QUOTE(kigaite @ 2012 03 02, 16:06)
Sveikos,
labai idomiu zaidimu, minciu prisiziurejau ir daug ka isbandeme, taciau mano 2 metu sunui neidomu
kelios minutes ir baigta, nueina arba supykes ismeto viska, jeigu ko nepasiseka atlikti. Gal dar per anksi kai kurie zaidimai tokiam amziui? Skaiciuoti iki 10 moka ir atpazysta visus skaicius, bet kalbeti raiskiai nemoka - sava kalba sneka. Issisemiau - kazka netaip darau
Normalu yra, kad vaikui greit nusibosta. Jis nesugeba dėmesio ilgam sutelkti į vieną dalyką, todėl, praėjus kažkiek laiko, jam pasidaro nebeįdomu, ir jis nori kitos veiklos
O ir kalbėti išmoks. Mūsiškis gal tik nuo 2,4 metukų persilaužė į žmonišką kalbą. Iki tol tik savo paukščių kalba kalbėdavo intensyviai, su keliais normaliais žodeliais. O dabar tarška nesustodamas.
Tiesiog apsišarvuokit kantrybe - nusibodo piešti? Eikit pūst muilo burbulų. Tada čiupkit dažus pirštukais piešti ar flomasterius. Žirkles - juk laikraščių ar žurnalų pilni namai. Galų gale skaičiuokit sagutes. Ar per šiaudelį pūskit vatos gabaliukus per staliuką - mes taip žaidžiam popierėlių karą - aš sėdžiu vienoje pusėje staliuko, jis kitoje ir pučiam vatos ar popieriaus gabaliukus vienas į kitą (plius toks žaidimas ir kalbėsenai taisyklingai padeda). Nusibodo - imkit knygutę. Po to eikit pašokinėt ant lovos. Ir t.t.
Aš stengiuos, kad pasyvų žaidimą keistų aktyvus. Taip ir duodamės visą dieną
O geriausia, ką galiu patarti - įtaisykit vaikams žaidimų draugą/ę
Dabar mūsiškis turi kompanijonę, tad ir mamai daugiau laiko atlieka namų ruošai, valgio darymui, bet ne laisvaliakiui
Ir dar vienas dalykas - nebijokit leist vaikui išsiterliot ar išterliot žaidimų vietą. Man lengviau išsivalyti nei kentėti niurzgėjimus, kad nuobodu