Pvz. 1)siandiena, susiruoseme eiti i lauka, apsimove viena bata, o daugiau rengtis nebesiduoda. Pasakiau kad iseinu viena, tada rekia kol sugriztu, o kai sugriztu ir vel begasi nuo manes. Palikau ilgesniam laikui, pamate mane per langa, maciau verke, o kai grizau jis vel savo.2) metosi is zaislu, nors aiskiai zino kad negalima. Kai baru nekreipia demesio, jei as nekreipiu demesio tada meta man i galva is zaislo.
Jau isbandziau su juo ir piktuoju ir graziuoju. Aplinkiniai pradejo i mus taip pat zvairakiuoti, net mociute pareiske kad is kur jis toks. Pastoviai klykia, cypia ir nieko negirdi ka tevai sako. Situacija tokia, kad nuo par ryto pradedam rekautis, net ir tevas jei yra namie su juo nebeturi kantrybes.
Jei auginate toki vaika, parasykite kaip elgiates, pasidalinkime patirtimi.
Jolisa, 06 Bal 2007 - 23:18, para�ė:
Labas mamytes. Panasiu temu jau buvo daug ir buvo daug kalbeta apie bausmiu taikyma vaikams. Bet tos bausmes pvz. tokios: isvedu i kita kambari ir vaikas nusiramina, nekreipiu demesio ir apsiramina ir pan. O maniskis nereaguoja i nieka visiskai. As nebezinau kaip su juo elgtis ir man jau paciai labai sunku darosi.
Pvz. 1)siandiena, susiruoseme eiti i lauka, apsimove viena bata, o daugiau rengtis nebesiduoda. Pasakiau kad iseinu viena, tada rekia kol sugriztu, o kai sugriztu ir vel begasi nuo manes. Palikau ilgesniam laikui, pamate mane per langa, maciau verke, o kai grizau jis vel savo.2) metosi is zaislu, nors aiskiai zino kad negalima. Kai baru nekreipia demesio, jei as nekreipiu demesio tada meta man i galva is zaislo.
Jau isbandziau su juo ir piktuoju ir graziuoju. Aplinkiniai pradejo i mus taip pat zvairakiuoti, net mociute pareiske kad is kur jis toks. Pastoviai klykia, cypia ir nieko negirdi ka tevai sako. Situacija tokia, kad nuo par ryto pradedam rekautis, net ir tevas jei yra namie su juo nebeturi kantrybes.
Sveikute

Jeigu lelius ne nori rengtis, ar galima jį tiesiog pagauti ir aprengti? Paimti ant rankų ir išnešti į lauką, o jau lauke nukreipti dėmesį į kašką idomaus...

Dažnai tokio amžiaus vaikai ne labai dar supranta ir nori klausyti tevų įsakymus - nors mano tokie buvo/yra. Reikia fizinio kontakto - paimti už rankos, nuvesti, nukreipti dėmesį į žaisliuką, pasiulyti įdomesnės veiklos. Ir tikrai nepasiduoti provokacijai - neversti namus kovos lauku

Ir dar - gal vaikelį erzina namų aplinka - garsiai šaukia televizorius, nesutariat jus su vyru arba su mama - anyta

na manoji panelytė ne tokia, bet patarti vistik pabandysiu

Visų pirma realią situaciją težinote jūs - tėvai. Kad tokių vaikų yra - žinau, nes turime kaimynus su tokiu berniuku. Mūsų vaikai kartu auga, tai ant akių visa jo raida. Problemiškas jis nuo 2 metų (iki tol nepažinojau, nežinau koks buvo). Skaitant net pagalvojau, kad apie jį rašai

Aš tai visų pirma mano minimo vaiko šeimos situacijoje matau dideles klaidas auklėjime: jis gerokai palepintas, apverstas dovanom, mamos ir geruoju prašytas, ir muštas (nėra nuoseklumo - trumpai sakant žino: "parėks ir bus taip, kaip noriu aš"), nevedamas į darželį (baisu net pagalvot, kaip jis jausis mokykloje

Taip kad stiprybės jums ir nenurašykit savo vaiko - jis gal kitoks, bet jūsų, pats nuostabiausias

Ir nereikia taip reaguoti į NATUKĖS komentarą - ji nuoširdžiai norėjo patart, o tu, manau, per jautriai reaguoji ir net nejauti, kad įžeidi kitus

Tarp kitko, mano vyriausias tap pat toks augo, dažnai kai išeidavom į žmones, susilaukdavom komentarų, kad "mažai lupam"

Dar - nemažai mamų patyria aplinkinių pasmerkimą dėl netinkamo jų vaikų elgėsio. Manau, toli gražu ne viskas priklauso nuo to, kaip tevai auklėja vaikus - dar yra vaiko charakteris, temperamentas, kitos aplinkybes. Dėl to labai svarbu yra nepasiduoti pasmirkimui ir nepasimesti - visko gyvenime būna.

... Jau isbandziau su juo ir piktuoju ir graziuoju. Aplinkiniai pradejo i mus taip pat zvairakiuoti, net mociute pareiske kad is kur jis toks. Pastoviai klykia, cypia ir nieko negirdi ka tevai sako. Situacija tokia, kad nuo par ryto pradedam rekautis, net ir tevas jei yra namie su juo nebeturi kantrybes.
Sveika,tikrai ne tavo vienos toks