QUOTE(neri 1984 @ 2008 11 02, 21:37)
Sveikos mamytes, auginu namuose maza kosmariuka ir jau nezinau kaip su juo tvarkytis, nors jam tik metai ir du menesiai, nesupranta zoddzio negalima, neliesk ir pan. emiausi visko ir graziuoju ir piktuoju, zaisliukus visus lauzo, paduodu masinytes po keliu minuciu jau bus nukandzioti ratai, knygutes neidomu, jas tik kramtyti galima, lenda visur, viska traukia, plesia, as jau nezinau ka man daryti su jo aktyvumu... Zinau, kad negalima, bet kartais su ranka uzduodu per uzpakaliuka, stengiuosi aukleti grieztai, bet man tai nepavyksta, gal kas gali man ka patarti, nes pavargstu nezmoniskai, o ir nebezinau kaip su juo elgtis.
Su tokias "košmariukais" viskas baigiasi, kai jie užauga.
Vieną jau turiu gan didelį, tai tikrai žinau. Vaikas nori viską pažinti, todėl ir lenda visur, ragauja, traukia ir plėšia. Už tai, kad jis nori pažinti ir mokosi, tai mušti negalima.
Iš viso mušimas neauklėja, o žaloja vaiką. Ir dar vaikai daugiausia mokosi iš pavyzdžio, jeigu mama muš, tai ir vaikas mušis.
Vieną dalyką tikrai pastebėjau, vaikai, kuriems mažiems pilna draudimų, paaugę nebenori niekuom domėtis, iniciatyvos mažai, niekas neįdomu, po to reikia temos, ką daryti, kai vaikas nenori mokytis.
O su aktyvumais bei savo vaikais tvarkausi taip (abu buvo labai aktyvūs, vienas toks tebėra
): neduodu žaislų, kurie lūžta (gi gali susižeisti ir net paspringti!), stalčius rišu, gėles užkėliau, viską, ko negalim užkėliau ir žinau, kad kai bus kokie 4 metai, tikrai bus ramiau
Auklėti griežtai tai tikrai nereikia. Greičiau reikia dažniau apkabinti ir nuolat mokyti ir rodyti.
Šiaip reikia nors vieną kambarį taip sutvarkyti, kad jame mažiukas galėtų kraustytis į valias ir stengtis duoti kokių nors žaislų ar šiaip daiktų, kurie nepavojingi bet jam būtų įdomūs (pas mus tokie yra puodai ir šaukštai
).