Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 02 18, 20:37)
turiu klausimuką - kaip ruošiat nuotraukas spausdinimui? ypač jei reikia didint?  ax.gif

Praleidau vakar. Žinok spausdinant 30 x 40 nereikia nieko didint. Aš spaudžiau Norvegijos pora nuotraukų 50 x 70 nedidinęs, išėjo puikiai. Iš skandalingosios foto sesijos ruošiau vieną spausdinimui 50 x 70. Ją teko didinti, nes peizažai yra viena, o portretai visai kas kita. Turiu tokį action'ą, kuris didina nuotrauką. Kokybė aišku kenčia, bet rezultate nesimato. Manau, kad nedidinant išeitų tas pats arba beveik tas pats. Tiesa - spaudai stengiuosi nieko neklonuot, nešarpint, nemuiluot, nes viskas paskui išlenda ir labai matosi. Atspaustoj nuotraukoj dažniausiai net triukšmo nesimato, arba jis bent jau netrukdo, taigi geriau nemuiluot. Galima pataisyt spalvas, ekspoziciją, ką nors labai (labai, labai) atsargiai nuklonuot ir pirmyn.

QUOTE(westa @ 2008 02 19, 00:35)
įdedu kelias foto.. antroj krenta pastatai kažkiek.. ar įmanoma to išvengt.. ir aišku nebeprisimenu kaip pataisyt. pamenu, kad Sansara rašė kaip

Nekrenta. Bent jau aš nematau. Man rodos, kad savo nuomonę apie šias nuotraukas aš tau jau sakiau. Ar ne?

QUOTE(andriuska @ 2008 02 19, 08:55)
aha, yra tokia problemėlė. su 1,5 volto meluos ir jo parodymai, kaip teko skaityti, nebus linijiniai (t.y. kažkokio vieno paklaidos koeficiento nėra). taip, girdėjai, kad galima statyti klausos aparatų elementus. galima ir 1,5 V per varžą (berods varžą, neesu fizikas) jungti, atitinkamai numetus tuos 0,15 V. pastarasis variantas gal geriau - elementų pasirinkimas pagal išmatavimus didesnis, prieinamumas geresnis, vieną kartą prilitavai tą rezistorių ar ką ten prie aparato korpuso ir ramu.

dar vienas variantas, jei turi  voltmetrą, tai pabandyk kiek iškrauti 1,5 V bateriją. išsikraunant netenka voltažo. bet patikrink su skaitmeninio parodymais. geriausiai -pagal delną ir taškinu būdu. gali būti, kad vis tiek grybaus nors šitie, kur su elementais - mažiau. kažkur turėtų būti ir reguliavimo varžtas (bet įtariu kur nors po korpuso dangčiu) o ten TLR (t.y. atspindėtą šviesą per objektyvą matuoja) ar krentančią šviesą? tam tikromis sąlygomis tai gali kiek įtakoti parodymus.

Ačiū už patarimus. Lituoti nieko nesinori. Čia kaip su antikvariniais automobiliais - kuo mažiau saviveiklos (pakeitimų), tuo didesnė kaina smile.gif Radau internete, kas gamina 1,35V analogus. Kainuoja brangiau, negu klausos aparatų elementai, bet tarnauja trigubai ilgiau ir eksponometras nemeluoja. http://www.smallbatt...rg.uk/index.htm
Net jei ir neveiks, ne didelė bėda. Pirkau jį, nes jis pilnai mechaninis. Pravers, kai važiuosiu į šiaurę, kur su skaitmena ar su elektromechaniniu analoginiu ilgai nepafotografuosi smile.gif

Papildyta:

QUOTE(Sansara @ 2008 02 19, 11:20)
mano akimis geriausia foto iš visų parsivežtų.

Sansara, kur dingo tavo nuostabios idėjos ir nepakartojami kadrai?

QUOTE(Jurga @ 2008 02 19, 12:27)

Laba. Objektai, kuriuos gali rasti po ranka namuose, labai tinka mokytis kompozicijai. Tęsk toliau. Bandyk žaisti su šviesa.

QUOTE(Getter @ 2008 02 19, 17:14)
Mano antras bandymas su serijom, bet jaučiu ir šis niekam tikęs, nors stengiausi, galvojau, atrinkinėjau  doh.gif  lauksiu komentarų, jei ne ten tai čia  4u.gif 

Žinai, man patinka. Pirmos keturios sudaro puikią ir labai įdomią seriją. Antra ir ketvirta labai patinka. Kompozicija, spalvos ir idėja - viskas dera. Šaunuolė ir už tai tau penketas kūdroj. Kas nepatinka, tai ryškumo trūkumas pirmoje ir ketvirtoje.

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 19, 17:52)
Imetu pora nuotrauku. Gal ir nieko ipatinga, bet noriu pasidziaugti, kad vaikus prigavau kartu ax.gif

Kaip visada, california. Puikiai.

QUOTE(gus @ 2008 02 19, 19:17)
idedu ir as,nes cia tik kitus moku kritikuot,jei uzmatysit pasisakykit 4u.gif

Atlikimas labai tvarkingas. Kompoziciškai nuotrauka nestabili. Kairys kupolas nusveria dešinį su visais dangoraižiais fone.

QUOTE(olo @ 2008 02 19, 19:32)
Savo archyvuose radau viena fotke tinkančia į šviesos temą.  cool.gif
" Tvarto dvasių nusileidimo takas " 

Klysti. Man labai, labai patinka.

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 19, 19:44)
sveiki.. tikiuosi amnes dar nelaidojat  smile.gif
greit leksiu kur silta.. pailset.. tikiuosi atsigauti... tikiuosi po to bus nuotaikos geresnes.. ir vel busiu cia daznas svecias  smile.gif

Nepalaidojom smile.gif Tavo komentarų čia labai trūksta.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 19, 20:50)
Važiavau namo, pamačiau dangų ir kai moviau prie marių... Bet truputėlį per vėlai iš kontoros išėjau, reikėjo bent pusvalanduką anksčiau...

Žvėrie. Išėjai pačiu laiku. Maladiec. Galėjai ką nors į pirmą planą įkišt, kad gylį kiek pabrėžt, bet ir taip neblogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 vasario 2008 - 21:23
Pagyrėt čia mane, tai darvieną idėsiu iš tos pačios serijos

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 19, 21:24)

Nekrenta. Bent jau aš nematau. Man rodos, kad savo nuomonę apie šias nuotraukas aš tau jau sakiau. Ar ne?

nu ne manau ..šitų foto nesu rodžius schmoll.gif .. būtų įdomu išgirst unsure.gif

Zveri, šita man dar labiau .. aišku idealu būtų buvęs štatyvas smile.gif jį gi net ir į vakarinius meetus reik nešiotis smile.gif
Atsakyti
Atlikimas labai tvarkingas. Kompoziciškai nuotrauka nestabili. Kairys kupolas nusveria dešinį su visais dangoraižiais fone.

bigsmile.gif aciu sillwio kad uzmatei,dabar jei surastum laiko galetum paaiskint,kaip kairys kupolas vercia desni?ta prasme geriau vienas kupolas nei du?ta kairiji nukirpt?bet jie du dvyniai,tas vaizdas tik toks ant auksto kalno,as kitaip nenufotografuosiu nei is kaires nei is virsaus rolleyes.gif turiu orginala,kas gali man padet,ar is vis ten ka gelbet galima?bet lb aciu uz kritika.
Pupeliuk 4u.gif
Zveris,pirma mane pakerejo,antra man griuna i kaire g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 19 vasario 2008 - 21:37
Zveriau, mane toks dangus veza, bet gal mano monitorius kazkoks ne toks - man grudas lenda... g.gif ...pyp...neismanau as nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 19 vasario 2008 - 21:42
QUOTE(olo @ 2008 02 19, 21:11)
Noras buvo ir man nutraukti dangų virš Vilniaus, bet pakol parvažiavau namo jau buvo
per vėlu.

laukiu vasaros, tada buna labai dekingu saulelydziu laukuose...

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 19, 21:22)
ISO 100
F/10
Išlaikymas lygiai 30 s

o WB nusistatei biggrin.gif ?

QUOTE(westa @ 2008 02 19, 21:33)
Zveri, šita man dar labiau .. aišku idealu būtų buvęs  štatyvas  smile.gif jį gi net ir į vakarinius meetus reik nešiotis  smile.gif

meskere, statyvas, gi viskas telpa i bagazine biggrin.gif
Atsakyti
ZverisKLP antra fotke veža.
Atsakyti
olo, man karvutė - superinė. pakartok kažką panašaus ir - į namų darbus biggrin.gif

viskas, aš negyvas Keksas, einu miegot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 19, 22:33)
nu ne manau ..šitų foto nesu rodžius  schmoll.gif .. būtų įdomu išgirst  unsure.gif

Zveri, šita man dar labiau .. aišku idealu būtų buvęs  štatyvas  smile.gif jį gi net ir į vakarinius meetus reik nešiotis  smile.gif

Tai kad čia su štatyvu.... blush2.gif O debesai išplaukė, nes jie plaukė o išlaikymas 30 s.
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2008 02 19, 22:43)
laukiu vasaros, tada buna labai dekingu saulelydziu laukuose...
o WB nusistatei biggrin.gif ?
meskere, statyvas, gi viskas telpa i bagazine biggrin.gif

WB buvo auto, o meškerę išėmiau nesenai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 19 vasario 2008 - 21:58
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 19, 21:52)
Tai kad čia su štatyvu.... blush2.gif O debesai išplaukė, nes jie plaukė o išlaikymas 30 s.

nu pamačiau triukšmų daug, pagalvojau, kad štatyvo neturėjai, ISO kėlei .. ale man krante ryškumo trūksta ir žvaigždučių norėtųsi gražesnių g.gif gal išlaikymo tokio nereikėjo g.gif . man su kokiom 6 s neblogai tamsoj gaunasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 vasario 2008 - 22:05
Žinai, man patinka. Pirmos keturios sudaro puikią ir labai įdomią seriją. Antra ir ketvirta labai patinka. Kompozicija, spalvos ir idėja - viskas dera. Šaunuolė ir už tai tau penketas kūdroj. Kas nepatinka, tai ryškumo trūkumas pirmoje ir ketvirtoje.

Ačiū blush2.gif Sutinku su neryškumu, bet kaip sakoma - mokausi, šį kartą labiausiai kreipiau dėmesį į apšvietimą (nustatymus) ir kompoziciją blush2.gif Fotografuota be blico tai palindus po tuo "stogu" būdavau prieblandoj, bet kažkas vat pavyko ax.gif ir labai labai smagu, kad patinka ne man vienai mirksiukas.gif

Tik laaaabai noriu dar daugiau atsiliepimų blush2.gif Ar yra tokių kas negali kūdroj paveizėti? Įdėčiau čia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 19, 21:33)
nu ne manau ..šitų foto nesu rodžius  schmoll.gif .. būtų įdomu išgirst  unsure.gif

Aha, tu teisi. Galvojau, kad jau mačiau. Buvau beveik teisus. Ta pati vieta, tas pats kaminas ir tas pats Jeep :)http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=255936&st=12
Pirma ir trečia tvarkingos. Nežinau, kuri man labiau prie širdies. Gal labiau spalvota. Su kaminu nea.

QUOTE(gus @ 2008 02 19, 21:35)
bigsmile.gif aciu sillwio kad uzmatei,dabar jei surastum laiko galetum paaiskint,kaip kairys kupolas vercia desni?ta prasme geriau vienas kupolas nei du?ta kairiji nukirpt?bet jie du dvyniai,tas vaizdas tik toks ant auksto kalno,as kitaip nenufotografuosiu nei is kaires nei is virsaus rolleyes.gif turiu orginala,kas gali man padet,ar is vis ten ka gelbet galima?bet lb aciu uz kritika.

Taip, tu teisi. Kairysis per toli nuo centro dešiniojo atžvilgiu. Man nesižiūri nors tu ką.
Įkelt į variacijas arba įmesk į sillwio@gmail.com. Mėginsiu pasiūlyt savo variantą.
http://www.bluemoonw...t-lessons-2.asp
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 vasario 2008 - 22:18