Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 13:42)
Desiree, kur tu!!! biggrin.gif
Man keista tavo tokia nuomone. Desiree turi komentuoti visas nuotraukas? O kur visi kiti? Visi kiti tik laukia kritikos ar kaip cia suprast? Skyrelis "mokomes fotografuoti" ar "mus moko fotografuoti"?

aš kol kas prie tų, kuriuos mokyt reikia smile.gif .. kiek neša mano suoprotis tiek pakomentuoju.. nesijaučiu kompetetinga komentuot visas foto deja.. o iš komentarų kitoms foto nemažai pasimokau

beje Desiree paėmiau kaip pavyzdį.. be jos tikrai yra nemažai žmonių, kurių komentarų pasiilgstu.. o svarbūs visi be išimties, tik ne visi tai daro

o kas čia keisto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2008 - 13:46
nu eikit sau, tokį traktatą surašiau ir nespėjau nukopinti dingo.
įkvėpimas prapuolė iš naujo rašyt.

O kadangi man širšė jau seniai įkando gerokai tai pasisakysiu ir aš. Paskutiniu metu temoje vyravo nuomonė, klaidinga mano manymu, kiti jau pakomentavo, tai aš nebesikartosiu.
Aš bandžiau pavyzdį imti iš Silwio ir Vvvvv, komentavau visas nuotraukas. Nes manau tik jeigu duodi kažką, tada gali kažko ir tikėtis. Komentuok kitų ir bus pakomentuota tavo. Ypač naujokams pastabėlė būtų. Nesakykit aš dar nesugebu tai ir komentuoti negaliu. Fotografuoti mokinamės ir komentuodami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 20 vasario 2008 - 13:52
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:44)
(Bilekai, čia ne apie tave  mirksiukas.gif )...

lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki,kadangi visi cia su menulio fazem,tai turbut as irgi prie ju smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 12:44)
aš nepikta, bet man taip liūdna paliko peržiūrėjus paskutines nuotraukas... kažkada Sillwio bambėjo į ką pavirtom... tada galvojau - ai, nusišneka  ax.gif bet dabar žiūriu ir tikrai liūdna... toks jausmas, kad dedama bilekas (Bilekai, čia ne apie tave  mirksiukas.gif )... aš net nežinau nuo kurios vietos pradėt komentuot tokius darbus ir net jokių pastabų neturiu visiškai, nes aš ten nieko nematau unsure.gif

paskaiciau,ka parasei ir pagalvojau,kad ta pati parasei,ka buciau rasius..Kartais,kai cia uzeinu,galvoju,pala pala ce ne ton temon pataikiau,ce turbut ta vizhu.. poju... [nemoku rusiskai]..O paskuj dar kai pradedama girti ne kompozicija ir ne klaidos ar patarimai,o "koks tavo grazus suo" arba"man ta labai pati nka,o ta nelabai patinka"...apsisuku ant vienos kojos ir iseinu..bet iseinu,kad apgalvociau,ka darom ne taip,ir ka galetume padaryti kitaip.Va Bitele jau siandien matau padare.Savo katinu nuotrauka hihihi.gif kelis kart gryzau paziuret,ar ce tikrai musu bite biggrin.gif Arba,jei dedama fotografija tik tam,kad sulaukti pagyru,tuomet tai galima atlikt zinom kur..Pakomentuociaupora darbu,bet del mano ysitikinimu negaliu.nes zinau,kad zmogu yzeisiu.tai siandien nekomentuosiu...

sekmes darbuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 13:33)
beje pasiilgstu tos kritikos, kuri kažkada buvo skyrelyje.. dabar pastebimi tik ,,meno šedevrai", o kitos tiesiog nepastebimos, permatomos.. o joms gi ir reikia labiausiai dėmesio.. gi skyrelis - mokomės, o ne mokam fotografuot

pasiilgau Desiree's kritikos.. ji paskutiniu metu nepraleisdavo nei vienos foto.. na beveik nei vienos  smile.gif .. bet tai ir buvo mūsų skyrelio esmė..

kartojuosi, bet aš nematau, ką kritikuot? man tas šuo ant šieno kelias dienas prieš akis stovėjo unsure.gif

be to, kiek galima kartot tą patį? ten nukirpta, per tamsu, per šviesu, išdegę, be kompozicijos... pasiskaitykit ankstesnes temas, o ne dėkit bet ką.
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 13:41)
nematai skirtumo tarp sharpinto mazinto ir nemazinto kadro?
bet rekomendacija sharpinti nemazinta nuotrauka ne pati sugalvojau, skaiciau tarp kitu fotografavimo pamoku, knygose beje taip pat rasoma...

na o tiff nuo jpeg taip pat skiriasi, jpeg formatas skirtas internetui, tiff - spaudai
cia siek tiek apie tai
http://gimp.akl.lt/s...20formatai.html

Zinok matau, bet internetui kokybe gaunu geresne sarpindamas sumazinta nuotrauka. Gal as nezinau kokiu specialiu triuku, kuriuos zinai tu ir slepi nuo musu vis priekaistaudama, kad sarpinti reikia nemazinta nuotrauka. Pasidalink prasau.

Noretusi platesnio paaiskinimo. Nuorodu internete labai daug. Ar pastebejai tavo idetoje nuorodoje tokia fraze: "JPEG kompresija yra kompresija „su praradimu” – tai reiškia, kad informacija, kurios nepastebi žmogaus akis, iš paveiksliuko eliminuojama. Kuo didesnis suspaudimo lygis, tuo blogesnė paveiksliuko kokybė." Ir dar. Jeigu fotografuoji jpg, tai konvertavimas i tiff pries spausdinima duos panasiai tiek pat naudos, kiek numireliui zvake. Kad isspausti maksimuma is tiff, reiketu fotografuoti siuo formatu arba i ji konvertuoti tiesiai is raw. Zinoma, as galiu buti baisiai neteisus, taigi gera butu isgirsti tavo mintis, ne vien nuorodas.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:52)
kartojuosi, bet aš nematau, ką kritikuot? man tas šuo ant šieno kelias dienas prieš akis stovėjo  unsure.gif

be to, kiek galima kartot tą patį? ten nukirpta, per tamsu, per šviesu, išdegę, be kompozicijos... pasiskaitykit ankstesnes temas, o ne dėkit bet ką.

bet turbūt jei žmogus deda, tai jam atrodo, kad tai ne bet kas ? jam gražu, jis taip supranta...

viskas įsivariau kompleksą smile.gif ...
Atsakyti
Rimtai įvarysit kompleksą. Aš jau galvoju, kad apie mano nuotraukas čia.... unsure.gif . Žadu važiuot į miestą su plačiakampiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 13:51)

taigi sakei, kad eini nuo kompo? tongue.gif
Atsakyti
Dar mažas patarimas kai kuriems naujai prisijungusiems. Sansara davė labai gerą patarimą / užduotėlę rodos Anasko, atleiskit jei klystu, bet rodos jai.
Gal praeitoje temoje ar užpraeitoje. Pratimukas su diafragma. Keliems iš naujokų jis tikrai praverstų. Pabandykit paieškoti ir paskui patys atlikti. Kai suprasit kaip tai veikia jau bus mažulytis žingsniukas nuotraukų gerėjimo link. O Anasko, vėl jei neklystu, atliko pratimuką su meškiukais. Buvo trys nuotraukos sudėtos žemyn viena paskui kitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 20 vasario 2008 - 14:01
QUOTE(westa @ 2008 02 20, 13:56)

viskas įsivariau kompleksą  smile.gif ...

nu jau tu, panele, gali būt rami tongue.gif tavęs tai tikrai neliečia mirksiukas.gif
Atsakyti
iš tiesų technikos reikia labai.. visgi man gaila, kad idėja ND techninių taip ir nebuvo įgyvendinta.. Manau reikėtų paprastesnių jų .. Tiesiog technikai įvaldyt.. Šviesa, mano akimis tik pradedančiam yra pakankamai sunkus ND.. o buvo puikių temų anksčiau, kurias tikrai vertėtų pakartot

ačiū, Bitute daug dar man.. bet gal ir gerai.. platūs toliai priekyje matosi smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 20 vasario 2008 - 14:05