Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 13:41)
dar Keite praleidau, gelytes spalvos neblogos, kokybe yra bet pats kadras nelabai idomus mirksiukas.gif

labai ačiū už kritiką, ir išvis ačiū už tai kad bent jau pastebėjai mane biggrin.gif

spalvų žaismas
user posted image

user posted image
Atsakyti
Peppi, Zinau sita Zenita , kaip savo penkis pirstus galiu pakonsultuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 20 vasario 2008 - 16:54
su andrisukos pagalba "susitaisiau" Zenita thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 16:53)
Peppi, Zinau sita Zenita , kaip savo penkis pirstus galiu pakonsultuot.

aciu biggrin.gif
ziopla boba as zinok biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Keite @ 2008 02 20, 16:53)
labai ačiū už kritiką, ir išvis ačiū už tai kad bent jau pastebėjai mane biggrin.gif

spalvų žaismas

ner uz ka mirksiukas.gif
pirmoji foto turi potencija, patepliok daugiau, ismegink is visu pusiu, stebek is kurios puses geriausiai ziurisi, kaip krenta sviesa, pamegink is virsaus, is arti, padaryk 100 skirtingu kadru ir isrink pora geriausiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 16:40)
o aš nesistengiu pakartot anos foto.. ir nemanau, kad neverta bandyt.. ir nemanau, kad nebus geresnės  smile.gif

pabandžiau derint prie serijos.. pakoregavau dar šiek tiek

teisingai mastai, as tik pasakiau, kad man dar geresnes uz ta nebuvo.. bet tikrai manau gal ir bus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 12:31)
Ar normalus yra EF 70-200mm f4 IS  teleobjektyvas už 2.900 lt ( naujas)? Ar verčiau pataupyt ant f 2,8 ?
Ir ką manot apie EOS Mark II body ? ( čia man pasiūlė nebrangiai, mažai naudotą, gal susigundyti?) Niekaip nerandu naujo kainos doh.gif .

Elina, jei siūlo pigiau kaip už 10000 lt. gali būti vogtas (Pabrėžiu "GALI BŪTI" nesakau kad "yra vogtas")
Atsakyti
Desiree, meškiukų užduotis buvo man. Tuo tobulėjimas ir pasibaigė smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 20 vasario 2008 - 17:12
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 20, 17:08)
Elina, jei siūlo pigiau kaip už 10000 lt. gali būti vogtas (Pabrėžiu "GALI BŪTI" nesakau kad "yra vogtas")

tai kad Vilbroj 3999 naujas g.gif

marakeš, būčiau kiek į dešinę paėjus fotografuodama, kad gatvės daugiau matytųsi .. ir man lyg virsta kažkiek į kairę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2008 - 17:15
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 18:13)
tai kad Vilbroj 3999 naujas  g.gif

marakeš, būčiau kiek į dešinę paėjus fotografuodama, kad gatvės daugiau matytųsi .. ir man lyg virsta kažkiek į kairę  g.gif

toliau buvo gatvė. o kadangi aš ne tik su fotoaparatu, bet ir su vežimėliu + vaiku keliauju, tai... ačiū, westa, kitą karta pabandysiu, ką jau čia beprisiteisinsi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 20 vasario 2008 - 17:17
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 16:37)
Matau užvirė diskusija kaip toliau plėtoti šią temą  g.gif .

a galiu gabaliuką liežuvio įkišt? unsure.gif

kol kas čia tik skaitau ir šio to apie techniką paklausiu... tikiuos kada prisijungt su vaizdais.

tai va, apie laputaitės išsakytas mintis... doh.gif tik tiek...
susimąsčiau- koks šitų temų tikslas? gal kažką praleidau ir čia dalyvaujantys siekia tapti profesionalais?
pvz, man patinka foto. noriu išmokti, kad būtų malonu man. labai patogu mokytis būtent čia. skaitau po truputį senas temas, blog'ą, internete, dairaus knygų. bet viskas tik tam, kad foto būtų man.
taigi, ar žmogui-mėgėjui, norinčiam pramokti, tikrai reikia tiek užduočių? gaunas kaip koks kvalifikacijos kėlimas darbovietėje, egzaminas universitete ir pan. kažkaip net nemalonu pasidarė skaitant- nori bendraut- praeik atranką...
tyliai tikiuos, kad tai nebus įgyvendinta, ir bus galima čia ir be to prisijungt.

beje, tik jūsų temų dėka pradėjau matyt "griūnančias" kompozicijas ir jos pradėjo kliūt. gal pradėjau bent teoriją įsisavint? g.gif
Papildyta:

o dabar vėl techninis klausimas. kaip jau tyliai užsiminiau, laukiu CANON 400D. prie jo siūlo objektyvą. kas tas per velnias, ar verta? (primenu- aš lamerė, tik mokysiuos, nereikalauju per daug)
Atsakyti
matyt nelikimas sužinot mano mintis, užtemimas paveikė ir forumą. dingo mano surašytos beletristikos lotuliukas.gif

žodžiu, pasikeitė ne forumas ir ne tema, o mes. dauguma tų žmonių iš kurių aš mokiausi ir laikiau/laikau siekimybe, nebededa nuotraukų, nes tiesiog jaučia savo vertę ir jaučia,kuri foto yra tikrai gera... vat sillwio, jei nejaučia, kad foto tenkina 100 proc. nededa visai, dauguma kitų - irgi... tokių foto pasitaiko vienetai, o dar kai tokia griežta atranka, jų lieka vos kelios per metus/mėnesį (kaip kam). o reikalavimas keliamas naujokams, kad jie dėtų nuotraukas bent jau minimaliai tenkinančias MŪSŲ lygį, kurie jau žino, kas yra gera foto... g.gif pakelkit nors vienas ranką, kuris ne nuo tokių foto pradėjot? pakelkit ranką, kurie pasijungę vienoje iš pirmųjų temų žinojot, kas yra diafragma ir kaip ji veikia ryškumo gylį ir būtumėte atlikę namų darbus Retro tokiame lygyje? pakelkit rankas tie, kurie neuždavėt bent vieno klausimo panašaus į tai "o kaip padaryt, kad foto būtų ryški?" "kas yra išdegimas?" arba nefotografavot visko su blykste?. tuo metu mokėtės visi viename daugmaž lygyje ir nebuvo kam pykti. dabar pykstama ant tokių klausimų, siunčiami žmonės skaityti ko tik norit, bet neatsakoma, nekomentuojamos foto, nes jos net nevertos komentaro, kitiems nėra laiko, kiti vos spėja skaityti, ką jau kalbėt apie teorinius traktatus (andriuškai pagarba šioje vietoje) ar detales analizes..
kaip spręsti šią problemą, nežinau g.gif dauguma jau padarė savo sprendimą. deda foto tiesiai į kūdrą, į photosig, o čia apsilanko retokai... kiti tyliai skaito ir dalyvauja tik ND, kiti visai užsiėmę pasikeitusiu gyvenimu ir fotoapratui laiko nėra, kiti nebededa foto dėl asmeniškumų, išėmimų netoleravimo, kritikos neatlaikymo, kiti nebekritikuoja irgi dėl tos pačios priežasties, nes nemoka žmonės jos priimti ir t.t. vieni vaikų nekritikuoja, kiti šunų, kiti architektūros ir t.t.
bet keičiamės mes, o ne forumas... jis ir toliau pilnas žalių fotografų, kurie nori to paties, ką gavom mes. 4u.gif
jei su kieno nuomone nesutaps, kaltinkit mėnulį lotuliukas.gif
Atsakyti
Mjoo.. prabėgom suskaičiau jūsų įdomias šnekas biggrin.gif
Nu jau juokiausi iš Bitės komentarų negaliu lotuliukas.gif atvirai šnekant pati tą norėjau pasakyti, bet vis ieškau tinkamesnio pavidalo, o tu taip tiesiai šviesiai..

Aš jau ne kartą rašiau, kad atėjau į šitą skyrelį jau tikrai pasidomėjusi nemažai, daug skaičiau, buvau kelis kartus perskaičius savo fotoaparato instrukciją, žinojau, kas yra WB ir kas yra diafragma, mačiau kad čia iš tikrųjų MOKOMASI fotografuoti, ir rimtai.. nes pasakomi tikrai taiklūs komentarai, tačiau... tokiom nuotraukoms, kur gali pasakyti, KĄ reikia taisyti.. keletas paskutiniųjų nuotraukų tai net nežinau ką komentuoti unsure.gif keisčiau viską, taigi mano komentaras paskutinėms naujokų nuotraukoms - pefotografuokit - tik ieškant įdomesnės kompozicijos, susitvarkius WB ir pan.. 4u.gif

Nu ok nebesikartosiu ką parašė kiti..
Atsakyti
luokė, užduotys, bent jau man asmeniškai, reikalingos. nes...teorija ok, ją reikia žinoti ir gerbti, bet dar ir mokėti panaudoti ją praktikoje. tik namų darbų dėka išmoksi fotografuoti tokiomis užduotomis sąlygomis, su kokiomis gal nesusiduri kasdien. bet jei reikės, jei norėsis - žinosi ir mokėsi.
Atsakyti