QUOTE(Lera @ 2008 09 08, 15:35)
beja 6 žingsnelio tikrai nepraleidau aš ties ji sustojau
nes ten parašyta "o dabar turėjo gautis taip" , o pas mane viskas kažkokiu oranžiniu fonu užsitraukė ir vsio
toliau net nesikankinau
Nea, ten parašyta "6. Протяните градиент от верхнего левого угла к правому нижнему"
O tai žmonių kalba reiškia, kad pasirinkus visus nurodytus nustatymus, reikia paspaudus kairį pelės klavišą "brėžti" rodyklę ant nuotraukos iš viršutinio kairiojo kampo į apatinį dešinį
Bandau iliustruoti
taip brėžiasi linija
Taip gaunasi vaivorykštė ir spalvos išsidėsto atitinkama spalva
(čia sugalvojau vėliau "iliustruoti", tai ant žaliaakio pademonstravau
)
O tada jau viskas turėtų gautis. Sumažinsi Opacity (kad permatoma vaivorykštė gautųsi ir nuotrauka matytųsi), pratrinsi tas vietas, kur efekto nereikia (akis ir dar ką tik nori) ir psio - bus rezultatas
Mano toks:
Dėl spalvų pakeitimo. Čia jau sakė, kad yra pamokėlė su quick mask, ji tikrai nesudėtinga, bet aš kažkodėl darau kiek kitaip (nežinau kodėl, neklauskit
). Atsidarau nuotrauką, pasididinu kiek reikia ties akim (kad akies kontūrai būtų aiškiai matyti), tada apvedu vieną su "Magnetic lasso tool", paslenku langą kad matyčiau kitą akį, nuspaudžiu ir laikau Shift kol apvedu antrą akį - gaunasi kad abi akys pažymėtos
Tada spaudžiu ctrl-j, po ko apvestos akys "atsiranda" naujame sluoksnyje
Tada nuimu apatinio layerio matymą (to, kur visa nuotrauka) tam, kad matyčiau tik naujam layer'į esančias akis ir su Paint bucket tool (G) "užspalvinu" tas akis kokia noriu spalva (čia pasirinkau žalią
). Tada įjungiu nuotraukos rodymą (ant akutės) ir atsistojus ant "akių" layerio sumažinu tą patį opacity iki tol, kol mane tenkina rezultatas (matosi akies raštas ir natūraliau atrodo). Nu o tada jei reikia su trintuku pratrinu kur tos spalvos nereikia (ant to "juodulio - pamiršau pavadinimą
ar jei kur ant baltymo netyčia užsispalvino).
Nu ir gaunu tokį maždaug rezultatą:
Žinau, kad painiai surašiau, bet jei bent ką atrinksi iš šitos rašliavos, o kažko nesuprasi, tai klausk, pabandysiu tada su pavyzdžiais konkretaus veiksmo
Bet šiaip pradžioj rimtai gal susirask šitoj temoj tą pamokėlę su quick mask", ten gal paprasčiau
Naudotos nuotraukos orginalas:
P.S. Sorry už nemažas nuotraukas
nu bet labai tingiu dabar mažinti