Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Gintarėlis"

QUOTE(meja1 @ 2009 04 09, 19:05)
Na cia ir diskusija...As saviske vedziau visus 5metus iki mokyklos i si darzeli ir man labai patiko ir antra mano rudeni ten keliaus. Ir viskas ten gerai,man labai patinka  thumbup.gif  As niekada nekeliu aukstu reikalavimu aukletojoms nes jos tikrai turi po 20 vaiku o as pati nuo savo dvieju pavargstu tai reikia ir jas uzjausti. Beja pakliuvau karta i labai nemalonia situacija kai vaikas patase gerai mane uz plauku pralekdamas,kol mergaite rengiau, o mama mate ir ka...kalta as likau ir aukletoja kuri uzgyne mane ir motinai pasake kad ne toks jis geras kaip atrodo,kad rauna plaukus kad musa vaikus.  As ne ponia didziausia kad reiketu lankstytis pries mane bet elementariai vaikui pasakyt kad atsiprasyk taip negalima daryt,man ir to atsiprasymo nereikia ...bet va kokia mamos reakcija...Tad tikrai reikia savo vaikam ir aiskint ir baust uz negerus darbus kazkokiu budu nes situacija ziauri,daugumai tevu savas vaikas tai auksinis ir neduok die uzkabinsi...O ka aukletojos is 20 kokiam trecdaliui tevu gali pasakyt ka vaikas daro negerai o kitam ziurek pasakai tai dar akis kabina... karta girdejau kaip aukletoja pasake kad mama Jusu vaikas ima is kitu vaiku spinteliu daigtus ir ka randa suvalgo arba pasiima, zinot kokia reakcija buvo ... neimk mazuti nekramtyk gumu uzspringsi... Tai taip zmogus ir lieki apsales stovet Nes motina nemato blogo,juk ateiti jis ir is kupriniu tada ims ir tt. Zodziu vedu as i valdiska istaiga ir nereikalauju per daug is kitu nes ir pati nezinau ar speciau su 20 susitvarkyt,ir TV jie ten per dienas neziuri tikrai nera kada ten sedet prie teliko, ir vaiku daug geru yra tikrai bet patikekit yra tokiu baisiu... gal net ne vaiku baisiu o tevu su savo isitikinimais...reikalavimais ir nuolatiniais priekaistais. As kaip tik tos nuomones kad daug reikalauji samdyk aukle,ji su vienu ir tegu terliojasi o cia siltai tupi,pavalge,priziureti...ko dar reikia,o suvaldyt tokia gausa vaiku tikrai sunku... O kur moteris pasisake kad atlaiko vaikus nuo 7 iki 7 manau ji ne apie vargstancias ir daug dirbancias mamas kalbejo, gi daug maz zino kas ka daro ir kaip augina, patikekit kiek yra tokiu sedziu namie bet laikau nuo 7 iki 7 ir dar pasako as nesusitvarkau todel...tai vat tokia ta situacija... Na o jei atsakyt kaip darzelis aplamai tai man labai patinka,labai aukletojos uzsiima su vaikais daug pacios jiem spektakliu ir svenciu padaro,nezinau man atrodo viskas ten gerai...o nei saliku blogai ten risa nei langu atidarineja tam kad vaikai susirgtu kaip kitos sako,netikiu tokiom nesamonem...Mums ten  thumbup.gif  Supraskit ta sunkia aukletojos dalia ir jos visada supras Jus...as visada pasikalbu,paklausiu kas blogai kas gerai,gal ka daro blogai... zodziu mes su malonumu ten einam  wub.gif

drinks_cheers.gif aisku kartais norisi kad tas vaikas elgtusi tinkamai, atrodo mokini bet kartais gaunas kitokia reakcija. svarbiausia kad tevai turi tinkamai reaguoti ir laiku. kadangi probelmos kyla darzelyje, jos dar didesnes bus mokyklose (pati ten dirbu ne vienus ir ne du metus tai tiksliai zinau) ir labai daug kas priklauso nuo tevu. lengviausia yra kaltinti kitus. tikrai yra daug tevu, kurie klausia, ka daryti, tada aisku jiems klausimas, o ka padaret. manau visose situacijoje yra sunku ir bunat ir tevų ir to aukletojo vaidmenyje. Lengviausia ziurint is sono. drinks_cheers.gif
Bet matau kad mes nukrypom nuo TV iki kitokiu plotmiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giedradi @ 2009 04 10, 10:36)
drinks_cheers.gif aisku kartais norisi kad tas vaikas elgtusi tinkamai, atrodo mokini bet kartais gaunas kitokia reakcija. svarbiausia kad tevai turi tinkamai reaguoti ir laiku. kadangi probelmos kyla darzelyje, jos dar didesnes bus mokyklose (pati ten dirbu ne vienus ir ne du metus tai tiksliai zinau) ir labai daug kas priklauso nuo tevu. lengviausia yra kaltinti kitus. tikrai yra daug tevu, kurie klausia, ka daryti, tada aisku jiems klausimas, o ka padaret. manau visose situacijoje yra sunku ir bunat ir tevų ir to aukletojo vaidmenyje. Lengviausia ziurint is sono.  drinks_cheers.gif
Bet matau kad mes nukrypom nuo TV iki kitokiu plotmiu  biggrin.gif

Nenoriu nieko kaltinti tiesiog bandau diskutuoti..
Vistik galvoju kad aukleti-mokyti vaikucius turi ir teveliai ir aukletojos. Nes vaikutis namie yra visai kitoks negu kolektyve-darzelije, kartais gaunasi kad namie lyg ir nera situaciju auklejimui o aiskinti vaikuciuj kad jei butu taip tai taip nesielk o jei taip atsitiktu tai elkis taip.. biggrin.gif
O darzelyje vaikus provokuoja ivairios situacijos ir reikia vaika tinkamai pamokyti-pakreipti, kas garzu-tinkama kas ne. Nevisada atrodo kad jie klauso bet patikekit galvelej lieka ir sulaiku tai vaikuciai priima (aukletoja jam autoritetas) reikia tik girdeti kaip jie visa tai pateikia namie.. biggrin.gif
Atsakyti
visoms LABUKAS smile.gif

snd pasieme vyras dukruze is lopsiuko apsiverkusia, berengiant mergaite sako: "Adi ( Adrija) muse ir rodo i pilvuka..."
tai man vyras parejes visas smegenis isuze sad.gif

as tai suprantu, kad vaikai tarpusavyje, greiciausiai, apsistumde smile.gif ir nieko cia baisaus, juk tikrai aukletojos ar auklyte vaiko per pilva nemus g.gif

tiesa, gal man kuri mamyte pasakys, kiek "Gintarelyje" lopselinuku grupiu (mes dar, galima sakyti, naujokai)?
Atsakyti
QUOTE(Mamyte Kristi @ 2009 04 27, 20:43)
visoms LABUKAS smile.gif

snd pasieme vyras dukruze is lopsiuko apsiverkusia, berengiant mergaite sako: "Adi ( Adrija) muse ir rodo i pilvuka..."

as tai suprantu, kad vaikai tarpusavyje, greiciausiai, apsistumde smile.gif ir nieko cia baisaus, juk tikrai aukletojos ar auklyte vaiko per pilva nemus  g.gif

tiesa, gal man kuri mamyte pasakys, kiek "Gintarelyje" lopselinuku  grupiu (mes dar, galima sakyti, naujokai)?

Lopšelinukų yra dvi grupės. O vyrai tokiems dalykams jautresni biggrin.gif maniškis irgi pastoviai burba, o vaikis ir sukandžiotas yra parėjęs(ant pilvo galėjom suskaičiuot kiek dantukų kandis turi doh.gif ), ir apdraskytas, ir į medį atsitrenkęs(su fanaru ir nubrozdintu veidu).
Atsakyti
sveikos mamytes, gal zinot kaip del vietu lopselio grupese, ar yra laisvu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte Kristi @ 2009 04 27, 19:43)
visoms LABUKAS smile.gif

as tai suprantu, kad vaikai tarpusavyje, greiciausiai, apsistumde smile.gif ir nieko cia baisaus, juk tikrai aukletojos ar auklyte vaiko per pilva nemus  g.gif

tiesa, gal man kuri mamyte pasakys, kiek "Gintarelyje" lopselinuku  grupiu (mes dar, galima sakyti, naujokai)?

Bet aš žiūriu čia tos muštynės tai turbūt globali Gintarėlio problema g.gif Nes pas mus tai irgi muštynės kasdieninis dalykas doh.gif Po keleto atvejų, vienas iš jų kai dukra gryžo su įžnybimo randu prie akies, aš pradėjau klausinėt. Ir išgirdau tokių dalykų, kad plaukai pasišiaušė blink.gif Nuėjau pasišnekėt pas auklėtoją, ji tipo išklausė, bet paakcentavo, kad vieni vaikai tiesiog daugiau viską sureikšmina ir tiek... Po keleto dukros nusiskundimų, paklausiau ar pasakai auklėtojai, ji atsakė, kad taip, bet tada kaip supratau, nuskriaustas paguodžiamas šiek tiek, o kaltininkas nenubaudžiamas... Po keleto pokalbių, man nieko kito neliko, kaip tik pamokint vaiką apsigint. tiesiog matės, kad skriaudžia ir gerokai už ją mažesnės mergaitės. Tai liepiau paimt už plaukų, palenkt prie žemės ir pasakyt, kad prie jos nelįstų... Tą patį vakarą jau laukė visa grupė tėvų, nes dukra išpešė mergaitei kuokštą plaukų doh.gif Aš labai atsiprašau aišku, jai čia skaitys tos mergaitės mama, nes tikrai aš nesididžiuoju savo vaiku, ar šitu sprendimu. Bet kitą dieną pati su dukra nuėjau ir pasikalbėjau su mergaitėm. Dukra buvo sakius, kad ji pešė už plaukų, nes ta jai spyrė. Ir kai paklausiau, tai tikrai prisipažino, kad spyrė ir aptarėm, kad taip daryt negalima. Mergaitės viena kitos atsiprašė ir susitaikė.
Bet va to labai trūksta iš auklėtojų, to darbo su vaikais. Daugiau pokalbių apie elgesį.
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2009 04 06, 09:25)
Va cia musu nuomones sutinka biggrin.gif , as ir uz tai, kad vaikas pats ismoktu valdyti situacijas, nes musu visada salia nebus, tikrai labai daug teveliu yra, kurie masto kitaip. Bendravimas yra vienas is darzelio pliusu, kai mano vaikas pradejo eiti, labai stipriai pasikeite, dabar vengia konfliktiniu situacija su visais graziai zaidzia ir pasidalina zaislais, aisku, tai didelis nuopelnas aukletoju, nes jos kiek man teko matyti, vaikams palieka laisve isspresti savo problema patiems, daug kartu girdejau, kaip sake, vaikuciai pasidalinkit, susitarkit, musu grupeje nesimusama, nerekiama. Taip is namu atejusiam pradzioje labai sunku vaikui tai suprasti, bet palaipsniui vaikas ima suprasti ir tikrai aukletojom didelis dekui uz kantrybe thumbup.gif

Na šitą tai ir aš pastebėjau, kad paliekama vaikams patiems išssipręst... Tik, kartais toks vaizdas, kad taip elgiamasi, nes taip labai patogu. Nematai problemos, tai ir nėra problemos. Pasiimi vaiką su mėlyne po akim, ar dantų žymėm ir niekas nekaltas, nes vaikai sprendė problemas kaip jiems atrodė teisinga turbūt. Tas kas laimėjo, jau kitą kartą tikrai žinos, kaip greit viską išspręst...
Aš tai manau, kad labai dažnai auklėtojos turi padėti išspręsti problemas, paaiškinti, kartais nubausti, ir pasigilinti dėl ko kyla konfliktai. Kalbėtis su vaikais apie tai.
Atsakyti
[quote=Mylimukas,2009 05 06, 20:26]
Na šitą tai ir aš pastebėjau, kad paliekama vaikams patiems išssipręst... Tik, kartais toks vaizdas, kad taip elgiamasi, nes taip labai patogu. Nematai problemos, tai ir nėra problemos. Pasiimi vaiką su mėlyne po akim, ar dantų žymėm ir niekas nekaltas, nes vaikai sprendė problemas kaip jiems atrodė teisinga turbūt. Tas kas laimėjo, jau kitą kartą tikrai žinos, kaip greit viską išspręst...
Aš tai manau, kad labai dažnai auklėtojos turi padėti išspręsti problem
O kaip aukletoja turetu bausti, jos gi neturi teise nie vieno vaiko bausti kazkokiom nepedagogiskom bausmem, jos gali tik liepti atsiprasyti, mano vaikas uz nusizengimus sedi ant kedutes, bet niekada del to nesiskunde, nes zino jeigu sedi, tai neuzdyka, o tie konfliktai gal ir kyla del to, kad pamokinam taip negraziai elgtis, gi kita karta gal Jusu vaikui nepatiks, kad zodi netoki pasakys kas nors ir jis ims plaukus is galvos pesti. na mano nuomone, kad Jus ca pamokinot neapsiginti, o pazeminti kita vaika, o veliau gal ir suaugusi, bet tai tik mano nuomone....... g.gif
Atsakyti
Labukas mamytes,na pas jus ir diskusijos,senokai buvau tai net nustebau,bet manau labai gerai kad iskeliamos tos problemos kurios visiems rupi bet ne visi kelia jas i viesuma...as irgi visada pasikalbu su aukletojom kas ne taip ir issiaiskinam..turejau ir as situacija kai kitos grupes aukletoja atejus vakare pradejo mano vaika barti is niekur nieko,na tai paskui aisku pradejom kalbetis o pasirodo jos anuke eina i musu grupe ir mano vaikas jai idreske bet kaip paskui su musu grupes aukletoja issiaiskinau tai ir pati mergaite buvo kalta,bet tiek to vis tiek vaikui kas ryta vesdama kartojau kad negalima mustis reikia graziai zaisti tai po to tik is aukletoju pagyrimus girdejau ir pradejo pats su randais pareidineti....na zodziu svarbiausia kad pas ta aukletoja kuri taip nekompetentiskai padare uzsipuolus jau po laiko mano vaika,tikrai niekada nevesiu savo vaiko,ir tokie pedagogai neturetu dirbti su vaikais! mad.gif o siaip jei pradeti del kiekvieno rando pulti vaikus ir ju tevus tai kas tada bus?! schmoll.gif siaip darzelis super,vaikas tikrai labai keiciasi pradejes eiti i darzeli,daug ko ismoksta tiesiog akyse tobuleja thumbup.gif
Papildyta:
Dar labai butu idomios nuomones apie jau darzelinuku aukletojas?gal zinot kokias labai geras,kurios jums pacioms patiko ar patinka,nes mano vaika nuo rugsejo kels i grupe nuo 3 metuku mirksiukas.gif dabartines aukletojos tokios fainos ir vaikas eina noriai ir pati rami iseinu nes zinau kad viskas bus gerai,tai kazkaip labai gaila bus iseiti verysad.gif
Atsakyti
Merginos, o kada pusryčiai šiame darželyje prasideda?

Atsakyti
Siaip visoms grupems truputi skiriasi laikas,na bent lopselinukams tai kazkur 8:45 jau juos isveda.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(djanukas @ 2009 05 26, 10:56)
Siaip visoms grupems truputi skiriasi laikas,na bent lopselinukams tai kazkur 8:45 jau juos isveda.. mirksiukas.gif

aiškuma. O darželinukai anksčiau ar vėliau?

beja, visi valgo valgykloje, grupėse nevalgo, ane?
Atsakyti