Marakes - idomu, bet netobula... sorry; nedziugina... Labiau pacios mintys idomios, nei foto.
Liova - nu ka galiu pasakyt? sumanymas neblogas, bet reik judet toliau...Dabar man nuotraukos tik seimos albumui, bet tai ir viskas.
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 17:52)
ir dar aš norėčiau, kad kas nors išsamiai pakomentuotų šunį ant šieno ar močiutės gėles - judesį, kompoziciją ir kokias mintis nuotrauka sukelia.
nelabai supratau apie kurias močiutės gėles šnekėjai, tai pakomentuosiu tik šunį ant šieno. Nepamenu tik kieno, Koola rodos, maišosi man labai kokios ten raidės, o dabar jėgų neturiu eiti ieškoti.
Taigi. Pamenu tave rodos ir pagyriau porą kartų. Vieną, kai sureagavai į pastabą parašyti kuom patinka viena ar kita nuotrauka, kurią dedi, antrakart, įkėlei nuotrauką, tą kartu su žaisliuku žiūrinčiu pro langą, kuri rodė kad ir mažą, bet pažangą. Šįkart pastabėlė būtų, pasistenk fotografuodama pagalvoti nors apie vieną iš fotografijos taisyklių. Gal pagrindinę. Fokusas. Vienoje iš įkeltų nuotraukų fokuso neradau, antroje, jis nuklydęs nuo pagrindinio veikėjo, t.y. šuns, į šieną. Fokusas turėtų būti į ten, ką norėtum akcentuoti. Gali būti aišku ir kitaip, bet iki to laukia nemažas kelias... Sekantis žingsnis į ką reikėtų kreipti dėmesį / kompozicija. Vienoje nuotraukoje nukirpai dvi letenas šuniui, viršuje vietos yra. Tokia kompozicija šiuo atveju nepasiteisina, todėl sekantį kartą prieš spaudžiant mygtuką patarčiau apsidairyti ar viską vis tik sutalpinai, o jei netelpa, pažiūrėti kaip galima būtų ir ką kirpti, kad kompozicija vis tiek liktų subalansuota. Antroje nuotraukoje mažai viršaus, o apačios perdaug.
Abi nuotraukos buvo darytos iš viršaus į apačią. Pabandyk pritūpti, atsigulti ar dar kaip kitaip fotografuoti, bet paieškoti kitokių kampų. Idėjoms pasirankioti kaip fotografuoti gyvūnus, kad nuotraukos būtų bent kiek įdomesnės, pabandyk nueiti į google, įvesk dogs ir pažiūrėk kiek nuotraukų išmeta. Šiandien pabandžiau, radau tikrai neblogų ir įdomių, bei nenuobodžių.
Man asm. šios dvi nuotraukos neįdomios, nekokybiškos. Bet kadangi nesu gyvūnų nuotraukų gerbėja, tai gal sunkoka man įtikti, nors šiaip fotografuojam juk dėl savęs ne dėl kitų. Bet, turiu pasiūlymui variantą, kuris, nors ir į šeimos pomėgių albumą, bet atrodo kokybiškesnis nei tie, kuriuos pateikei mums. O pradėjau visgi nuo vienos tavo foto. Ką norėjau pasakyti, kad ir tai, kaip pristatai nuotrauką turi reikšmės. Kitavertus, ta pati kokybė vieniems vienaip atrodo kitiems kitaip. Tarkim spalvos, jas išdarkiau, nes originaliai nelabai buvo ką gero išgauti.
http://i146.photobuc...ukinas/suo4.jpg
Tiek.
silwio, kad nešarpinau, matyt sharpas į crosso actioną įeina
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 22:31)
Kokybė 5D (ir tikėtina 40D) būtų geresnė.
Labai dėkui, labai naudinga man info. Gal apsistosiu ties teleobjektyvu
QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 20:36)
beje, nežinau, ar niekas nematė, ar nepatiko, bet albume apie klaipėdiečių susitikimą man patiko kai kurios peppi nuotraukos.. tokios tamsios, sodrios.. kai kurias siūlyčiau į temą dėti ir padiskutuoti..
einu paziureti... Smalsu...
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 21:03)
Dar tokia nuotraukytė
Elina, reikia paieskoti kitokio fotografavimo rakurso nes dabar nelabai tinkamai isnaudiota erdve nuotraukoje - vidury neaiski,nekalbanti erdve, o mergaite ir paveikslas,kurie pagrindiniai sios nuotraukos minties perteikimo dalyviai, nukasti. As nematau nei mergaites, nei paveikslo. Siuo atveju, priklausomai ka tu nori pasakyti/papasakoti nuotrauka, reiketu akcentuoti arba mergaite (nuotraukos kompozicija atkreipiant demesi i megraites susizavejima/ israiska arba i paveiksla (mergaite fotkinant is nugaros ar kitaip kaip...). Zvake blasko demesiuka
QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 22:10)
na, ką aš galiu pasakyt ....neturiu žodžių po tokio komentaro ir tokio nuotraukos apdirbimo
QUOTE(marakeš @ 2008 02 20, 21:55)
"šviesos" namų darbams, nes nelabai man aišku, kur jas iš tikrųjų reikia dėti
baimės akys
baimės akys
Mano akimis nereiktų pačios rankos. Palikčiau tik šešėlį.
QUOTE(Liova @ 2008 02 20, 22:01)
Pries pora dieneliu buvom prekybos centre...
Man visur trūksta ryškumo veidelyje, t.y. akytėse.
QUOTE(ciburaska @ 2008 02 20, 20:26)
Sita faina, tik palyginciau pastato sienas nes del objektyvo savybiu deformavosi vaizdas.
Dėkui Būtinai bandau. Taigi knygutės pagalba bandžiau dirbti su Lens correction.
Senasis variantas:
http://i274.photobuc...pg?t=1203538008
Naujasis (ar bent į tą pusę kažką koreguoju?)
QUOTE(Degutė @ 2008 02 20, 20:50)
Patiko 4 nuotrauka. Tas žibintas virš to sugriuvusio pastato. Gal būčiau kirpusi vertikalų kadrą, palikus pilną žibintą, dar šiek tiek erdvės virš žibinto ir nedidelę dalį tos būdelės.
Ačiū Bandau tai įgyvendinti.
Senasis variantas
http://images36.fotk....jpg?1203453064
Naujasis
QUOTE(de Nada @ 2008 02 20, 22:15)
Zmones, skaitykit, ka raso Desire ir kaip tai fiksuokit. Zmogus zino, ka raso! ir "please", atsizvelkit i tai!
bet nesitikėkit, kad kas nors pakartos tą patį, ką padarė Desiree nes kainuoja daug laiko.
QUOTE(Rida_R @ 2008 02 20, 22:19)
Naujasis
Nu ne kažkaip ne taip vistiek žiūrisi. Bandau pati žaisti
Na, mažoj nuotraukoj kažkaip linksmai tas žibintas iš viršaus žiūrėjo. Bet man nepavyko niekaip kitaip jo akcentuoti. Taigi subalamutinau ir tiek