Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Jurga @ 2008 02 20, 13:45)
sveiki,
fotografavau miestą... Suprantu, kad tokias pradedančių nuotraukas labai nuobodu komentuoti, bet būsiu dėkinga, jei sulauksiu pastabų ir komentarų  4u.gif

user posted image

user posted image
Šioje galvojau, gal nukirpti apačią smarkiai, bet dar nenukirpau...

Neaišku ką čia mums rodai:jei mergaitę, tai kodel be kojų? Jei vazoniką, tai jis visai neįdomus, tiltas vėl ne prie ko.. vienžo visko daug , o žiūrėt nėr į ką. Vienas kelias , autoriau į MŪSŲ BLOGĄ!!!!!!!!

QUOTE(Cinside @ 2008 02 20, 15:28)
Aš irgi pasisakysiu  smile.gif  Kažkada šios temos tikslas buvo - mokytis fotografuoti, o dabar, tie, kurie nuo pirmųjų temų čia - neabejotinai išmoko tai daryti. Tai naujokai čia lyg ir nebeįsipaišo. Nes komentuojami aukštesnės vertės darbai.
Kitą vertus, nereikia gi aiškint žmogui, kad fotografijoje su užrašyta data, meno ieškot neįmanoma unsure.gif
Gal naujokams naujos temos reikėtų ir baigtųsi bėdos.
Aš vat pavyzdžiui pirmą kartą po kokių 5 metų pertraukos šiandien PS susiinstaliavau. Ir ką, mažai pamenu  doh.gif O klausti gėda  biggrin.gif Tai ir nardau ieškodama informacijos ką ir kai daryti.  biggrin.gif

Bet juk tiek yra nuorodų, kai naudoti PS mūsų brangiajam blog;e. Ir dar priedo keliom kalbom doh.gif

QUOTE(Jurga @ 2008 02 20, 15:30)
Bite, kad vaikas nukištas ir apkapotas  blush2.gif , taip. Bet tikrai nežinau, ką daryt su WB, nemoku šito dar nu. Ir nežinau, ką darau blogai, kad pasilieję. Gal gali patart?

Apie WB geriausia sužinot per meet;ą, taip kad organizuok savo miestiečius biggrin.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 15:32)
Jurga atsakysiu taip, kaip man į tokį klausimą atsakė čia esantys žmonės, kai tik čia atėjau... perskaityk visas ansktesnes  temas !!!apsilankyk mūsų  Blog'e..

Ir dar instrukciją fotoaparato, būūūūūūtinaiiiii.

QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 16:13)
Dariau apšvietimo virtualių pamokų namų darbus - bandžiau fotografuoti blizgantį objektą. Gal turite idėjų kaip reiktų naikinti raudono stovelio atspindį taurėje  g.gif . Kita kritika irgi labai laukiama  4u.gif

user posted image

Raudoną atspalvį padės išnaikint PS yra tikia funkcija, paimiir tas vietas kur nereik spalvos , padarai J/B smile.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 17:37)
Matau užvirė diskusija kaip toliau plėtoti šią temą  g.gif .
Aš kai užtikau šį skyrelį atsitiktinai įkišau nosį ir į meninės fotografijos klubą. Man labai patiko idėja, kad norint jungtis reikia žinoti ką daro diafragma, bent 6(?) kompozicijos principus, perskaityti iki tol buvusias temas ir įdėti 7(?) savo darbus su detaliais kompozicijos įvardinimais. Kaip stropi mokinė uoliai puoliau skaityti pirmąsias temas, deja, bebaiginėjant paaiškėjo kad smagi klubo kompanija išsiskistė. Ką aš noriu tuo pasakyti? Manau visai naudinga būtų ir čia duoti užduotis naujokams norintiems jungtis prie mūsų - t.y. surašyti literatūrą kurią jie turėtu perskaityti, paprašyti parodyti savo darbų su tam tikrais komentarais ir analize. Visa tai būtų galima surašyti i pirmą temos žinutę. Taip pat manau visai naudinga daugumai šio skyrelio dalyvių būtų detaliai komentuoti kitų dalyvių nuotraukas. Kompozicijos principus, judesį, kokias mintis sukelia ir t.t. Nes dabar daugiausia arba kritikuojama arba giriama, išsamesnę analizę parašo tik kai kurie labiau patyrę senbuviai. Aš suprantu kad naujokai šiek tiek kuklinasi ir bijo išsakyti savo nuomone, bet galbūt į "prirašymą" galėtų įeiti kažkiek svetimų darbų detalios analizės. Taip pat suprantu kad sunku detaliai komentuoti visus darbus, pati irgi susiduriu su laiko trūkumu. Na bet bent vieną darbą per diena detaliai pakomentuoti gal nebūtų sunku? Ką manot  4u.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Keite @ 2008 02 20, 17:53)
labai ačiū už kritiką, ir išvis ačiū už tai kad bent jau pastebėjai mane biggrin.gif

spalvų žaismas
user posted image

Jaučiu, jei nebūt spalvos sutepliotos , o kiekvienas teptukas turėtų savo spalvą, būtų super...

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 18:13)
tai kad Vilbroj 3999 naujas  g.gif

Kažką čia painioji, jo kaina virš 20000 lt.

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 18:44)
nu kiek supratau ji apie objektyvą klausė 70-200 f4, kurį siūlo už 2999 .. matyt nesusikalbėjom  smile.gif

Sansara pasirašau po kiekvienu tavo žodžiu.. ir dabar suvokiau, kad ir aš nebenoriu čia dėt foto.. tiesiog

Tik nepradėk, a geraaa???
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 18:23)

Tik nepradėk, a geraaa???

ne ne, čia tiesiog silpnumo minutė buvo užėjus.. tikrai nežadu čia lipdyt dramų ir išeidinėt smile.gif .. kažkada jau buvau išėjus..
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 19:23)

Raudoną atspalvį padės išnaikint PS yra tikia funkcija, paimiir tas vietas kur nereik spalvos , padarai J/B smile.gif
drinks_cheers.gif

Zveris laikosi principo pakomentuoti nuotraukas kurias kiti ignoruoja lotuliukas.gif

Turbūt neaiškiai parašiau klausimą blush2.gif Aš noriu ne išnaikinti raudoną spalvą, o mąstau kaip nufotografuoti šią taurę, kad joje neatsispindėtų raudona kojelė. Bandžiau įvairius kampus, bet vistiek tas kojelės atspindys mano nuomone labai gadina vaizdą g.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 02 20, 19:22)
va čia ir problema- nebandžiau dorai su tokiu fotiku, nežinau tiksliai, ko man reikia. todėl ir zirziu čia- patarkit, pasiūlykit, kas dabar būtų optimaliausia... bijau išleist pinigus bele kam, ko paskui nesugebėsiu panaudot  doh.gif

Jei esi vilnietė, juk ner problemos: neatsimenu linko, bet juk yra Vilniuj foto technikos nuoma:išsinuomok ir bandyk 2-3 dienas , sužinosi reik tau to, patinka ar ne. Vilniečiai pasakys kur tai rast. Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 19:32)
Zveris laikosi principo pakomentuoti nuotraukas kurias kiti ignoruoja  lotuliukas.gif

Turbūt neaiškiai parašiau klausimą  blush2.gif Aš noriu ne išnaikinti raudoną spalvą, o mąstau kaip nufotografuoti šią taurę, kad joje neatsispindėtų raudona kojelė. Bandžiau įvairius kampus, bet vistiek tas kojelės atspindys mano nuomone labai gadina vaizdą  g.gif

Dar kartą aiškinu, kad jei neina kitaip, tam visa krūva žmonių kūrė PS. Imk ir naudok. Nes dabar klausimas vos ne be atsakymo: kaip nufotkint raudoną daiktą kad jis nebūt raudonas? Nusišaut doh.gif Keisk į juodai baltą tada assa.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 vasario 2008 - 18:47
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 18:23)
Bet juk tiek yra nuorodų, kai naudoti PS mūsų brangiajam blog;e. Ir dar priedo keliom kalbom doh.gif

O kodėl manot, kad neskaitau? smile.gif Šiandien vietoj pelno/nuostolių ataskaitų pildymo kankinu PS'ą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 02 20, 19:38)
O kodėl manot, kad neskaitau?  smile.gif  Šiandien vietoj pelno/nuostolių ataskaitų pildymo kankinu PS'ą  biggrin.gif

Ir ką, širdele? Nesigauna? Tada dar paprastesnis pasiūlymas (jau kažkam rašiau) eini į Maximą, surandi kur pardavinėja visokius kompaktus ir susirandi, berods už 29 lt. kompaktą ant kurio parašyta "Mano asmeninis Photoshop mokytojas". O ten viskas vaizdžiai, lietuvių kalboj (beje vyrišku balsu, nors man jis žiauriai nemalonus) krūva pamokų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 18:43)
Ir ką, širdele? Nesigauna? Tada dar paprastesnis pasiūlymas (jau kažkam rašiau) eini į Maximą, surandi kur pardavinėja visokius kompaktus ir susirandi, berods už 29 lt. kompaktą ant kurio parašyta "Mano asmeninis Photoshop mokytojas". O ten viskas vaizdžiai, lietuvių kalboj (beje vyrišku balsu, nors man jis žiauriai nemalonus) krūva pamokų  drinks_cheers.gif

o gal geriau pasimokyt fotografuot smile.gif pradžiai...
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 19:44)
o gal geriau pasimokyt fotografuot  smile.gif pradžiai...

oi sumaišiau blush2.gif Na bet vistiek atsakau: juk reik ir PS žinot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 vasario 2008 - 18:50
Zveris, man atrodo, suplakė du žmones į vieną ir tyčiojasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 16:37)
Ką aš noriu tuo pasakyti? Manau visai naudinga būtų ir čia duoti užduotis naujokams norintiems jungtis prie mūsų - t.y. surašyti literatūrą kurią jie turėtu perskaityti, paprašyti parodyti savo darbų su tam tikrais komentarais ir analize. Visa tai būtų galima surašyti i pirmą temos žinutę. Taip pat manau visai naudinga daugumai šio skyrelio dalyvių būtų detaliai komentuoti kitų dalyvių nuotraukas. Kompozicijos principus, judesį, kokias mintis sukelia ir t.t. Nes dabar daugiausia arba kritikuojama arba giriama, išsamesnę analizę parašo tik kai kurie labiau patyrę senbuviai.

pirma - paprastai temos pirmos žinutės niekas neskaito.
antra - man labai įdomu kaip tu įsivaizduoji komentavimą. kažkada jau buvo šnekėta apie tai... komentavimas užima labai daug laiko. beveik visi čia dirbantys, auginantys vaikus, turintys šeimas etc., todėl sėdėt ir komentuot tokias nuotraukas nėra nei jėgų, nei noro, nei laiko...
ir dar aš norėčiau, kad kas nors išsamiai pakomentuotų šunį ant šieno ar močiutės gėles - judesį, kompoziciją ir kokias mintis nuotrauka sukelia.
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 20, 19:51)
Zveris, man atrodo, suplakė du žmones į vieną ir tyčiojasi smile.gif

Jau pats supratau, sorry blush2.gif bet šitas "...ir tyčiojasi "manau ne prie ko, niekada taip nesielgiu.
Atsakyti
gerai, taika smile.gif

vis tiek nesuprantu, kodėl laputaitės klausimas apie raudoną kojelę toks juokingas. juk tema - "mokomės fotografuoti", o ne "mokomės naudotis fotošopu". gal įmanomas koks nors fotografavimo kampas, be redagavimo? apie tai gi ir buvo klausimas...
Atsakyti