[quote=Korsikiete,2008 08 21, 10:22]
Pasirenka kokį žaisliuką iš turimu, kokį labai mėgsta, arba naują nuperki, kad būtų pagalbininkas kovoje su ožiais
Na ir kai pradeda ožiuotis, mano pirmas klausimas, o kur draugas, kuris padeda ožiukus išvaryti, dėmesys nusikreipia pradeda iešoti draugo. Arba sako aš pati juos šiandien išvarysiu
Ir man aiškina, kad buvo ožiukas atbėgęs, bet ji jo neįsileido
Taigi ji taip mokosi kontroliuoti savo nuotaikas
Kartais, ir draugo reikia, nes pačiai su savimi susitvarkyti būna sunkoka
[/quote]
gražu bet kiek vaikučiui metu nes aš su savaja nelabai susikalbu kai ja užpuola ožiukai rėkia net iki pamėlynavimo ir joks danties užkalbėjimas nepadeda bet paskutiniu metu pradėjau pastebėti kad ją tuo momentu paėmus ant rankų ir supant viskas lyg ir praeina bet bijau kad tai nepasidarytų dar viena problema o jei kada nebus kaip paimti ant rankų tai bus dar viena priežastis ožiuotis
[quote=Heart,2008 08 21, 13:20]
Įdomios mintys, bet ką jūs darote, ar darysite (kai ateis toks laikas), kada prasidės ožiai?
[/quote]
Nepateiksiu universalaus recepto, nes kiekvienas vaikas ir kiekviena situacija reikalauja atskiro sprendimo.
Ką dažniausiai darau:
1. Užbėgimas situacijai už akių. Pažįstu savo vaiką, todėl dažnai galiu nuspėti, kada jam užeis poreikis "išsikrauti". Todėl vengiu su juo ilgai sukinėtis parduotuvėje, nepalieku vieno su mažai pažįstamais žmonėmis, eidama į svečius ar dar kur nors nešuosi jam "veiklos". Kai paaugs, bandysiu iš anksto tartis, ieškoti kompromisų.
2. Nukreipimas dėmesio kitur. Stengiuosi nunešti jį toliau nuo pagundos ir sudominti kita veikla.
3. Ignoravimas. Tegul rėkia, draskosi, krenta ant grindų (beje, jis tai darė tik vieną kartą, ir, kadangi nesulaukė absoliučiai jokios reakcijos, daugiau nebedaro). Kuo daugiau dėmesio "publika" kreips į vaiko "spektaklį" duo daugiau "šou elementų" jis parodys. Aš dažniausiai tokiu atveju užsiimu savais darbais ir dar padainuoju dainelę "ožiukas aš ožiukas, esuuuu visai mažiukas..."
Veiksminga beveik visais atvejais.
4. nuolatinis įsiklausymas į vaiko emocinius poreikius. Vaikas turi jaustis saugus. O su isterike, kantrybės ir pedagoginio takto stokojančia mama jis toks niekada nesijaus
Maža to - labai greitai iš jos perims šias savybes. Todėl mamos privalo tvardytis. Jeigu tai per sunku, galima kreiptis ir į psichologą ar šiaip valerijonų pagerti. Būtina spręsti ir šeimynines santykių su vyru problemas. Vaikai gudrūs - prepranta tokius subtilius santykių niuansus, kurių mes patys net nepastebime.
Kiekvienas vaikas yra individualus, todėl universalių patarimų čia negali būti.
[/quote]
nu kaip gražiai skamba norėčiau visą tai realybėje pamatyti, tik su mano vaiku
[quote=Heart,2008 08 21, 19:24]
Labai blogai, jeigu mamai reikia tokių kursų. Bet kokiu atveju patarčiau juos susiorganizuoti pačiai. Ir nesinervinkite taip,
nesveika
[/quote]
nu gera pasakyti susiorganizuok, nes kai sueina pyktis ir savęs nevaldai pats jau esi bejėgis kaip ir tas vaikas