QUOTE(skorpee @ 2011 07 02, 10:49)
Mano dvimetis pasidarė nesuvaldomas, lipa, ima, nesupranta žodžio negalima, o svarbiausia viską bando pasiekti cypimu...
normalu, sveikas vaikas
jei dvimetis butu visada paklusnus - susirupinciau del jo raidos
Jūs neįsivaizduojate, kaip skamba visas namas,
isivaizduojame. visi vaikai ir visos mamos per tai perejo.
nemanyk, kad tu - isimtis.
kai aš jį bandau paguldyti tiesiog pietų miego, nežinau kaip jis išsimušė iš ritmo, tačiau ankščiau ėjęs 10 valandą miegot, dabar kartais aplenkia mane, ir kai aš nulūžtu jis krutina mane mama mama.. O aš jau po dienos darbų nebepajudinu galvos...
vaikas auga, keiciasi ir jo dienotvarke. gal jam jau maziau reikia miego, gal reikia kai kuriu pakeitimu, pvz., kitu laiku eiti gulti pietu, kad tarp dienos miego ir nakties miego butu pakankamai laiko.
Ko tik nebandžiau dėl jo cypimų, mušti tikrai nemušiu...
siuo etapu vaiko elgesi lemia daugiau jo raidos etapas, o ne tevu auklejimas. tevams belieka ismokti nepriimti sitos "kovos uz zmogaus laisve" asmeniskai.
Bet kaip įveikti vadinamają 2 metukų krizę atrodo jau net lauke, nenori eiti namo tada klykia krenta....
pries veja nepapusi
krizes nereikia iveikti, ja reikia isgyventi.
kad butu lengviau, galima:
1. suteikti vaikui kuo daugiau galimybiu demonstruoti savarankiskuma
2. leisti vaikui kuo dazniau rinktis (net jei pasirinkima tektu dirbtinai sukurti - "gersi puse stiklines sulciu, ar visa stikline?"
3. nepriimti vaiko maisto asmeniskai, nesistengti vaiko sutramdyti, drausminti ar bausti. vaiko isterijas, pykcio priepuolius, nemotyvuota priesgyniavima reikia tiesiog atlaikyti, isbuti kartu su vaiku.
4. zinant vaiko poreiki priesgyniauti, galima pagudrauti - pvz., sakyti viska atvirksciai ("dabar nesiausime batu ir neisime i lauka", "dabar nevalgysime sriubos" ir pan.)
5. suvokti, kad sitas etapas butinas ir laikinas - ir issaugoti humoro jausma