Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 10:16)
aš irgi grybauju su j/b, bet didinant kontrastą tikrai geriau gaunasi..smile.gif 4u.gif
Papildyta:
o Tu jau turi tą plugin'ą, kurį mums avytess parūpino? jeigu ne, galiu persiųsti.

jo turiu. Jau persiuntė. Tik neprisimenu kas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 20, 09:36)
da nieko sudėtingo ten nėr. dešimtmečiai anksčiau ryškindavo mokyklose.... parašė juk pupeliukas: baisiai tik skamba kai skaitai, o kai darai - vienas smagumėlis thumbup.gif

prašysiuosi audiencijon..smile.gif))

QUOTE(olo @ 2008 02 20, 09:39)
jo turiu. Jau persiuntė. Tik neprisimenu kas  blush2.gif

turbūt aš..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 20, 09:34)
tiff ne visi labai (arba laborantai) gali priimti. iš 14 tempti iki 30 labe gali kirsti per kokybę. naudokis photo zoom pro 2 (paieškok nete). geriau, nei šopo didinti (šopas iš viso nedėkinga programa didinimui).

dėkui 4u.gif parsisiunčiau jau. reiks vakare pažaist.
aš nešu savanorių pr., esantį labą. tai man ten išaiškino, kad jiems geriau nešt tiff formatą.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 20, 09:34)
geriau paimk body pagal turimą brendą. mažiau vargo. norėsi vargo, galėsi rankinį fokusavimą įjungti ir M režimą biggrin.gif

dėl stebūklų su diafragma. greičiausiai tai yra "šokinėjanti" diafragma. t.y. nustatai f4 (8, 16) bet tada tamsu fokusuotis. pasuki tą žiedą ir atveri ją, kad gerai matytum. o kai spaudi kartu su veidrodžio pasikėlimu pasispaudžia toks pimcikas objektyve ir diafragma prisiveria iki nustatyto dydžio (visai kaip šiuolaikiniuose, tik mechaniškai). nusiimk objektyvą ir patikrink versiją. o kodėl neprisiveria daugiau? būna kai plokštelės užlimpa nuo tepalų... o tai diafragmos nustatymo diskas nesisuka ar kaip?
ai, štai kas gali būti. ten juk du žiedai yra - vienas pakopom šokinėja diafragmą nustato, o kitas ją atveria. tai jei pas tave f4 nustatyta, tai tu ir gali tik tame intervale sukioti, nuo 2,8 iki 4. nustatyk f16 ir turi būti o.k.

ta prasme netaisyti bet nusipirkti kita body? Na sitoje vietoje pas mane jau sentimentai biggrin.gif tetis kazkada juo fotografavo, vonioje uzsidares darydavo nuotraukas...norisi issaugoti ax.gif

oi dekui, radau, pasisuka tas ratukas kur su skale dar biggrin.gif galiu sukineti kur tik noriu dabar smile.gif tik kazkodel vistiek prie 2 labiausiai uzdaryta diafragma o prie 16 didziausia skyle doh.gif arbe vel kazko nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas visiems 4u.gif Dingau is eterio, nes sirgom, sergam... Pradzioj sunus, paskui as, paskui mudu abudu... lotuliukas.gif Sedevriniu nuotrauku nera. Kad visai nenurasytumete imesiu viena smile.gif

Nukirpom kasas verysad.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 20, 10:36)
Labas rytas visiems 4u.gif  Dingau is eterio, nes sirgom, sergam...

šviesus kleckas viršugalvyje gadina vaizdelį, akys gražiai žiūrisi.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 19, 17:52)

man šita labai labai miela - visų vaikiukų žvilgsniai, nuotaikos thumbup.gif . Tikrai gerai pagavai 4u.gif

QUOTE(olo @ 2008 02 19, 19:32)
" Tvarto dvasių nusileidimo takas "  čia

Didelio grožio čia nerasta,bet va toks radinukas !

man ši labai įdomi tiek spalvom, tiek pačiu siužetu 4u.gif

QUOTE(olo @ 2008 02 20, 08:23)
"Visraktis"
user posted image
"Prie šventovės "
user posted image

Ir šios man prie širdies ax.gif , labai patinka toks nuotraukų stilius smile.gif . Techninės pusės nekomentuosiu, nes nieko neišmanau dar, esu čia naujokė 4u.gif
Atsakyti
Ar normalus yra EF 70-200mm f4 IS teleobjektyvas už 2.900 lt ( naujas)? Ar verčiau pataupyt ant f 2,8 ?
Ir ką manot apie EOS Mark II body ? ( čia man pasiūlė nebrangiai, mažai naudotą, gal susigundyti?) Niekaip nerandu naujo kainos doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 20 vasario 2008 - 11:51
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 11:31)
Ar normalus yra EF 70-200mm f4 IS  teleobjektyvas už 2.900 lt ( naujas)? Ar verčiau pataupyt ant f 2,8 ?
Ir ką manot apie EOS Mark II body ? ( čia man pasiūlė nebrangiai, mažai naudotą, gal susigundyti?) Niekaip nerandu naujo kainos doh.gif .

šiandien tikriausiai tokia diena man ..... bet, Elina, kam tau reikia to teleobjektyvo? kam tau reikia naujo geresnio fotiko? tu geriau pirma išmok fotografuoti su tuo ką turi, o turi tikrai neprasčiausius objektyvus ir fotiką, o dabar perki, perki, perki...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 20 vasario 2008 - 12:04
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:03)
šiandien tikriausiai tokia diena man ..... bet, Elina, kam tau reikia to teleobjektyvo? kam tau reikia naujo geresnio fotiko? tu geriau pirma išmok fotografuoti su tuo ką turi, o turi tikrai neprasčiausius objektyvus ir fotiką, o dabar perki, perki, perki...

Nu tikrai blush2.gif . Bet teleobjektyvo man mirtinai užsireikė blush2.gif . Noriu normaliai fotkinti vaikus treniruotės, reportažines foto. O tas body jau seniai mane masina, jo nuotraukytės kiek užneša į juostines blush2.gif , o dabar taip pigiai pasiūlė, labai gerame stovyje. Tai net rankos dreba kaip susinorėjau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 13:03)
šiandien tikriausiai tokia diena man ....

Mėnulio užtemimas smile.gif , iki pirmadienio visi būsime labai kritiški, piktoki. Geriau tai žinoti iš anksto, kad paskui kas už kritiką neįsižeistų, o įžeidūs labai irgi būsime, jautrūs.
Tiesa, Janina Miščiukaitė mirė verysad.gif .
http://www.vtv.lt/na...ciukaite-2.html
Atsakyti
Elina...tu negirdi ar nenori girdeti mirksiukas.gif tu turi puikias priemones fotografavimui...ar skaitei ta knyga, kuria gavai dovanu?
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 20, 12:09)
Nu tikrai blush2.gif . Bet teleobjektyvo man mirtinai užsireikė blush2.gif . Noriu normaliai fotkinti vaikus treniruotės, reportažines foto. O tas body jau seniai mane masina, jo nuotraukytės kiek užneša į juostines blush2.gif , o dabar taip pigiai pasiūlė, labai gerame stovyje. Tai net rankos dreba kaip susinorėjau blush2.gif

tu tą patį kuo puikiausiai gali daryti su 50-tuku ar kitiniu (ar kokį tu ten dabar turi). aš fotkinau krepšinio varžybas. kitinio užteko pilnai mirksiukas.gif tu pirmiau su kokybe susitvarkyt, o po to jau bandyk žiūrėt.
Atsakyti