Sveikos, mielosios kurmių gaudytojos ir baidytojos,
mano sodyboje taip pat pilna kurmių. Galiu patarti: parduotuvėse yra pirkti kurmių gaudyklė - plastmasinė, cilindro formos, galuose įtaisytos judančios skardelės. Dedamos į kurmio taką ir užpilama žemėmis. Kurmis keliauja savo taku, įlenda į gaudyklę, o išeiti nebegali. Jei kam gaila šių padarėlių, gaudykles reikėtų tikrinti dažniau ir išėmus gyvą kurmį - paleisti. Na, o kas jų nesigaili, gali tikrinti rečiau, kol kurmis pats nugaiš. Beje, gaudyklės negalima imti plikomis rankomis, geriau su pirštinėmis, nes palieka rankų kvapas, kurio kurmiai baidosi. Sėkmės.
QUOTE(birulė @ 2009 07 19, 06:53)
mano sodyboje taip pat pilna kurmių. Galiu patarti: parduotuvėse yra pirkti kurmių gaudyklė - plastmasinė, cilindro formos, galuose įtaisytos judančios skardelės. Dedamos į kurmio taką ir užpilama žemėmis. Kurmis keliauja savo taku, įlenda į gaudyklę, o išeiti nebegali. Jei kam gaila šių padarėlių, gaudykles reikėtų tikrinti dažniau ir išėmus gyvą kurmį - paleisti. Na, o kas jų nesigaili, gali tikrinti rečiau, kol kurmis pats nugaiš. Beje, gaudyklės negalima imti plikomis rankomis, geriau su pirštinėmis, nes palieka rankų kvapas, kurio kurmiai baidosi. Sėkmės.
žinom žinom, bet kas rezultatų su jais
QUOTE(birulė @ 2009 07 19, 05:53)
Rezultatas lygus 0
QUOTE(jediara @ 2009 07 18, 10:58)
Gal galėtumėte parašyti pavadinimą, jei toks kainų skirtumas, o efektas geras.
Jau atsake.
Atrodo taip pat...
QUOTE(Vaidux @ 2009 06 19, 14:33)
Sviezias straipsniukas
http://www.sodospalv...ikratyti_kurmio
Keturi būdai, kaip atsikratyti kurmio?
Kurmiai labai gražūs žvėreliai, bet tai nereiškia, kad jie gali nevaržomai arti mūsų sodo žemę. Juos galima išvyti ar sugavus paleisti į laisvę toliau už savo sodo ribų.
Net paprasčiausios, nedrastiškos priemonės padės atsikratyti kurmio, jei jos bus tinkamai panaudotos. Tai patvirtina labai daug patyrusių sodininkų. Svarbu žinoti, kad gyvūnas nenukentėtų jam reikia užtikrinti pabėgimo kelią. Kurmių baidykles, apie kurias kalbėsime vėliau, galima statyti vieną po kitos link kurios nors vienos pusės, į kurią norime išprašyti kurmius. Gyvūnų baidymas tai tik dalis sėkmės - jei kurmių negąsdinsime ir toliau nesiimsime jokių papildomų išvarymo priemonių, gyvūnai grįš.
1. Požeminiai užtvarai
2. Gaudyklės
3. Baidymas kvapu
4. Baidymas garsu
Parduotuvėse galima įsigyti aliumininius ar plastikinius vamzdelius su į juos įmontuotomis sistemomis, kurios skleidžia žemo dažnio (200-500 Hz) garsus. Baidyklės skleidžiančios aukštesnio dažnio bangas (ultragarsus), dėl jų slopinimo nėra tokios veiksmingos. Šie įrenginiai maitinami elementais ar saulės energiją kaupiančiais elementais. Jų veikimo plotas apie 500 m2.
http://www.sodospalv...ikratyti_kurmio
Keturi būdai, kaip atsikratyti kurmio?
Kurmiai labai gražūs žvėreliai, bet tai nereiškia, kad jie gali nevaržomai arti mūsų sodo žemę. Juos galima išvyti ar sugavus paleisti į laisvę toliau už savo sodo ribų.
Net paprasčiausios, nedrastiškos priemonės padės atsikratyti kurmio, jei jos bus tinkamai panaudotos. Tai patvirtina labai daug patyrusių sodininkų. Svarbu žinoti, kad gyvūnas nenukentėtų jam reikia užtikrinti pabėgimo kelią. Kurmių baidykles, apie kurias kalbėsime vėliau, galima statyti vieną po kitos link kurios nors vienos pusės, į kurią norime išprašyti kurmius. Gyvūnų baidymas tai tik dalis sėkmės - jei kurmių negąsdinsime ir toliau nesiimsime jokių papildomų išvarymo priemonių, gyvūnai grįš.
1. Požeminiai užtvarai
2. Gaudyklės
3. Baidymas kvapu
4. Baidymas garsu
Parduotuvėse galima įsigyti aliumininius ar plastikinius vamzdelius su į juos įmontuotomis sistemomis, kurios skleidžia žemo dažnio (200-500 Hz) garsus. Baidyklės skleidžiančios aukštesnio dažnio bangas (ultragarsus), dėl jų slopinimo nėra tokios veiksmingos. Šie įrenginiai maitinami elementais ar saulės energiją kaupiančiais elementais. Jų veikimo plotas apie 500 m2.
1.Pas mane šiltnamio pamatas kažkur apie 80cm.gylio(kodėl toks neaiškinsiu-ilga istorija).šitlnamiyje esantys pomidorai,praktiškai visi iškelti.
2.Gaudyklės pasiteisino-0
3.Matyt pas mane kurmiai-taksikomanai,nes jokiais kavapais jų neišgasdinom
4.Garsu-vibracija šiek tiek pavyksta juos išvyti iš vienos lysveė ar vagos į kitą.Daržas visas nusagstytas bambalių malūnėliais ir skardinėmisnuo gėrimų.O laukuose,jų gi neprismaigstysi...
todėl ėmemės drąstiškų veiksmų,mtai dabar aplink namus bent pievelė garži
Išpravodijom tuos parazitus išmetamosiosmis dujomis
QUOTE(merga @ 2009 07 20, 12:34)
1Išpravodijom tuos parazitus išmetamosiosmis dujomis
mes vis juokais pagalvojam apie tą variantą , bet yra dar vienas, tiesa laikinas - į urvelius, takelius įmesti tų naujametinių "bambioškių" degančių ir greit užversti žemėmis
QUOTE(birulė @ 2009 07 19, 05:53)
Neveikia sitas prietaiselis . Musu atveju gal kurmis per riebus , bet i vamzdi jis neilenda, prasikase tuneli pro sali .Pinigai kaip i bala...
mano uošviai tai pirko kurmių baidytuvus ar kaip čia pavadint nuo saulės jis pasikrauna ir skleidžia tylų garsą, kurio turbūt kurmiai bijo... bet jei didelė teritorija tai nelabai tinka, daug jų reikėtų...bet kažkokiu spinduliu tai tie baidytuvai tikrai padeda
žinau, kad pernai mokėjo po 30lt už vieną ir pirko lyg senukuose...va APRAŠYMAS
Va, panašus į šitą
žinau, kad pernai mokėjo po 30lt už vieną ir pirko lyg senukuose...va APRAŠYMAS
Va, panašus į šitą
Mano tevai, tai ikisdavo slanga ir vandeni paleisdavo nezinau rezultato.. ir tetis pats buvo pasidares gaudykle
Vanduo gal ir gerai,bet kai dabar jo kainos tokios
Žinot, vanduo iš šlango irgi veiksminga, bet tada reikia laukti, kol kurmis pradės judinti žemę, o po to jį išvaryti lauk, kai prasidės potvynis jo labirintuose. Na, o jam išlindus yra du galimi atvejai - arba per galvytę, arba paleisti kur nors nuvežus toliau, čia jau kiekvieno reikalas. Mano vyras šiemet jau "sumedžiojo" 15 kurmių, daugiausia su spąstais, gal tik vieną varė lauk vandeniu. Labai jau daug išknaisiojo ir veją, ir daržiuką, ir po medeliais.
pas mus daug metu buvo problema kurmiai, per 2 he iskasdavo grioviu, pirkom ir ultragarsus ir visokias priemones bet niekas nepadejo. tada vyras gavo spastus kurmiams ir zinot pagaunam, ir dabar jau senokai teko matyti kupstelius. o pirko berods www.sodolalikikliai.lt