Oi mergytes, matau bendra beda cia turim...tik mano beda ne sode, bet ant kapuko ...bandem ta vibruojanti aparaciuka sukist i zeme, kuris laikas padejo, bet labai jau trumpam, vel sugrizo brudelis ir rausia man brangia vieta.... oi kad pykstu ant jo
Uosvis sake, kad jis savo sode brudus isvare lauk prikises gailiu i urvelius, tai va tik grisiu i LT prikaisiosiu belekiek tegu zinosi bjaurybe... tikiuosi pades, nes sake, kad nepakencia kurmiai gailiu kvapo, o ir wikipedijoj raso , kad nuodingas sis augalas...jei kuri pabandysit si metoda anksciau uz mane butinai parasykit kaip sekesi ...beje gailiu buna pilni musu miskai
Matau, kad aprimus temele apie kurmius, gal ka stebuklingo radote ?
As praejusia savaite miske ieskojau gailiu..... tai kur tau su ziburiu nerasi ... kalbinau vietinius tai sake kad reik ju ieskoti pelkingose vietose... , kur man dabar salia Kauno ta pelke rasti
As praejusia savaite miske ieskojau gailiu..... tai kur tau su ziburiu nerasi ... kalbinau vietinius tai sake kad reik ju ieskoti pelkingose vietose... , kur man dabar salia Kauno ta pelke rasti
QUOTE(1turte @ 2009 09 15, 10:55)
Matau, kad aprimus temele apie kurmius, gal ka stebuklingo radote ?
Nereikia tų pelkių - užtenka kokio griovio ar pnš. "Savo" miške turiu tokią vietą, kai renku raudonikius, tai ir gailių parsivežu, tik juos naudoju dėdama į spintas, skrynias (kad kandžiai neįsiveistų ir kvapas neblogas ).
O sako baido kurmius?
QUOTE(syri @ 2009 09 15, 11:01)
Nereikia tų pelkių - užtenka kokio griovio ar pnš. "Savo" miške turiu tokią vietą, kai renku raudonikius, tai ir gailių parsivežu, tik juos naudoju dėdama į spintas, skrynias (kad kandžiai neįsiveistų ir kvapas neblogas ).
O sako baido kurmius?
O sako baido kurmius?
sveikute,
pagaliau kazka sutikau sioje temeleje ...
na mano uosvis savo sode tik tokiu budu (su gailiais) ir atsikrate tu bjaurybiu...sako kad jie kaip ir kandys nepakencia gana astraus gailiu kvapo...tik va kur man rasti koki griovi kur tie gailiai auga... kol vyks gailiu paieska, kurmius baidau su "bio stop" preparatu - pirkau senukuose...veiksmingumo dar nezinau , si savaitgali vaziuosiu ant kapuko tai ir paaiskes ar vertas demesio tas preparatas...
Aciu syri kad paprotinai gailiu griovy paieskot...dziaugiuosi kad i pelkes nereikes bristi
QUOTE(1turte @ 2009 09 17, 14:47)
sveikute,
na mano uosvis savo sode tik tokiu budu (su gailiais) ir atsikrate tu bjaurybiu...sako kad jie kaip ir kandys nepakencia gana astraus gailiu kvapo...tik va kur man rasti koki griovi kur tie gailiai auga... kol vyks gailiu paieska, kurmius baidau su "bio stop" preparatu - pirkau senukuose...veiksmingumo dar nezinau , si savaitgali vaziuosiu ant kapuko tai ir paaiskes ar vertas demesio tas preparatas...
Aciu syri kad paprotinai gailiu griovy paieskot...dziaugiuosi kad i pelkes nereikes bristi
o kas čia per preparatas? Kiek maždaug kainuoja? Nes pas mane sode irgi ,,siautėja'' kurmiai, nebežinau ,net ką daryti.
QUOTE(staselė @ 2009 09 18, 20:08)
o kas čia per preparatas? Kiek maždaug kainuoja? Nes pas mane sode irgi ,,siautėja'' kurmiai, nebežinau ,net ką daryti.
"preparatas" vadinasi gailiai, auga miškuose, drėgnose, pelkėtose vietose, pagrioviuose (aš randu netoli šernų mėgstamų griovių - "maudyklų"). Senolės dėdavo (ir deda) į skrynias nuo kandžių, nes gailiai skleidžia specifinį kvapą, nepatartiną ilgai juo mėgautis - apsisuks galva.
Man kvepia cinamonais
stasele jei pirma rasi gailiu ir isbandysi tai parasyk veiksminguma nuo tu bjauriu padareliu....as labai viliuosi, kad bent jie pades isvaryti isibrovelius ...
Beje praejus savaitei po naudojimo "bio stop" kolkas kurmiarausiu nebuvo, tikiuosi kad ir neatsiras ... bet kas skaite seniau mano pasisakymus as nuo kurmiu saugau kapuka, o ne pievele ir naudojau taip:
nukasiau 15 cm zemes, tiesiau geotekstile ja sulaisciau su "bio stop" ir uzberiau zememis... tai tiksliai nzn kas saugo nuo kurmiu ar geotekstile ar "bio stop" ( http://www.senukai.l...ist_tab=actions )... beje to preparato smarve tikrai nemaloni, bet nekenkia nei augalams nei kurmiams - juos tiesiog isvaro ...
Beje praejus savaitei po naudojimo "bio stop" kolkas kurmiarausiu nebuvo, tikiuosi kad ir neatsiras ... bet kas skaite seniau mano pasisakymus as nuo kurmiu saugau kapuka, o ne pievele ir naudojau taip:
nukasiau 15 cm zemes, tiesiau geotekstile ja sulaisciau su "bio stop" ir uzberiau zememis... tai tiksliai nzn kas saugo nuo kurmiu ar geotekstile ar "bio stop" ( http://www.senukai.l...ist_tab=actions )... beje to preparato smarve tikrai nemaloni, bet nekenkia nei augalams nei kurmiams - juos tiesiog isvaro ...
Biostop bandžiau- nelabai patiko- jei teritorija didelė- labai brangiai gaunasi ir žaidimo su juo daug. Beto profilaktikai gėlyno kraštus laisčiau skiestu biostop "kad neateitų kurmiai" kaip instrukcijoj rašo, tai kurtau- iškilmingai perknistas visas po tų laistymų buvo.. kniso skersą jei ant to biostop taip sakant
Paskui pabandžiau dūmines sieros šaškes "krounex" labai smagus užsiėmimas, atpalaiduojantis ir gerai nuteikiantis po dienos darbų vienon skylutėn įkiši, ir po pievą tai šen tai ten dūmai pradeda rūkt taipkad "išrūkėm" juos, dabar su nekantrumu laukiu kada vėl užeis svetelių
Paskui pabandžiau dūmines sieros šaškes "krounex" labai smagus užsiėmimas, atpalaiduojantis ir gerai nuteikiantis po dienos darbų vienon skylutėn įkiši, ir po pievą tai šen tai ten dūmai pradeda rūkt taipkad "išrūkėm" juos, dabar su nekantrumu laukiu kada vėl užeis svetelių
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 21, 10:51)
Biostop bandžiau- nelabai patiko- jei teritorija didelė- labai brangiai gaunasi ir žaidimo su juo daug. Beto profilaktikai gėlyno kraštus laisčiau skiestu biostop "kad neateitų kurmiai" kaip instrukcijoj rašo, tai kurtau- iškilmingai perknistas visas po tų laistymų buvo.. kniso skersą jei ant to biostop taip sakant
o kas tai per daiktas tos saskes?kur ju pirkti ir kokia kaina?jas idet i skyles kur israusta?
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 21, 11:51)
Man irgi niekas nepadejo, jau buvau praradusi vilti, bet po duminiu saskiu dingo. As pirkau Senukuose- sodo darzo prekiu skyriuje. 4 vnt. dezuteje-apie 22 lt kainavo. Uzdegem visas 4 is karto(buvom keturiese) ir sukisom skirtingose vietose kur buvo israuses. Kvapelis sode ilgokai buvo nekoks-net kaimyne atleke pasiziureti kas vyksta
Va tokios:
krounex dumines saskes
QUOTE(pandutė @ 2009 09 21, 13:24)
o kas tai per daiktas tos saskes?kur ju pirkti ir kokia kaina?jas idet i skyles kur israusta?
Būna pirkti sodininkų prekėse, senukuose, taip atrodo įpakavimas:
http://www.senukai.l...ist_tab=actions
surast didėlesnį urvą (rašo kad surast pagrindinį- bet kaip žinot kuris jam pagrindinis ) jei nėr aiškios landos, tik krūva žemių, atsargiai kastuvėliu atkast landą neužverčiant žemėm, uždegt fitilį ir degančiu galu įkišt landon (bet taip kad tas galas neįsiknistų į žemę o būtų laisvai landoje), ir likusį oro tarpą užžert greit žeme. Kvapelis nekoks, gryna siera, taipkad geriau neprisiuostyt perdaug.. tai kvapas vien įsigėręs į tuos urvus atbaidys jei kasnors dar ir užklys kainuoja ketrios šaškės apie dvidešimt lt.. brangoka, bet veiksminga bentjau mums.
Na va matau pavėlavau, jau viską parašė tik galiu pridurti kad nereik visų iš kart kišt- uždegus vienur, reik laukt ir žiūrėt- iškurnors pradės eit dūmai- tai reik greit uždengti kuonors tą landą, ir dūmai eis tolyn požeminiais labirintais
tik galiu pridurti kad nereik visų iš kart kišt- uždegus vienur, reik laukt ir žiūrėt- iškurnors pradės eit dūmai- tai reik greit uždengti kuonors tą landą, ir dūmai eis tolyn požeminiais labirintais
Mes visas 4 is karto sukisom, nes visos lysveles, vienas gelynas ir dalis vejos buvo kaip suarta Zodziu ant nemazo ploto-bijojau kad po viena gali nepadeti