Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 20, 15:32)
stai tokie atvejai ir sugadina viska.
Ar rodei tos fotosesijos rezultatus rimtiems fotografams?
Kaip jie ivertino?
Mano nuotraukas irgi vertina liuks, tik jie nieko nenusimano apie fotografija.

Ne, net jums nerodžiau, nes kažkaip dar sugebu adekvačiai vertinti savo nuotraukas, žinau, kad jos- nieko gero. O pagyrimų pasiklausyt ir matyt patenkintus kaimynus visai nieko blogo. Tik , sakau, nesiorentuoju į jų vertinimus. Tie mano darbai neišbristų iš pelkės kūdroje. Kai tik pramoksiu, kaimynus nufotkinsiu geriau. Tik ar jiems tada patiks? biggrin.gif Pvz. Atuko seimūno foto nepatiko, nes jiems ten Atukas- piktas blink.gif . Žmonės, nesidomintys fotografija, kartais nepastebi nekokybės, jiems svarbiau, kad vaikas šypsotųsi, žaisliukai gražūs matytųsi.....
Aj, ne į temą čia. Mačiau ir forume kokias nuotraukas siūlo "fotografai" ir kaip daugeliui jos patinka doh.gif ( su drugelių, gėlyčių rėmais, super apdirbtos su PS, net akyčių spalva pakeista)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 vasario 2008 - 14:40
Anasko, o tu greit pasiūlyk kitą temą smile.gif iki antradienio dar yra laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 13:55)
Zinok matau, bet internetui kokybe gaunu geresne sarpindamas sumazinta nuotrauka. Gal as nezinau kokiu specialiu triuku, kuriuos zinai tu ir slepi nuo musu vis priekaistaudama, kad sarpinti reikia nemazinta nuotrauka. Pasidalink prasau.

Noretusi platesnio paaiskinimo. Nuorodu internete labai daug. Ar pastebejai tavo idetoje nuorodoje tokia fraze: "JPEG kompresija yra kompresija „su praradimu” – tai reiškia, kad informacija, kurios nepastebi žmogaus akis, iš paveiksliuko eliminuojama. Kuo didesnis suspaudimo lygis, tuo blogesnė paveiksliuko kokybė." Ir dar. Jeigu fotografuoji jpg, tai konvertavimas i tiff pries spausdinima duos panasiai tiek pat naudos, kiek numireliui zvake. Kad isspausti maksimuma is tiff, reiketu fotografuoti siuo formatu arba i ji konvertuoti tiesiai is raw. Zinoma, as galiu buti baisiai neteisus, taigi gera butu isgirsti tavo mintis, ne vien nuorodas.

Jokiu triuku, tiesiog sumazinta sharpinant didesne tikimybe persistengti mirksiukas.gif be to beveik visad pastebiu kada sharpinta jau sumazinta nuotrauka, joje atsiranda toks sintetinis plastiko ispudis, aureoles ties objektu krastais (kazkaip gudriai vadinamos)...

Na teisingai Jpeg formatas eliminuoja akimi nematomus elementus, tokiu budu failo dydis sumazeja (to reikia internetui, kad puslapiai lengviau vartytusi) o akis didelio skirtumo nepastebi...bet viskas keiciasi kuomet spausdinama. Zinoma, kad konvertavus jpega i tiffa naudos bus lygiai nulis biggrin.gif nors...manau jeigu nemazinta faila vietoj mazinimo versti tiff'u galetu buti kazkokia nauda g.gif cia turint laiko vertetu pasibandyti ir issiaiskinti (man vis dar sunku susieti internetinius terminus su spaustuviniais bet mokausi kasdien). Siaip spaustuvems reklaminiai maketai pateikiami tiff formatu, taip pat eps jei tai vektorine grafika - fotografuojantiems vektorika neaktualu nes mes kalbame apie dpi (rezoliucija) ir pikselius o vektorika tai x ir y.
Spaudai ruosiama nuotrauka turetu buti 300 dpi rezoliucijos - tai optimalus variantas.
DPI - dot per inch, tai spaudoje naudojamas mato vienetas. Visi fotografiniai vaizdai spausdinami rastru (smulkuciais taskeliais), rastras buna keturiu spalvu Cyan, Magenta, Yellow, Black (CMYK, tuo tarpu internete naudojamas RGB modelis - Red, Green, Blue), kiekvienos spalvos rastras isdestytas linijomis, kurios kiekviena pasvirusi skirtingu kampu, tokiu budu is spalvu susidaro rastro rozetes, kurios ir sukuria visa vaizda, paemus bet kuri zurnala ir pasiziurejus i nuotrauka is arciau galima iziureti taskelius. Laikrastyje tie taskeliai kur kas grubesni nes naudojamas popierius, sugeriantis daugiau dazo....
...oi nebezinau ar as cia i tema...
zodziu, kuo tas dpi bus mazesnis uz 300 tuo maziau taskeliu isreiks vaizda spaudoje, na o tiff'o algoritmas matyt leidzia raw'a konvertuoti palankesniu spaudai budu su maziau praradimu...
surasiau ka daugmaz suvokiu...is esmes fotolaboratorijose kaip spausdinama? ar ten isvis yra rastras biggrin.gif ? to as nezinau bet su failu paruosimu spaudai esme manau vistiek lieka ta pati cool.gif
Tik va kieno akis pamatys skirtuma...greiciausiai niekeno mirksiukas.gif faktas, kad spaustuve reikalaujanti tiff'o o ne jpeg'o rimciau i tai ziuri.

QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 13:59)
Žadu važiuot į miestą su plačiakampiu unsure.gif

Maladiec drinks_cheers.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:59)
taigi sakei, kad eini nuo kompo?  tongue.gif

prilipau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 20, 14:28)
Tiesa, Bite Maja, ar tu gavai mano maila del mano mailo adresu?

nea g.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:32)
Jurga atsakysiu taip, kaip man į tokį klausimą atsakė čia esantys žmonės, kai tik čia atėjau... perskaityk visas ansktesnes  temas !!!apsilankyk mūsų  Blog'e..

drinks_cheers.gif

QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 20, 14:32)

Mano nuotraukas irgi vertina liuks, tik jie nieko nenusimano apie fotografija.

tą patį ir aš galiu pasakyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 15:43)

Tik jei neprisijungsiu vakare, žinokit, man gėda unsure.gif . Nesigavo nieko. Tai iki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 14:26)
Plem, nepyk, bitut, bet man kaip juokas ima iš tavo tokių ežiukiškų komentarų. Teisingi jie. Bet tu pati šian kaip ežys, spygliuota unsure.gif  biggrin.gif . Ar tik ne mergelė būsi, jas labiausiai veikia mėnulis iki pirmadienio ax.gif

nea, joks ne mėnulis... rašau tai, ką seniai jau norėjau pasakyt... tik tas šuo ant šieno mane paskatino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 20, 14:32)

Sorry unsure.gif  dabar matau kad tikrai padariau klaida, tiesiog nenorejau kartotis unsure.gif Nors, jei labai noreti galima ir techniskai atlikti sita tema ir painterpretuoti ax.gif kaip kam patinka. Istrinkit ta tema lauk 4u.gif  O kita bus paskelbta tegul kita treciadieni 4u.gif

Tai gaul jau nebetrinkit???
Siaip tema sunki, fotografavau ir suale ir seselius ir lauza.. ir nieko nematau idomaus... bet kai ka dariau,gal 500 kadru padariau, issirinkau viena ir zadu dalyvauti, jei nieko idomesnio nesugalvosiu biggrin.gif

Bet siaip as maniau,kad dalyvaus ten ne tik naujokai.. nes man butu idomu palyginti savo foto,mintis su kitu senbuviu.... galetumet visi dalyvauti, manau naujokam butu smagiau palyginti.... na cia tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:39)
Anasko, o tu greit pasiūlyk kitą temą  smile.gif iki antradienio dar yra laiko  mirksiukas.gif
Tai ka daryti g.gif Agniukei tinka rolleyes.gif Kaip jums Ugnis ? tongue.gif

Ir dar......... jei kazkam nepatinka kad as gavau slaptazodi, tai reikejo vakar sakyti, o ne tyleti ir dabar pikti ant viso svieto ir naujokus. Desiree taip ir padare, kai jai pasirode kad anksti dar man.
Yra dabar dvi iseitis, ar keisti slaptazodi, ir man jo neduoti, arba gyventi draugiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 02 20, 14:30)
Beje, galiu lažintis, kad neatskirsite to pačio paveiksliuko tiff formate ir JPEG, išsaugotame su maksimalia kokybe. Net ir atspausdinę ant A4 wink.gif

Peppi, galėtum nurodyti kokį rimta šaltinį, teigiantį, kad šarpinti reikia nesumažintas nuotraukas? Šiaip jau paplitusi praktika, kad šarpinimas yra pats paskutinis nuotraukos apdorojimo etapas, kai šarpinama jau iki reikiamo dydžio sumažinta/padidinta nuotrauka.

manau, kad reikes padaryti bandyma, smalsu man...tik idomu ar visos fotolaboratorijos priima tiff'us g.gif

as butinai paieskosiu to saltinio mirksiukas.gif
klaidingos idejos kartais taip pat sekmingai plinta kaip ir teisingos mirksiukas.gif
sioki toki bandyma galima pasidaryti neisleidziant nei cento (lyginant su jpeg ir tiff bandymu biggrin.gif ), pasharpinti pries mazinant o kita varianta - pasharpinti sumazinus, bet sharpo taip jau nepagaileti, kad geriau plika akimi matytusi skirtumas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 20 vasario 2008 - 15:08
svelni ramybe

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 20, 15:05)
Tai ka daryti g.gif  Agniukei tinka rolleyes.gif  Kaip jums Ugnis ? tongue.gif

tai tada paliekam taip kaip yra, jei yra jau pasiruošusių..o dėl slaptažodžio.. manau, kad pasipiktinimas ne todėl, kad kažkas turi, o todėl, kad tiek reikėjo tiek reikėjo, o kai ateina ND - nieko nepadaro.. nemanau, kad čia tau taikyta buvo mirksiukas.gif

vvvv negalvojau, kad tokie dalykai gali taip ramiai ir švelniai atrodyt.. man tikrai patiko
Atsakyti
Dariau apšvietimo virtualių pamokų namų darbus - bandžiau fotografuoti blizgantį objektą. Gal turite idėjų kaip reiktų naikinti raudono stovelio atspindį taurėje g.gif . Kita kritika irgi labai laukiama 4u.gif

user posted image

Atsakyti