QUOTE(bite maja @ 2008 02 18, 20:37)
turiu klausimuką - kaip ruošiat nuotraukas spausdinimui? ypač jei reikia didint?
Praleidau vakar. Žinok spausdinant 30 x 40 nereikia nieko didint. Aš spaudžiau Norvegijos pora nuotraukų 50 x 70 nedidinęs, išėjo puikiai. Iš skandalingosios foto sesijos ruošiau vieną spausdinimui 50 x 70. Ją teko didinti, nes peizažai yra viena, o portretai visai kas kita. Turiu tokį action'ą, kuris didina nuotrauką. Kokybė aišku kenčia, bet rezultate nesimato. Manau, kad nedidinant išeitų tas pats arba beveik tas pats. Tiesa - spaudai stengiuosi nieko neklonuot, nešarpint, nemuiluot, nes viskas paskui išlenda ir labai matosi. Atspaustoj nuotraukoj dažniausiai net triukšmo nesimato, arba jis bent jau netrukdo, taigi geriau nemuiluot. Galima pataisyt spalvas, ekspoziciją, ką nors labai (labai, labai) atsargiai nuklonuot ir pirmyn.
QUOTE(westa @ 2008 02 19, 00:35)
įdedu kelias foto.. antroj krenta pastatai kažkiek.. ar įmanoma to išvengt.. ir aišku nebeprisimenu kaip pataisyt. pamenu, kad Sansara rašė kaip
Nekrenta. Bent jau aš nematau. Man rodos, kad savo nuomonę apie šias nuotraukas aš tau jau sakiau. Ar ne?
QUOTE(andriuska @ 2008 02 19, 08:55)
aha, yra tokia problemėlė. su 1,5 volto meluos ir jo parodymai, kaip teko skaityti, nebus linijiniai (t.y. kažkokio vieno paklaidos koeficiento nėra). taip, girdėjai, kad galima statyti klausos aparatų elementus. galima ir 1,5 V per varžą (berods varžą, neesu fizikas) jungti, atitinkamai numetus tuos 0,15 V. pastarasis variantas gal geriau - elementų pasirinkimas pagal išmatavimus didesnis, prieinamumas geresnis, vieną kartą prilitavai tą rezistorių ar ką ten prie aparato korpuso ir ramu.
dar vienas variantas, jei turi voltmetrą, tai pabandyk kiek iškrauti 1,5 V bateriją. išsikraunant netenka voltažo. bet patikrink su skaitmeninio parodymais. geriausiai -pagal delną ir taškinu būdu. gali būti, kad vis tiek grybaus nors šitie, kur su elementais - mažiau. kažkur turėtų būti ir reguliavimo varžtas (bet įtariu kur nors po korpuso dangčiu) o ten TLR (t.y. atspindėtą šviesą per objektyvą matuoja) ar krentančią šviesą? tam tikromis sąlygomis tai gali kiek įtakoti parodymus.
dar vienas variantas, jei turi voltmetrą, tai pabandyk kiek iškrauti 1,5 V bateriją. išsikraunant netenka voltažo. bet patikrink su skaitmeninio parodymais. geriausiai -pagal delną ir taškinu būdu. gali būti, kad vis tiek grybaus nors šitie, kur su elementais - mažiau. kažkur turėtų būti ir reguliavimo varžtas (bet įtariu kur nors po korpuso dangčiu) o ten TLR (t.y. atspindėtą šviesą per objektyvą matuoja) ar krentančią šviesą? tam tikromis sąlygomis tai gali kiek įtakoti parodymus.
Ačiū už patarimus. Lituoti nieko nesinori. Čia kaip su antikvariniais automobiliais - kuo mažiau saviveiklos (pakeitimų), tuo didesnė kaina Radau internete, kas gamina 1,35V analogus. Kainuoja brangiau, negu klausos aparatų elementai, bet tarnauja trigubai ilgiau ir eksponometras nemeluoja. http://www.smallbatt...rg.uk/index.htm
Net jei ir neveiks, ne didelė bėda. Pirkau jį, nes jis pilnai mechaninis. Pravers, kai važiuosiu į šiaurę, kur su skaitmena ar su elektromechaniniu analoginiu ilgai nepafotografuosi
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 02 19, 11:20)
mano akimis geriausia foto iš visų parsivežtų.
Sansara, kur dingo tavo nuostabios idėjos ir nepakartojami kadrai?
QUOTE(Jurga @ 2008 02 19, 12:27)
laba,
Laba. Objektai, kuriuos gali rasti po ranka namuose, labai tinka mokytis kompozicijai. Tęsk toliau. Bandyk žaisti su šviesa.
QUOTE(Getter @ 2008 02 19, 17:14)
Mano antras bandymas su serijom, bet jaučiu ir šis niekam tikęs, nors stengiausi, galvojau, atrinkinėjau lauksiu komentarų, jei ne ten tai čia
Žinai, man patinka. Pirmos keturios sudaro puikią ir labai įdomią seriją. Antra ir ketvirta labai patinka. Kompozicija, spalvos ir idėja - viskas dera. Šaunuolė ir už tai tau penketas kūdroj. Kas nepatinka, tai ryškumo trūkumas pirmoje ir ketvirtoje.
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 19, 17:52)
Imetu pora nuotrauku. Gal ir nieko ipatinga, bet noriu pasidziaugti, kad vaikus prigavau kartu
Kaip visada, california. Puikiai.
QUOTE(gus @ 2008 02 19, 19:17)
idedu ir as,nes cia tik kitus moku kritikuot,jei uzmatysit pasisakykit
Atlikimas labai tvarkingas. Kompoziciškai nuotrauka nestabili. Kairys kupolas nusveria dešinį su visais dangoraižiais fone.
QUOTE(olo @ 2008 02 19, 19:32)
Savo archyvuose radau viena fotke tinkančia į šviesos temą.
" Tvarto dvasių nusileidimo takas "
" Tvarto dvasių nusileidimo takas "
Klysti. Man labai, labai patinka.
QUOTE(vvvvv @ 2008 02 19, 19:44)
sveiki.. tikiuosi amnes dar nelaidojat
greit leksiu kur silta.. pailset.. tikiuosi atsigauti... tikiuosi po to bus nuotaikos geresnes.. ir vel busiu cia daznas svecias
greit leksiu kur silta.. pailset.. tikiuosi atsigauti... tikiuosi po to bus nuotaikos geresnes.. ir vel busiu cia daznas svecias
Nepalaidojom Tavo komentarų čia labai trūksta.
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 19, 20:50)
Važiavau namo, pamačiau dangų ir kai moviau prie marių... Bet truputėlį per vėlai iš kontoros išėjau, reikėjo bent pusvalanduką anksčiau...
Žvėrie. Išėjai pačiu laiku. Maladiec. Galėjai ką nors į pirmą planą įkišt, kad gylį kiek pabrėžt, bet ir taip neblogai.