Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 18:13)
tai kad Vilbroj 3999 naujas  g.gif

Negali būti schmoll.gif
Lietuvoje naujas virš 22 000 Lt
http://www.sergita.l...hp?productID=60
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2008 02 20, 17:42)
Negali būti  schmoll.gif

nu kiek supratau ji apie objektyvą klausė 70-200 f4, kurį siūlo už 2999 .. matyt nesusikalbėjom smile.gif

Sansara pasirašau po kiekvienu tavo žodžiu.. ir dabar suvokiau, kad ir aš nebenoriu čia dėt foto.. tiesiog
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2008 - 17:46
QUOTE(marakeš @ 2008 02 20, 17:39)
luokė, užduotys, bent jau man asmeniškai, reikalingos. nes...teorija ok, ją reikia žinoti ir gerbti, bet dar ir mokėti panaudoti ją praktikoje. tik namų darbų dėka išmoksi fotografuoti tokiomis užduotomis sąlygomis, su kokiomis gal nesusiduri kasdien. bet jei reikės, jei norėsis - žinosi ir mokėsi.

aš tikrai ne apie ND. aš gerbiu tai, ką jūs darot, ką padarėt. jūsų blog'e radau nemažai info, kurią net spauzdinau ir tampau su savim, skaitau, kad įsikalčiau į galvą.
bet konkrečiai laputaitės paminėti metodai, kaip atrinkti, kuriem žmonėm galima čia rašyti, dalyvauti, dėti foto ir pan. doh.gif

šiaip sansara labai gražiai viską aprašė.

o man tai kas... aš vis tiek lieku su senom jūsų temom, kurias tiesiog siurbiu.
ir bus smagu, jei tie, kurie išmoko gerai, puikiai fotkint, "nepasikels" ir savo dėmesį atkreips ir į naujokus, kurie nori mokytis
Atsakyti
Marakeš, o man tiesiog patinka tavo ši nuotrauka kur įdėjai. Galiu klysti, gal kiek griuva į kairę, bet sukurta nuotaika tikrai veža.

Apie diskusijas... Suprantu naujokus, suprantu pažengusius. Bet tyliai sau pagalvojau. Gerai, tema mokykimės fotografuoti. Liuks. Mokomės. Ar yra tarp mūsų fotografijos dėstytojų? Kiek žinau ne. Bent jau senokai nerašė. Taigi, iš ko mokomės fotografuoti? Vieni iš kitų.
Kiek lobių prirašė čia supermamos ir supertėčiai. Patarimų, paaiškinimų. Andriushkai va medalį duot, Silwio, Bilekas... Merginoms, visų net nevardinsiu... Ne visuose kursuose tiek informacijos gaunama. Virtualioje erdvėje tokia galimybė. Tai tik imam ir skaitom ir mokomės.
Pamenu mokykloje dėl daug namų darbų skųsdavosi tik tie, kurie niekada jų neatlikinėdavo.. Niekam netaikau asmeniškai jei ką.

Šiandien peržiūrėjau paralelės fotografuojame toliau temos nuotraukas. Kelias nuotraukas ten radau, daaaaaaaaaaug geresnes už tas kelias, kurias mačiau čia paskutiniu metu.

Tai ir liūdna. Beveik sukeisti temas reikėtų. Arba daryti išvadas.

p.s. Kartą Naranja užsukus čia parašė, kad foto studijose pradedama nuo šviesos, jos analizavimo, sugebėjimo panaudoti. Matau liuks startuojam, tokia tema pradedantiesiems, kaip ir siūlo tie, kurie dėsto. Įdomūs bus rezultatai.

Vos nepamiršau Vvvvv Ramybės pakomentuoti. Sakyčiau geru laiku įdėjai, kai tokios aistros verda. Pažiūri į tavo nuotrauką ir taip gera ramu dušioj. Bitės geras pastebėjimas dėl stulpo. Einam perstumdyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 20 vasario 2008 - 17:55
QUOTE(ajas @ 2008 02 20, 17:42)
Negali būti  schmoll.gif

Ajas, tu maišai 1D Mark II su 1Ds Mark II. 1Ds Mark II yra 35mm formato (vadinamasis fullframe), o 1D Mark II yra su APS-H jutikliu. ID Mark II jau nebegaminamas, jį pakeitęs 1D Mark III kainuoja apie 12klt.
Papildyta:
QUOTE(luokė @ 2008 02 20, 17:29)
o dabar vėl techninis klausimas. kaip jau tyliai užsiminiau, laukiu CANON 400D. prie jo siūlo objektyvą. kas tas per velnias, ar verta? (primenu- aš lamerė, tik mokysiuos, nereikalauju per daug)

Puikus objektyvas, tačiau jis plačiajame gale tik 28mm, tad ant 400D gali būti per siauras.

Elina, 1D Mark II yra reporterinis kulkosvaidis. Nemanau, kad tau jo reikia + įvertink jo gabaritus ir svorį: 16×16×8cm dydžio virš kilogramo sverianti plyta. Jei jau pinigai kišenes plėšo — pirk 5D smile.gif Mažesnis, lengvesnis + pilnas 35mm kadras. Tuo labiau, pas tave jau visa kolekcija jam tinkančių objektyvų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 20 vasario 2008 - 18:11
QUOTE(fotolama @ 2008 02 20, 18:00)
Puikus objektyvas, tačiau jis plačiajame gale tik 28mm, tad ant 400D gali būti per siauras.

vadinas, pagrindinė užduotis- išsiaiškint, ar tikrai tiks šitam CANON'ui? jei ne, verta ieškot kažko panašaus, analogiško?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 02 20, 19:00)
Ajas, tu maišai 1D Mark II su 1Ds Mark II. 1Ds Mark II yra 35mm formato (vadinamasis fullframe), o 1D Mark II yra su APS-H jutikliu. ID Mark II jau nebegaminamas, jį pakeitęs 1D Mark III kainuoja apie 12klt.
Papildyta:

Žinau, bet kad Elina nepatikslino apie kurį Mark II kalba eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 02 20, 18:29)
a galiu gabaliuką liežuvio įkišt?  unsure.gif

Labai gaila kad pasidarė nemalonu skaitant smile.gif Aš eidama į temą pavadinimu "mokomės fotografuoti" tikiuosi išmokti fotografuoti, o ne pabendrauti.

Mano pasiūlymas dėl "stojimo mokesčio" naujokams buvo tam, kad nereiktų vis per naujo pasakoti senų tiesų - kompozicijos principų, techninių terminų ir pan. Tokius dalykus be vargo galima pasiskaityti pačiam. Ir kad nereiktų komentuoti to, kur nelabai išvis matai ką komentuoti (čia aš apie šuniukus šiene)

Aš pati čia prisijungiau maždaug prieš mėnesį. Kas yra diafragma, išdegimai, kad centrinė kompozicija yra nuobodi žinojau jau iš anksčiau - skaičiau teoriją ir tyliai mokiausi kituose fotografijų forumuose. Deja toliau ten skaityti nelabai matau prasmės, nes elementarias technines ir kompozicijos klaidas išmokau pamatyti pati, o geras nuotraukas visi tik giria dorai nepaaiškindami ką konkrečiai TOKIO jie ten mato. Todėl man labai patiko čia - kad žmonės stengiasi pasakoti ką mato, taip padėdami pamatyti ir kitiems (Desiree, silwio, vvvvvv ir kiti). Taip pat su nutįsusia seile skaičiau pirmąsias Victoro temas. Pajutau kad su šia kompanija norėčiau eiti toliau. Deja meninės fotograijos klubas apmirė, o čia tokių gražių pasakojimų išgirstu vis mažiau... Gal ir iš tiesų mano pasiūlymai utopiniai, atsiprašau jei kam pasidarė nemalonu skaitant 4u.gif
Atsakyti
ech manau nebeverta diskutuot šia tema.. smile.gif toliau bandom mokytis, diskutuot..bandom atsirinkt foto.. nėra taip blogai ..paskutiniai ND tai parodė ..sugebam ir galim.. smile.gif . ir naujokai, manau sugebės atsirinkt ką rodyt ką ne.. kaip ir pažengę.. skyrelis turi išlikt toks koks buvo...
fotografavimas turi teikti džiaugsmo, neprivalom mes čia bandyt įtikt visų skoniui. nežadu skirstyt kas fotografavo kas ne, nežadu liaupsint darbo vien dėl to, kad man patinkančio fotografo darbas .. net bloga kartais, kai tai pamatai smile.gif ...bandom toliau dirbt smile.gif

sayonara neužmiršai skaičiukų ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2008 - 18:19
pasidalinome nuomonėmis.. fotografuokime ir mokykimės toliau.. 4u.gif

p.s. kai aš užtikau šią temą, žiopsojau akis išplėtus ir siurbiau.. tebesiurbiu.. jeigu niekas nepakomentuoja, suprantu, kad arba niekalas, arba nėra laiko komentuoti.. pasidarai išvadas ir fotografuoji bei mokaisi toliau. to visiems ir linkiu..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2008 02 20, 18:03)
vadinas, pagrindinė užduotis- išsiaiškint, ar tikrai tiks šitam CANON'ui? jei ne, verta ieškot kažko panašaus, analogiško?

Tiks, čia jau tavo skonio ir poreikių reikalas ar užteks tų 28mm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 02 20, 18:14)
Tiks, čia jau tavo skonio ir poreikių reikalas ar užteks tų 28mm smile.gif

va čia ir problema- nebandžiau dorai su tokiu fotiku, nežinau tiksliai, ko man reikia. todėl ir zirziu čia- patarkit, pasiūlykit, kas dabar būtų optimaliausia... bijau išleist pinigus bele kam, ko paskui nesugebėsiu panaudot doh.gif
Atsakyti