Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 07 15, 21:59)
Neaisku, kokio amziaus jusu maziukas. Mano pupai 2.4m, tai kai uzsioziuoja, tai sutinku su jos priestaravimu ir tuoj pateikiu alternatyva.Pvz. liepiu uzdaryti duris, o mazoji nesutinka. Tada sakau :" gerai, gali nedaryti duru, bet jei uzdarysi duris , tai ...( sugalvoju , ka nors malonaus : paskaitysiu knygele, eisim pasivaikscioti, parodysiu filmuka...) Ka, tu renkiesi?".Dazniausiai ji pasirenka mano norima varianta lotuliukas.gif

o nebus vėliau taip, kad gudraut pradės vaikas g.gif suplausiu indus, jei leisi prie kompiuterio sėdėti g.gif aš čia šiaip mąstau... manau, kad vaikas turi suprasti, kad turi klausyti ir padaryti kai kuriuos darbus be jokio atlygio. Nors realiai, matyt, sunku tai įgyvendinti ax.gif

Atsakyti
QUOTE(ruteliux @ 2008 07 15, 16:46)
mum dar tik metukai, tai krenta ir verkia doh.gif  kalbet dar nemoka nesusikalbesi su juo nieko doh.gif

Apsišarvuokit kantrybe ir tiek. Toks vaiko amžius, kai jau atsiranda jo paties norai, ir mokosi nenusileisti. Su dičkiu pas mus taip nebuvo, bet su mažuoju tai ojojoi... krenta ant žemės, mušasi, kanda ir t.t. Nors niekas jo taip nemokė. Galima tiesiog nekreipti dėmesio. Bet, mes nunešam paguldom į lovą, tada tuoj ožiukai baigiasi 4u.gif Žinoma, tai pasiekėme per porą kartų, kai leidome gerokai paverkti rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus irgi ta pati problema, oziuku pilna nors vezimu vesk! verysad.gif Ypac geda kai pradeda oziuotis viesoje vietoje, ir padaryti nieko negali, nei sauksi, nei reksi, nu tada sakes! doh.gif Jei namuose uzpuola oziukai tai nuvedu i kambari ir palieku viena tada iseina nusiraminusi lyg nieko ir nebuvo. Nors kartais ismetam oziukus su rankyte imam ir metam piktus oziukus ax.gif
Atsakyti
Aš nebekreipiu dėmesio kai prasideda kritimai ant žemės,išsiverkia ir pats ateina apsikabina kaip niekur nieko.Ko labiau ramindavome su vyru būdavo dar didesni ožiai.Aisku tie kritimai būna namuose,kitur dar tokiu dalyko nepasitaike.
Atsakyti
QUOTE(ausritukas @ 2008 07 16, 10:59)
Aš nebekreipiu dėmesio kai prasideda kritimai ant žemės,išsiverkia ir pats ateina apsikabina kaip niekur nieko.Ko labiau ramindavome su vyru būdavo dar didesni ožiai.Aisku tie kritimai būna namuose,kitur dar tokiu dalyko nepasitaike.

tai va kad kuo daugiau ramini ir apskritai kreipi dėmesį, tuo daugiau tų ožiukų būna rolleyes.gif
Atsakyti
Na mano sunus(1,5men.)dar nekrenta ir nerekia,bet yra situaciju kada piktybiskai eina ir daro tai ko negalima.As visada sakiau ir sakau kad musti negalima.Bet pati karta"uzplojau"per pampersiuka,aisku jokio skausmo jis nejuto,cia jam labiau per sirdute uzdaviau... verysad.gif Bet padejo takart - mete savo "nusikalstama"veikla.
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 07 16, 10:58)
o nebus vėliau taip, kad gudraut pradės vaikas g.gif suplausiu indus, jei leisi prie kompiuterio sėdėti g.gif aš čia šiaip mąstau... manau, kad vaikas turi suprasti, kad turi klausyti ir padaryti kai kuriuos darbus be jokio atlygio. Nors realiai, matyt, sunku tai įgyvendinti ax.gif

Juk variantus siulysi tu , o ne jis. Tai tu sakysi suplauk indus, nes po to galesi daryti ta ar ta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(olivija1981 @ 2008 07 16, 11:35)
Pas mus irgi ta pati problema, oziuku pilna nors vezimu vesk!  verysad.gif Ypac geda kai pradeda oziuotis viesoje vietoje, ir padaryti nieko negali, nei sauksi, nei reksi, nu tada sakes! doh.gif Jei namuose uzpuola oziukai tai nuvedu i kambari ir palieku viena tada iseina nusiraminusi lyg nieko ir nebuvo.  Nors kartais ismetam oziukus su rankyte imam ir metam piktus oziukus ax.gif

Cia viena patarima skaiciau, kad , kai vaikai viesoj vietoj oziuojasi, tai reikia pradet elgtis kaip jie, kad pamatytu save is salies t.y. griuti ant zemes pradeti rekti ir spardytis lotuliukas.gif Manau cia tik drasiems, nes as taip neisdrisciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivorykštė: 16 liepos 2008 - 18:49
QUOTE(Meina @ 2008 07 15, 22:08)
Visi vaikai ir tėvai pereina per didesnius ar mažesnius ožiukus 4u.gif Mes irgi turim ožiukų, bet dabar stengiamės kuo mažiau kreipti dėmesį arba sudominti vaiką kažkuo kitu, taip greičiau pamiršta dėl ko susinervino biggrin.gif sunkiausia, kai reikia kažkur ruoštis, laikas spaudžia, o aš pvz vaikausi jį po visus kambarius, kad aprengčiau doh.gif

Ir mes taip mąstom ir elgiamės. Ir tikrai, sunkiausia, kai reikia kažkur skubėti... O kol nereikia - tegu ožiuojas. irnesakyk.gif

QUOTE(Meina @ 2008 07 16, 10:58)

Vėlgi pritariu. Vaikai tokius dalykus greitai pasigauna. Greitai vienos pasakėlės ar vieno saldainiuko už paprašymą/paliepimą nebeužteks - ką tada daryt? Yra dalykų, kuriuos reikia vykdyti besąlygiškai, nes tokia yra tvarka namie / tai gali kažkam pakenkti / toks yra vaiko režimas / ir t.t. ir pan. Mano nuomone, geriau tuos pamaloninimus suteikti šiaip sau: tu šiandien buvai toks geras, visai nebuvo ožiukų, tad šįvakar paskaitysiu tau ne vieną, o dvi pasakas. Arba šiaip pagirti, kai vaikas kažką gero padaro. Arba nepadaro ko nors blogo, nors galėjo padaryt. biggrin.gif

Ypac geda kai pradeda oziuotis viesoje vietoje, ir padaryti nieko negali, nei sauksi, nei reksi, nu tada sakes! doh.gif

Be reikalo gėda. Tai yra viena didžiausių auklėjimo problemų - kuomet namie ir viešoje vietoje auklėjama skirtingai. Vaikai tai greitai pajunta ir ilgainiui viešoje vietoje ožių pradeda daugėt. Nes žino, kad tėvams gėda ir jie neišdrįs jų bausti.
Na, ant žemės tikrai nesiruošiu kristi, kaip pavyzdys. biggrin.gif Bet sudrausminti, pralaukti, kol ožiai praeis, atsisėsti šalia ir savo glėby sutramdyti (čia tas time-out metodas mažiems vaikams, kurie dar nesupranta, kad reikia pasėdėti vienoj vietoj ir nusiraminti) ar - galų gale - tiesiog išeiti iš incidento vietos (pvz. parduotuvės) - laisvai.

Pas mane kažkaip visada vienoj smegenų vietoj yra palikta tikimybė, kad kažkuriuo momentų gali išlįsti ožys, tad iš dalies esu tam pasiruošusi moraliai ir materialiai (pasiimu kokių krekerių, gerti, žaislą). Bet niekada nepapirkinėju vaikų. Ypač, jei jie to pradeda reikalauti ožiais. Aš, matyt, kažkokia geležinė - man kuo didesnis ožys, tuo mažiau aš į jį reaguoju. O neretai, dar ir šypsena veide atsiranda. biggrin.gif
Atsakyti
pas mus ragiukai ir jau nemazi,seip tai nieko neklauso ka pasaki kad negalima pasižiuri ir toliau savo daro g.gif yra gaves per nagucius kaip lenda prie laidu arba peciaus,tai dabar uztenka zodzio negalima ir prie laidu ir peciaus nelenda,o jei kisa nosi i siuksledeze jima is jos siukles sauk nesaukes vistiek savo daro g.gif
Atsakyti
Ypac geda kai pradeda oziuotis viesoje vietoje, ir padaryti nieko negali, nei sauksi, nei reksi, nu tada sakes! doh.gif

Tiesa, dar dėl 'šaukimo ir rėkimo'. O jūs namie taip darot? Ir padeda išvaryti ožius? g.gif
Atsakyti
pas mus irgi tas pats zino kur negalima lyst kokie stalciai, spinteles leidziama darinet kokius ne bet islenda kartais ragiukai ir lys visur kur negalima blink.gif bandau as atitraukt demesi kokiu kitu uzsiemimu kad uzsimirstu ko pyksta,nervinas.
Atsakyti
QUOTE(ruteliux @ 2008 07 15, 16:46)
mum dar tik metukai, tai krenta ir verkia doh.gif  kalbet dar nemoka nesusikalbesi su juo nieko doh.gif

Mums ta pati problema,dukrytei 1.4m tiesiog kantrybes ir manau isaugs unsure.gif
Atsakyti