Laba diena,
prašysiuos pas Jus į būrį.
esu žalia naujokė, noriu išmokti daugiau. skaičiau kažkokiam straipsny -
"Knygos ir vadovėliai gali padėti, bet tik kitas žmogus gali objektyviai įvertinti Jūsų nuotraukas."
taigi labai lauksiu kritikos ir pagalbos. ar priimsit?
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 10:59)
ta prasme netaisyti bet nusipirkti kita body?
oi dekui, radau, pasisuka tas ratukas kur su skale dar galiu sukineti kur tik noriu dabar tik kazkodel vistiek prie 2 labiausiai uzdaryta diafragma o prie 16 didziausia skyle arbe vel kazko nesuprantu
oi dekui, radau, pasisuka tas ratukas kur su skale dar galiu sukineti kur tik noriu dabar tik kazkodel vistiek prie 2 labiausiai uzdaryta diafragma o prie 16 didziausia skyle arbe vel kazko nesuprantu
o ką ten taisyti reikia? (parašyk gedimą. jei užvedus nesudirba užraktas ir leidžia sukti kitą kadrą - žinau kiap pataisyti on-line telepatiniu būdu ir žiūrint, kiek remontas kainuos. dabar veikiantį su objektyvu heliosu kitiniu galima už 100 lt nusipirkti. vat ir galvok.... pasilik kaip raritetą ir atsiminimą. o fotografavimui tikrai body patarčiau imti to brendo, kurio skaitmeninį turi. mano skaudus pvz. prieš du metus išvažiavom atostogų. aparatas, trys objektyvai, blicas....antrą dieną aparatas nebeveikia (perdegė kažkos š...nas saugiklis, diagnozavimas kainavo brangiau, nei detalė ir remontas). ir viskas. likau be aparato ir visa technika tapo nemaloniu svoriu ir rūpesčiu. teko pirkti vienkartines muilines ir dabar iš atostog labai nekokie materialūs prisiminimai... todėl nusipirkau eos juostinį body ir tuom patenkintas. į dykumą jį ėmiau, šaltyje juo fotografuoju. vietos daug neužima, lengvas. o zenitas ką? eksponometro nėr, objektyvas atskiras, sunkus bo metalinis. išlaikymas ribojasi į 1/500 atrodo (ir tai neaišku, su kokia paklaida) tai jei saulėje mažo DOF neišspausi niekaip.... nu ir kita. vat ir apie ergonomiką pastebėjai.
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 12:31)
Ar normalus yra EF 70-200mm f4 IS teleobjektyvas už 2.900 lt? Ar verčiau pataupyt ant f 2,8 ?
ech, kad man tik tokis problemos... įtariu taupyt ilgai neteks. bet tu jo dydį ir svorį įvertink. o geresnis? nu aišku gi, kad geresnis. kainuoja juk dvigubai daugiau. o jei rimtai, na tai "greitesnis" per 1 f stopą. o tai reiškia : (1) siauresnį DOF, (2) blogom apšvietimo sąlygom pagal pasirinkimą galėsi naudoti dvigubai trumpesnį išlaikymą arba dvigubai mažesnį ISO (čia tik lyginant su max atverta diafragma, aišku, kad f5,6 ir pas vieną, ir pas kitą objektyvą kiti parametrai bus vienodi). visi tokie parametrai kaip "piešinys", "vaizdas", "skambėjimas", "mikrokontrastas", "spalvų pateikimas" ir t.t. labai subjektyvus dalykas ir po ps intervencijos kaip ir išnyksta.
p.s. kol atsakimą rašiau žiūri kiti jau (kiek tiesmukiškai ) paaiškino situaciją. nori varžybas fotografuot - nesikuklink, imk f2,8. stabilizatorius nestabilizuos krepšininkų. juos gali "užšaldyti" tik trumpas išlaikymas. kaip ir rašiau su pilnai atverta diafragma 2,8 duos dvigubai trumpesnį išlaikymą lyginant su f4.
Oj Westa mes su tavim telepatinam as kol kroviau i bucketa savo orhidejas, tu jau jas cia rodai
Bet tiek to bus siandien daug orchideju sitas norejau ND sviesai deti, bet po to nusprendziau kad be to antroje foto ne mano ideja, o ji jau buvo ciau parodyta tik man taip patiko kad negalejau neideti todel autores prasau nepikti uz plagiata
Bet tiek to bus siandien daug orchideju sitas norejau ND sviesai deti, bet po to nusprendziau kad be to antroje foto ne mano ideja, o ji jau buvo ciau parodyta tik man taip patiko kad negalejau neideti todel autores prasau nepikti uz plagiata
QUOTE(andriuska @ 2008 02 20, 12:31)
o ką ten taisyti reikia? (parašyk gedimą. jei užvedus nesudirba užraktas ir leidžia sukti kitą kadrą - žinau kiap pataisyti on-line telepatiniu būdu ir žiūrint, kiek remontas kainuos. dabar veikiantį su objektyvu heliosu kitiniu galima už 100 lt nusipirkti. vat ir galvok.... pasilik kaip raritetą ir atsiminimą. o fotografavimui tikrai body patarčiau imti to brendo, kurio skaitmeninį turi. mano skaudus pvz. prieš du metus išvažiavom atostogų. aparatas, trys objektyvai, blicas....antrą dieną aparatas nebeveikia (perdegė kažkos š...nas saugiklis, diagnozavimas kainavo brangiau, nei detalė ir remontas). ir viskas. likau be aparato ir visa technika tapo nemaloniu svoriu ir rūpesčiu. teko pirkti vienkartines muilines ir dabar iš atostog labai nekokie materialūs prisiminimai... todėl nusipirkau eos juostinį body ir tuom patenkintas. į dykumą jį ėmiau, šaltyje juo fotografuoju. vietos daug neužima, lengvas. o zenitas ką? eksponometro nėr, objektyvas atskiras, sunkus bo metalinis. išlaikymas ribojasi į 1/500 atrodo (ir tai neaišku, su kokia paklaida) tai jei saulėje mažo DOF neišspausi niekaip.... nu ir kita. vat ir apie ergonomiką pastebėjai.
p.s. kol atsakimą rašiau žiūri kiti jau (kiek tiesmukiškai ) paaiškino situaciją.
p.s. kol atsakimą rašiau žiūri kiti jau (kiek tiesmukiškai ) paaiškino situaciją.
nu pabandom telepatiskai
persukti juostele leidzia taciau persukus nesuveikia mygtukas, nereaguoja, zodziu nenuspaudus tiesiog persukineji juosta kiek sirdis geidzia pamenu, kad anksciau to nebuvo. Tai jei yra koks budas pataisyti paciam - visai pameginciau
Taisykloje jau domejausi, kad detaliu turi ir pataisymas kainuos 40-60 litu kas ten bebutu jam blogai...manau nebrangu...galu gale vis smagiau veikianti tureti lentynoje nei visai papuosala
Siaip tai pasizaidimui man cia jis, idomu kaip fotkins turime namie Nikona juostini su kitiniu objektyvu, as mat kai sprendziau ka pirkti pasirinkau Canon stovykla visgi vien del kitinio objektyvo nenorejau likti prie Nikono, juolab, kad jis ne mano ateityje galbut isigyciau juostini Canon bet dar ne dabar
kazkaip netiesmukiskai negirdi
QUOTE(almuke @ 2008 02 20, 13:09)
o nenori nueit į gretimą temą... ten bent jau kas nors pagirs
QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 13:12)
gėlių diena..
atėjęs sillwio vėl pricituos vaikų, gėlių, šuniukų ir nebus ką komentuot
nesulaukiau komentarų vadinas nepatiko mano orchidėja.. .. o man patiko
Anasko, tikrai telepatija
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 08:47)
dėkui labai už atsakymą... o kokį formatą neši? tiff ar jpeg? ir labai norėčiau to action'o - jurga_mi@yahoo.com. ačiū
dar pasitikslint noriu. pvz., turiu nuotrauką, ją iškadruoju ir sakykim jos dydis gaunasi 14x14, o man reikia 30x30 cm... tai man ją taip ir palikt prieš nešant į fotolabą? ar tu jau prieš nešdamas nustatai dydį tokį, kokio tau reikia?
dar pasitikslint noriu. pvz., turiu nuotrauką, ją iškadruoju ir sakykim jos dydis gaunasi 14x14, o man reikia 30x30 cm... tai man ją taip ir palikt prieš nešant į fotolabą? ar tu jau prieš nešdamas nustatai dydį tokį, kokio tau reikia?
Tik jpg. Galbūt kai kurie labai prašo tiff, bet aš, tiesą sakant, nelabai suprantu kodėl.
Dėl didinimo tai pamėgink Andriuškos rekomenduotą plug-in'ą, o vakare atsiųsiu savo action'ą. Pati palyginsi kokybę.
QUOTE(Sansara @ 2008 02 20, 08:57)
viskas, daugiau nereikalaukit iš manęs nei vienos foto per prievartą. įdedu kažką išprievartauta, kad reik kažką parodyt ir iš karto komentarai "kur tavo idėjos", "kur kadrai", "vaikas kaip vaikas", "tu gali geriau".... pati gi perspėju, kad tai tikrai ne tai, ko norėčiau ir pati suprantu kad tai ne tos idėjos ir ne nepakartojami kadrai.
o mano idėjos ir kadrai nesusiderina nei psichologiškai, nei fiziškai su mano dabartine padėtimi. tą laiką kurį skirdavau fotografavimui, skiriu poilsiui ir miegui... o jaučiuos psichologiškai taip blogai, kad nesinori net galvot apie kūrybą...
ai, ko aš čia teisinuos, einu į pogrindį
o mano idėjos ir kadrai nesusiderina nei psichologiškai, nei fiziškai su mano dabartine padėtimi. tą laiką kurį skirdavau fotografavimui, skiriu poilsiui ir miegui... o jaučiuos psichologiškai taip blogai, kad nesinori net galvot apie kūrybą...
ai, ko aš čia teisinuos, einu į pogrindį
Nesuprantu ko tu pyksti. Asmeniškai aš niekada neaikčiojau ir neaikčiosiu nuo išprievartautų nuotraukų, nesvarbu kas jas deda. Gal ir yra čia tokių, kurie verks, kad kažkas neįdeda nuotraukų ir plos katučių, kai tas kažkas jų įdeda. Manau tai kiekvieno apsisprendimas. Nenorim dėt, nededam. Turim ką dėt, dedam arba ne. Aš jau senokai nededu, nors fotografuoju. Tiesiog jei yra smulkiausia priežastis, kodėl man nuotrauka nepatinka 100 procentų, jūs jos nepamatysit