QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 14:27)
TUOJ KAI ĮDĖSIU KOKIĄ FOTKĘ..............
gerai apsvarstei tą žingsnį
Aš irgi pasisakysiu Kažkada šios temos tikslas buvo - mokytis fotografuoti, o dabar, tie, kurie nuo pirmųjų temų čia - neabejotinai išmoko tai daryti. Tai naujokai čia lyg ir nebeįsipaišo. Nes komentuojami aukštesnės vertės darbai.
Kitą vertus, nereikia gi aiškint žmogui, kad fotografijoje su užrašyta data, meno ieškot neįmanoma
Gal naujokams naujos temos reikėtų ir baigtųsi bėdos.
Aš vat pavyzdžiui pirmą kartą po kokių 5 metų pertraukos šiandien PS susiinstaliavau. Ir ką, mažai pamenu O klausti gėda Tai ir nardau ieškodama informacijos ką ir kai daryti.
Kitą vertus, nereikia gi aiškint žmogui, kad fotografijoje su užrašyta data, meno ieškot neįmanoma
Aš vat pavyzdžiui pirmą kartą po kokių 5 metų pertraukos šiandien PS susiinstaliavau. Ir ką, mažai pamenu O klausti gėda Tai ir nardau ieškodama informacijos ką ir kai daryti.
QUOTE(Cinside @ 2008 02 20, 14:28)
Aš irgi pasisakysiu Kažkada šios temos tikslas buvo - mokytis fotografuoti, o dabar, tie, kurie nuo pirmųjų temų čia - neabejotinai išmoko tai daryti. Tai naujokai čia lyg ir nebeįsipaišo. Nes komentuojami aukštesnės vertės darbai.
nesutinku.. aš čia temoj nepilnus 3 mėn.. atėjau visiška žaliuokė.. bet kol kas laikaus.. manau ir kiti tai gali
QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 13:55)
Zinoma, as galiu buti baisiai neteisus, taigi gera butu isgirsti tavo mintis, ne vien nuorodas.
Esi visiškai teisus, labai patiko palyginimas su numirėliu ir žvake
Beje, galiu lažintis, kad neatskirsite to pačio paveiksliuko tiff formate ir JPEG, išsaugotame su maksimalia kokybe. Net ir atspausdinę ant A4
O dėl naujokų ir forumo: ši tema yra pasidarė panaši į čatą, o ne į diskusijų temą. Kol joje aktyviai dalyvavo keli žmonės, buvo galima susekti ir perskaityti viską. Dabar vartotojų daug, paraleliai vyksta diskusijos keliomis temomis, dažnai nukrypstama į visišką personalinį OFF TOPIC ir t.t. Jei nesėdi čia nuolat, tai be šansų viska sugaudyti. Per didelis laišku srautas vienai temai. Čia jau reikėtų atskiro mamų-fotografių forumo su atskiromis temomis apie apšvietimą, fototechniką, nuotraukų kritika, analoginę fotografiją, susitikimų orgavizavimą, apdorojimą kompe, naujokų kampelis ir t.t.
Peppi, galėtum nurodyti kokį rimta šaltinį, teigiantį, kad šarpinti reikia nesumažintas nuotraukas? Šiaip jau paplitusi praktika, kad šarpinimas yra pats paskutinis nuotraukos apdorojimo etapas, kai šarpinama jau iki reikiamo dydžio sumažinta/padidinta nuotrauka.
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 14:26)
Ar tik ne mergelė būsi, jas labiausiai veikia mėnulis iki pirmadienio
truputį OT. Šiaip esu mergelė, bet nelabai tas mėnulis veikia Arba veikia raminančiai kažkaip
QUOTE(Jurga @ 2008 02 20, 14:30)
Bite, kad vaikas nukištas ir apkapotas , taip. Bet tikrai nežinau, ką daryt su WB, nemoku šito dar nu. Ir nežinau, ką darau blogai, kad pasilieję. Gal gali patart?
Jurga atsakysiu taip, kaip man į tokį klausimą atsakė čia esantys žmonės, kai tik čia atėjau... perskaityk visas ansktesnes temas !!!apsilankyk mūsų Blog'e..
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 14:20)
O jei dar rimčiau, mane jau įvertino kaimynai ir draugė, padariau jų vaikų sesijikes ir jiems patiko .
stai tokie atvejai ir sugadina viska.
Ar rodei tos fotosesijos rezultatus rimtiems fotografams?
Kaip jie ivertino?
Mano nuotraukas irgi vertina liuks, tik jie nieko nenusimano apie fotografija.
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 13:27)
Anasko, pirmoji butu idomi jei fokusas butu ne i siena bet i gelyte jame, antrojoje virsaus per daug nors jis ir visai idomus o pati gele isdegusi be to tas zalias sienas kazkoks nekokybiskas
Ir sharpinti reikia nesumazintas nuotraukas !!! (cia visiems...kazkas kazkada primoko netikusiu dalyku tai po to ilgai tenka kalti galvon priesingai )
Tiesa sakant as specialiai taip padariau pirmoje nuotraukoj ziuriu kad uzvire kokia dikusija, tai pradejau taikyti sau kad nemoku fokusuoti O kadangi niekam daugiau nepatiko mano ideja neuzkabino, vadinasi kazkas tikrai blogai ir reikejo standartiskai i gele fokusuoti Ir sharpinti reikia nesumazintas nuotraukas !!! (cia visiems...kazkas kazkada primoko netikusiu dalyku tai po to ilgai tenka kalti galvon priesingai )
Del sarpinimo, tikrai padariau klaida ir pasarpinau jas sumazintas, nors anksciau taip nedariau Pilnatis
QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 14:00)
1. Sansara davė labai gerą patarimą / užduotėlę rodos Anasko, atleiskit jei klystu, bet rodos jai.
2. Gal praeitoje temoje ar užpraeitoje. Pratimukas su diafragma. Keliems iš naujokų jis tikrai praverstų. Pabandykit paieškoti ir paskui patys atlikti. Kai suprasit kaip tai veikia jau bus mažulytis žingsniukas nuotraukų gerėjimo link. O Anasko, vėl jei neklystu, atliko pratimuką su meškiukais. Buvo trys nuotraukos sudėtos žemyn viena paskui kitą.
1. man 2. Gal praeitoje temoje ar užpraeitoje. Pratimukas su diafragma. Keliems iš naujokų jis tikrai praverstų. Pabandykit paieškoti ir paskui patys atlikti. Kai suprasit kaip tai veikia jau bus mažulytis žingsniukas nuotraukų gerėjimo link. O Anasko, vėl jei neklystu, atliko pratimuką su meškiukais. Buvo trys nuotraukos sudėtos žemyn viena paskui kitą.
2. ne as
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 14:17)
... bet tais kokio velnio pasiskelbėt temą šviesa? dar abstrakčiau nebuvo galima sugalvot? kodėl ne medis, namas, puodelis ar dar kas nors? yra dvi temos Pasaka ir Šviesa... ir man pasakykit, kuom jos skiriasi?
Sorry dabar matau kad tikrai padariau klaida, tiesiog nenorejau kartotis Nors, jei labai noreti galima ir techniskai atlikti sita tema ir painterpretuoti kaip kam patinka. Istrinkit ta tema lauk O kita bus paskelbta tegul kita treciadieni