Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(Skarlet @ 2008 04 01, 12:25)
mūsų irgi toks antrasis variantas, tik, deja, kartais pritrūksta kantrybės  blush2.gif

Patikėk Skarlet , pas mane tas pats variantas ir ta pati kantrybės stoka. Kelias dienas atrodė, kad tuoj sprogsiu iš pasiutimo, taip užknisa tas amžinas zyzimas, reikalavimas ir darymas atvirkščiai negu prašai doh.gif

Pasirūpink savim,nes kai pati pailsėjus, atsigavus, tai ir kitaip į viską reaguoji 4u.gif
Atsakyti
Kai pas mus ''ožiukai'' būna ,tai liepiu eiti į kitą kambarį ir apmastyti g.gif Lyg padeda.
Atsakyti
Mano panele ir nepescia auga biggrin.gif ,ir kai reik kur susiruost iseit reik lakstyt po namus ir gaudyt.O su oziukais labai paprastai tvarkomes,nekreipiam demesio biggrin.gif ,kad ir kaip bebutu keista padeda. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,mums ir ta pati problema,nors atrodo dar mazas bet oziu pylnas.Nieko neklauso,nors puikiai viska supranta,kuo toliau tuo graziau,pabari tai dar priejes kerta.
Atsakyti
QUOTE(jurmle @ 2008 04 12, 10:01)
Sveikos mamytes,mums ir ta pati problema,nors atrodo dar mazas bet oziu pylnas.Nieko neklauso,nors puikiai viska supranta,kuo toliau tuo graziau,pabari tai dar priejes kerta.

Mano pana ir tokia, jei pabaudi zodziais tai ateina ir musa per veida doh.gif Tai as paprastai aukleju gauna per ranka , o jei dar musa tai gauna per uzpakali verysad.gif Labai gaila buna ir pati ant saves pykstu, bet kitaip ziurau niekaip, jei nieko nedarai tai tik dar blogiau cry.gif verysad.gif Dar nera dveju bet oziai didesni uz pacia mergaite schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2008 04 12, 16:11)
Mano pana ir tokia, jei pabaudi zodziais tai ateina ir musa per veida doh.gif Tai as paprastai aukleju  gauna per ranka , o jei dar musa tai gauna per uzpakali verysad.gif Labai gaila buna ir pati ant saves pykstu, bet kitaip ziurau niekaip, jei nieko nedarai tai tik dar blogiau cry.gif  verysad.gif Dar nera dveju bet oziai didesni uz pacia mergaite schmoll.gif

Dėl mušimų tai yra taip, jei sakot, kad muštis negalima, tai reiškia negalima, negalima vaikams, negalima ir tėvams. Kitaip vaikas nesupras, kodėl mama sako, kad negalima, o pati mušasi. Juk vaikai mokosi ne iš kalbų, o iš kitų elgesio. Bet tai čia lengviau pasakyt nei padaryt, aš kol kas laikausi dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 12 balandžio 2008 - 17:42
sveikos neklausiuku mamytes ir mes vargstam su savuoju. Daznai klausiu saves ka blogai padariau kad taip vaikas neklauso manes . Na visu pirma tai supratau kad turi pati eiti iki galo ta prasme kad jei pasakei vaikui negalima tai iki galo nenusileisti o as daznai nu ir ne tik as kad tik nezystu ir duodi ta daikto kurio jis nori arba parduotuveje pasakai nepirksi tai jis zyz tiek kol galu gale tu vistiek imi ir nuperki .Bet taip jokiu budu negalima nes ne yra ne o vaikai hitri yra jie mato is kurio galima ka iszysti is kurio ne maniskis tai perkando kad tevo net neapsimoka ko prasyti tai jis prie manes dvigubai o is kur reik tiek kantrybes gauti daznai apsibliaunu nes nebesusitvarkau su vaiku nu net jokinga per asaras bet dabar as tvirtai nusprenziau reik pradeti nuo saves cia ta prisiziurejau ''kvieciam aukle '' siaip ten geru patarimu parodo.Vienu zodziu vaiku auklejimas yra tikras menas smile.gif Laikykimes 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau jūsų temą, prisiminiau laikus, kai mano vaikai buvo maži ir raguoti. Jie raguoti, nes mes kantrybės ir laiko neturim. Gerai čia rašė, vaikus auklėti tikras menas. Bet jaunos mamos dar pačios gyventi nori ir tam menui tegali skirti tik dalį laiko. Šioje vietoje ne kritikuoju, suprantu. Pamenu, kai parduotuvėje užsiožiavo, atsisėdo ant grindų ir bliovė. Atsisėdau šalia ir laukiau. Ir dzin man žvilgsniai ir replikos, dariau savo. Kai prisibliovė-pasakiau, kad nieko nesuprantu kai kalba ožys. O kai pasakys mano gerutis mylimas berniukas-tikrai tikrai suprasiu. tuom ir baigėsi, kalbėjom. O kai kalbiesi, tai ir sutari.
Ir dar papasakosiu mano auklės išmislą: užsiožiavo kad nori šuniuko ir į kiemą be šuniuko neis. Auklė dviem pliušiniam šuniukam pririšo virveles ir kalbindama draugiškai pasakojo, kaip eis su šuniukais laukan abu. Buvo tiek džioaugsmo, kai abu su aukle šuniukus vedžiojosi.
O tie ožiai tai tik etapas, kažkaip jį pragyvent reikia ir jis pasibaigia.
Atsakyti
Na taip,kazkur skaiciau kad metuku vaikus istinka krize g.gif Kartais mastau gal esu bloga mama,nesuprantu savo vaiko.O kas tada toliau,jei nesugebesiu sutramdyti oziuko verysad.gif
Atsakyti
Vertimas is zurnalo:

„Ne, nenoriu“, kai vaikas rekia ir supykes griuna ant zemes, tevams jau aisku: prasidejo itemptas oziuku laikotarpis.
Is tiesu-tai viskas prasideda nekaltai: maikute su feja kaip tik skalbiama, tad triju metu savininkei reikia palaukti. Mazasis 15 menesiu atradejas atrado sviesos jungikli ir be atvangos isjungia/ijungia sviesa. Taciau jo mamai tai nepatinka ir ji uzdraudzia jam toliau zaisti. Dvi tipiskos situacijos, kada vaikai gali supykti. Jau vienmeciai pradeda oziuotis, jei kazkas vyksta ne pagal ju norus.

Kiekvienas vaikas oziuojasi
„Yra normalu,kad siais laikais vaikai gan anksti pradeda oziuotis“, sako seimos ir bendravimo patarejas Jan-Uwe Rogge. Vidutiniskai oziuku laokotarpis prasideda 15-18 menesiu ir tesiasi apie 2 ar 2,5 metu. Bet yra ir vienmeciu, kurie nori kiaurai sienas eiti. Kai kuriems tai uztrunka iki treciojo gimtadienio. „Kiekvienam vaikui prasideda oziuku laikotarpis. Ar jis greitai uzsiplieskia ar tik esant tam tikroms situacijoms, priklauso nuo jo temperamento“, sako Rogge. Taciau nera tevu, kuriuos si problema aplenktu.
Kas atsitrenkia i ribas, tampa piktu
[…] Vaikas gali nusiauti batukus, bet neuzsiauti. Ir zirniai vis iskrenta is saukstuko. Visai tai gerokai nervuoja. Mazyliai nori viska moketi. Bet kelias link to yra gan ilgas. Jie neturi jokio kitokio budo isreiksti savo nepasitenkinimui kaip rekima ir siautejima. Dar prie to prisideda: jie dar nepatyre kokie pavojingi yra gatve, zirkles ar orkaite. Nieko nuostabaus, kad jie nesupranta, kodel mes jiems draudziame visus siuos idomiu dalykus.
Vaikai daznai patiria, kad tevai retsykiais suzlugdo vienus ar kitus ju planus. Vaikai tokiose situacijose jaucia savo bejegiskuma pries suaugusius. Ir tai juos daro piktus. Vaikai dar nemoka isreiksti savo pykcio zodziais. Rekimas ir siautejimas yra vieninteliai signalai, kuriais jie gali suaugusiems parodyti savo nepasitenkinima. Pretekstu yra daugybe: vienmete turi likti sedeti vezimelyje, nors ji noretu eiti pati. Arba mama kviecia mazyli pietauti, o jis ne negalvoja nutraukti savo zaidimo.
Siose situacijose iskyla ir priestaravimai sau. Pvz. :Marija turi apsivilkti striuke. “ne!”, jos atsakymas. Po akimirkos koridoriuje skamba: “mama, apsivilkti striuke!”. Toks elgesys oziuku laikotarpiu yra tipiskas vaikams. Zodyje “ne” slypi ir “leisk, as tai padarysiu!“ ir “man dar reikia truputi laiko“, sako Rogge.

Pasirinkti yra sunku
Kitas oziuku laikotarpio fenomenas- tai turejimas pasirinkti. Jie turi tarsi persiplesti tarp melynos arba zalios maikutes, tarp “padek man” ir “noriu pats”. Tokios situacijos mazam vaikui yra ypac sudetingos. Vaikas jaucia ta plesymasi renkantis ir reaguoja riksmais , siautejimu, griuvimu ant zemes ar pabegimu. “Kadangi realybe is vaiko tiek daug reikalauja, jis tiesiog is jos pasitraukia”. Vaikui siautejant pavyksta atsiplesti nuo realybes. Tai veda kartu ir prie issekimo ir prie palengvejimo.

Oziai turi buti
Oziai tevus labia vargina, bet jie turi buti. Vaikas sioje fazeje atranda savo valia ir tampa savarankisku. Taip jis pradeda atsiriboti nuo tevu: labia svarbus zingsnis ieskant savo identiteto. Ir netgi jei nesekmes skausmingos: kazkada juk pavyksta pastatyti kaladeliu boksta, zirniai nebebyra is sauksto ir batukus lengva uzsiauti. Mazyliai diena is dienos atranda vis naujus gebejimus. Tai leidzia jiems savimi didziuotis ir su laiku sugrizta ramybe.
Oziuku laikotarpiu kiekvienas vaikas elgiasi skirtingai. “Kartais oziavimasis buna labia stiprus, nes vaikas yra extravertas. Bet yr air ramesne forma- vaikas, kuris lyg sraige sulenda I savo nameli”, sako Rogge. Jis istyre, kad 75% mergaiciu ir berniuku uzejus oziams pradeda siauteti. Likusi dalis reaguoja greiciau susilaikanciai, pasyviai. Atstumianti kuno reakcija- suakmenejusi veido israiska, sukryziuotos rankos- tarsi sako, kad mazylis nori buti paliktas ramybeje. “To nori, beja, ir siautejantys vaikai”, mano Rogge. “Tevai paprastai tokiu momentu apiberia vaika zodziais. Taciau jie nepastebi, kiek vaikai isgirsta. 55% bendravimo vyksta kuno kalba, t.y. mimika ir gestai, 38% balso skambesys ir kalbejimo maniera. Ir tik 7% kalbos turinio pasiekia vaiko ausi. Todel tevai geriausiu atveju vaiko oziavimusi turetu zodziais nevertinti. Svarbiausia po tokio ozaivimosi priepuolio, skirti demesi vaikui ir ptiesiog pasakyti: “Ateik, as tave paguosiu. Viskas yra gerai”.
Atsakyti
Jetau ir i musu namus sitie dziaugsmai atejo! Lauke eina tik ten kur jis nori,kitaip bliauna,spardosi gulasi....nepatogu gatvej nereaguot
Atsakyti
mes oziukus paprasciausiai ignoruojame,nekreipiame demesio irnesakyk.gif net is kambario iseinu,tai kartu ir oziukai issilaksto kazkur lotuliukas.gif
Atsakyti