Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 02 19, 21:24)
Praleidau vakar. Žinok spausdinant 30 x 40 nereikia nieko didint. Aš spaudžiau Norvegijos pora nuotraukų 50 x 70 nedidinęs, išėjo puikiai. Iš skandalingosios foto sesijos ruošiau vieną spausdinimui 50 x 70. Ją teko didinti, nes peizažai yra viena, o portretai visai kas kita. Turiu tokį action'ą, kuris didina nuotrauką. Kokybė aišku kenčia, bet rezultate nesimato. Manau, kad nedidinant išeitų tas pats arba beveik tas pats. Tiesa - spaudai stengiuosi nieko neklonuot, nešarpint, nemuiluot, nes viskas paskui išlenda ir labai matosi. Atspaustoj nuotraukoj dažniausiai net triukšmo nesimato, arba jis bent jau netrukdo, taigi geriau nemuiluot. Galima pataisyt spalvas, ekspoziciją, ką nors labai (labai, labai) atsargiai nuklonuot ir pirmyn.

dėkui labai už atsakymą... o kokį formatą neši? tiff ar jpeg? ir labai norėčiau to action'o - jurga_mi@yahoo.com. ačiū 4u.gif
dar pasitikslint noriu. pvz., turiu nuotrauką, ją iškadruoju ir sakykim jos dydis gaunasi 14x14, o man reikia 30x30 cm... tai man ją taip ir palikt prieš nešant į fotolabą? ar tu jau prieš nešdamas nustatai dydį tokį, kokio tau reikia?
Atsakyti
Na o as pasiemiau pagaliau is savo buvusiu namu Zenita biggrin.gif nesiu taisyti, absoliuciai mechaninis pas mane variantas...
Ziuresim ar pataisomas...kazkaip norisi pazaisti, toks neergonomiskas po Canon'o doh.gif biggrin.gif
Dar kazkokia nesamone su jo objektyvu darosi...diafragma sukiojasi tik nuo 2 iki 4 (nors skale yra iki 16 bet tiesiog ties 4 sustoja ir vsio) ir kazkaip atvirksciai, kaip nusuki prie 2 diafragma prisiveria, kaip prie 4 - atsidaro blink.gif nu kazkokia mistika, ar cia gali buti toks gedimas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 19, 21:24)
Sansara, kur dingo tavo nuostabios idėjos ir nepakartojami kadrai?

viskas, daugiau nereikalaukit iš manęs nei vienos foto per prievartą. įdedu kažką išprievartauta, kad reik kažką parodyt ir iš karto komentarai "kur tavo idėjos", "kur kadrai", "vaikas kaip vaikas", "tu gali geriau".... pati gi perspėju, kad tai tikrai ne tai, ko norėčiau ir pati suprantu kad tai ne tos idėjos ir ne nepakartojami kadrai.
o mano idėjos ir kadrai nesusiderina nei psichologiškai, nei fiziškai su mano dabartine padėtimi. tą laiką kurį skirdavau fotografavimui, skiriu poilsiui ir miegui... o jaučiuos psichologiškai taip blogai, kad nesinori net galvot apie kūrybą...
ai, ko aš čia teisinuos, einu į pogrindį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 20, 08:57)
viskas, daugiau nereikalaukit iš manęs nei vienos foto per prievartą. įdedu kažką išprievartauta, kad reik kažką parodyt ir iš karto komentarai "kur tavo idėjos", "kur kadrai", "vaikas kaip vaikas", "tu gali geriau"....  pati gi perspėju, kad tai tikrai ne tai, ko norėčiau ir pati suprantu kad tai ne tos idėjos ir ne nepakartojami kadrai.
o mano idėjos ir kadrai nesusiderina nei psichologiškai, nei fiziškai su mano dabartine padėtimi. tą laiką kurį skirdavau fotografavimui, skiriu poilsiui ir miegui... o jaučiuos psichologiškai taip blogai, kad nesinori net galvot apie kūrybą...
ai, ko aš čia teisinuos, einu į pogrindį  mirksiukas.gif

Sansara.. na kodėl išprievartauta?.. blink.gif aš gi tik paprašiau, paraginau.. jokių prievartavimų nebuvo..
Atsakyti
labas sayonara !

tas pilkumas ir man nepatinka. Kolkas dirbu su Lightroom-u grynai J/B kažkaip nemoku išspausti.
Reikės instaliuotis PS ir susimesti pluginus j/b spalvom išgauti.
Atsakyti
Sansara, gaila neparasiau anksciau...man tavo rukas labai ir net labai patiko smile.gif is tiesu mirksiukas.gif
Nesiparink ir niekur neik...tiesiog kartais uztenka vien stebeti kas vyksta, kokios nuotaikos, kokie kadrai, po to staiga kas nors imeta ka nors toookio ir kaip is miego pazadina biggrin.gif

O kas tas "gali geriau" ir isvis kas cia pas mus toks jau autoritetingas, kad sprestu kas tas "geriau", juk tai taip subjektyvu smile.gif vieni iesko o kiti tiesiog nori ismokti tvarkingai fotografuoti...gal kaip nors sutilpsim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 02 20, 09:03)
labas sayonara !

tas pilkumas ir man nepatinka. Kolkas dirbu su Lightroom-u grynai J/B kažkaip nemoku išspausti.

aš irgi grybauju su j/b, bet didinant kontrastą tikrai geriau gaunasi..smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(olo @ 2008 02 20, 09:03)
labas sayonara !

o Tu jau turi tą plugin'ą, kurį mums avytess parūpino? jeigu ne, galiu persiųsti.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 20, 00:25)
Opa, Vilniuje crossina Procentras, savanorių g. prie Hyper Rimi. Vienintelis Vilniuje prolabas smile.gif

. Bet gavosi viskas thumbup.gif porą kadrų pagedo, nes jaučiu sukibo vienoj vietoj, bet šiaip viskas liux.. smile.gif tikrai nesudėtinga thumbup.gif

o kurioj vietoj sukibo? įtariu juostos galas prisilietė prie antros nuo išorės apvijos? reikia nukirpti gražiai tą galiuką, kuris prie špūlės jungiasi (nes traukiant galima visas apvijas ištempti iš spiralės arba jis liesis prie apvijos, nes rusiški bakeliai (tie, kur vienai siaurai juostai) tip top apskaičiuoti 36 kadrų juostai (arba rusiškos gal kokiais 2 cm trumpesnės buvo). aš tai priekį kiek nukerpu (tik vos vos liežuvėlio palieku, na to, kur juostos pradžioj būna) ir po to kai ant spiralės suvynioju tai palei kasėtės kraštą nukerpu.

o jei susilietė dvi apvijos - tai gal sukai ne į tą pusę? galėjo dėl pasipriešinimo vandeniui susiliesti. ir dar, kai susuki ant spiralės, švelniai perbrauk iš viršaus per apvijų plokštumas pirštu. keliose vietose. taip pajausi, ar nesusisuko juosta du kartus į vieną apviją ir atšoks sulipusios.

šiap siaura juosta nėra problemiška. dėl siaurumo ir perforacijos iš kraštų ji gan lengvai susisuka. o vat vidutinio formato - čia tai jau oho kaip paprakaitavau pirmą kartą dėdamas....

kad lašai džiūdami napaliktų kalkių patinos geriausia naudoti paskutiniam praplovimui distiliuotą vandenį. ir išėmęs spiralę aš ją gerokai papurtau, pasuku kaip centrifūgą. nebandyk juostos tampyti ar ištemtos purtyti. taip pat fenu geriau nedžiovink. karštu pekaitinsi emulsiją, o ir šaltu dulkių įpūsi į drėgną, po to niekaip neišimsi. dar yra specialus guminis pincetas nubraukti lašams. bet visi tie mechaniniai prisilietimai gali pažeisti emulsiją, kuri drėgna labai pažeidžiama.

crosinti pagal idėją turi visur. juk tai tas pats c-41 procesas. kodėl jis brangiau kainuoja - nežinau. yra samprotavimų, kad jis chemikalus greičiau išeikvoja. bet tai gali būti ir paistalai. manau kokiam labe negudriam laborantui pakišus jis gal ir nepastebės, kad tai skaidrinė (nepastebėjo juk klaipėdoje kai forumietis roolys nunešė sidabrines b/w ryškinti ir išryškino jam kaip c-41, nepaisydami to, kad spalva juostos visai kitokia.

QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 09:24)
Jeigu kas ieško juostinio canon'o, yra neblogas pasiūlymas Kūdroje:

http://fotokudra.lt/...php?p=6790#6790

labas rytas smile.gif

o aš canon 500 n beveik dvigubai pigiau turiu... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 20, 09:17)
o kurioj vietoj sukibo? įtariu juostos galas prisilietė prie antros nuo išorės apvijos? reikia nukirpti gražiai tą galiuką, kuris prie špūlės jungiasi (nes traukiant galima visas apvijas ištempti iš spiralės arba jis liesis prie apvijos, nes rusiški bakeliai (tie, kur vienai siaurai juostai) tip top apskaičiuoti 36 kadrų juostai (arba rusiškos gal kokiais 2 cm trumpesnės buvo). aš tai priekį kiek nukerpu (tik vos vos liežuvėlio palieku, na to, kur juostos pradžioj būna) ir po to kai ant spiralės suvynioju tai palei kasėtės kraštą nukerpu.

o jei susilietė dvi apvijos - tai gal sukai ne į  tą pusę? galėjo dėl pasipriešinimo vandeniui susiliesti. ir dar, kai susuki ant spiralės, švelniai perbrauk iš viršaus per apvijų plokštumas pirštu. keliose vietose. taip pajausi, ar nesusisuko juosta du kartus į vieną apviją ir atšoks sulipusios.

šiap siaura juosta nėra problemiška. dėl siaurumo ir perforacijos iš kraštų ji gan lengvai susisuka. o vat vidutinio formato - čia tai jau oho kaip paprakaitavau pirmą kartą dėdamas....

kad lašai džiūdami napaliktų kalkių patinos geriausia naudoti paskutiniam praplovimui distiliuotą vandenį. ir išėmęs spiralę aš ją gerokai papurtau, pasuku kaip centrifūgą. nebandyk juostos tampyti ar ištemtos purtyti. taip pat fenu geriau nedžiovink. karštu pekaitinsi emulsiją, o ir šaltu dulkių įpūsi į drėgną, po to niekaip neišimsi. dar yra specialus guminis pincetas nubraukti lašams. bet visi tie mechaniniai prisilietimai gali pažeisti emulsiją, kuri drėgna labai pažeidžiama.

crosinti pagal idėją turi visur. juk tai tas pats c-41 procesas. kodėl jis brangiau kainuoja - nežinau. yra samprotavimų, kad jis chemikalus greičiau išeikvoja. bet tai gali būti ir paistalai. manau kokiam labe negudriam laborantui pakišus jis gal ir nepastebės, kad tai skaidrinė (nepastebėjo juk klaipėdoje kai forumietis roolys nunešė sidabrines b/w ryškinti ir išryškino jam kaip c-41, nepaisydami to, kad spalva juostos visai kitokia.
o aš canon 500 n beveik dvigubai pigiau turiu... cool.gif

kiek domėjausi, 300v visur brangesni. aš savo už panašią kainą pirkau. ai, bet vis tiek juokinga kaina..smile.gif

apie ryškinimą.. dieve, kaip man tai sudėtinga dabar jau atrodo.. aš tikriausiai be parodymo nieko nebandysiu.. man galvoje nesidėlioja kol kas, kaip kas turi vykti..biggrin.gif skaitau ir kraupstu.. o dar tų subtilybių kiek.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 09:47)
dar pasitikslint noriu. pvz., turiu nuotrauką, ją iškadruoju ir sakykim jos dydis gaunasi 14x14, o man reikia 30x30 cm... tai man ją taip ir palikt prieš nešant į fotolabą? ar tu jau prieš nešdamas nustatai dydį tokį, kokio tau reikia?

tiff ne visi labai (arba laborantai) gali priimti. iš 14 tempti iki 30 labe gali kirsti per kokybę. naudokis photo zoom pro 2 (paieškok nete). geriau, nei šopo didinti (šopas iš viso nedėkinga programa didinimui).
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2008 02 20, 09:52)
Na o as pasiemiau pagaliau is savo buvusiu namu Zenita biggrin.gif

geriau paimk body pagal turimą brendą. mažiau vargo. norėsi vargo, galėsi rankinį fokusavimą įjungti ir M režimą biggrin.gif

dėl stebūklų su diafragma. greičiausiai tai yra "šokinėjanti" diafragma. t.y. nustatai f4 (8, 16) bet tada tamsu fokusuotis. pasuki tą žiedą ir atveri ją, kad gerai matytum. o kai spaudi kartu su veidrodžio pasikėlimu pasispaudžia toks pimcikas objektyve ir diafragma prisiveria iki nustatyto dydžio (visai kaip šiuolaikiniuose, tik mechaniškai). nusiimk objektyvą ir patikrink versiją. o kodėl neprisiveria daugiau? būna kai plokštelės užlimpa nuo tepalų... o tai diafragmos nustatymo diskas nesisuka ar kaip?
ai, štai kas gali būti. ten juk du žiedai yra - vienas pakopom šokinėja diafragmą nustato, o kitas ją atveria. tai jei pas tave f4 nustatyta, tai tu ir gali tik tame intervale sukioti, nuo 2,8 iki 4. nustatyk f16 ir turi būti o.k.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif

Ir aš norėčiau prie jūsų prisijungti, praitą vasarą man vyras padovanojo fotoaparatą, tai dabar vis fotografuoju ir fotografuoju...

Labai nudžiugau kai pamačiau tokią temą... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 10:23)

apie ryškinimą.. dieve, kaip man tai sudėtinga dabar jau atrodo.. aš tikriausiai be parodymo nieko nebandysiu..

da nieko sudėtingo ten nėr. dešimtmečiai anksčiau ryškindavo mokyklose.... parašė juk pupeliukas: baisiai tik skamba kai skaitai, o kai darai - vienas smagumėlis thumbup.gif
Atsakyti