Pritariu Desiree ir bitei majai 100%. 44 temos prirasytos su pavyzdziais ir svetimom klaidom. Vakar kuiciausi senose temose - ten labai daug vertingos informacijos. Galima pavartyti senas temas ir pasiziureti, kuo "mano" nufotografuota nuotrauka skiriasi nuo panasios kazkieno kito nuotraukos. Kuo jinai geresne/blogesne.
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 15:03)
iš tiesų technikos reikia labai.. visgi man gaila, kad idėja ND techninių taip ir nebuvo įgyvendinta..
Ką čia pasakei? Man, matai, mėnulis smegenus stabdo , nedaeina man ilgai .
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:03)
iš tiesų technikos reikia labai.. visgi man gaila, kad idėja ND techninių taip ir nebuvo įgyvendinta.. Manau reikėtų paprastesnių jų .. Tiesiog technikai įvaldyt.. Šviesa, mano akimis tik pradedančiam yra pakankamai sunkus ND.. o buvo puikių temų anksčiau, kurias tikrai vertėtų pakartot
valio, kas trukdo? skelbk temą ir pirmyn ... tik dalyvaujančių naujokų labai mažai buvo paskutinėj temoj... o tiek visi veržėsi, tiek slaptažodžio reikėjo visiems... nė velnio niekam nieko nereikia... čia kaip ir su kokiu nauju action'u. vienas turi tai davai ir visiems likusiems prisireikia.
Na pasisakysiu ir as. As suprantu ir senbuvius ir naujokus. Juk visi pradejot panasiai, tik ,kad senbuviai jau pasieke kita lygmeni, o naujokai ideda savo geriausias nuotraukas ,kurios igudusioms akims nieko vertos, nes nera i ka ziureti.
As pati nezinau kur save priskirti, bet puikiai prisimenu pacia pirmaja sio skyrelio tema, ir kai ten idejau man atrode graziausia savo daryta nuotrauka persikmedzio ziedus Net ir kritika gauta puikiai prisimenu
As pati nezinau kur save priskirti, bet puikiai prisimenu pacia pirmaja sio skyrelio tema, ir kai ten idejau man atrode graziausia savo daryta nuotrauka persikmedzio ziedus Net ir kritika gauta puikiai prisimenu
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 14:05)
Ką čia pasakei? Man, matai, mėnulis smegenus stabdo , nedaeina man ilgai .
.. gi specialiai padarėm du ND - vieni pradedantiems labiau kiti jau pažengusiems.. mano akimis pirmieji ND galėtų būti labiau technikai lavinti.. Na nežinau.. detalė, gėlė ta pati, gal ..vanduo.. ar tas pats šokoladas .. puiki dirva ryškumo zonai ir apšvietimui, kompozicijai studijuot...
bite maja na ne mano gi buvo privilegija temą skelbt ..
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:05)
valio, kas trukdo? skelbk temą ir pirmyn ... tik dalyvaujančių naujokų labai mažai buvo paskutinėj temoj... o tiek visi veržėsi, tiek slaptažodžio reikėjo visiems... nė velnio niekam nieko nereikia... čia kaip ir su kokiu nauju action'u. vienas turi tai davai ir visiems likusiems prisireikia.
visiškai pritariu
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 11:31)
Ar normalus yra EF 70-200mm f4 IS teleobjektyvas už 2.900 lt ( naujas)? Ar verčiau pataupyt ant f 2,8 ?
Ir ką manot apie EOS Mark II body ? ( čia man pasiūlė nebrangiai, mažai naudotą, gal susigundyti?) Niekaip nerandu naujo kainos .
Ir ką manot apie EOS Mark II body ? ( čia man pasiūlė nebrangiai, mažai naudotą, gal susigundyti?) Niekaip nerandu naujo kainos .
ech, kad man tokie pasiulymai atkeliautu laiku, tai susigundes pasiskolinciau pinigu ir nusipirkciau. Mark'ais prekiauja.. Uch.. kaip sake bitute, reikia pirma ismokti isnaudoti tai, ka turi. Dabar labai madinga demonstruoti koks dyyyydelis fotikas rankose, nors nei karto nebuvo fotografuota ne AUTO rezime. Ir po to zmones stebisi, kodel tie fotikai tokie brangus, nors nieko gero nesigauna. A, jie daro grazias nuotraukas
Elina, jei rimtai, tai pirk. Daiktas geras. Bet laaabai ilgai mokisies ji isnaudoti. Ne visi kenono objektyvai jam tiks, pigiausio neuzmausi. O naujo kaina - arti keturiu nuliuku
QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 13:48)
Komentuok kitų ir bus pakomentuota tavo. Ypač naujokams pastabėlė būtų. Nesakykit aš dar nesugebu tai ir komentuoti negaliu. Fotografuoti mokinamės ir komentuodami.
Bet ką komentuoti tam naujokui???? Kalbu ne visų naujokų vardu, o tik savo. Taip, aš galiu pasakyti patinka/nepatinka, man gražu/negražu ir VISKAS. TAIP, man daugelis nuotraukų yra gražios. Būtent iš Jūsų komentarų supratau, kad aš nieko nesuprantu ir nenusimanau. Taigi, vėl skaitau šitą temą nuo paradžių, žiūrinėju įv. nuotraukas, skaitinėju litartūrą - noriu suprasti. Nu, bet ką padaryti, jei lėtai daeina viskas Aš pabandžiau komentuoti, bet pasirodo, kad nusikomentuoju, tad geriau tyliu. Skaitau tų, kas žino ką kalba ir bandau tai įžvelgti komentuojamose nuotraukose
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 14:05)
tiek slaptažodžio reikėjo visiems... nė velnio niekam nieko nereikia... čia kaip ir su kokiu nauju action'u. vienas turi tai davai ir visiems likusiems prisireikia.
Jau ne pirmą kartą užvažiuojama dėl slaptažodžio Na, toks jausmas, kad kas antras jo prašo. Ar Jums į AŽ rašo ir prašo to slaptažodžio, nes temose gal tik porą kažkas užsiminė dėl jo.
Ei, šiandien, manau, trūksta pakantumo naujokams .
Juk tema forume prieinama visiems, ir vadinasi Mokomės fotografuoti. Kai kurie mokosi nuo nulio, kiti - labiau pažengę. Niekur nepastebėjau info, kad kviečiama dėti nuotraukas atitinkančias kažkokius standartus... Tai ir deda čia visi, kurie nori išmokti.
Žinoma, vertinga paskaityti ankstesnius komentarus ir pastabas, bet iš kitų klaidų pasimokai ne taip greitai, kaip iš savų.
Na ir labai sveika žmogui, kuris įdėjo profesionalo akimis nesąmonę, pasakyti, kad šioje nuotraukoje nėra į ką žiūrėt, nėra kompozicijos ir pan.. Jei jau įdėjo, vadinasi tokių klaidų lig šiol nepastebėjo. Šitaip juk ir mokaisi...
Juk tema forume prieinama visiems, ir vadinasi Mokomės fotografuoti. Kai kurie mokosi nuo nulio, kiti - labiau pažengę. Niekur nepastebėjau info, kad kviečiama dėti nuotraukas atitinkančias kažkokius standartus... Tai ir deda čia visi, kurie nori išmokti.
Žinoma, vertinga paskaityti ankstesnius komentarus ir pastabas, bet iš kitų klaidų pasimokai ne taip greitai, kaip iš savų.
Na ir labai sveika žmogui, kuris įdėjo profesionalo akimis nesąmonę, pasakyti, kad šioje nuotraukoje nėra į ką žiūrėt, nėra kompozicijos ir pan.. Jei jau įdėjo, vadinasi tokių klaidų lig šiol nepastebėjo. Šitaip juk ir mokaisi...
QUOTE(Rida_R @ 2008 02 20, 13:10)
Aš pabandžiau komentuoti, bet pasirodo, kad nusikomentuoju, tad geriau tyliu. Skaitau tų, kas žino ką kalba ir bandau tai įžvelgti komentuojamose nuotraukose
Jei susirinkom čia, vadinasi norim mokytis fotografuoti, norim išmokti. Nuo ko pradedam? Čiumpam kokį vadovėlį, ieškom info internete, studijuojam fotoaparato instrukciją. Susidarom bendrą supratimą apie fotografijos taisykles, apie tai kaip veikia fotoaparatas. O paskui pirmyn. Fotografuojam, komentuojam. O ką komentuoti? Bandyk rašyti pastebėjimus dėl kompozicijos, dėl spalvų, ryškumą, kontrastą. Bandyk tarsi analizuoti kitų nuotraukas pati sau, tik vat raštu, taukšėdama klavišais. Kuo daugiau pradėsi pastebėti kitų nuotraukose, tuo arčiau gerų savų darbų eisi.
Na manpo tokia nuomonė bent jau. Nebūtinai teisinga.
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 14:14)
Beje dėl dalyvavimo tuose naujokų ND.. pravartu manau patiems juose sudalyvaut.. pažiūrėkit kad ir tuos pačius Gatvės ND..
nu tik manęs negėdink..
p.s. o man mano nuotrauka vis tiek su cinkeliu, vot.