Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

Mano pusantrų metų vyrukas kartais mane gąsdina. Pas jį užeina tokie isterijos priepoliai, kad aš jaučiuosi bejėgė. Anksčiau, kol neturėjau vaikų, baisėdavausi isterikuojančiais vaikais, bet tokių, ką išdarinėja maniškis net sapnuot nesapnavau... Dažniausiai tai būna po pietų miego, kai jis atsibunda anksčiau nei turėtų, būna neišsimiegojęs, ir prasideda. Žviegia, prašosi ant rankų, aš paimu, jis mušasi spardosi,rodo, kad nori ant žemės, padedu ant žemės vėl įsikabina į koją ir vėl lipa ant manęs. Taip isterinis klykimas gali tęstis pusvalandį, jis tiek nusiverkia, kad vos atsimerkt gali, trūkčioja ilgai... praeina ir jis kaip niekur nieko, geras, žaidžia. O man taip liūdna pasidaro... Visaip dariau, neėmiau ant rankų, ėmiau, šaukiau, mėginau bučiuoti, mėginau palikti vieną. Aš norėčiau išsiaiškinti priežastį kodėl jis taip elgiasi? tartis su juo dar neina, nes per mažas, bausmės, manau, kad nesamonė. Va, kad ir šįryt jis atsibudo 7 val ryto, nors paprastai miega iki 9 ir prasidėjo...Pasidalinkit kaip jūs elgtumėtės tokioje situacijoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ricco*: 08 gruodžio 2011 - 08:08
QUOTE(*Ricco* @ 2011 12 08, 09:07)
Dažniausiai tai būna po pietų miego, kai jis atsibunda anksčiau nei turėtų, būna neišsimiegojęs, ir prasideda.

Ricco,
na priežastys labai aiškios: jūs ir pati parašėte - neišsimiegojęs, t.y. nepailsėjęs, o dar gal ir ką nors susapnavęs, t.y. išsigandęs. pats nežino kas darosi, nemoka susitvarkyti su savo emocijomis, o gal dar ir kokį šoną ar rankytę nugulėjęs, gal nutirpus kojytė, gal sisiuko nori... jis gi nemoka nei paaiškint nei pats suprast kas vyksta. pasistenkit jam padėti: tvirtai apkabinus palaikyt, panešiot, pasiūlyt atsigert, nukreipt dėmesį kokiu akį ar ausį traukiančiu daiktu, gal ką nors mėgsta, gal yra kažkas kas laabaai sudomina. pvz., mano draugai viduryje nakties smile.gif įjungdavo siurblį, nes vaikučiui jis labai patikdavo. nukreipdavo dėmesį ir viskas, po isterijų. jūs gi ir pati matot, kad praeina kaip niekur nieko.
ir svarbiausia pamėgint išlikti ramiai, nerėkti, nešaukti, nepykti, nestumti nuo savęs, nesigriaužti (kodėl mano vaikui, ką aš blogo darau ir pan.) smile.gif
viskas praeis 4u.gif
Atsakyti
Pas mus mazdaug buna taip pat, is po pietu miego atsikelia irzli, ir zirzia. As siaip nekreipiu demesio darau ka ir visada darom kai atsikele (einam i tualetu reikalu atlikti, paskui pavalgyti) buna pavargsti nuo to, stengiuosi kazkuo kitu sudominti, kazkur kitur demesy nukreipti, pvz turim maza suniuka, tai kai vis pamiegam ji ateina pas musu, sakau ziurek atejo pas tave DI (Dikse, bet jai iseina Di biggrin.gif ) ir viskas pasitaiso kazkaip, kita karta vel kazka galvoju.
Palikti viena kambaryje ir as bandziau, bet ji saukia spiegia, arba atsidaro duris ir ziuri i mane verkdama.
Bausmiu as neskiriu neisbandziau kazkaip, tik jai ko neduodu ar pasakau kad negalima ir pradeda nerviukus rodyti nereguoju i juos. Dar kita karta pasakau - gali nesaukti ir neverkti, nes mama turi daug kantrybes ir tu manes nepaveiksi ir ji nusiramina.
Atsakyti
QUOTE(*Boluzyte* @ 2011 12 07, 18:53)
Pas mane garsiai sneka mociute, kuriai vis aiksinu kad tu kalbek o ne rek, tada pradeda tyliau. Kantrybe manau cia daugumai truksta kita karta. pries miega ritualu kaip ir neturim., bandziau skaityti knygute jai, bet atima ja ir nori pati vartyti, duodu, tegul varto. Labai ilgai neuzmiega. Tai pradejom televizoriu isjungti ir sviesa, tada "verkia" be asaru, bet nereguoju i tai ir nurimsta. I daug tu zyzimu visokiu ismokau nereguoti. O va kitiems tas labai sunku, paciai kantrybe truksta ne vaika auklejant, bet suaugusiuosiu.  doh.gif

Boluzyte, neįsižeiskit, bet nuo šito reikia pradėt migdymą: t.y. išjungt teliką ir visus kitus triukšmus, pasilikt prislopintą šviesą, jei skaitot pasakėlę, jei pasakojat - iš vis gulėt tamsoje.
Reikia ramybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 10:47)
Boluzyte, neįsižeiskit, bet nuo šito reikia pradėt migdymą: t.y. išjungt teliką ir visus kitus triukšmus, pasilikt prislopintą šviesą, jei skaitot pasakėlę, jei pasakojat - iš vis gulėt tamsoje.
Reikia ramybės 4u.gif

Isizeist nera ko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 09:44)
Ricco,
na priežastys labai aiškios: jūs ir pati parašėte - neišsimiegojęs, t.y. nepailsėjęs, o dar gal ir ką nors susapnavęs, t.y. išsigandęs. pats nežino kas darosi, nemoka susitvarkyti su savo emocijomis, o gal dar ir kokį šoną ar rankytę nugulėjęs, gal nutirpus kojytė, gal sisiuko nori... jis gi nemoka nei paaiškint nei pats suprast kas vyksta. pasistenkit jam padėti: tvirtai apkabinus palaikyt, panešiot, pasiūlyt atsigert, nukreipt dėmesį kokiu akį ar ausį traukiančiu daiktu, gal ką nors mėgsta, gal yra kažkas kas laabaai sudomina. pvz., mano draugai viduryje nakties  smile.gif įjungdavo siurblį, nes vaikučiui jis labai patikdavo. nukreipdavo dėmesį ir viskas, po isterijų. jūs gi ir pati matot, kad praeina kaip niekur nieko.
ir svarbiausia pamėgint išlikti ramiai, nerėkti, nešaukti, nepykti, nestumti nuo savęs, nesigriaužti (kodėl mano vaikui, ką aš blogo darau ir pan.) smile.gif
viskas praeis 4u.gif

Ačiū, viską esu išbandžius, kartais pavyksta, įjungus teleizorių, o kartais niekas nepadeda. Jis raitosi ir klykia, tiesiog po šio ryto taip išsiderinau, kad pradėjau galvoti, kad kažkas ne taip, ir kaip jūs rašėte apima graužatis ką darau ne taip verysad.gif Iš tikro tai ir aš kaip ir matau priežastį, ne taip pati sau klausimą suformalavau, noriu jam padėti. Bet nežinau kaip, aš paniškai bijau padaryti klaidų, nes šeimoj turiu pavyzdį, brolis, ir esu įsitikinus, kad jo gyvenimo nuklydimuose yra kalti tėvai, mus auklėjo despotiškai. Pati niekada nesiimu ir nesiimsiu tokių veismų, bet tikrai būna, kad nesusivaldau aprėkiu, būnu pikta, esu sudavus kelis kartus (bet ne tais atvejais po atsibudimo). Paskui, žinoma, graužatis begalinė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ricco*: 08 gruodžio 2011 - 10:19
Siandien Saviugdos Mokykla daro labai gera webinara internetu apie vaiku auklejima. Super lektorius:-)
Atsakyti
QUOTE(*Ricco* @ 2011 12 08, 11:07)
Ačiū, viską esu išbandžius, kartais pavyksta, įjungus teleizorių, o kartais niekas nepadeda. Jis raitosi ir klykia, tiesiog po šio ryto taip išsiderinau, kad pradėjau galvoti, kad kažkas ne taip, ir kaip jūs rašėte apima graužatis ką darau ne taip  verysad.gif Iš tikro tai ir aš kaip ir matau priežastį, ne taip pati sau klausimą suformalavau, noriu jam padėti. Bet nežinau kaip, aš paniškai bijau padaryti klaidų, nes šeimoj turiu pavyzdį, brolis, ir esu įsitikinus, kad jo gyvenimo nuklydimuose yra kalti tėvai, mus auklėjo despotiškai. Pati niekada nesiimu ir nesiimsiu tokių veismų, bet tikrai būna, kad nesusivaldau aprėkiu, būnu pikta, esu sudavus kelis kartus (bet ne tais atvejais po atsibudimo). Paskui, žinoma, graužatis begalinė

Ricco,
patikėkit, viskas praeis 4u.gif vaikai tokius nepaaiškinamus nervų priepuolius išauga. ramybės, ramybės ir dar kartą ramybės. jūs viską darot gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutax @ 2011 12 08, 12:19)
Ricco,
patikėkit, viskas praeis 4u.gif vaikai tokius nepaaiškinamus nervų priepuolius išauga. ramybės, ramybės ir dar kartą ramybės. jūs viską darot gerai 4u.gif

Rutax, ačiū, man reikėjo, kad kas taip pasakytų 4u.gif
Atsakyti
Svarbiausia islikti ramiai ir nesaukti, kantrybes begalines reikia. Mane siuo laikotarpiu daug kas erzina, bet stengiuosi valdytis, nes kiti juk niekuo kalti, o ypac vaikas.
As pati kita karta pabunu vaikas ir zaidziu su dukra su lelemis, labai patinka jai tvarkytis namuose, duodu skudureli ir kartu valome dulkes ar grindis.
Atsakyti
Sveikos,

o mes zinote kaip ''sutvarkome'' vaika, sakome kad blogus vaikus, kurie neklauso teveliu veza i miska ir atiduoda baubui, cia toks personazas, kuris jam atrodo kad gyvena tamsoje biggrin.gif Vaikas sutvarkytas biggrin.gif Jokiu rekimu, draskymus, musimu ir t.t. tiesiog paprastai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 14:48)
Sveikos,

o mes zinote kaip ''sutvarkome'' vaika, sakome kad blogus vaikus, kurie neklauso teveliu veza i miska ir atiduoda baubui, cia toks personazas, kuris jam atrodo kad gyvena tamsoje biggrin.gif  Vaikas sutvarkytas biggrin.gif Jokiu rekimu, draskymus, musimu ir t.t. tiesiog paprastai cool.gif

Tikiu, kad padeda toks metodas ir kiekvienas auklėjam savo vaiką kaip išmanom, bet paskaitykit straipsnių ir kitokių nuomonių apie tokius grasinimus.
Savo pozicijos nedėstysiu, ji ilga, bet tikrai niekada negąsdinsiu vaiko nei baubais, nei raganom, nei tamsa, nei visokiom kitokiom nesąmonėm.
Sakyti SAVO MYLIMAM vaikui apie tai, kad jį tėvai atiduos baubui į mišką blink.gif
Atsakyti