QUOTE(Ija27 @ 2008 08 06, 10:58)
as sumazinu nuotrauka, uztempiu ant remelio, bet ji vis tiek buna truputi didesne uz remeli, tada padarau merge down, bet man nesusilieja, ta nuotrauka kaip uzdedu ant virsaus, taip ir lieka
A kam tu tą Merge down darai kol viskas nesutvarkyta?
QUOTE(Ija27 @ 2008 08 06, 12:13)
atidarau remeli, atidarau nuotrauka, tada nukerpu nuotraukai sona, kad pagal remeli butu, toliau sumazinu dydi, nuotrauka padarau tokia, kad ilistu i skyle. tada uztempiu remeli, bet ji su free transform istempiu tik pagal nuotrauka, didesnio neleidzia. jei darau remeli su viena nuotrauka, tada viskas liuks, o su trim nesigauna ir gana
tada bandziau sumazinti nuotrauka ir tempti ant remelio, bet ji uzsideda ir ant remelio krastu, nes jis pasvires, nemoku pakisti po apacia
bandziau krastus nutrinti trintuku, bet remo krasto nesimato, tao be sansu graziai nutrinti
Nu gerai, bandau pamokėlę šiokią tokią padaryti
Atsidarom rėmelį su "iškirptom" skylėm (aš čia pati išsikirpau bet kaip, nes tingėjau siųstis rėmelį
)
Tada atskiram lange atsidarom nuotrauką, kurią norim įkelti (aš biški apkirpau bereikalingą foną, kad liktųkuo daugiau vaiko
)
tada perkeliam nuotrauką ant rėmelio.
Kadangi mano nuotrauka yra gerooooookai didesnė už rėmelį, tai su rodyklyte pasistumiu, kad matyčiau kraštą
ir ctrl_t, laikydama shif, susimažinu iki tokios, kad uždengtų rėmelio, į kurį dėsiu nuotrauką, kraštus.
Kai pasidarau norimą dydį, spaudžiu enter
Kadangi man reikia, kad nuotrauka būtų "po" rėmeliu, o ne ant jo, layerių meniu pertempiu nuotraukos sluoksnį po rėmelio sluoksniu ir vualia
Lygiai tą patį kartoju su "kita" nuotrauka (kadangi tingėjau ieškoti kitos, tai dedu tą pačią visur, bet principas tas pats
)
Uždedu ant rėmelio ir sumažinu kiek reikia:
Tada pakišu nuotraukos sluoksnį po rėmelio sluoksniu:
Tas pats ir su trečiaja:
Sumažinu kiek reikia:
Pakišu sluoksnį:
Nu ir vualia, rėmelis su trim nuotraukom.
Gal aiškiau bus
Jei ne, nu tai aiškinsimės toliau