Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

QUOTE(bitute2006 @ 2010 06 21, 03:03)
Padekite issiaiskinti mano situacija, nes jau nieko nebesuprantu doh.gif . Gyvenu nuomojamame bute,pati esu registruota kitame mieste, vyras taip pat kitame mieste registruotas. Kadangi tuoj turesim vaikeli, noriu as prisiregistruoti cia kur dabar gyvenu (del patogesnio pasalpu tvarkymo, darzelio ir pan). Savininkas sutinka kad cia prisiregistruotume, tik beda ta, kad nezinau kaip cia toliau padarius..jei as registruosiuosi dabar (kol vaikelis dar negimes), tai zinoma reikes kad i seniunija ir savininkas su visais dokumentais vyktu. O kai gims vaikas reikes vel vykti i seniunija su savininku kad ir vaika priregistruotu? Ar jau kai as busiu prisiregistravus tai kai noresiu vaika prie saves priregistruoti tai savininkas nebus butinas? nes kazkaip nesinori trukdyti savininka kelis kartus ir tampyt po visokias istaigas. Patarkit kas tikrai zinote kaip cia man geriau padarius g.gif

vaikas priregistruojamos prie vieno is tevu,savininkas nebutinas.
Jei ka ne teisingai parasiau,gal kuri mama pataisys.
Atsakyti
geriau skambink i seniunnija ir klausk.
kad ir as registruota, vis tiek seniunyjos darbuotoja pareikalavo, kad ateiciau kartu su savininku ir nuosavybes popieruku. tik vaiko nereikejo vesti.
pries menesi registravau vaika.
Atsakyti
Sveikutės,
Gal kuri esate susidūrus su tokiu atveju: esu deklaravus išvykimą iš Lietuvos (UK), bet nesenai persikėliau iš UK gyventi į kitą valstybę, ar reikia kažkaip "persideklaruoti"??? Kaip tai padaryti? 4u.gif
Atsakyti
Gal žinote ar galima deklaruoti gyvenamąją vietą nepriduotame name?
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 06 02, 20:30)
ir dabar reikalinga pazyma is teismo, kad neblogini vaiko gyvenimo salygu ar panasiai... doh.gif

nereikalinga wink.gif
savininkas ateina paraso prasyma su priezastim ir viskas wink.gif
jei prideklaruoti zmones, kurie nebegyvena ir tt, mazai kam rupi kur jie gyvena wink.gif

QUOTE(wioletine @ 2010 06 21, 10:13)
geriau skambink i seniunnija ir klausk.
kad ir as registruota, vis tiek seniunyjos darbuotoja pareikalavo, kad ateiciau kartu su savininku ir nuosavybes popieruku. tik vaiko nereikejo vesti.
pries menesi registravau vaika.

pagal CK vaikas turi teise i gyv vieta, kuri nepilnameciuj yra prie vieno is tevu. tuo remiantis turi deklaruoti be savininko.

QUOTE(Atati @ 2010 06 23, 21:54)
Sveikutės,
Gal kuri esate susidūrus su tokiu atveju: esu deklaravus išvykimą iš Lietuvos (UK), bet nesenai persikėliau iš UK gyventi į kitą valstybę, ar reikia kažkaip "persideklaruoti"??? Kaip tai padaryti?  4u.gif

nereik persideklaruoti smile.gif

QUOTE(pikkolo @ 2010 06 24, 08:14)
Gal žinote ar galima deklaruoti gyvenamąją vietą nepriduotame name?

kol nepriduotas - neregistruotas registre? vadinas nebus nuosavybes dokumento is registro. vadinas niekaip wink.gif
Atsakyti
nereik persideklaruoti smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 24, 09:39)
kol nepriduotas - neregistruotas registre? vadinas nebus nuosavybes dokumento is registro. vadinas niekaip wink.gif

Ne, nepriduotas tai toks, kuriame pagal įstatymus negalima gyventi, bet jis yra registruotas. Kitaip namas aplamai neegzistuotų. Yra išduotas ir adresas. Tiesiog ankstesniu adresu jau seniai nebegyvenu ir nebepalaikau ryšių su naujais savininkais. O šiuo adresu pasiimam paštą, tik kad jis nepriduotas dar (tvarkom dokumentus). Bet norėtųsi čia ir deklaruotis. Bet ar būtina, kad namas būtų priduotas (pripažintas tinkamu gyventi) ar užtenka, kad jis yra registruotas? Deklaravimo taisyklėse nieko apie tai neradau.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 06 24, 12:55)
Ne, nepriduotas tai toks, kuriame pagal įstatymus negalima gyventi, bet jis yra registruotas. Kitaip namas aplamai neegzistuotų. Yra išduotas ir adresas. Tiesiog ankstesniu adresu jau seniai nebegyvenu ir nebepalaikau ryšių su naujais savininkais. O šiuo adresu pasiimam paštą, tik kad jis nepriduotas dar (tvarkom dokumentus). Bet norėtųsi čia ir deklaruotis. Bet ar būtina, kad namas būtų priduotas (pripažintas tinkamu gyventi) ar užtenka, kad jis yra registruotas? Deklaravimo taisyklėse nieko apie tai neradau.

g.gif deklaruojant reikalinga pazyma. gyvenamas pastatas irasyta (butas). dabar neturiu pvz, bet kiek is atminties traukiu, ner iraso toj pazymoj kad nepriduota ir pan. uzsiregistravot, turtas jusu, adresas yra. pasiemat pazyma, pasa, ir einat deklaruotis. niekas neklaus ar priduotas ar ne. tik nauja adresa ivedant kokiu 10 min ilgiau trunka procedura, nes skambinama i gyventoju registra, kad nauja adresiuka ivestu i sistema wink.gif
pasakykit - naujas namas, va pazyma, as savininke, va mano pasas, prasau deklaruoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 06 24, 14:54)
g.gif  deklaruojant reikalinga pazyma. gyvenamas pastatas irasyta (butas). dabar neturiu pvz, bet kiek is atminties traukiu, ner iraso toj pazymoj kad nepriduota ir pan. uzsiregistravot, turtas jusu, adresas yra. pasiemat pazyma, pasa, ir einat deklaruotis. niekas neklaus ar priduotas ar ne. tik nauja adresa ivedant kokiu 10 min ilgiau trunka procedura, nes skambinama i gyventoju registra, kad nauja adresiuka ivestu i sistema wink.gif
pasakykit - naujas namas, va pazyma, as savininke, va mano pasas, prasau deklaruoti smile.gif

Ačiū. Tiek ir norėjau sužinoti smile.gif Pati labai seniai registravausi, todėl nežinau kokia dabar tvarka.
Atsakyti
Padėkit ir man prašau. Pati esu registruota pas mamą kitam mieste, bet šiuo metu man reikia deklaruoti gyvenamąją vietą Jonavoje. Savo buto neturim, nuomojam, anyta sutinka, kad deklaruočiau jos bute, tik kaip viskas vyksta? ar man su ja reikia eiti į seniūniją?
Atsakyti
anyta turi tureti nuosavybes dokumenta ir pasa. tu turi tureti pasa. ir abi einat i seniunyja. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, pagelbekite prasau. Radau daug info, viena teigia, kad isvykstant i uzsieni ne visam laikui nereikia deklaruoti isvykimo, kita priesingai. Mano vyras rugseji isvyksta dirbti i uzsieni, bet metu laiko grizti neplanuoja, tai viskgi ar reikia deklaruoti isvykima? Jei nereikia, ir jis cia nestoves birzoje ar nesikaups tie nelemtieji 72lt?
Atsakyti