Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

Uz oziukus atimami malonumai, tai teletabiai nerodomi, ir geru darbu kamuoliukai.
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2010 10 29, 21:13)
Gal gali parasyti autoriu?

As pati sios knygos neskaiciau, bet mano sunus auga su labai dideliais oziukais, ir kuo toliau tuo labiau sunkeja musu bendravimas, taigi iekojau literaturos ta tema. Pagooglinau, stai knygos anotacija ir autorius, pati irgi bandysiu ieskotis knygynuose sios knygos, nes mano isminties kovoje su musu "oziukais" jau nebeuztenka verysad.gif

Knygos anotacija
Garsi vaikų psichologė Jirina Prekop savo bestseleryje „Mažasis tironas“ nagrinėja vaikų valdžios troškimo problemą šeimoje. Ji parodo, kokiems tėvams ypatingai gresia pavojus užauginti „mažąjį tironą“, kada prasideda tėvų auklėjimo klaidos ir kokios jos yra. Pateikdama gausių pavyzdžių, autorė dėsto savo mintis su stulbinančiu, dažnai sukrečiančiu vaizdingumu. 4u.gif
Atsakyti
Man labai padejo knyga: Kaip kalbeti su vaikais, kad klausytu, ir kaip klausyti, kad
vaikai kalbetu. Lyg ir taip knyga vadinasi, pati geriausia thumbup.gif .

Atsakyti
Straipsnis apie vaiko nepaklusnumą ir mus pačius, kaip tėvus: http://gyvenimas.del...s.d?id=38023425
Atsakyti
o as tai nezinau ar mano lelius turi oziuku g.gif nu buna kad susipykstam kai jam neleidziu terliotis su vandeniu ar dar kas nors.nu kai lenda vaikas kur nors kur negalima,ar tai oziukai? blink.gif as nzn,man rodos oziukai tie kur nu parduotuvej ima saukti isterikuoti. verysad.gif
Atsakyti
Turi ir mano mazius ožiuku. Jam tik 2 metukai, o moka atsikalbinėti, neklauso prašomas kazka padaryti (pvz susidėti žaislus) Ir uzsispyres kaip tikras oziukas,jei sakai kad taip nedarytu,vistiek daro savo ir dar dvigubai daugiau.. Kolkas veiksmingiausia priemone - pradejus isterikuoti, nunešu ji i jo lovele,is kurios islipti dar negali, tada prasideda dar baisesni rėkavimai,bet išeinu ir palieku ji ten kol nusiramina, po kiek laiko ateinu ir paklausiu ar bus geras berniukas, jei sako ne, palieku dar siektiek pabuti, tol kol pasako jog bus geras. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cijunske @ 2010 11 02, 15:19)
o as tai nezinau ar mano lelius turi oziuku g.gif nu buna kad susipykstam kai jam neleidziu terliotis su vandeniu ar dar kas nors.nu kai lenda vaikas kur nors kur negalima,ar tai oziukai? blink.gif as nzn,man rodos oziukai tie kur nu parduotuvej  ima saukti isterikuoti. verysad.gif

kiekvieno vaikiuko oziai skirtingi biggrin.gif pav. maniske uzpsichuodavo jei parejus is lauko lifto mygtuka paspaudzia ne i o as doh.gif tai sakes spiegimas, klykimas tai partempiu i kambari ir net nenurengusi tiesei i vonios kambari biggrin.gif paklykai 5 min ir ramu doh.gif iseina nusirengia, ateina atsiparso, pasikalbame kad daugiau taip nebus ir vel draugaujame 4u.gif bet tik iki kitos dienos lotuliukas.gif nes jei neduok dieve priejus prie lifto migtuka paspaudzia kitas zmogus blink.gif tada visas ritualas kartojasi lotuliukas.gif vel vonia, jokiu zaislu, ledu ir t.t.....gal menesi taip pasigalinejome ir praejo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif turiu ir as sia problema oziukai doh.gif ir dar kokie prasidejo oziukai ojojoi nebezinau ka ir daryti g.gif ,mums 2 metai ir 8 menesiai prasidejo viskas menesi atgal,anksciau buvo galima pakalbet su ja,buvo tikrai gera na budavo tu oziuku bet tokiu lengvuciu o dabar kazkoks tikraja zodzio prasme SIAUBAS doh.gif tik pasakom jei ne,arba taip daryti negalima ji rekia klykia,paprasciausias pvz.siandien ji uzsimane piesti ant knygutes su kuria mokomes paveiksliuku,skaiciuku,as sakau ant jos nepiesim nes negalima nes cia ira knygute o piesti reikia ant lapu tai ji toki koncerta padare ant grindu krenta sau i ranka kanda klykia rankom masikoja na zodziu nebezinau kaip su ja kalbeti ir ka daryti gal kokiu arbateliu galima pagerti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamanicka @ 2010 11 15, 21:23)
Sveikos mamytes 4u.gif turiu ir as sia problema oziukai doh.gif ir dar kokie prasidejo oziukai ojojoi nebezinau ka ir daryti g.gif ,mums 2 metai ir 8 menesiai prasidejo viskas menesi atgal,anksciau buvo galima pakalbet su ja,buvo tikrai gera na budavo tu oziuku bet tokiu lengvuciu o dabar kazkoks tikraja zodzio prasme SIAUBAS doh.gif tik pasakom jei ne,arba taip daryti negalima ji rekia klykia,paprasciausias pvz.siandien ji uzsimane piesti ant knygutes su kuria mokomes paveiksliuku,skaiciuku,as sakau ant jos nepiesim nes negalima nes cia ira knygute o piesti reikia ant lapu tai ji toki koncerta padare ant grindu krenta sau i ranka kanda klykia rankom masikoja na zodziu nebezinau kaip su ja kalbeti ir ka daryti gal kokiu arbateliu galima pagerti? g.gif

Pas mus panaši situacija sad.gif Dukrytei 2,6 m. ir jei tik kažko neleidžiu ar ji nenori daryti ko jos prašom - tuoj pat ašaros. Pvz šiandien per mažai į puodelį vandens įpyliau... doh.gif ir jau ašaros. Kol kas iki isterijų nepriėjom, bet spėju greit ir tai prasidės. Kartais jau ir kantrybė rodos baigsis, bet visuomet stengiamės ramiai išsiaiškinti ir problemą išspręsti. Eisiu knygos pirkti, gal ten rasiu patarimų. O gal kas nors jau išsprendėte tokias problemas? Nors sako maži vaikai - važi vargai... tai kas toliau tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare@ @ 2010 11 02, 21:49)
Turi ir mano mazius ožiuku. Jam tik 2 metukai, o moka atsikalbinėti, neklauso prašomas kazka padaryti (pvz susidėti žaislus) Ir uzsispyres kaip tikras oziukas,jei sakai kad taip nedarytu,vistiek daro savo ir dar dvigubai daugiau.. Kolkas veiksmingiausia priemone - pradejus isterikuoti, nunešu ji i jo lovele,is kurios islipti dar negali, tada prasideda dar baisesni rėkavimai,bet išeinu  ir palieku ji ten kol nusiramina, po kiek laiko ateinu ir paklausiu ar bus geras berniukas, jei sako ne, palieku dar siektiek pabuti, tol kol pasako jog bus geras.  smile.gif

QUOTE(mamanicka @ 2010 11 15, 21:23)

QUOTE(Katulis1028 @ 2011 06 10, 14:43)
Pas mus panaši situacija sad.gif Dukrytei 2,6 m. ir jei tik kažko neleidžiu ar ji nenori daryti ko jos prašom - tuoj pat ašaros. Pvz šiandien per mažai į puodelį vandens įpyliau...  doh.gif ir jau ašaros. Kol kas iki isterijų nepriėjom, bet spėju greit ir tai prasidės. Kartais jau ir kantrybė rodos baigsis, bet visuomet stengiamės ramiai išsiaiškinti ir problemą išspręsti. Eisiu knygos pirkti, gal ten rasiu patarimų. O gal kas nors jau išsprendėte tokias problemas? Nors sako maži vaikai - važi vargai... tai kas toliau tada  g.gif

Mamytės, ko jūs dabar tokius liūdnus smailikus visos piešiat biggrin.gif Taigi, pažiūrėkit pagal amžių, normaliai vystosi jūsų vaikučiai, tad logiška, kad ir ožiukų jau sulaukėt biggrin.gif

Pamažu vaikas vis labiau supranta, kad jis yra atskira, nuo motinos nepriklausoma būtybė. Šis faktas jį ne tik pakylėja, bet ir baugina, nes jis susijęs su nerimą keliančiu išsiskyrimo ir praradimo jausmu. Neišvengiamo atsiskyrimo nuo motinos ir nuo šeimos procesas, kuris dabar prasideda ir greičiausiai pasibaigs kažkur po 20 metų, mažyliui, kaip ir patiems tėvams, yra skausmingas patyrimas.

Savojo „aš" suvokimas ir savimonės vystymasis vyksta pagal numatytą eigą; labai pamažu toliau „atsiskiria virkštelė". Bet šis procesas vyksta ne nuolat. Vaiko elgesys svyruoja nuo veržimosi į priekį, sugrįžimo ir tolesnio savarankiškėjimo.

Pusantrų metų vaikas atranda, kad turi savo valią, ir stiprina savo dar menką pasitikėjimą savimi pirmiausia priešgyniaudamas kitiems. Jis ima priešintis viskam, net motinos rūpesčiui ir pagalbai. Jo mėgstamiausias žodis tampa „ne", jis mielai elgiasi priešingai, nei iš jo reikalaujama. Vaikas dar taip nepasitiki savimi ir savo sugebėjimais, kad kartais regauoja pernelyg karštai stipriais įniršio ir pykčio protrūkiais.

Net ir suvokęs, kad jis skiriasi nuo motinos, vaikas dar ilgą laiką jaučiasi prie jos prisirišęs, todėl dažnai ieško jos švelnumo ir atsidūręs saugiame motinos glėbyje akimirkai susigrąžina prarastą rojų.

Vaikas pastaruoju metu susitaiko su faktu, kad be jo ya ir kitų žmonių bei daiktų , bet vis dar tebesijaučia pasaulio centru ir egoistiškai domisi pirmiausia tik savo asmeniu. Jis turi gana tikslių norių, kuriuos reikia išpildyti čia ir dabar. Mažylis dar nežino, kas yra „tuoj" ar „vėliau", jam nerūpi kitų poreikiai. Jo bendrumo jausmas draugaujant su vaikais dar nėra labai išsivystęs. Jis pavydi, kai jam nėra skiriamas visas aplinkinių ar bent jau mamos dėmesys. Sesutės ar broliuko atsiradimas dabar sukeltų daug problemų.

Tiesiog pagooglinkit antrųjų-trečiųjų metų krizė ir rasit aibę patarimų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,as nebesusitvarkau su savo vaiko oziukais doh.gif Jau ir verkt norisi. verysad.gif
mano sunus 1.8 metuku,jei kas netaip krenta ant zemes ir is paskos lydi traumos,saves is vis nevaldo.tai lupa prasiskelia.tainosyte uzsigauna..bandau ir kalbeti,stengiuosi nereaguoti bet jei pamato kad neziuriu dar labiau pradeda "tampytis",nebezinau net ka daryti,zinoma gal ir pati kalta esu,taciau gal kuriai mamytei yra panasiai idomu kaip tvarkes?
Atsakyti
Sveikos ną ka gi ir aš jau čia atkeliauju biggrin.gif
Mano dvimetis pasidarė nesuvaldomas, lipa, ima, nesupranta žodžio negalima, o svarbiausia viską bando pasiekti cypimu... Jūs neįsivaizduojate, kaip skamba visas namas, kai aš jį bandau paguldyti tiesiog pietų miego, nežinau kaip jis išsimušė iš ritmo, tačiau ankščiau ėjęs 10 valandą miegot, dabar kartais aplenkia mane, ir kai aš nulūžtu jis krutina mane mama mama.. O aš jau po dienos darbų nebepajudinu galvos...
Ko tik nebandžiau dėl jo cypimų, mušti tikrai nemušiu...
Bet kaip įveikti vadinamają 2 metukų krizę verysad.gif atrodo jau net lauke, nenori eiti namo tada klykia krenta....
Atsakyti