QUOTE(zuvialia @ 2008 02 16, 05:26)
Paklausei,koks miestas..nezinau,nei tasko A,nei B.Net nelabai zinau,kuriais krantais plauksim.Taciau zinau,kad kelione bus 10m laiveliu ne sausuma..Tai jei ten aplink tave ner vandens,tai turbut nepraplauksiu,ale kai jau viska issiaiskinsiu tada apsiskelbsiu.Bo dar pabaigoj pasirodys,kad Suomija
Na, Švedija visa tik akmenys ir vanduo
Kai žinosi tiksliai, parašyk, atvažiuosiu nuo kranto pamojuot
QUOTE(sayonara @ 2008 02 16, 09:58)
sillwio, dėkui už info. aš tikrai linkstu link to. bent jau išbandyt tikrai noriu..
bet dabar man kilo klausimas.. šiu metu fotkinu keliom juostom (kodak, fuji, turiu fortepan ir ilford).. tai vadinasi, būtų protingiausia apsispręsti, kokiom fotkini ir naudoti tik jas ir joms tinkamus ryškalus ir visa kita?
sorry, jei kvailas klausimas.. pasieiškosiu dar ir internete apie tai per savaitgalį.. ale kažkaip užsimaniau.. nors vyras vakar už galvos susiėmė.. sako, aš tikėjausi, kad šita stadija ateis šiek tiek vėliau..
Klausimas geras, bet tu teisi - geriausia apsistoti ties vieno gamintojo produkcija, bus mažiau klaustukų ir išlaidų. Skaičiau internete, kad žmonės rykšina juostas ir su kito gaminotjo ryškalais, bet aš kol kas apsistojau ties kodak'u. Vėliau bandysiu ilford, nes pas mus jo gauti labai paprasta.
Aš vakar spausdinau su ilford filtrais ant ilford multikontrastinio popieriaus. Turiu pasakyti, kad be filtrų geriau net negadint popieriaus. Skirtumai didžiuliai. Kas nežino, pasakysiu, kad filtrų pagalba galima reguliuoti nuotraukos kontrastą. Portretams mažesnis, peizažams didesnis. Iš kontrastingo negatyvo galima atspausti nekontrastingą nuotrauką ir atvirkščiai. Aišku lazda turi du galus - atsirado daugiau nežinomųjų
Jeigu be filtrų užteko reguliuoti tik išlaikymą, tai dabar dar reikia parinkti ir filtrą
Žaidžiau kokias 3 valandas, bet rezultatais labai patenkintas.
Desiree, su kuriuo filtru tu dažniausiai spaudi? Gal ką nors gali papasakot apie Kodak T-Max ISO 3200 (šiandien važiuoju prie jūros išbandyt šią juostą)?
QUOTE(westa @ 2008 02 16, 10:25)
mes imanau šiais metais irgi iki Švedijos trauksim .. tai gal ten pasidarytume meetą
.. bent jau su vienu ten prijaučiančiu fotografijai tikrai susimatysiu
Sekantis tarptautinis meet'as Švedijoje. Aš nejuokauju. Visi laukiami. Nakvynę ir pusryčius, o taip pat gerą laiką ir derlingus medžioklės plotus garantuoju
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso