Įkraunama...
Įkraunama...

Lavinamieji žaidimai

MANAU KIEKVIENA MAMA TURI ŽINOTI KAIP LAVINTI VAIKELĮ, SUPER TEMA. MES TAI DAROM VISOKIOM DĖLIONĖM, ŽAIDIMAIS, ŠOKIAIS IR T.T
Atsakyti
Mano taip pat nuo kompiuterio neatsitraukia,bet leidžiam po vieną valandą per dieną.O po to veikiam visa šeima kažką,žaidžiam lavinamūjų žaidimų ir pan.
Atsakyti
Tiesiog su vaikų reikia daug užsiiminėti ,kalbėtis ir viskas - kalba,ir kt savaime pareis .
Atsakyti
QUOTE(labukas @ 2009 09 01, 09:54)
Gal žinot kur gauti knyga " kūdykio smegenų mankšta" Jackie Silberg niekur negaunu schmoll.gif

Pirkau Baltų Lankų knygyne, mano nuomone visiškai nereikalinga knyga schmoll.gif
Atsakyti
Pora mano kuklių idėjų vaikų ugdymui smile.gif

Spalvų pažinimo mokymui

user posted image

Užduotėlė - krūvelėje surasti skirtingas vieno piešinio puseles ir sudėlioti piešinukus.

user posted image
Atsakyti
Sveikos mamytes. Pati laukiuosi ir pradejau rinkti informacija apie loginius zaidimus vaikams. Pati kai buvau Amerikoje, pastebejau toki zaidima vaikams, kuris moko juos skaityti. Praktiskai nuo to laiko kai vaikas jau sedi ir iki pat 5 metuku, jiems yra paruosta video ir popierine medziaga mokanti skaityti. Kaip supratau vaikams labai patinka, nes tai ka perskaito jiems reikia ir parodyti (pvz nosis, ausis, ploti rankomis...). Priesingai nuo paveiksleliu, manau teksto suvokimas tai naujos galimybes vaikuciams. Ka manote jus? Ar Lietuvos vaikams butu idomus tokie uzsiemimai. Pati tyliai pasvajojau, kad jei tokia programa butu LT, mano atzala galetu eiti tiesisi i trecia klase smile.gif Laukiu visu mamyciu komentaru, pastabu, kritikos ar dziaugsmo israisku 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Juoda/Balta @ 2010 10 26, 10:22)
Sveikos mamytes. Pati laukiuosi ir pradejau rinkti informacija apie loginius zaidimus vaikams. Pati kai buvau Amerikoje, pastebejau toki zaidima vaikams, kuris moko juos skaityti. Praktiskai nuo to laiko kai vaikas jau sedi ir iki pat 5 metuku,  jiems yra paruosta video ir popierine medziaga mokanti skaityti. Kaip supratau vaikams labai patinka, nes tai ka perskaito jiems reikia ir parodyti (pvz nosis, ausis, ploti rankomis...). Priesingai nuo paveiksleliu, manau teksto suvokimas tai naujos galimybes vaikuciams. Ka manote jus? Ar Lietuvos vaikams butu idomus tokie  uzsiemimai. Pati tyliai pasvajojau, kad jei tokia programa butu LT, mano atzala galetu eiti tiesisi i trecia klase smile.gif Laukiu visu mamyciu komentaru, pastabu, kritikos ar dziaugsmo israisku  4u.gif

kas cia per programa, skamba labai jau viliojanciai.

QUOTE(Amica @ 2009 07 06, 16:59)
Kokia faina temukė  bigsmile.gif , tiek daug idėjų užsiėmimui su vaiku  thumbup.gif . Ačiukas visoms  4u.gif .

Maniškiui 1,7 metukų ir  mes turim vieną specifinį užsiėmimą  biggrin.gif , kadangi mano vaikis gimė su vairu rankose ir ant ratų  doh.gif  - gatvėje nepraeina nei pro vieną mašiną ramiai, būtinai apžiūri mašinos logotipus ant ratų, priekio ir galo, būtinai turiu pasakyti kokios mašinos tai logotipas. Galim ištisas gatves šitaip šlifuoti  doh.gif . Tai namie ant lapo iš interneto sukėliau įvairiausių mašinų logotipus ir  atspausdinau. Nu super užsiėmimas mano vaikui  biggrin.gif , tik jau reikia su vaiku kartu būti. Būna jis rodo pirštuku į logotipus ir aš ar tėtukas turim sakyti kokia tai mašina, arba klausinėjam vaiko kur kokios mašinos logotipas ir jis parodo. Laisvai skiria 22 mašinų logotipus. Laikas nuo laiko lapą perspausdinam ir logotipus sumaišome - į kitas vietas sudėliojame, kartais pridedame vieną kitą naują logotipą, tuomet vaikas išvis lapo iš rankų nepaleidžia  doh.gif . Šitas reikalas mus gelbėja ir nuo "ožiukų" - užtenka ožinio priepuolio metu pasakyti, kad atsineštų mašinų logotipų lapą ir visi ožiai išbėgioja  lotuliukas.gif

O pasidalint tokiu lapuku nenoretum?

Atsakyti
Iš tiesų, daug smagių idėjų kaip lavinti mažylį! Norėčiau irgi pasidalinti - mes irgi daug piešiame (labai smagu piešti ant patiesto seno tapeto - daug erdvės fantazijai, taip ir traukinuko begius nupiešiam, o po to važiuojam su traukinuku, upelį, žolytėje ganosi žaislinis arkliukas ir t.t.), lipdome iš plastelino, sūrios tešlos, labai mėgsta plastikiniu peiliuku plasteliną pjaustyti, bananą ir kitus vaisius pasmulkinti ir po to valgyti ir pan.
Taip pat daug žaidžiame judrių žaidimų - bėgam , gaudom, šokam, kaip gyvatukai šliaužiam ir pan. Labai daug dėmesio ankstyvajame ugdyme skiriama fiziniui aktyvumui skatinti - nes kuo įvairesni mažylio judesiai, tuo daugiau informacijos patenka į jo smegenis, tuo intensyviau vyksta psichinis vystimasis ir t.t. Todėl įrengėm sporto kampelį - švediška sienelė su priedais (žiedai, supynės ir pan.) - labai smagus dalykas, nes išsilaksto, išsiduksta, tik kol dar mažas, reikia šalia stovėti ir saugoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asta11 @ 2010 11 04, 00:48)

įrengėm sporto kampelį - švediška sienelė su priedais (žiedai, supynės ir pan.) - labai smagus dalykas, nes išsilaksto, išsiduksta, tik kol dar mažas, reikia šalia stovėti ir saugoti smile.gif

o kur toki kampeli galima buti isigyti? 4u.gif labai sudomino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juoda/Balta @ 2010 10 26, 11:22)
Sveikos mamytes. Pati laukiuosi ir pradejau rinkti informacija apie loginius zaidimus vaikams. Pati kai buvau Amerikoje, pastebejau toki zaidima vaikams, kuris moko juos skaityti. Praktiskai nuo to laiko kai vaikas jau sedi ir iki pat 5 metuku,  jiems yra paruosta video ir popierine medziaga mokanti skaityti. Kaip supratau vaikams labai patinka, nes tai ka perskaito jiems reikia ir parodyti (pvz nosis, ausis, ploti rankomis...). Priesingai nuo paveiksleliu, manau teksto suvokimas tai naujos galimybes vaikuciams. Ka manote jus? Ar Lietuvos vaikams butu idomus tokie  uzsiemimai. Pati tyliai pasvajojau, kad jei tokia programa butu LT, mano atzala galetu eiti tiesisi i trecia klase smile.gif Laukiu visu mamyciu komentaru, pastabu, kritikos ar dziaugsmo israisku  4u.gif

O kam reikia vos tik sėdinčiam vaikui to "skaitymo" ir kokia čia svajonė, kad iškart į trečią klasę vaikas eiti galėtų. g.gif
Mano nuomone, nereikia iš vaikų atiminėti vaikystės. Tegul auga, žaidžia, tyrinėja pasaulį pagal savo amžių. Aišku, reikia daug su vaiku užsiimti, padėti jam tobulėti. Tik, ar ne per dažnai mes stengiamės "prifarširuoti" juos tokių dalykų, kurie mums, o ne jiems tuo metu svarbūs. Juk tuo metu, kai jis žiūri video medžiagą ir "mokosi skaityti" galėtų bėgioti, laipioti visur, stebėti gamtą, mokytis draugauti, statyti pilis, svajoti ir dar milijonus be galo svarbių dalykų patirti. O skaityti tikrai išmoks, kai ateis laikas.
Atsiprašau už šiuos "lyrinius nukrypimus" blush2.gif

O dabar - į temą mirksiukas.gif . Dabar mano dukrai (1m 10 mėn) labai patinka akmenėlius vandenuku "dažyti". Turim krūvą akmenėlių (nemažų, kad į burną netilptų lotuliukas.gif ) ir teptuku su vandeniu juos "dažome". Smagu, nes rezultatas matosi - akmenėliai gražūs, ryškūs. Man smagu matyti, kaip dukra lavina savo pirštelius, mokosi susikaupti ir t.t. Ir dar smagumėlis, kad po tokio "meno" liekame švarios lotuliukas.gif
Atsakyti
M.A.M.A., saunios idejos, pasiskolinsiu is jusu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2010 10 25, 23:03)
Pora mano kuklių idėjų vaikų ugdymui  smile.gif

Spalvų pažinimo mokymui

user posted image

Užduotėlė - krūvelėje surasti skirtingas vieno piešinio puseles ir sudėlioti piešinukus.

user posted image

Jei galima ir as pasiskolinsiu is saunios mamytes idejas.. nes labai jau brangu nupirkti tokius zaislus, o labai gerai atminti lavina tokie zaidimukai.. daug cia labai geru ideju, reiks pasinaudot, kol mano maziuke dar labai maziuke,galima jau ir pradeti.. bigsmile.gif
Atsakyti