QUOTE(moniuxx @ 2008 06 30, 09:29)
hmmmm, man labai vis adr reikia remeliu darymo pamokeles ,,, labai noriu ismokti kaip iskirpta vieta foto galeciau graziai pagrazinti ,kad neatrodytu tik iskirpta skyle -juos ten padaro vingiuotus ,visokiais karoliukais ,gelytem ir t.t. nusagstytus ,,, ivairiu formu ir liniju (tarsi kokiom vijoklinem gelytem apvesti ir panasiia ) ,,, niu labai reikai ,jei kas mokat prasau pagalbos ,,,
Dabar taip
Visų pirma, visi karoliukai, gėlytės, vijokliai, žvaigždutės, angeliukai ir t.t. - juos reikia parsisiųsti iš interneto ir kiekvieną atskirai uždėti, pakoreguoti dydį, pasirinkti vietą ant tos "skylės"
ir pan.
Čia padarytas rėmelis iš trijų atsitiktinių mano kompe rastų "vaizdelių" - foninas (geltonas su zuikiu), vijoklis (atsisiųstas kažkur iš google
) ir gėlė (irgi atsisiųsta iš ten pat
). Į suderinamumą jokį prašau nežiūrėti, čia tik pvz, nepretenduojantis į jokį meniškumą ar grožį
Tai vot, o darbas tai labai paprastas - atsidarai foną, iškerpi "skylę"
Tada atsidarai vijoklį, padarai duplicate layer, iškerpi jį su magnetic laso tool, (apvedi, tada darai select - inverse, tada delete ir lieka tik vijoklis. Tada tą vijoklį su rodyklyte "tempi" ant foninio sluoksnio. Užtempus spaudi ctrl - T ir koreguoji dydį, formą, padėjimo vietą ir t.t. ir pan. Kai atrandi norimą poziciją, spaudi enter ir turi sau vijoklį ant rėmelio
Tą patį ir su gėle - iškirpau, tada užtempiau ant fono, tada koregavau dydį (smarkiai sumažinau) ir taip tris kartus, nes matosi, kad ant kampo trys tokios pačios gėlytės
Tokiu pačiu principu deami visi pageidaujami rėmelio papuošimai.
Nu čia paprasta, reikia tik pabandyti
Jei kas neaišku, rašyk
O aš einu aiškintis kaip ten tos banguotos linijos pasidaro