Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

del uzimtumo - darykit su vaikais namu ruosos darbus kartu: suprantu kad grindu plovimas su mazuoju uztrunka zyyyymiai ilgiau. valgio darymas taip pat..bet vaikas pamazu visko ismoksta. maniskis dabar pats susipjausto desra, bulves (zinoma as tyliai stebiu pati procesa). Kartu kabinam skalbinius.... visa tai vyksta kone nuo tada kai jis pradejo rodyt nora kazka daryt. Sunus labai judrus ir jei as visa diena tik stovesiu jam uz nugaros ir saugosiu tai tikrai net valgyt nepadarysiu........

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ausmare @ 2007 08 02, 05:24)

del uzimtumo - darykit su vaikais namu ruosos darbus kartu: ....

o as galvoju,kad gal as kaip tik per daug leidau visada jai su manim viska daryt....visda neleisdavau ne cyptelet-iskart ant ranku-vezime nenori but-nesioklej(kenguroj_ tampiau..isaugo kengura-slinge nesiojaus..zmones kaip i koi eksponata ziurejo(ne lt gyvenam,gal todel)visda ka bedaryciau ji su manim ''padeda''...nu o dbr absoliuciai viena nieko neveikia..neperdedu,tikrai ne...na buna,kad pora minuteliu kazka bando veikt..bet pasibaigia tas tuoj tuo,kad bega iesko manes,ima uz rankos tempiasi,rodo,kad pvz sesciau ir daryciau ta ir ta...net pirsta mano paemusi kazka daro,kad tik ne paciai......nzn....kaltinu save,nervai nelaiko,nes nu visai neturiu ne minuteles laiko sau per visa diena...tiesa,kai miega pietu miego,bet ir tada dazniausiai salyga,kad as buciau salia(miegociau),tada miega...eh...neramu,kad zaislai dzindzilin.turi visokiu visokiausiu..visus baigiam sukraut i palepe,nes tik vieta uzima...o kiek skaitau,tai jos bendraamziai jau senokai uzsieme zaislais,mamos jau atsipute..o as laukiu nesulaukiu....norecaiu leist i darzeli,bet vel,kazkaip gaila,tuolab,kad su vaikais pabendraut gauna.......gal kas paguost gali? biggrin.gif sian kaip tik labai reiketu....... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(freddda @ 2007 08 21, 00:49)
norecaiu leist i darzeli,bet vel,kazkaip gaila

Kodėl? biggrin.gif Aišku, darželis turi minusų, bet tai puiki savarankiškumo mokykla... Ir mamai nors kiek galva pailsėtų. O gal ir mergytė atrastų malonumą kažką žaisti savarankiškai didis.gif , su kitais vaikais... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 21 rugpjūčio 2007 - 09:15
QUOTE(freddda @ 2007 08 21, 00:49)
o kiek skaitau,tai jos bendraamziai jau senokai uzsieme zaislais,mamos jau atsipute..

o kokio amzhiaus tavo vaikas?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 08 21, 07:41)
o kokio amzhiaus tavo vaikas?

18 men..dar galvoju,gal tokia ji,kad as ja maitinu?ta prasme tokia prisirisus....
Papildyta:
QUOTE(Urartu @ 2007 08 21, 07:14)
Kodėl? biggrin.gif Aišku, darželis turi minusų, bet tai puiki savarankiškumo mokykla... Ir mamai nors kiek galva pailsėtų. O gal ir mergytė atrastų malonumą kažką žaisti savarankiškai didis.gif , su kitais vaikais... smile.gif

kazkaip velgi sirdi skauda pagalvojus,apie darzeli...ir zinai nepasakyciau nuosirdziai del ko unsure.gif ..nu atrodo del savo iskydimo ja vest i darza-neteisinga..plius per savaite triskart po 2 val einam i burelius,kuriuose ir su vaikais zaidzia,dainuojam ,sokam,lipdom ar piesiam ir pan...vnz..siaip grynai del saves tik tas darzelis butu.....tai va tas turbut ir stabdo,kirbanti mintis,kad del savanaudiskumo tas darzelis butu.. unsure.gif
ai..sian jau geriau smile.gif tereikia savo viduj matyt kazka pertvarkyti,gal paskaityt knygu apie vaiku auklejima?nors velgi..man tos knygos-kai jas raso ne vaiku neturintys a la psichologai ar biesas zino kas tokie...bet velgi esme,kad turbut darau kazka negerai,kad taip pas mus yra unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Labai suprantu, jus mamytes, kad sunku su vaiku oziukais.
Mano vyresnelis labai judrus nuo mazens, tai ne is piktumo su melynem vaiksciojo ir dabar prisistato. Jam visur reikia begte ir jei nera kas veikti, tai aisku kokia sunybe ir sugalvoja. Yra gi tos amziaus krizes. kazkur apie metus jau bando protestuoti, 3m. krize ryskesne, kai betkokia kaina nori pasiekti savo. Buvo pas mus irgi visko, ir drabuziai is spintu lekdavo, ir daiktus metydavo. Padedavo protingi pasisnekejimai, kaip su dideliu "ar tevelis lipa ant palanges", "mociute lipa ant stalo, kai valgyt daro", "nori buti dideis, ar zmones meto daiktus" ir pan. svarbu kantrybe ir nenusileisti, netinkamai elgiantis. Geriausiai padedavo visu darbu atlikimas kartu, kaip jau cia minejo mamytes ir daug daug bendravimo, kuo daugiau snekedavomes, tuo lengviau budavo susitarti.
Su mazuoju dar dideliu problemu nera, bet jau bando protestuoti, zysti. Pastebejau, kad jam tokios reakcijos kyla, kai yra pavarges, tai kolkas uztenka pamigdyti ar ramiai pazaisti. KANTRYBES VISOMS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(freddda @ 2007 08 20, 21:49)
o as galvoju,kad gal as kaip tik per daug leidau visada jai su manim viska daryt....visda neleisdavau ne cyptelet-iskart ant ranku-vezime nenori but-nesioklej(kenguroj_ tampiau..isaugo kengura-slinge nesiojaus..zmones kaip i koi eksponata ziurejo(ne lt gyvenam,gal todel)visda ka bedaryciau ji su manim ''padeda''...nu o dbr absoliuciai viena nieko neveikia..neperdedu,tikrai ne...na buna,kad pora minuteliu kazka bando veikt..bet pasibaigia tas tuoj tuo,kad bega iesko manes,ima uz rankos tempiasi,rodo,kad pvz sesciau ir daryciau ta ir ta...net pirsta mano paemusi kazka daro,kad tik ne paciai......nzn....kaltinu save,nervai nelaiko,nes nu visai neturiu ne minuteles laiko sau per visa diena...tiesa,kai miega pietu miego,bet ir tada dazniausiai salyga,kad as buciau salia(miegociau),tada miega...eh...neramu,kad zaislai dzindzilin.turi visokiu visokiausiu..visus baigiam sukraut i palepe,nes tik vieta uzima...o kiek skaitau,tai jos bendraamziai jau senokai uzsieme zaislais,mamos jau atsipute..o as laukiu nesulaukiu....norecaiu leist i darzeli,bet vel,kazkaip gaila,tuolab,kad su vaikais pabendraut gauna.......gal kas paguost gali? biggrin.gif sian kaip tik labai reiketu....... smile.gif

Nusiramink, fred 4u.gif Maniškė iki maždaug 3 metų tokia pati buvo.. Eidavo iš paskos visur, net maudydavomės kartu, nes nenorėdavo likt viena ar su tėčiu net kol aš dušindavaus rolleyes.gif Užmigdyt galėdavau tik pati šalia atsigulus, padainavus ar pasekus pasaką ar paglosčius.. Arba būdavo pvz. atsikelia naktį ir reikalauja filmukų. Ir ne šiaip pažiūrėt, bet kad mamka šalia sėdėtų ir žiūrėtų, ar net ant rankų laikytų doh.gif Įsivaizduok, koks kaifas po tokios naktelės eit į darbą.. Kaltinau savo mamką, nes ta ją labai lepindavo: migdymas tik ant rankų, gatvėj vos zirzteli tuoj čiumpa nešt, parduotuvėj leidžia rinktis ko nori.. doh.gif Pasikankinau kol atpratinau nuo tokių taisyklių. Jau stogas buvo ėmęs čiuožt, garbės žodis.. Motina pastoviai prikaičiodavo dėl auklėjimo, diedas nieko nepadėdavo, su vaiku ir pas drauges ir apsipirkt eidavau ir viską su vaiku darydavau. Buvau net prisigalvojus, kad gal kažkas negerai su ja, kad ji tokia mamytukė, o dabar išaugo iš to kažkaip pati - paprašyta žaidžia sau viena kuo puikiausiai thumbup.gif Kartais net pasako "tu eik, aš užsiėmus", maždaug netrukdyk, maman biggrin.gif Ir užmiega viena, gali išeit į kitą kambarį, ji truputi pakalba su savim ir lūžta.. Taip kad aš manau, kad ir tavoji išaugs, tik turėk kantrybės išlaukt wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 22 rugpjūčio 2007 - 02:28
oi kaip visas jus suprantu, pati toki velniuka turiu, kaip jis pats sako "pabaisa".
Praeita savaitgali taip istampe nervus kad jau net vyras pasake " nu tu cia pavarei biski per daug"..... pas mus yra taisykle, jei vienas baudzia kitas nesikisa. O prasidejo nuo to kad zaidziant parke usinorejo gerti ir jam matai buvo paduotas vanduo o ne sultys, prasidejo klykimas kad jam reikia sulciu, bandziau aiskint kad cia dabar nera sulciu, veliau kai rasiu nupirksiu ir t.t. prasidejo isterija........... na kadangi nemegstu santykiu aiskintis viesai klykianti ir besispardanti nusinesiau prie masinos, nes kitos mamos jau pradejo snairuoti i mus. Po ranka krumelis pasitaike tai vytele isilauziau sakau niu tuoj gausi , o tas mazas siknius sako niu ir duok, na kadangi ne gelezine esu tai ir truktelejau pora karteliu, nors pati zinau kad nepades ir kad ne pirmas kartas , nu bet jau nervai neatlaike. Nusiraminom ir isejom pasivaikscioti toliau ( geriau butume neje ). Iseidinejant vel isterija, kad jam reikia i RIMI, klausiu ko tau ten reikia, atsakyti negali, pats nezino ko. Na klykiantys, besidauzantus vaziuojam namo, gerai kad netoli. Aisku i joki RImi neinam, tiesiai namo. Tai aisku prisideda " neisiu namo". Na mano psichine bukle jau ant ribos, klykianti uznesu i astunta auksta, imetu i lova ir dar dirza pasikabinu. Blauna vaikas bliaunu as, jauciausi apsoliuciai nevaldanti situacijos ir beviltiskai nusivylus savimi kad vel traukiu dirza.............( zinau kad nepades maniskiui). gerai isibliove abudu apsikabinam ir sedim pusvalandi kol abu nusiraminam. Va tokia dienele pas mus buvo, bet jau po truputi mazeja tokiu dieneliu nes anksciau buvo kas antra dabar i savaite karta, tai tikiuosi suagsim abu po truputi............. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2007 08 22, 00:18)
Nusiramink, fred 4u.gif Maniškė iki maždaug 3 metų tokia pati buvo.. Eidavo iš paskos visur, net maudydavomės kartu, nes nenorėdavo likt viena ar su tėčiu net kol aš dušindavaus rolleyes.gif Užmigdyt galėdavau tik pati šalia atsigulus, padainavus ar pasekus pasaką ar paglosčius.. Arba būdavo pvz. atsikelia naktį ir reikalauja filmukų. Ir ne šiaip pažiūrėt, bet kad mamka šalia sėdėtų ir žiūrėtų, ar net ant rankų laikytų doh.gif Įsivaizduok, koks kaifas po tokios naktelės eit į darbą.. Kaltinau savo mamką, nes ta ją labai lepindavo: migdymas tik ant rankų, gatvėj vos zirzteli tuoj čiumpa nešt, parduotuvėj leidžia rinktis ko nori.. doh.gif Pasikankinau kol atpratinau nuo tokių taisyklių. Jau stogas buvo ėmęs čiuožt, garbės žodis.. Motina pastoviai prikaičiodavo dėl auklėjimo, diedas nieko nepadėdavo, su vaiku ir pas drauges ir apsipirkt eidavau ir viską su vaiku darydavau. Buvau net prisigalvojus, kad gal kažkas negerai su ja, kad ji tokia mamytukė, o dabar išaugo iš to kažkaip pati - paprašyta žaidžia sau viena kuo puikiausiai thumbup.gif Kartais net pasako "tu eik, aš užsiėmus", maždaug netrukdyk, maman biggrin.gif Ir užmiega viena, gali išeit į kitą kambarį, ji truputi pakalba su savim ir lūžta.. Taip kad aš manau, kad ir tavoji išaugs, tik turėk kantrybės išlaukt wink.gif

ziuriu nesimiegojo,ne biggrin.gif
zinai..as gi sakiau,kad esu patyzus :ax
o viska tikrai isivaizduoju..maniskis tai tikrai laaabai daug padeda..tik,kad manajai tas netinka....siaip nu normaliai pas mus..bet buna tokiu dienu,nu ,kad nelaiko nei nervai(o va tas mane labiausiai ) parina....tada ziauriai pergyvenu uz rekima uz nesivaldyma ir pan......
tmano drauge sako,kad viskas butu kitaip,jei turetumem chebros aplink,kurie nors viena diena per menesi keliom valandom ja pasiimtu or smth...nu kaip sakai..nuo pat mazumes mes VISKA kartu darom..dbr jai pusantru,tai ji jau ir indus man isplauna(tereikia isskalaut biggrin.gif ) bet kiek trunka po to man sutvarkyt virtuve geriau ne neminesiu..nu ir visa kita..va tas kartais irgi nervina ziauriai..namuose bardakas-atrodo perlekciau,sutvarkyciau viska-nu pazaisk,ar nezaisk,bet isversk pvz tuos stalcius nelemtus,kad tik uzsiimtum..bet ne...daznai nusispjaunu-kita diena pasidarysiu,bet kartais buna tu dienu..aij ka as cia pleciuosi..daugumai tai zinoma,tik matyt ne visos tokios skystos kaip as verysad.gif plius daznai pagalvoju,kad reiktu maziau sm skaityt biggrin.gif kur kai kas nesamoniu priraso-tada prisigalvoji,kodel tas mano vaikas visa diena su siurbliu nezaidzia laugh.gif siaip kazkaip ji visda pirmaujanti viskuo tarp savo bendraamaziu buvo(yra),tai kai cia ziuriu,kiti zaidzia vieni,tai striokas biggrin.gif apeme... (istikruju saves pradejau gailet,kokia as vargse biggrin.gif )
o va kantrybes tai reiktu kazkur nusipirkt biggrin.gif nes ji niekda nebuvo mano stiprioji puse............ verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(saulutes mama @ 2007 08 22, 07:07)
Praeita savaitgali taip istampe nervus

jo...jau ka jie sugeba tai sugeba..tik esme tame ir yra,kad mokytumes kantrybes...o kaip noretus,kad nereiktu mokytis,o ta kantrybes magistro diploma galima butu jau pries vaika but igijus......nenusipelno jie to viso musu nervu nelaikymmo,alia... vnz kaip nors mamuk mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu aš šiaip kantrybę beveik geležinę turiu, bet vat bėda, kad manoji mažė ryškiai su išvedinėjimo iš kantrybės diplomu biggrin.gif Ne veltui ožkos metais gimus, pagal charakterį tikra ožkytė ax.gif Jau kaip užsispirs, tai geriau iškart duot, nes išsireikalaus vistiek, kad ir visą dieną truktų lotuliukas.gif Na ji ne piktybinė, bet tie filmukai 3 ryto jau gerklėj buvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 22 rugpjūčio 2007 - 19:51
QUOTE(Brooke @ 2007 08 22, 17:50)
: Na ji ne piktybinė, bet tie filmukai 3 ryto jau gerklėj buvo ax.gif

laugh.gif tegaliu isivaizduot doh.gif: laugh.gif

siaip as tokia..ir siaip visi sako..paziurek kokia tu maza-jauna buvai..tipo laabai aktyvi ir padukus ziauriai..plius uzsispyrus kaip tavoji(dar ir dbr tokia )..tai sako,ko tu is vaiko nori biggrin.gif
Atsakyti
O su mano mazaja prasidejo isterijos priepoliai, trunkantys iki pusvalandzio. Ja gali sunervuoti bet kas, kad ir koks mazmozis, ir tada jau raitomasi ant zemes, klykiama, reikiama, visa apsisnargliuoja, isprakaituoja nuo rekimo, ant ranku nesiduoda imama, visiskai neklauso, ka as jai sakau, vaikas tarsi pasikeicia. Tai ir dirzu esu ikretus, ir saltu vandeniu pylus, ir graziuoju bandau nusnekinti, niekas nepadeda. Tik issiklykus, issirekus nusiramina ir visiskai pasikeicia, tarsi sio priepolio visai nebutu. Iki 2 metu tokiu priepoliu buvo gal 2-3, o dabar jau si men. kartojosi kokius 4 kartus. Ka man daryti ?
Atsakyti