matyt nelikimas sužinot mano mintis, užtemimas paveikė ir forumą. dingo mano surašytos beletristikos
žodžiu, pasikeitė ne forumas ir ne tema, o mes. dauguma tų žmonių iš kurių aš mokiausi ir laikiau/laikau siekimybe, nebededa nuotraukų, nes tiesiog jaučia savo vertę ir jaučia,kuri foto yra tikrai gera... vat sillwio, jei nejaučia, kad foto tenkina 100 proc. nededa visai, dauguma kitų - irgi... tokių foto pasitaiko vienetai, o dar kai tokia griežta atranka, jų lieka vos kelios per metus/mėnesį (kaip kam). o reikalavimas keliamas naujokams, kad jie dėtų nuotraukas bent jau minimaliai tenkinančias MŪSŲ lygį, kurie jau žino, kas yra gera foto...
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
pakelkit nors vienas ranką, kuris ne nuo tokių foto pradėjot? pakelkit ranką, kurie pasijungę vienoje iš pirmųjų temų žinojot, kas yra diafragma ir kaip ji veikia ryškumo gylį ir būtumėte atlikę namų darbus Retro tokiame lygyje? pakelkit rankas tie, kurie neuždavėt bent vieno klausimo panašaus į tai "o kaip padaryt, kad foto būtų ryški?" "kas yra išdegimas?" arba nefotografavot visko su blykste?. tuo metu mokėtės visi viename daugmaž lygyje ir nebuvo kam pykti. dabar pykstama ant tokių klausimų, siunčiami žmonės skaityti ko tik norit, bet neatsakoma, nekomentuojamos foto, nes jos net nevertos komentaro, kitiems nėra laiko, kiti vos spėja skaityti, ką jau kalbėt apie teorinius traktatus (andriuškai pagarba šioje vietoje) ar detales analizes..
kaip spręsti šią problemą, nežinau
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
dauguma jau padarė savo sprendimą. deda foto tiesiai į kūdrą, į photosig, o čia apsilanko retokai... kiti tyliai skaito ir dalyvauja tik ND, kiti visai užsiėmę pasikeitusiu gyvenimu ir fotoapratui laiko nėra, kiti nebededa foto dėl asmeniškumų, išėmimų netoleravimo, kritikos neatlaikymo, kiti nebekritikuoja irgi dėl tos pačios priežasties, nes nemoka žmonės jos priimti ir t.t. vieni vaikų nekritikuoja, kiti šunų, kiti architektūros ir t.t.
bet keičiamės mes, o ne forumas... jis ir toliau pilnas žalių fotografų, kurie nori to paties, ką gavom mes.
jei su kieno nuomone nesutaps, kaltinkit mėnulį