QUOTE(meja1 @ 2009 04 09, 19:05)
Na cia ir diskusija...As saviske vedziau visus 5metus iki mokyklos i si darzeli ir man labai patiko ir antra mano rudeni ten keliaus. Ir viskas ten gerai,man labai patinka As niekada nekeliu aukstu reikalavimu aukletojoms nes jos tikrai turi po 20 vaiku o as pati nuo savo dvieju pavargstu tai reikia ir jas uzjausti. Beja pakliuvau karta i labai nemalonia situacija kai vaikas patase gerai mane uz plauku pralekdamas,kol mergaite rengiau, o mama mate ir ka...kalta as likau ir aukletoja kuri uzgyne mane ir motinai pasake kad ne toks jis geras kaip atrodo,kad rauna plaukus kad musa vaikus. As ne ponia didziausia kad reiketu lankstytis pries mane bet elementariai vaikui pasakyt kad atsiprasyk taip negalima daryt,man ir to atsiprasymo nereikia ...bet va kokia mamos reakcija...Tad tikrai reikia savo vaikam ir aiskint ir baust uz negerus darbus kazkokiu budu nes situacija ziauri,daugumai tevu savas vaikas tai auksinis ir neduok die uzkabinsi...O ka aukletojos is 20 kokiam trecdaliui tevu gali pasakyt ka vaikas daro negerai o kitam ziurek pasakai tai dar akis kabina... karta girdejau kaip aukletoja pasake kad mama Jusu vaikas ima is kitu vaiku spinteliu daigtus ir ka randa suvalgo arba pasiima, zinot kokia reakcija buvo ... neimk mazuti nekramtyk gumu uzspringsi... Tai taip zmogus ir lieki apsales stovet Nes motina nemato blogo,juk ateiti jis ir is kupriniu tada ims ir tt. Zodziu vedu as i valdiska istaiga ir nereikalauju per daug is kitu nes ir pati nezinau ar speciau su 20 susitvarkyt,ir TV jie ten per dienas neziuri tikrai nera kada ten sedet prie teliko, ir vaiku daug geru yra tikrai bet patikekit yra tokiu baisiu... gal net ne vaiku baisiu o tevu su savo isitikinimais...reikalavimais ir nuolatiniais priekaistais. As kaip tik tos nuomones kad daug reikalauji samdyk aukle,ji su vienu ir tegu terliojasi o cia siltai tupi,pavalge,priziureti...ko dar reikia,o suvaldyt tokia gausa vaiku tikrai sunku... O kur moteris pasisake kad atlaiko vaikus nuo 7 iki 7 manau ji ne apie vargstancias ir daug dirbancias mamas kalbejo, gi daug maz zino kas ka daro ir kaip augina, patikekit kiek yra tokiu sedziu namie bet laikau nuo 7 iki 7 ir dar pasako as nesusitvarkau todel...tai vat tokia ta situacija... Na o jei atsakyt kaip darzelis aplamai tai man labai patinka,labai aukletojos uzsiima su vaikais daug pacios jiem spektakliu ir svenciu padaro,nezinau man atrodo viskas ten gerai...o nei saliku blogai ten risa nei langu atidarineja tam kad vaikai susirgtu kaip kitos sako,netikiu tokiom nesamonem...Mums ten Supraskit ta sunkia aukletojos dalia ir jos visada supras Jus...as visada pasikalbu,paklausiu kas blogai kas gerai,gal ka daro blogai... zodziu mes su malonumu ten einam
aisku kartais norisi kad tas vaikas elgtusi tinkamai, atrodo mokini bet kartais gaunas kitokia reakcija. svarbiausia kad tevai turi tinkamai reaguoti ir laiku. kadangi probelmos kyla darzelyje, jos dar didesnes bus mokyklose (pati ten dirbu ne vienus ir ne du metus tai tiksliai zinau) ir labai daug kas priklauso nuo tevu. lengviausia yra kaltinti kitus. tikrai yra daug tevu, kurie klausia, ka daryti, tada aisku jiems klausimas, o ka padaret. manau visose situacijoje yra sunku ir bunat ir tevų ir to aukletojo vaidmenyje. Lengviausia ziurint is sono.
Bet matau kad mes nukrypom nuo TV iki kitokiu plotmiu