Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Jurga @ 2008 02 20, 13:13)
Žinoma, vertinga paskaityti ankstesnius komentarus ir pastabas, bet iš kitų klaidų pasimokai ne taip greitai, kaip iš savų.
Na ir labai sveika žmogui, kuris įdėjo profesionalo akimis nesąmonę, pasakyti, kad šioje nuotraukoje nėra į ką žiūrėt, nėra kompozicijos ir pan.. Jei jau įdėjo, vadinasi tokių klaidų lig šiol nepastebėjo. Šitaip juk ir mokaisi...  4u.gif

labai teisingas pastebėjimas. Tik kai tam pačiam naujokui prie vienos, kitos trečios, vėl penktos nuotraukos rašai tą patį komentarą, su tom pačiom pastabom, tai gal pabosta kiek. Pakantumo naujokams yra, bet aš kol kas iš kelių tik pastangas mokytis mačiau.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:08)
bite maja na ne mano gi buvo privilegija temą skelbt ..

čia dabar ne tau taikau mirksiukas.gif tiesiog tavo postas tinkamas tam biggrin.gif

... bet tais kokio velnio pasiskelbėt temą šviesa? dar abstrakčiau nebuvo galima sugalvot? kodėl ne medis, namas, puodelis ar dar kas nors? yra dvi temos Pasaka ir Šviesa... ir man pasakykit, kuom jos skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 13:16)
nu tik manęs negėdink..sad.gif
p.s. o man mano nuotrauka vis tiek su cinkeliu, vot.biggrin.gif
hmmm, tu nepyk dėl mano komentaro tavo nuotraukai. bet rašiau ką maniau.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 14:16)
nu tik manęs negėdink..sad.gif
p.s. o man mano nuotrauka vis tiek su cinkeliu, vot.biggrin.gif

su su smile.gif .. bet kuriuo atveju laimėjo naujokė smile.gif .. o tai gali pasakyt nemažai.. gal per daug gerai save vertinam ? gal atrodo, kad neverta stengtis? sayonara, čia ne tau, čia apskritai smile.gif
Atsakyti
pasakysiu, kap aš suprantu skirtumą tarp tiff ir jpg. tiff saugo informaciją "taškas, kurio koordinatės x ir y yra tokios tai šviesos, tokios tai spalvos, anokio tai atspalvio. jpg saugoma: visi taškai nuo koordinatės x ir y iki x1 ir y1 yra tamsiai mėlyni. kuo suspaudimo lygis didesnis, tuo mažesnė atspalvių gradacija. dėl to ir atsiranda toks efektas, kaip posterizacija (berods taip vadinasi) t.y. danguje tokie kaip ratilai ir aiškiai matomi perėjimai nuo vieno tono prie kito. todėl jpg failas yra 5 megai, o tifas 50-80 megų. todėl iš tiff padaryti jpg galima, o iš jpg padaryti tiff galima, ben naudos bus, kaip ten ir sako.... nes jpg informacija suspausta ir supaprastinta.

gal ką ir ne taip parašiau. pilnatis juk blink.gif
Atsakyti
Naujokėliai, nedejuojam biggrin.gif . Mokomės. Aš pagal savo nuotraukų lygį vis neišsikrapštau iš naujokų statuso. Nervas, aišku, ima, kad westa tik atėjusi taip pažengė, vvvvv unsure.gif , kiti, kurių nuotraukos kūdroj jau puikuojasi prie geriausių. O aš vis po pelkę braidžioju. Bet nenuleidžiu nosies ax.gif . Vis geresnę techniką perku lotuliukas.gif . Ne, jei rimtai kažkaip durnai optimistė esu, ir vis tikiuosi, kad išmoksiu fotkinti blink.gif . Rudenį laukiau žiemos, maniau, jau tooookias fotkes padarysiu bigsmile.gif , dabar laukiu pavasario ir t.t. O jei dar rimčiau, mane jau įvertino kaimynai ir draugė, padariau jų vaikų sesijikes ir jiems patiko thumbup.gif . Nors man tai nea. Bet juk pinigų neėmiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2008 02 20, 14:13)
Na ir labai sveika žmogui, kuris įdėjo profesionalo akimis nesąmonę, pasakyti, kad šioje nuotraukoje nėra į ką žiūrėt, nėra kompozicijos ir pan.. Jei jau įdėjo, vadinasi tokių klaidų lig šiol nepastebėjo. Šitaip juk ir mokaisi...  4u.gif

vsio, man jau trūko kantrybė... o tu pati nematai, kad tavo nuotraukos pasiliejusios... kad vaikas nukištas į kampą ir nukapotom kojom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 20 vasario 2008 - 14:23
QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 14:17)
hmmm, tu nepyk dėl mano komentaro tavo nuotraukai. bet rašiau ką maniau.

baik Tu, aš nė kiek nepykstu.. prieš dėdama aš į ją ilgai žiūrėjau, jaučiau tą pasvirimą ir trūkumus, bet kažkaip susišvietė, kad bobutės ir medžio pasvirimo kampas kompensuoja vienas kitą.. iš esmės Tavo pastabos gi teisingos 100 proc., o aš ją vat pamilau tą nuotrauką ir viskas..biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 20, 15:09)

Elina, jei rimtai, tai pirk. Daiktas geras. Bet laaabai ilgai mokisies ji isnaudoti. Ne visi kenono objektyvai jam tiks, pigiausio neuzmausi. O naujo kaina - arti keturiu nuliuku smile.gif

Mindoozai, bent tu mane palaikai biggrin.gif . Jau seniai į tą Mark blizginu akis. Gal sakau, išmoksiu. Juk Canon D400- mano pirmasis fotikas. Nu gal pavyks su Mark geriau fotkint. Tuomet bent jau sau į užpakalį spirsiu, o dabar vis galvoju, kad prastos foto mano D400 kaltė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:18)
su su  smile.gif .. bet kuriuo atveju laimėjo naujokė  smile.gif .. o tai gali pasakyt nemažai.. gal per daug gerai save vertinam ? gal atrodo, kad neverta stengtis? sayonara, čia ne tau, čia apskritai  smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif va spėjai laiku išsigelbėti biggrin.gif

iš tikro aš labai džiaugiuosi, kad laimėjo būtent naujokas, nes man pačiai tai buvo spyris rūron, kad tiek laiko aš jau čia (nu jau trys mėnesiai), o va.. pšš..smile.gif man tai labai patiko tas faktas, kad laimėjo naujokas..smile.gif

Elina... 400d yra puikus fotikas...nieko stebuklingo neatrasi markiniame.... turi kolekciją objektyvų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 20 vasario 2008 - 14:25
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 14:17)

... bet tais kokio velnio pasiskelbėt temą šviesa? dar abstrakčiau nebuvo galima sugalvot? kodėl ne medis, namas, puodelis ar dar kas nors? yra dvi temos Pasaka ir Šviesa... ir man pasakykit, kuom jos skiriasi?

aišku klausimas laiku, kai ND jau savaitę vyksta.. smile.gif .. na naujokai sprendė.. man jos abi interpretacinės visgi.. naujokams dar per anksti.. prieš tai reikėtų nors kelių techininių ND.. tada, manau ir daugiau dalyvių sulauktume
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 15:21)
vsio, man jau trūko kantrybė... o tu pati nematai, kad tavo nuotraukos pasiliejusios... kad vaikas nukištas į kampą ir nukapotom kojom?

Plem, nepyk, bitut, bet man kaip juokas ima iš tavo tokių ežiukiškų komentarų. Teisingi jie. Bet tu pati šian kaip ežys, spygliuota unsure.gif biggrin.gif . Ar tik ne mergelė būsi, jas labiausiai veikia mėnulis iki pirmadienio ax.gif
Atsakyti