Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 17:14)
bet kaip musu tevai, jie tokiu knygu neturejo ir auklejo mus kaip ismane ir kas nuo to nukentejo? niekas.

Kodėl jūs visą laiką taip kategoriškai apibendrinat: visi gasdino, visi mušė, visi tamsos bijo, visi knygų neskaitė ir pan?
Pavyzdžiui mano tėvai skaitė, kitas knygas, kitų autorių, bet skaitė. Ir nemanau, kad jie yra išimtis.
Atsakyti
Kad viskas ir butu taip lengva kaip jus cia rasote..Nezinau ar mano vaikutis kitosks,ar as kitkia ,ar jo amzius dabar tas tok baisinis.VISKA DARYSIU NEGERAI : ) nu sneku,nesiukslink,mamyte tvarko.Sunau mokinkimes drabuzelus graziai susideti. Gal apseikim be kompiuterio,iskepkim pyraga , turi buti su koinytem nes persali,ir taip kosiji baisia ir t.t . Na jo atsakymai buna : Gerai gerai supratau biggrin.gif , O as noriu.... Nu ir kas.....MAMA as NORIU......... Jau geras geras doh.gif .. Na va taip ir supranta mane. Penki metai ant nosies.didelis berniukas,turetu siektiek tvardyti pykti,ismokti palaukti,nes kantrybes visiskai neturi. Dirzo neimiau nei as nei tetis dar ne karto,o viena karta pasakem kad paimsim sako nu ir kas ,nebijo,nezino kas tai yra,bet neimsim dirzo,pati tokio nesu ragavus ,nenoriu kad vaikas ragautu... Bet kazkokios nuobaudos turi buti uz negera elgesi,tik dar nezinau kokios...
Kad ir darzeli sendiena,rengiames eiti namo,Paime visam kalidoriui isjunge sviesa,tamsu nors i aki durk,mamytes vaikus rengia,,vaikai issigando,.Tai ka daryti,paaiskinu,vaikeli taip daryti negalima,O jis man AS NORIU, doh.gif Ka tokioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(mamukas... @ 2011 12 08, 17:45)
Kad ir darzeli sendiena,rengiames eiti namo,Paime visam kalidoriui isjunge sviesa,tamsu nors i aki durk,mamytes vaikus rengia,,vaikai issigando,.Tai ka daryti,paaiskinu,vaikeli taip daryti negalima,O jis man AS NORIU, doh.gif Ka tokioje situacijoje?

Visada galima viską nuleisti juokais mirksiukas.gif Sakykit, "o aš noriu sujungti visur šviesas, einu va ir sujungsiu" ir sujunkit smile.gif Tikrai yra milijonai būdų kaip be pykčių, bausmių ir grasinimų perkalbėti užsispyrusį vaiką. Galų gale, toks jo elgesys yra normalus - formuojasi mažo žmogaus asmenybė, jis visokiais elgesio modeliais "išbando" aplinką ir žiūri, kaip bus reaguojama. Jei bus reaguojama ramiai, priimant vaiką tokį, koks jis šiuo metu yra, nebandant jo tuč tuojau keisti, tiesiog švelniai pakreipiant teisinga linkme, nurodant teisingo elgesio gaires, tai tokią raidos fazę vaikas įveiks sėkmingai ir ji neužsifiksuos jam visam gyvenimui kaip kažkoks "nesusipratimas", kuris paskui gali išlįsti visokiom fobijom, priklausomybėm, agresijom ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 08 gruodžio 2011 - 17:11
smile.gif As irgi savo vaiko negrasinu baubais kiekviena karta kai jis manes neklauso, buna kartais kai kantrybe truksta, zinoma grasinimas nera gerai, bet zinote, kai kartais daveda, tai galvoju geriau nereksiu, bet stai taip lengvai issisuksiu biggrin.gif Neketinu to daryti pastoviai, tiesiog siam momentui yra taip ir tikrai manau surasiu budu kaip jam isaiskinti nesielgti blogai, kai bus didesnis.
Atsakyti
Kai jau norisi rėkti geriausia yra išeiti į kitą kambarį. Ne vaikui, mamai, žinoma mirksiukas.gif Arba bent jau suskaičiuoti iki dešimt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 18:06)
smile.gif  As irgi savo vaiko negrasinu baubais kiekviena karta kai jis manes neklauso, buna kartais kai kantrybe truksta, zinoma grasinimas nera gerai, bet zinote, kai kartais daveda, tai galvoju geriau nereksiu, bet stai taip lengvai issisuksiu biggrin.gif Neketinu to daryti pastoviai, tiesiog siam momentui yra taip ir tikrai manau surasiu budu kaip jam isaiskinti nesielgti blogai, kai bus didesnis.

Linkiu sėkmės jums rasti kuo mažiau vaikui kenksmingą būdą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 18:06)
tikrai manau surasiu budu kaip jam isaiskinti nesielgti blogai, kai bus didesnis.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mamukas, is to rasot suprantu kad jusu vaikui labai svarbu itvirtinti savo pozicija, savo norus. Pirmiausia susimastyciau kodel. Gal kas pasikeite, kaip senai jis taip elgiasi, kiek tai galetu buti tiesiog aplinkos ribu ieskojimas ir eksperimentavimas o kiek jau uzsiciklinimas. Matau laukiates, ar negaletu but susije? Vaikas nerimauja? Zino apie nestuma?
Papildyta:
Dziurgita- as asmeniskai labai nukentejau nuo dirzo baimes ir nuo to kad tevai nepakankamai samoningai galvojo apie auklejima.
Del tu dantu-isitaisem skylute, buvom pas stomatologe. Dabar kas vakara pats praso valyt ir brolis irgi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 12 09, 00:32)
Dziurgita- as asmeniskai labai nukentejau nuo dirzo baimes ir nuo to kad tevai nepakankamai samoningai galvojo apie auklejima.
Del tu dantu-isitaisem skylute, buvom pas stomatologe. Dabar kas vakara pats praso valyt ir brolis irgi smile.gif

o kaip jus nukentejote?
Beje, maniskis nera gaves dirzo ne karto, bijoti gali ko nors, juk jei bijo kad suges dantukas ir reiks eiti pas gydytoja, tai irgi juk baime, nesneku apie smurto baime, bet vaikai visokiu baimiu turi, stai maniskis...einam vakar is darzelio iki masinos...tamsu lauke, jis man sako, nepaliksi manes? sakau, as niekada nepalikau ir nepaliskiu taves lauke, kai tamsu. Vaikas kartais bijo ir sako tai, ko niekada nera patyres, bet nemanau kad del to zalojasi jo psichika, jei nuramini tuom viskas ir baigiasi. As irgi uzaugau bijodama dirzo, to ka as tik viena karta per visa savo gyvenima ragavau ir manes tai nesuzalojo psichologiskai tikrai. Manau dar priklauso nuo zmogaus, koks jis stiprus psichologiskai. Tas pats kaip ir imunitetas, vienam vaikui sloga liga, kitam-ne. Cia mes kitoje temoje diskutavome su mamytemis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziurgita:): 09 gruodžio 2011 - 10:25
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 09, 10:23)
tamsu lauke, jis man sako, nepaliksi manes? sakau, as niekada nepalikau ir nepaliskiu taves lauke, kai tamsu.

QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 14:48)
sakome kad blogus vaikus, kurie neklauso teveliu veza i miska ir atiduoda baubui

kuo vaikui tiket, jei mama kartais kalba vienaip, o kartais - kitaip?
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 09, 10:23)
bet vaikai visokiu baimiu turi, stai maniskis...einam vakar is darzelio iki masinos...tamsu lauke, jis man sako, nepaliksi manes? sakau, as niekada nepalikau ir nepaliskiu taves lauke, kai tamsu.

Ne, nu aš Jūsų nebesuprantu - Jūs juk sakote vaikui, kad vešit į mišką ir atiduosit baubui ir paskui stebitės jo baimėm doh.gif

Jo, ankstesniam ragnez poste tiesa - pasiskaitykit akivaizdžiai, gal suprasit...
Atsakyti
[quote=Dziurgita:),2011 12 09, 11:23]
stai maniskis...einam vakar is darzelio iki masinos...tamsu lauke, jis man sako, nepaliksi manes? sakau, as niekada nepalikau ir nepaliskiu taves lauke, kai tamsu.

Dziurgita, tokie jūsų mažiuko klausimai ir rodo, kad jis jau nėra saugus. aš apie tai jums ir sakiau, kai kalbėjau apie saugumo ir nesaugumo jausmą.

bet jūs aišku vis tiek užsispyrus įrodinėsit, kad savo baubais ir gasdinimais, kad paliksit jį miške, netraumuojat jo psichikos.
gal jau nebesiteisinkit, o pagalvokit, ką galima pakeisti.

ir dar: tai, kad jūs jaučiatės nenukentėjusi nuo tėvų grasinimų dar nereiškia, kad taip jausis jūsų vaikutis. vaikas vaikui nelygus...

[quote=Dziurgita:),2011 12 09, 11:23]

Manau dar priklauso nuo zmogaus, koks jis stiprus psichologiskai. [/quote]

Psichologiškai stipriu negimstama. Psichologiškai stipriu tampama ir tai didžia dalimi priklauso nuo tėvų auklėjimo. pagal tai, ką jūs rašote apie savo vaikutį, sakyčiau, kad jis jau yra labai pažeidžiamas verysad.gif jo mažutėje širdelėje jau yra vietos baimei, kad mamytė jį paliks (ar miške, ar prie darželio tamsoje - čia jau detalės verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 09, 11:23)
Manau dar priklauso nuo zmogaus, koks jis stiprus psichologiskai.

Na jei jūs psichologinį stiprumą lyginate su imunitetu (kuris, beje, irgi yra įgyjamas), tai iš kur tada galite žinoti, kad jūsų berniukas gimė psichologiškai stiprus?
Atsakyti