Temeles vidury yra nemazai veiklos tokiems leliams kaip tavo. Pvz maniskis, vos sulaukes metuku eme daug ka daryti, aisku mano pagalba - ir piesti(beabejo, tai ne kazkas aiskaus), lipdyti, liesti, tyrineti ir pan. Pasiskaityk, tikrai rasi
O kad vaikuciui rodai, kaip ir ka piesti, tai sito nereikia daryti, vaikutis pats turi pazintis su piesimo subtilybemis
Yra nemazai veiklos be piesimo, tikrai mokesi uzimti
Sekmes
QUOTE(Anamaze @ 2007 11 21, 14:28)
o kai as pradedu rodyti ka nors ji nueina gal as paprasciausiai nemoku uzimti vaiko
Man tas pats vos pradedu mažylei ką nors rodyti, ji iškart pabėga, toks vaizdas, kad jai visai neįdomu šitie skaitymai-piešimai
QUOTE(zirzute @ 2007 11 24, 16:06)
Man tas pats vos pradedu mažylei ką nors rodyti, ji iškart pabėga, toks vaizdas, kad jai visai neįdomu šitie skaitymai-piešimai
nenusiminkit mamkos, jei nenori tuo momentu, pabandykit veliau, ir kaip nors kitaip sudominti savo lelkas, zaidimo forma, pasieme koki meskiuka eikit dviese pasisnekuciuodami lipdyti ir nepajusit, kaip prie jusu prisijungs jusu mazyliai
Štai dar keletas eilėraštukų, su judesiais (N. Grinevičienė "Mažylių žaidimai")
Kiškiukai
Mes maži kiškiukai, - pritūpia;
Ilgos mūs ausytės. prideda po vieną abiejų rankų pirščiuką prie galvos
Mes miške ir krūmuose - prideda prie ausų delniukus
Mokame klausytis.
Kai šuniukas au au au,
Bėgam bėgam kuo greičiau. išsilaksto į šalis.
Mes maži kiškiukai, - pritupia;
Ilgos mūs kojytės. ištiesia kojytę į priekį
Ir dėl to negali - ploja rankytėm
Niekas mus pavyti.
O ežiuką pu pu pu, - trypia kojytėm
Mes pralenkiam kaip smagu! - bėga.
Raina katytė
Raina katytė - viena rankute glosto kitą rankutę
Juoda nosytė - smiliumi rodo nosytę
Ilgi ūseliai - rodo ūselius
Riesti nageliai. kelis kartus sulenkia ir ištiesia pirštukus.
Ausytės stačios, - prideda smilius prie galvos;
Akytės plačios, - rodo akytes;
Kojytės baltos - pasilenkia, siekia pirštais pėdutes;
Ir visad šaltos. išsitiesia, ploja rankutėmis.
Zuikis
Per miškelį, per laukus - vaikščioja
Eina zuikis pas vaikus. prideda smilius prie galvos
Pasiremdamas lazda, - imituoja ėjimą su lazda
Stypu stypu ai dai da! - šlubčioja
Maišely ant pečių - prideda abiejų rankų kumštukus prie vieno peties
Neša, tempia dovanų. susirūpinus imituoja sunkaus maišo nešimą;
Dovanėlės ne bet kam - purto galvytę;
Tik labai geriem vaikam. sukryžiuoja abi rankas ant pečių.
Medaus puodas
Aš įlindau į aruodą - ištiesia į priekį rankas ir suneria pirštus;
Ir atradau medaus puodą.
Aš tą medų kabinau - smiliumi kabina ir deda prie burnos;
Ir išeiti ketinau. eina vietoje.
Bet kai durys atsivėrė, - išskečia rankas į šalis;
Tuoj tėvelis mane stvėrė. viena ranka stveria už kitos rankos riešo
Oi kas buvo man tada, - prideda abi rankas prie galvos;
Nesakysiu niekada. purto galvą.
Kiškiukai
Mes maži kiškiukai, - pritūpia;
Ilgos mūs ausytės. prideda po vieną abiejų rankų pirščiuką prie galvos
Mes miške ir krūmuose - prideda prie ausų delniukus
Mokame klausytis.
Kai šuniukas au au au,
Bėgam bėgam kuo greičiau. išsilaksto į šalis.
Mes maži kiškiukai, - pritupia;
Ilgos mūs kojytės. ištiesia kojytę į priekį
Ir dėl to negali - ploja rankytėm
Niekas mus pavyti.
O ežiuką pu pu pu, - trypia kojytėm
Mes pralenkiam kaip smagu! - bėga.
Raina katytė
Raina katytė - viena rankute glosto kitą rankutę
Juoda nosytė - smiliumi rodo nosytę
Ilgi ūseliai - rodo ūselius
Riesti nageliai. kelis kartus sulenkia ir ištiesia pirštukus.
Ausytės stačios, - prideda smilius prie galvos;
Akytės plačios, - rodo akytes;
Kojytės baltos - pasilenkia, siekia pirštais pėdutes;
Ir visad šaltos. išsitiesia, ploja rankutėmis.
Zuikis
Per miškelį, per laukus - vaikščioja
Eina zuikis pas vaikus. prideda smilius prie galvos
Pasiremdamas lazda, - imituoja ėjimą su lazda
Stypu stypu ai dai da! - šlubčioja
Maišely ant pečių - prideda abiejų rankų kumštukus prie vieno peties
Neša, tempia dovanų. susirūpinus imituoja sunkaus maišo nešimą;
Dovanėlės ne bet kam - purto galvytę;
Tik labai geriem vaikam. sukryžiuoja abi rankas ant pečių.
Medaus puodas
Aš įlindau į aruodą - ištiesia į priekį rankas ir suneria pirštus;
Ir atradau medaus puodą.
Aš tą medų kabinau - smiliumi kabina ir deda prie burnos;
Ir išeiti ketinau. eina vietoje.
Bet kai durys atsivėrė, - išskečia rankas į šalis;
Tuoj tėvelis mane stvėrė. viena ranka stveria už kitos rankos riešo
Oi kas buvo man tada, - prideda abi rankas prie galvos;
Nesakysiu niekada. purto galvą.
Sveikutes
Gal kuri zinote, kur galima butu nusipirkti N.Grinevicienes knygu (Mazyliu zaidimai ir Vaikystes zaidimai)?
Gal kuri zinote, kur galima butu nusipirkti N.Grinevicienes knygu (Mazyliu zaidimai ir Vaikystes zaidimai)?
QUOTE(loretaltl @ 2005 01 06, 16:34)
vakar padariau....bet bijojo imti.......ir taip siuliau ir anaip......mane tai dabaigs kniauke istisa diena.....nieko neveikiu tik su vaiku zaidziu......tik 5min atsisedu tuoj mama mama mama.......oi oi oi......tikriausiai vesiu i darzeli nors keliom valandom......
is druskos teslos pasidare storokus blynus, juose pasidareme labai grazius rankuciu antspaudus. kai isdzius, pasikabinsime .
Cia man zaidimu grupeje viena moteris pakiso ta minti. Dabar kaip tik radus jusu temele, radau druskos tesla.
Velykoms galite is tusciu toletinio popieriaus cilindriuku pasidaryti zuikuciu. Ruloneli apklijuokite popierium (baltu , rudu , nesvarbu), nupieskite akytes, nosi , burna. iskirpe ilgas ausisi, priklijuokite is vidines puses. labai paprasta , grazu ir pigu. ir pastatytas graziai atrodo.
taip pat tusti toletinio popieriaus ruloneliai ir lengvos , spalvotos skarytes- nuostabus zaislas. jas galima perkisti, mazi vaikai tuo uzsiima gana ilgai. galima ir viruvinio popieriaus rulonelius imti, jie ilgesni-dar idomiau.
I baliona ipylus ryziu, ji pripusti-ir vel naujas zaislas.
ziema is vatos pasidaryti gumuliukus ir juos metyti , saukiant sninga , sninga. Maziems vaikams, tai labai smagu. Mano ir dabar dar issitrauke is stalciaus mazus ranksluostelius, juos meto saukdami sniegas, sniegas. nors sniego kaip ir nematem.
mazam vaikuciui nupiesus markeriu ant delniuko akytes, nosi ir burnyte, galima irgi juos geram pusvalandziui uzimti. paaiskinti kur akytes,ir tt, sugniauzus pirstukus dingst zmogeliukas, atgniauzus kukuk jis vel cia
taip pat tusti toletinio popieriaus ruloneliai ir lengvos , spalvotos skarytes- nuostabus zaislas. jas galima perkisti, mazi vaikai tuo uzsiima gana ilgai. galima ir viruvinio popieriaus rulonelius imti, jie ilgesni-dar idomiau.
I baliona ipylus ryziu, ji pripusti-ir vel naujas zaislas.
ziema is vatos pasidaryti gumuliukus ir juos metyti , saukiant sninga , sninga. Maziems vaikams, tai labai smagu. Mano ir dabar dar issitrauke is stalciaus mazus ranksluostelius, juos meto saukdami sniegas, sniegas. nors sniego kaip ir nematem.
mazam vaikuciui nupiesus markeriu ant delniuko akytes, nosi ir burnyte, galima irgi juos geram pusvalandziui uzimti. paaiskinti kur akytes,ir tt, sugniauzus pirstukus dingst zmogeliukas, atgniauzus kukuk jis vel cia
QUOTE(Murgita @ 2007 11 09, 17:56)
va butent, skystus klijus taip patogiausia duoti vaikui, tik aisku, jei vaikas mazesnis, tai reikia saugoti, kad neisikistu i burnyte
As skystus klijus supilu i maza buteliuka,vietoj kamstuko uzdedu marliuka,uzvynioju gumyte ir taip per marliuka tepasi-niekas neissipila,per daug nepasitepa.
Pas mus dabar piesimo manija-viskas apipaisyta.Maziukai,pamate,kad paaugliai paiso ant dzinsu,irgi prisipaise ant striukiu,marskinuku.
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 28, 10:55)
As skystus klijus supilu i maza buteliuka,vietoj kamstuko uzdedu marliuka,uzvynioju gumyte ir taip per marliuka tepasi-niekas neissipila,per daug nepasitepa.
Pas mus dabar piesimo manija-viskas apipaisyta.Maziukai,pamate,kad paaugliai paiso ant dzinsu,irgi prisipaise ant striukiu,marskinuku.
su kuo paišot ant rūbų?
Sauniu minciu merginos pametejot,reikes savaitgali su sunum uzsiimti,tikiuos jam patiks .nes piesimas jau praeitas etapas,nors dar karts nuo karto sugalvojam piesti.Siaip dabar pas mus skaitymo metas O va klijuoti dar nebandem tad tikrai velykom mociutem reikes padaryti dovaneles kiausiniu laikyklius
QUOTE(andos @ 2008 02 28, 16:07)
su kuo paišot ant rūbų?
Yra specialus rinkinys piesimui ant audinio,labai panasus i glassdeco rinkini,tokie patys flamasteriukai,spaudziami.Pries kelis metus sunus vienspalvius marskinelius issipiese,dabar jie jau sunesioti ir mazi,o aplikacija as iskirpau-man ji labai grazi,ir dazai ne kiek nenukenteje,nors begale kartu skalbta.