Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(mork.laura @ 2008 08 11, 20:45)
kai vaikas klykia ir man sako duok dirzo,as zinau tirai kad nepadeda isbandyta,kam ji musti jei i tai jis nereguoja,nekausau jokiu patarimu,bandau kai tik pradeda klykt sakyt kad kazkur vaziuosim,kartais padeda,kalbinu ramiai be jokio pykcio,neklausyk,kad vaiko aukleti galim tik dirzu.

As irgi sutikciau, kad neklausyk tu nei vyro, nei uosviu. Vaikai visi yra skirtingi. Vieniems net nereikia, kad jiems su ranka kada per uzpakali suduotu, uztenka tik pasneketi, o kitiem, aisku, reikia kartais... Man paciai teko keleta kartui suduoti dukrytei ir tai buvo toks tik "parodymas", kad mama gali grieztai elgtis. Ir dabar kartais gauna, bet tik tuo atveju, kai VISISKAI neklauso ir atsikalbineja, tada suduodu ranka per uzpakali ir to pakanka thumbup.gif

O mano dukrytei irgi labai tinka tas variantas kai nuvarau i kambari, paguldau i lovyte ir liepiu apsiraminti. Kartais ilgai isterikuoja, kartais trumpai, bet as neieinu i kambari tol, kol ji neapsiramina ir jau tada atsipraso, pabuciuoja ir pasizada buti gera mergyte wub.gif
Atsakyti
Mes dar visai mazi, nelabai paaiskinsi ir pakalbesi...
Tai kaip apsilanko oziukai, o paskutiniu metu jie daznai sveciuojasi, tai duodu "nuleisti gara" kelias minutes, o paskui nukreipiu demesi. Tik stengiuosi, kad neissipildytu noras, del kurio ir prasidejo oziukai.
Dazniausiai baigiasi sypsena pro asaras. Ziuresim, kaip bus toliau...

Manau, kovoje su oziukais svarbiausia yra musu mamytes kantrybe. Kaip ir visur kitur rolleyes.gif
Atsakyti
Kai pas maniskius sveciuojasi "oziukai" , bandau nukreipt demesi i koki kita dalyka, kas juos domina, retai kada buna neveiksminga. arba pasakau kad nedraugausiu, nevaziuos i parduotuve ir t.t. bet visur kovai su "oziukais" reikalinga musu mamyciu KANTRYBE wacko.gif To visoms ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Mes dar maži, ir mūsų ožiukai dar nelabai baisūs, bet kai aplanko, leidžiu "nuleisti garą", o tuo metu dainuoju dainelę apie ožiuką biggrin.gif Kai apsiramina, stengiuosi sudominti kokia nors veikla.
Atsakyti
kokia gera temelė
mes irgi draugaujam su ožiukais tik va viena bėda kad manoji visiškai nevaldoma pasidaro o mano kantrybė irgi labai nedidelė tokiasi atvejasi tai sunkiai mums sekasi su tais ožiais. pykstamės rėkiam viena ant kitos o naudos nulis neįsivaizduoju iš kur jūs semiatės kantrybės ir sugebat dar šnekėti ar net ramiai nekreipti dėmesio manoji nepadeda tas tipo variantas į kitą kambarį ji atsidaro duris tda dar praeidama viską aplinkui išmėto ir t.t.. Kartais man atrodo kad mane mano vaikas valdo o ne aš ją doh.gif
Atsakyti
Kai mano dukrytę aplanko ožiukai,jai geriausias būdas aprimti yra - kampas.Pasakau pakeltu tonu,kad eitų i kampa rolleyes.gif Pati nueina kur nors prie spintos,pabliauna ir apsiramina
Atsakyti
QUOTE(viilda @ 2008 08 13, 21:49)
Kai mano dukrytę aplanko ožiukai,jai geriausias būdas aprimti yra - kampas.Pasakau pakeltu tonu,kad eitų i kampa rolleyes.gif Pati nueina kur nors prie spintos,pabliauna ir apsiramina

kaip gerai kad klauso mano pakletas tonas nieko nereiškia
Atsakyti
QUOTE(arabele @ 2008 08 13, 20:34)
kokia gera temelė
mes irgi draugaujam su ožiukais tik va viena bėda kad manoji visiškai nevaldoma pasidaro o mano kantrybė irgi labai nedidelė tokiasi atvejasi tai sunkiai mums sekasi su tais ožiais. pykstamės rėkiam viena ant kitos o naudos nulis neįsivaizduoju iš kur jūs semiatės kantrybės ir sugebat dar šnekėti ar net ramiai nekreipti dėmesio manoji nepadeda tas tipo variantas į kitą kambarį ji atsidaro duris tda dar praeidama viską aplinkui išmėto ir t.t.. Kartais man atrodo kad mane mano vaikas valdo o ne aš ją doh.gif

Cia, man atrodo, kad yra kazkur auklejimo spraga g.gif Nesakau, kad tu blogai su vaiku elgiesi, taciau paprasciausiai kazka praleidai ir tiek smile.gif Vaikai turi zinoti kad namie yra "bosas". As netgi skaiciau, kad mazieji "bosiukai" isties jauciasi labai nesaugus namie, nes jie jaucia, kad nera nei vieno "bosiskesnio" uz juos.

Jei tu reki ir matai, kad tai nepadeda (as labai ir abejoju, kad padetu...), daryk ka nors kitka... as asmeniskai daznai perspeju savo dukryte: jei nedarysi to/darysi taip, eisi i lovyte/eisim namo(jei tuo metu esm lauke). Ir taip perspeju kelis kartus ramiu tonu, paskui tona pakeliu, o jei dar neklauso, BUTINAI ivykdau tai,. ka pasakiau.

Niekada negalima vaiku gasdinti su tuom, ko ivykdyti negali (pvz jei esi pas drauge ir zinai, kad tikrai nevaziuosi namo, negalima gasdionti dukrytes, kad jei ji neklausys, vaziuosim namo). Nors vaikai ir mazi, jie labai gudrus - viena karta neispildei, tada jau supranta, kad gali buti ir kitas kartas...

O tai, kad vaikas opastatytas i kampa is jo iseina ir dar pradeda viska metyti, tai tikrai negerai... Reikia daugiau kantrybes ir pamatysi kaip greitai viskas susitvarkys. Zinau ka sakau, nes paciai [panasiai buvo ir prireike tik trupuciuko laio, tiksliau keliu tokiu oziuku, ir viskas susitvarke thumbup.gif

Na ir prirasiau blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Kai mano vaikas rodo ozius, tai eina i kampa, jei pasakiau, kad negalima, reiskia negaus. Bet pas mus namie mazai kas draudziama, t.y. mazai daiktu kuriu vaikui negalima.
O eina jis i kampa tada, kai prasideda rekimai ir asaros, nes kazko neleidau. Pastatau i kampa ir ramiai sakau, kai apsiraminsi, galesi iseiti. praktiskai is karto apsiramina ir ateina pas mane. Tada greztu balsu paklausiu ar jis jau apsiramino, ar neverks (atsako:"Taip, taip" biggrin.gif ) dar paaiskinu kodel pastaciau ji i kampa ir klausiu ar suprato, atsakymas buna teigiamas. lotuliukas.gif Dabar vaikui 2,1 metu.
Pradejau statyti i kampa kazkur nuo 1,7. Anksciau nesuprasdavo kam ji cia pastate, apsiramindavo ir stovedamas juokesi, galvojo, kad tai toks zaidimas doh.gif biggrin.gif O kai jau suprato, kad tai bausme, tai iseidavo taip greitai, kad as nespedavau pasitraukti. As visada "grazindavau" ji i kampa ir pasakydavau kada gales iseiti. Tai jis gan greitai suprato, kad jei nereks, nereikalaus, nesidauzis i sienas - nebus nubaustas arba jei jau nubaustas, tai gales iseiti i kampa.
Man atrodo, kad labai svarbu tokiais momentais nerekti ant vaiko, geriau tada nieko nesakyti, nes daznai per savo rekima vaikas net negirdi ka tu sakai, o tik dar labiau rekia ir jokios naudos nera.
Mes suauge, todel turime moketi kontroliuoti save, ismokti kantrybes, nes jei mes nemokesime kontroliuoti saves, tai kaip ismoksime kontrolioti mazo zmogucio "ozius", o juk dar reikia ir ta zmoguti ismokiti kontroliuoti save, savo jausmus, savo "noriu".
Atsakyti
oi oi situ raguotu blogiuku pilna ir pas mus.Mano maziui 1.2m,bet isterikuoti moka ir garsiai.Jei liepaim iseiti is vonios(jam ten labai patinka,bet bijau kad ko neprisivalgytu),tai sedasi ir klykia.Taip pat klykia jei kazko negavo ar nepavyko padaryti(tarkim masinyte uzsterigo ir nebevaziuoja) doh.gif as tokiu atveju nekreipiu demesio-isnesu is vonios,pasodinu,palaukiu siek tiek kol nustos isterikuoti o tada kalbinu.Paprastai suveikia,bet atsikratyti sito iprocio klykti kol kas mum nepavyksta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jameelah @ 2008 08 13, 22:39)
Cia, man atrodo, kad yra kazkur auklejimo spraga g.gif Nesakau, kad tu blogai su vaiku elgiesi, taciau paprasciausiai kazka praleidai ir tiek smile.gif Vaikai turi zinoti kad namie yra "bosas". As netgi skaiciau, kad mazieji "bosiukai" isties jauciasi labai nesaugus namie, nes jie jaucia, kad nera nei vieno "bosiskesnio" uz juos.

Jei tu reki ir matai, kad tai nepadeda (as labai ir abejoju, kad padetu...), daryk ka nors kitka... as asmeniskai daznai perspeju savo dukryte: jei nedarysi to/darysi taip, eisi i lovyte/eisim namo(jei tuo metu esm lauke). Ir taip perspeju kelis kartus ramiu tonu, paskui tona pakeliu, o jei dar neklauso, BUTINAI ivykdau tai,. ka pasakiau.

Niekada negalima vaiku gasdinti su tuom, ko ivykdyti negali (pvz jei esi pas drauge ir zinai, kad tikrai nevaziuosi namo, negalima gasdionti dukrytes, kad jei ji neklausys, vaziuosim namo). Nors vaikai ir mazi, jie labai gudrus - viena karta neispildei, tada jau supranta, kad gali buti ir kitas kartas...

O tai, kad vaikas opastatytas i kampa is jo iseina ir dar pradeda viska metyti, tai tikrai negerai... Reikia daugiau kantrybes ir pamatysi kaip greitai viskas susitvarkys. Zinau ka sakau, nes paciai [panasiai buvo ir prireike tik trupuciuko laio, tiksliau keliu tokiu oziuku, ir viskas susitvarke thumbup.gif

Na ir prirasiau blush2.gif  doh.gif

na žinau kad reikia kantrybės reikia valdytis bet būna taip kad nesugebu nėj aš nėj ji matyt taip ir gaunasi iš kartos į kartą mama isterikė ir vaikas toks auga, baisu bet realybė tokia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(arabele @ 2008 08 14, 18:38)
na žinau kad reikia kantrybės reikia valdytis bet būna taip kad nesugebu nėj aš nėj ji matyt taip ir gaunasi iš kartos į kartą mama isterikė ir vaikas toks auga, baisu bet realybė tokia verysad.gif

Tai jei matai "kame saknys", tai griebk jauti uz ragu ir daryk ka nors! Sorry, bet as negaliu suprasti tokiu dalyku... matai problema, tai ir spresk ir nelauk, kada ji pati "save issipres", nes taip niekada nebuna!!!

Sekmes 4u.gif
Atsakyti