QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:08)
Kiekvienas aukleja kaip ismano, maciau kaip mano broliene bande vaikui aiskinti viska, graziai viska ''piesti'' ir t.t. dabar vaikui 12 m, palaida bala, nepadeda jam jokie psichologiniai smegenu ''pudrinimai''.
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:27)
oi, tik nereikia, man tevai visuomet sakydavo, kai tikrai neklausydavau, kad "kurenasi pirtis" reiskia, kad jei dar taip ir toliau elgsiuosi, gausiu lupti, nors taip niekada ir negavau
Ir kas dabar, jauciuosi saugi ir net labai, jokiu psiochologiniu problemu neturiu, o tai, kad vaikas turi zinoti jog turi buti geras berniukas nematau nieko blogo, o jus cia visos tokios teigiamos susirinke? nesaukiate ant vaiku, nesakote kad jie turi buti geri?
, nes pvz gali buti kaip tam berniukui, neklause teveliu ir atsitiko tas ir tas...
Situacija: vaikas nenori valytis dantuku, sako ne ir viskas, nesizioja, stumia sepeteli toliau juo save. KAip jus elgtumetes?
Papildyta:
o ar jus zinote, kad visi vaikai bijo tamsos? VISI! mano sunenas 12m bijo vienas uzmigti tamsoje, nors ji tikrai teisingai auklejo tevai.
I kampa savo vaiko, neturincio 3m nestatysiu, kai bus didesnis taip, bet dar jis per mazas.Televizorius...anokia cia jam bausme, mes ir taip jo daug neziurime. Kiekvienas randa sava kelia kaip sutramdyti vaiko ozius.
Dziurgita, taip taip, nei čia mes teigiamos, nei kažkokios ypatingai išskirtinės: ir rėkiam, ir baram.
Bet cia ne apie tai.
Gal vaikas ir neturės problemų, gal ir jausis saugus, gal ir visa kita gyvenime bus jam gerai, bet savo poziciją jau sakiau - man tiesiog protu nesuvokiama ir liežuvis nesiverstų sakyti tam savo kūnui ir kraujui, kad jį kažkas išveš į mišką ir paliks... brrr...
Žinot, mano pusbroliui taip yra tėvai sakę ne kartą. Iki vieno atvejo. Per giminės šventę, kai visi susisirinkę šventiškai plepėjo, tas mažas žmogelis, neatsimenu kiek metų, bet darželinio amžiaus, į vieną klausimą atsakė paprastai -
pasodinsiu mamą į roges, išvešiu į mišką ir paliksiu.
Turbūt nereikia pasakoti, kur jis tai girdėjo ir kaip suprojektavo?
O jūsų brolienės vaikas palaida bala todėl, kad jo niekas mišku negąsdino?
O kuo jūs gąsdinsit vaiką kai jam bus 12 metų? 16?
Jūs tikra, kad visi vaikai bijo tamsos? Ta prasme skaitėt kažkokį mokslinį pagrindimą? Įmeskit nuorodą.
Nes kai matau, kaip maniškis išjunginėja visam bute šviesas ir siautėja tamsoje, tai man kažkaip atrodė, kad ta baimė mūsų įkalama per "neik, ten tamsu.....". Manasis to negirdėjo, tai nežinia, kaip tpliau, bet kol kas jam jokiso tamsos baimės nei vakare, nei atsigulus.
Kiek spėjau, pagooglinau, bet tikrai niekur neradau, kad vaikai 100 proc. bijo tamsos. Baimių vaikai turi daug, skirtingais amžiaus tarpsniais skirtingas, bet absoliuč standartinės baimės nėra.