijos adreso, o dabar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 08 10, 14:12)
Gal kas galėtų atsakyti į tokį klausimą, jei tėvų bute, kur gyvena tik jie dviese, registruota netekėjusi dukra (24 m.), kuri gyvena su draugu atskirai, ar tėvai, norėdami gauti kompensaciją, gali ją išregistruoti ir niekur nepriregistruoti (t.y. nėra pastovios gyvenamosios vietos kaip nuomos atveju)? Ar užtektų dukrai tiesiog prisiregistruoti prie Kauno savivaldybės? Anksčiau tai tikrai žinau, kad negalėjai išregistruoti, jei nėra kito registracijos adreso, o dabar kaip?

issiregistruoti tikrai galima ir neturin kitos gyvenaos vietos, bet va prisiregistruoti prie savivaldybes arba kitaip sakant issitraukti i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu sarasa jau sudetinga..baisiai nenori seniunijos tokiu asmenu doh.gif reik pristatyt pazyma is registru centro kad neturit nuosavybes, pazyma is namo seniuno kur gyvenat kad tikrai ten gyvenat ir paaiskinima is buto savininko kuriame gyvenat kodel negalit ten deklaruoti gyvenamosios vietos, o tada jau jie spres ar ta priezastis objektyvi doh.gif zodziu vargo vakariene unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nigma @ 2010 08 10, 14:34)
issiregistruoti tikrai galima ir neturin kitos gyvenaos vietos, bet va prisiregistruoti prie savivaldybes arba kitaip sakant issitraukti i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu sarasa jau sudetinga..baisiai nenori seniunijos tokiu asmenu  doh.gif  reik pristatyt pazyma is registru centro kad neturit nuosavybes, pazyma is namo seniuno kur gyvenat kad tikrai ten gyvenat ir paaiskinima is buto savininko kuriame gyvenat kodel negalit ten deklaruoti gyvenamosios vietos, o tada jau jie spres ar ta priezastis objektyvi  doh.gif  zodziu vargo vakariene  unsure.gif

is registro pazyma - BUTINA, gi turi pamatyt kad neturit turto
is savininko kur gyvenama - turi but patvirtinimas. o is namo seniuno... nelabai tiketina...

beja kad prie savivaldybes susitvarkyt deklaravima, turi but niekur nedeklaruotas zmogus. o isdeklaruot savininko prasymu galima. bet to nerekomenduociau, nes tuo atveju sunkumu kils dokumentus tvarkant ir pan
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_vyshnia: 10 rugpjūčio 2010 - 22:44
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 08 10, 23:41)
is registro pazyma - BUTINA, gi turi pamatyt kad neturit turto
is savininko kur gyvenama - turi but patvirtinimas. o is namo seniuno... nelabai tiketina...
beja kad prie savivaldybes susitvarkyt deklaravima, turi but niekur nedeklaruotas zmogus. o isdeklaruot savininko prasymu galima. bet to nerekomenduociau, nes tuo atveju sunkumu kils dokumentus tvarkant ir pan

tiketina ar netiketina, bet bent jau vienoj is kauno seniuniju tokie reikalavimai.
o jei itraukia i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu sarasa problemu tvarkant dokumentus bernt jau tokius kaip pasa, id kortele nekyla schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nigma @ 2010 08 10, 23:31)
tiketina ar netiketina, bet bent jau vienoj is kauno seniuniju tokie reikalavimai.
o jei itraukia i gyvenamosios vietos neturinciu asmenu sarasa problemu tvarkant dokumentus bernt jau tokius kaip pasa, id kortele nekyla  schmoll.gif

as puikiai zinau kada kyla problemu kada ne, nes jau esu minejus, kad pati dirbu su deklaravimu.
ir kalbejau kad jei isdeklaruos, tada neprisideklaravus kils bedu.

kodel nenorima deklaruoti prie savivaldybes? nes tuo piknaudziaujama. yra tevai, galima nuomojamam bute kaip nuomininkui deklaruotis.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 08 11, 07:10)
1.as puikiai zinau kada kyla problemu kada ne, nes jau esu minejus, kad pati dirbu su deklaravimu.
ir kalbejau kad jei isdeklaruos, tada neprisideklaravus kils bedu.

2.kodel nenorima deklaruoti prie savivaldybes? nes tuo piknaudziaujama. yra tevai, galima nuomojamam bute kaip nuomininkui deklaruotis.

1.na nzn kokias problemas turite omeny, galbut tokias su kuriomis man neteko susidurti, bet bent jau tvarkant pasa ir id nebuvo jokiu trukdziu smile.gif
2.kartais pasitaiko atveju kai tiesiog nera galimybes mirksiukas.gif negali gi priverst zmogaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nigma @ 2010 08 11, 09:16)
1.na nzn kokias problemas turite omeny, galbut tokias su kuriomis man neteko susidurti, bet bent jau tvarkant pasa ir id nebuvo jokiu trukdziu  smile.gif
2.kartais pasitaiko atveju kai tiesiog nera galimybes  mirksiukas.gif  negali gi priverst zmogaus  unsure.gif

pasa darant kaip suprantu BUVOTE deklaruota prie miesto savivaldybes. as kalbu apie tai, kai zmogu ISDEKLARUOJA ir jis PAKIMBA ore - tada buna daug problemu.
kai nuomotojas nesutinka, kai ner jokiu giminiu kas padetu ir tt, einat pas buto savininka ir prasot kad paliudytu, kad ten nuomojate, bet jis nesutinka jusu prideklaruoti. pasiimate is registro pazyma kad turto ner ir einat seniunui paaiskint situacija kaip viskas yra. tikrai galima rasti sprendimu.
viena blogybe yra ta, kad zmones 90% ateina labai priesiskai nusiteike i seniunija...
visa sita procedura ner biurokratizmas, patikekit, tai yra labai paprasta...
Atsakyti