Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(Duti @ 2011 12 08, 15:57)
Tikiu, kad padeda toks metodas ir kiekvienas auklėjam savo vaiką kaip išmanom, bet paskaitykit straipsnių ir kitokių nuomonių apie tokius grasinimus.
Savo pozicijos nedėstysiu, ji ilga, bet tikrai niekada negąsdinsiu vaiko nei baubais, nei raganom, nei tamsa, nei visokiom kitokiom nesąmonėm.
Sakyti SAVO MYLIMAM vaikui apie tai, kad jį tėvai atiduos baubui į mišką  blink.gif

Kiekvienas aukleja kaip ismano, maciau kaip mano broliene bande vaikui aiskinti viska, graziai viska ''piesti'' ir t.t. dabar vaikui 12 m, palaida bala, nepadeda jam jokie psichologiniai smegenu ''pudrinimai''.
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:48)
Sveikos,

o mes zinote kaip ''sutvarkome'' vaika, sakome kad blogus vaikus, kurie neklauso teveliu veza i miska ir atiduoda baubui, cia toks personazas, kuris jam atrodo kad gyvena tamsoje biggrin.gif  Vaikas sutvarkytas biggrin.gif Jokiu rekimu, draskymus, musimu ir t.t. tiesiog paprastai cool.gif

Dziurgita,
tokie sutvarkymai yra baisus psichologinis smurtas prieš bėjėgį vaiką. nenoriu jūsų liūdinti, bet jei ir toliau taip elgsitės jūsų vaikas visą gyvenimą jausis nesaugus. ar to jūs siekiate? ar klausys jūsų kai jam bus 12-ka? čia jau kitas klausimas.
Atsakyti
Jau su baubais tai geriau nejuokauti,mes dar kai maziukas buvo sakydavome, va pas negerus vaikus baubai ateina.Padareme didele klaida,iki siol bijo vienas pabuti kambaryje,jai buname kartu uzdaro duris,miega tik prie blankios sviesos,ir t.t . Tad jau apie metus laiko kalame i galva kad baubu nera,kad tai tik isgalvotas personazas kuris realybeje neegzistuoja...Bet vistiek baimes turi visokiems tokiems baubams.
Nezinau ,man atrodo nedideles bausmes yra normalu,i kampa pastatymas?Jums atrodo labai negeras dalykas??Argi niekas vaikuciu i kampa nestato kelioms minutes?? Televzoriaus neziurejimas??Tai as cia vadinu bausme..... O pasisneketi pasisnekam,oj kekviena diena graziai issaiskinu kaip elgtis nedera, bet nieko, supranta tam kartui 15 minuciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 16:17)
Dziurgita,
tokie sutvarkymai yra baisus psichologinis smurtas prieš bėjėgį vaiką. nenoriu jūsų liūdinti, bet jei ir toliau taip elgsitės jūsų vaikas visą gyvenimą jausis nesaugus. ar to jūs siekiate? ar klausys jūsų kai jam bus 12-ka? čia jau kitas klausimas.

oi, tik nereikia, man tevai visuomet sakydavo, kai tikrai neklausydavau, kad "kurenasi pirtis" reiskia, kad jei dar taip ir toliau elgsiuosi, gausiu lupti, nors taip niekada ir negavau biggrin.gif Ir kas dabar, jauciuosi saugi ir net labai, jokiu psiochologiniu problemu neturiu, o tai, kad vaikas turi zinoti jog turi buti geras berniukas nematau nieko blogo, o jus cia visos tokios teigiamos susirinke? nesaukiate ant vaiku, nesakote kad jie turi buti geri? g.gif , nes pvz gali buti kaip tam berniukui, neklause teveliu ir atsitiko tas ir tas...
Situacija: vaikas nenori valytis dantuku, sako ne ir viskas, nesizioja, stumia sepeteli toliau juo save. KAip jus elgtumetes?
Papildyta:
QUOTE(mamukas... @ 2011 12 08, 16:21)
Jau su baubais tai geriau nejuokauti,mes dar kai maziukas buvo sakydavome, va pas negerus vaikus baubai ateina.Padareme didele klaida,iki siol bijo vienas pabuti kambaryje,jai buname kartu uzdaro duris,miega tik prie blankios sviesos,ir t.t . Tad jau apie metus laiko kalame i galva kad baubu nera,kad tai tik isgalvotas personazas kuris realybeje neegzistuoja...Bet vistiek baimes turi visokiems tokiems baubams.
Nezinau ,man atrodo  nedideles bausmes yra normalu,i kampa pastatymas?Jums atrodo labai negeras dalykas??Argi niekas vaikuciu i kampa nestato kelioms minutes??  Televzoriaus neziurejimas??Tai as cia vadinu bausme..... O pasisneketi pasisnekam,oj kekviena diena graziai issaiskinu kaip elgtis nedera, bet nieko, supranta tam kartui 15 minuciu  biggrin.gif

o ar jus zinote, kad visi vaikai bijo tamsos? VISI! mano sunenas 12m bijo vienas uzmigti tamsoje, nors ji tikrai teisingai auklejo tevai.
I kampa savo vaiko, neturincio 3m nestatysiu, kai bus didesnis taip, bet dar jis per mazas.Televizorius...anokia cia jam bausme, mes ir taip jo daug neziurime. Kiekvienas randa sava kelia kaip sutramdyti vaiko ozius.
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 16:22)
oi, tik nereikia, man tevai visuomet sakydavo, kai tikrai neklausydavau, kad "kurenasi pirtis" reiskia, kad jei dar taip ir toliau elgsiuosi, gausiu lupti, nors taip niekada ir negavau biggrin.gif Ir kas dabar, jauciuosi saugi ir net labai, jokiu psiochologiniu problemu neturiu,

tai, kad vaikas turi zinoti jog turi buti geras berniukas nematau nieko blogo, o jus cia visos tokios teigiamos susirinke? nesaukiate ant vaiku, nesakote kad jie turi buti geri? g.gif , nes pvz gali buti kaip tam berniukui, neklause teveliu ir atsitiko tas ir tas...
Situacija: vaikas nenori valytis dantuku, sako ne ir viskas, nesizioja, stumia sepeteli toliau juo save. KAip jus elgtumetes?

Ir sakome (čia aš ir už save, ir už savo vyrą), ir pykstame, ir ne visada šaltus nervus pavyksta išlaikyt. Bet į mišką pas baubus nesiunčiame g.gif ir niekada nemušame. aš kategoriškai prieš bet kokį smurtą, ypač psichologinį, nes jo formos "mandresnės", o poveikis, deja, gilesnis. aš už tai, kad vaikai augtų be baimių, bent jau aš kaip mama niekada neleisčiau, kad kas nors baugintų ar skaudintų mano vaiką. taigi neileisčiau to ir sau.
Papildyta:
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 16:27)
o ar jus zinote, kad visi vaikai bijo tamsos? VISI!

Tikrai ne visi. 100 % žinau, kad ne visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutax: 08 gruodžio 2011 - 15:36
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:08)
Kiekvienas aukleja kaip ismano, maciau kaip mano broliene bande vaikui aiskinti viska, graziai viska ''piesti'' ir t.t. dabar vaikui 12 m, palaida bala, nepadeda jam jokie psichologiniai smegenu ''pudrinimai''.

QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:27)
oi, tik nereikia, man tevai visuomet sakydavo, kai tikrai neklausydavau, kad "kurenasi pirtis" reiskia, kad jei dar taip ir toliau elgsiuosi, gausiu lupti, nors taip niekada ir negavau biggrin.gif Ir kas dabar, jauciuosi saugi ir net labai, jokiu psiochologiniu problemu neturiu, o tai, kad vaikas turi zinoti jog turi buti geras berniukas nematau nieko blogo, o jus cia visos tokios teigiamos susirinke? nesaukiate ant vaiku, nesakote kad jie turi buti geri? g.gif , nes pvz gali buti kaip tam berniukui, neklause teveliu ir atsitiko tas ir tas...
Papildyta:
o ar jus zinote, kad visi vaikai bijo tamsos? VISI! mano sunenas 12m bijo vienas uzmigti tamsoje, nors ji tikrai teisingai auklejo tevai.
I kampa savo vaiko, neturincio 3m nestatysiu, kai bus didesnis taip, bet dar jis per mazas.Televizorius...anokia cia jam bausme, mes ir taip jo daug neziurime. Kiekvienas randa sava kelia kaip sutramdyti vaiko ozius.

Dziurgita, taip taip, nei čia mes teigiamos, nei kažkokios ypatingai išskirtinės: ir rėkiam, ir baram.
Bet cia ne apie tai.
Gal vaikas ir neturės problemų, gal ir jausis saugus, gal ir visa kita gyvenime bus jam gerai, bet savo poziciją jau sakiau - man tiesiog protu nesuvokiama ir liežuvis nesiverstų sakyti tam savo kūnui ir kraujui, kad jį kažkas išveš į mišką ir paliks... brrr...

Žinot, mano pusbroliui taip yra tėvai sakę ne kartą. Iki vieno atvejo. Per giminės šventę, kai visi susisirinkę šventiškai plepėjo, tas mažas žmogelis, neatsimenu kiek metų, bet darželinio amžiaus, į vieną klausimą atsakė paprastai - pasodinsiu mamą į roges, išvešiu į mišką ir paliksiu.
Turbūt nereikia pasakoti, kur jis tai girdėjo ir kaip suprojektavo?

O jūsų brolienės vaikas palaida bala todėl, kad jo niekas mišku negąsdino?
O kuo jūs gąsdinsit vaiką kai jam bus 12 metų? 16?
Jūs tikra, kad visi vaikai bijo tamsos? Ta prasme skaitėt kažkokį mokslinį pagrindimą? Įmeskit nuorodą.
Nes kai matau, kaip maniškis išjunginėja visam bute šviesas ir siautėja tamsoje, tai man kažkaip atrodė, kad ta baimė mūsų įkalama per "neik, ten tamsu.....". Manasis to negirdėjo, tai nežinia, kaip tpliau, bet kol kas jam jokiso tamsos baimės nei vakare, nei atsigulus.

Kiek spėjau, pagooglinau, bet tikrai niekur neradau, kad vaikai 100 proc. bijo tamsos. Baimių vaikai turi daug, skirtingais amžiaus tarpsniais skirtingas, bet absoliuč standartinės baimės nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duti: 08 gruodžio 2011 - 15:40
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 16:31)
Ir sakome (čia aš ir už save, ir už savo vyrą), ir pykstame, ir ne visada šaltus nervus pavyksta išlaikyt. Bet į mišką pas baubus nesiunčiame g.gif ir niekada nemušame. aš kategoriškai prieš bet kokį smurtą, ypač psichologinį, nes jo formos "mandresnės", o poveikis, deja, gilesnis. aš už tai, kad vaikai augtų be baimių, bent jau aš kaip mama niekada neleisčiau, kad kas nors baugintų ar skaudintų mano vaiką. taigi neileisčiau to ir sau.

O as tame nieko blogo nematau, jei vaikas kazko prisibijo, vadinasi lengviau ji bus sutramdyti, pvz. mes su broliu bijojome dirzo ir kas cia tokio, nesuprantu, atrodo ir esame normalus dabar. Maniskis vaikas pats man sako, jeigu busi bloga, gausi dirzo, nors pats nera ragaves to dirzo, bet jis jau zino, kad blogi gauna dirzo argi cia blogai. Zinote maciau minksta tevu auklejima, kai vaikai kanzioja visus is eiles darzelyje,ar jus noretumete kad jusu vaikas pareitu is darzelio sukandziotas arba kanziotu visus iki zaizdu? maciau, kaip vaikai voliojasi ant zemes parduotuveje negave to ar ano zaislo, maniskis niekada to nedare, jam visuomet prizadedavau kazka nupirkti kito arba pasirinkti ko nori ir taip jam leisdavau paciam nuspresti be voliojimusi ir oziu.
Kai nenori valytis dantuku pasakau, kad butina juos valytis, nes jie gali sugesti. tai irgi grasinimas? juk gaunasi taip, jei nevalai dantys suges, tai grasini vaikui gaunasi g.gif
Visi mes uzaugome bijodami gauti dirzo ar nuo to mes tapome pazeidziamais? manau tikrai ne.
Papildyta:
Duti,mano vaikas budamas pusantru metu irgi nebijojo tamsos, o po to pradejo bijoti net gi sesliu namie, argi jus manote, kad mes ji gasdinome seseliais? palaukite, juk neesu kazkokia monstras...
o apie brolienes auklejima tai jus tiesiog viska isvertete kaip jums patogiau sioje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 15:44)
O as tame nieko blogo nematau, jei vaikas kazko prisibijo, vadinasi lengviau ji bus sutramdyti, pvz. mes su broliu bijojome dirzo ir kas cia tokio, nesuprantu, atrodo ir esame normalus dabar. Maniskis vaikas pats man sako, jeigu busi bloga, gausi dirzo, nors pats nera ragaves to dirzo, bet jis jau zino, kad blogi gauna dirzo argi cia blogai. Zinote maciau minksta tevu auklejima, kai vaikai kanzioja visus is eiles darzelyje,ar jus noretumete kad jusu vaikas pareitu is darzelio sukandziotas arba kanziotu visus iki zaizdu? maciau, kaip vaikai voliojasi ant zemes parduotuveje negave to ar ano zaislo, maniskis niekada to nedare, jam visuomet prizadedavau kazka nupirkti kito arba pasirinkti ko nori ir taip jam leisdavau paciam nuspresti be voliojimusi ir oziu.
Kai nenori valytis dantuku pasakau, kad butina juos valytis, nes jie gali sugesti. tai irgi grasinimas? juk gaunasi taip, jei nevalai dantys suges, tai grasini vaikui gaunasi g.gif
Visi mes uzaugome bijodami gauti dirzo ar nuo to mes tapome pazeidziamais? manau tikrai ne.

Dziurgita, jūs užsiciklinot ir kažkaip neskaitot ar neįsiskaitot: niekas nekalba apie minkštą auklėjimą, grasinimų nebuvimą ar pan.
Aš esu griežta mama visom prasmėm - jei mano vaikas ir guls parduotuvėj, tai tik pirmą ir manau paskutinį kartą.

Bet tai, kad negrasinam vaiko išvežimais į mišką, tai nereiškia, kad auklėjam minkštai ar visai neauklėjam.
Grasinimas, kad suges dantukai, yra ne grasinimas, o teisybė.
Tie vaikai, kurie nesivolioja parduotuvėse, tikrai ne visi gąsdinami baubais - aš tik noriu jums pasakyti, kad yra kitų būdų susitarti (juk parduotuvėj jūs irgi kaip suprantu be išvežimo į mišką susitariat).

O jūsų išvežimas į mišką - tai ne grasinimas, nes grasinimas turi būti išpildomas, tik tada jis veiksmingas vaikui ( t.y. nesivalai dantų - negauni ryte sausainio; ir pan.). Jūsų baubas ir miškas - netiesa, nesąmonė, vaikiško pasitikėjimo išnaudojimas ir t.t.

Na bet ir aš jau užsiciklinau ties tuo jūsų baubu ir mišku, tai lauksim kitų būdų, kaip tramdyti ožius biggrin.gif

P.S. Nelaikau aš jūsų monstru ar kažkuo - neturiu tam teisės biggrin.gif
O dėl tamsos baimės - sunku paskayti, bet jei gąsdinate mišku ir baubais, tai gal kažkas iš to įtakojo ir tamsos baimę, juk jam baubas - iš tamsos.

Dėl brolienės - "išverčiau kaip man patogiau" - nesupratau, ką išverčiau ir kas čia man taip jau patogu ar nepatogu.

Viskas, uždarau temą, nes jūs pasidalinot savo efektyviu metodu, mes atsisakėm jį naudoti.
Laukiam kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duti: 08 gruodžio 2011 - 15:55
[quote=Dziurgita:),2011 12 08, 16:48]
O as tame nieko blogo nematau, jei vaikas kazko prisibijo, vadinasi lengviau ji bus sutramdyti,

Bet gi vaikai ne kokie laukiniai žvėrys, kad juos reikėtų tramdyti ir dresuoti

[quote=Dziurgita:),2011 12 08, 16:48]

Patikėkit manim, ne visi mes užaugome bijodami diržo, tikrai ne visi.

Pritariu Duti 4u.gif , tema apie tai, kaip tramdyti ožiukus.
Pakalbėkim apie tai, kaip juos tramdyti be gasdinimų ir mušimų.
Atsakyti
QUOTE(mamukas... @ 2011 12 08, 16:21)
Nezinau ,man atrodo  nedideles bausmes yra normalu,i kampa pastatymas?Jums atrodo labai negeras dalykas??Argi niekas vaikuciu i kampa nestato kelioms minutes??  Televzoriaus neziurejimas??Tai as cia vadinu bausme..... O pasisneketi pasisnekam,oj kekviena diena graziai issaiskinu kaip elgtis nedera, bet nieko, supranta tam kartui 15 minuciu  biggrin.gif

Nubaustas vaikas jaučia pyktį ir nusivylimą. Ir šios negatyvios emocijos užgožia tikrąsias bausmės priežastis. Ilgainiui baudžiamas vaikas gal ir ima elgtis gerai, bet tik dėl to, kad išvengtų bausmės, o ne dėl to, kad gerai elgtis yra normalu ir savaime suprantama. Svarbiausia vaikui yra parodyti ir išaiškinti, kokias tiesiogines pasekmes turi jo elgesys. Kad ir dėl to liūdinti mama. Juk yra skirtumas tarp "tu mažas bjaurybe, ir vėl sujaukei virtuvę, kiek kartų sakiau, kad nelįstum į stalčius, eik dabar į kampą ir pagalvok, ką padarei" ir tarp "man labai liūdna, kad virtuvėje vėl netvarka, einam, aš sušluosiu kruopas, tu surink šiukšles ir tikėkimės, kad daugiau to niekada nebereikės daryti". Žinoma, metinukui to nepasakysi, bet toks vaikas "blogai" elgiasi dėl noro pažinti pasaulį, viską pačiupinėti, pavartyti, numesti ir t.t. Jis tiesiog daro mažus atradimus apie jį supančią aplinką smile.gif

QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 16:27)
o jus cia visos tokios teigiamos susirinke? nesaukiate ant vaiku, nesakote kad jie turi buti geri? g.gif , nes pvz gali buti kaip tam berniukui, neklause teveliu ir atsitiko tas ir tas...

Vaikas turi teisę būti visoks. Mes irgi nebūname vien geri. Taip, aš būnu bloga, kai esu pervargus ir irzli, kartais nesusivaldau ir užšaukiu ant vaiko. Bet jau šaukdama to gailiuosi, nes žinau, kad nieko tuo nepasieksiu ir visada po to atsiprašau vaiko. Nes nenoriu jam savo pavyzdžiu rodyti, jog šaukti yra gerai.

Aš vaiką pratinu valytis dantukus nuo mažens darydama tai kartu su juo. O mažieji juk visko mokosi kartodami, todėl dabar mano metinukas pats pasiprašo šepetėlio, kai būnam vonioje, ir bando pats valytis, kol valausi aš, o paskui dar leidžia ir man kiek kruopščiau pavalyti,o jei dar jam leidžiu tuo metu valyti man, tai dantų valymas tampa labai smagus užsiėmimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 16:48)

Nekalbėkit už visus mirksiukas.gif

Labai sutinku, kad vaikui negalima meluoti. Tuomet jis auga turėdamas gerokai iškreiptą pasaulio suvokimą. Aišku, prigrasinti diržu ir paskui juo ir pasinaudoti, toli gražu ne išeitis...
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 17:02)
[Pakalbėkim apie tai, kaip juos tramdyti be gasdinimų ir mušimų.

Tuomet perskaitykite visa tema nuo pirmo puslapio ir isgirsite dar ne tokiu nuomoniu, as bent sapeliu vaiko neauklejo kaip kai kurios mamytes smile.gif
O tamsos sunenas bijo ir nezinodamas apie jokius baubus. Visiems tas laikas anksciau ar veliau ateina.
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2011 12 08, 17:11)
Nubaustas vaikas jaučia pyktį ir nusivylimą. Ir šios negatyvios emocijos užgožia tikrąsias bausmės priežastis. Ilgainiui baudžiamas vaikas gal ir ima elgtis gerai, bet tik dėl to, kad išvengtų bausmės, o ne dėl to, kad gerai elgtis yra normalu ir savaime suprantama. Svarbiausia vaikui yra parodyti ir išaiškinti, kokias tiesiogines pasekmes turi jo elgesys. Kad ir dėl to liūdinti mama. Juk yra skirtumas tarp "tu mažas bjaurybe, ir vėl sujaukei virtuvę, kiek kartų sakiau, kad nelįstum į stalčius, eik dabar į kampą ir pagalvok, ką padarei" ir tarp "man labai liūdna, kad virtuvėje vėl netvarka, einam, aš sušluosiu kruopas, tu surink šiukšles ir tikėkimės, kad daugiau to niekada nebereikės daryti". Žinoma, metinukui to nepasakysi, bet toks vaikas "blogai" elgiasi dėl noro pažinti pasaulį, viską pačiupinėti, pavartyti, numesti ir t.t. Jis tiesiog daro mažus atradimus apie jį supančią aplinką smile.gif

matau prisiskaite jus knygu doh.gif stai is kur tampa tokiasi teigiamais ir viska ismananciais smile.gif , bet kaip musu tevai, jie tokiu knygu neturejo ir auklejo mus kaip ismane ir kas nuo to nukentejo? niekas.
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 17:14)
matau prisiskaite jus knygu doh.gif  stai is kur tampa tokiasi teigiamais ir viska ismananciais smile.gif , bet kaip musu tevai, jie tokiu knygu neturejo ir auklejo mus kaip ismane ir kas nuo to nukentejo? niekas.

Kodėl jūs manote, kad taip, kai jus auklėjo tėvai, taip ir visi buvo auklėjami? smile.gif Beje, buvo ir sovietmečiu nemažai literatūros, deja, patarimai jose buvo dažnai iš piršto laužti, nepagrįsti jokiais moksliniais tyrinėjimais ir labai patogūs tam laikmečiui.

Nuo pradžios iki galo esu tik vieną knygą apie vaikų auginimą perskaičius. Be jos lentynoje guli dar kelios, kurioms nerandu laiko, nes kaip auginti vaikus visgi mokausi ne iš knygų, o iš gyvenimo. Mano vaikas yra geriausias mano mokytojas. Į kiekvieną situaciją bandau pažvelgti jo akimis ir atsakymas kaip elgtis ateina savaime. Bet nieko blogo nematau, jei koks pervargęs, pasimetęs ir nebežinantis ko griebtis tėvelis ar mamytė paskaitinės vieną kitą išmintingą knygą smile.gif
Atsakyti