Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

Cia viena patarima skaiciau, kad , kai vaikai viesoj vietoj oziuojasi, tai reikia pradet elgtis kaip jie, kad pamatytu save is salies t.y. griuti ant zemes pradeti rekti ir spardytis lotuliukas.gif Manau cia tik drasiems, nes as taip neisdrisciau lotuliukas.gif
[/quote]

nu gerai atrodytumem mamos ant zemes sukritusios lotuliukas.gif
Papildyta:
svarbiausiai kad mato kad nereguoji tai pastebiu kuo toliau tuo daugiau tu oziuku vis turim doh.gif galvojau apsisarvuoji kantrybe ir lauki bet jau nebeimanoma atrodo kartais doh.gif
Atsakyti
svarbiausiai kad mato kad nereguoji tai pastebiu kuo toliau tuo daugiau tu oziuku vis turim doh.gif galvojau apsisarvuoji kantrybe ir lauki bet jau nebeimanoma atrodo kartais doh.gif
[/quote]

Buvo ir mums toks laikotarpis, gal kokių 1,5 metų, kai krisdavo ant žemės ir rėkdavo. Tada papraščiausiai išeidavau į kitą kambarį ir laukdavau, kol praeis ožiukai. Mums tokie dalykai greitai baigėsi, džiaugiuosi, kad bent viešoje vietoje tokių dalykų neišdirbinėdavo. Gal būt, kad nedrąsus vaikas yra.
O dabar jau būna, kad daro specialiai, ypatingai jei sakai nedaryti, tai specialiai daro, ir žiūri, kaip reaguosi. Sakiau ir aš, kad vaiko nemušiu, bet pakeičiau savo nuomonę, kai vaikas lenda prie elektros rozetės ar bando iš balos vandens atsigerti, nors ką tik sakiau, kad negalima.
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2008 07 15, 17:32)
Puikiai tave suprantu,mes statom i kampa(bet dar nelabai supranta esmes),daznaiusiai i kambari nuvedu ir pasakau kad ateitu tik tada kai nusiramins-taip ir buna,isiverkia apsiramina ir gryzta thumbup.gif

gerai kai taviškis supranta kas tas kampas...maniškį nuveda ikampą-nueina nusišypso nubėga pats į kampą ir vėl grįžta..pramoga kad mama pabėgiotų paskui jį,,, doh.gif o į ožius stengiuosi nekreipt dėmesio...arba nukreip dėmesį kita linkme priklausomai nuoi situacijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 17, 15:29)
Tiesa, dar dėl 'šaukimo ir rėkimo'. O jūs namie taip darot? Ir padeda išvaryti ožius?  g.gif

Namuose irgi buna oziu, kai kas nors ne taip kaip ji nori, labai jau uzsispyrusi mano panele. Stengiuosi su ja tartis graziuoju, bet kartais isveda is kantrybes, 4u.gif siaip tai jau esu ramus zmogus ir stengiuosi nekelti balso. Saukimu nieko neimanoma pasiekti, tik buna dar blogiau. Vaikuciai irgi gudrus, zino kad mamu silpnas vietas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(olivija1981 @ 2008 07 18, 16:13)
Namuose irgi buna oziu, kai kas nors ne taip kaip ji nori, labai jau uzsispyrusi mano panele. Stengiuosi su ja tartis graziuoju, bet kartais isveda is kantrybes,  4u.gif siaip tai jau esu ramus zmogus ir stengiuosi nekelti balso.  Saukimu nieko neimanoma pasiekti, tik buna dar blogiau. Vaikuciai irgi gudrus, zino kad mamu silpnas vietas mirksiukas.gif

jo jie gudresni uz suaugusius thumbup.gif ko jie nori pasiekia savo rolleyes.gif
bet tikrai kokia geda kai sveciuose oziukai lenda
Atsakyti
Mano suneliui neseniai suejo metukai ir nezinau ar cia sutapimas, bet viskas ir prasidejo pries kokia savaite, ar jau toks laikas atejo kaip pasidare toks oziukas blink.gif ar jis nusiziurejo nuo ko nors? nes seniau buvo geras vaikas, o dabar su vyru "einam is proto", oziuoasi del kiekvieno menkniekio ir iskarto spiegia, krinta. Bandom apsisarvuoti kantrybe, ir nekreipti demesio, bet tai taip vargina karsta.gif
Atsakyti
pas mus irgi dideli oziukai,jai reikia tai uzduodu namie o laukia tai neduosi dar kas prades reks kad vaika musu tai pakeliu i ora kol buna oziai ,issispardo issimusa ir toliau ainam blink.gif ,o seip vyro paprasau kad rikteltu ant jos tai nurymsta
Atsakyti
QUOTE(asteriksas @ 2008 07 18, 23:50)
Mano suneliui neseniai suejo metukai ir nezinau ar cia sutapimas, bet viskas ir prasidejo pries kokia savaite, ar jau toks laikas atejo kaip pasidare toks oziukas  blink.gif ar jis nusiziurejo nuo ko nors? nes seniau buvo  geras vaikas, o dabar su vyru "einam is proto",  oziuoasi del kiekvieno menkniekio ir iskarto spiegia, krinta. Bandom apsisarvuoti kantrybe, ir nekreipti demesio, bet tai taip vargina  karsta.gif

Tai tiesiog ignoruojat tokia elgesi???? g.gif Musu dukryte irgi "oziuku" privalgiusi... doh.gif
Atsakyti
sveikos,mano dukra tai irgi oziukiu privalgius,dar gnaibosi is kandasi,prasidejo neseniai kai parduotuvei paeme ciupa ciupsa o as jai nenupirkau,siaip su ja tariames ir as taip pratinu kad jei eini su manim i parduotuve tai tau jokiu zaislu ir t.t neperka ji sutinka,bet ka as zinau vistiek dar nelabai supranta bet pratinu ir sakau tau vakar mes su teveliu daug ka pripirkom,tada as matau kad jinai kaip pradejo rekt parduotuvej ir pritupus verkia sakau dabar jei man pyksi ir neklausisi mamos,nieko nenupirksiu is vis,buvau nupirkus jai varskes sureliu be sokolado,ziuri vistiek neapsiramina,o zmones tai ziuri ir ziuri,bet as ramiai graziai jai aiskinu tada sakau einu padedu surelius tavo ir nieko nepirksiu ir nupirkau tik duonos ir t.t visa keliai net neziurejo i mane o as eidama jai graziai aiskinau,tai atsisedom ant supyniu prie namu pasisupo ir sakau einam namo jau tevelis musu laukia priejo pasiprase ant ranku,paemiai sakau duok bucki,dave smile.gif ir ramiai ejom iki namu,tai kita diena dar prase ciupa ciupso,bet nereke,vel nepirkau o paaiskinau sakiau ka buvau sakius vakar ir dar priduriau kad ciupa ciupse daug dazykliu ir t.t smile.gif biggrin.gif sakau paziurek tavo grazus balti dantukai negalima gadynti tai begte pribego prie surelio ir nupirkau sureli,grize namo as ilindau i interneta ir paruodziau jai sugedusius dantys nu ten radau tokia nuotrauka,ir sakau ar nori kad tavo dantukai irgi tokie negrazus butu ji man sako nea,nu va tokia musu istorija.gal tokio amziaus dar nelabai supranta ,bet stengiuosi pratinti ja taip,buvo mums ir su puoduku oziukai,tai thumbup.gif paaiskinau ir viskas ok dabar tfu tfu tfu smile.gif gal kas su manim nesutiks,bet man tai ziuriu po truputi sekasi kovoti su oziukais,nes ju buna ivairiu,as jos nemusu dirzo nerodau,nes pastebejau kad ramiai paaiskinus ji supranta geriau smile.gif sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif maniskiui kazkada pasake ,,dirza mama paims" nors man vaikas geras, bet vienai bobai negeras. tai pasakiau, kad mano vaikas dirzo nepazista ir nesupranta apie ka senos bobos kalba ax.gif

siaip manasis- mano draugelsi. mes kartu pries visas taisykles einam, turim savas susikure smile.gif i parda su vezimeliu varom - nebuna pagundu iminet nieka. o kai papraso kazka nupirkt, tai kazkada perku kazkada ne. jei pradeda rekt - net neziuriu i jo puse, su vyru ziurim vienas i kita ir sypsomes - mum juoka kelia aplinkiniu zvilgsniai biggrin.gif ,,vaiko nesugeba nuramint" biggrin.gif o vaikas parekia ir pamirsta ko norejo.
Atsakyti
geriausiai ožiukus išvaro "publikos nedėmesingumas"... o mes kadangi tų pasirodymų jau matę, tai ir nebekreipiam dėmesiaus... tada pati išeina kitan kambarin pabliaut, o grįžus pasiūlo apsikabint, pasibučiuot, susitaikyt ir nebesipykt lotuliukas.gif ... kokį pusvalandį lotuliukas.gif
Atsakyti
oziukai ir mums pazistami, taciau tikrai niekada nemusu vaiko, nerekiu kaip paklaikusi, gal kartais griezciau pasakau, bet tik po keliu bandymu kai nepavyksta susitarti graziuoju. Kai vaikas pradeda oziuotis - bandau isvesti is situacijos nukreipdama jo demesi. Taip pat kai labai supyksta mano pipiras tai tada leidziu islieti pykti - sakau pyksti- gerai as tau padesiu pykti ir tada mudu pykstame kartu.. trypiame abu ir pan..
Parduotuveje - jokiu probelmu. Mes turime susitarima siandien viena daikta, visus kitus rytoj.. paiima viena, bet nori ir kito - visada padedame pirma, nors ir kaip jam tai butu sunku, taciau ilgainiui prie to priprato.. Supratau viena dalyka - reikia rodyti vaikui daug demesio - zaisti su juo, itraukti i bendrus darbus, kalbeti ir oziuku bus maziau... Sekmes visoms!
Atsakyti